0-1
89
165

Ble dekket av NTB

Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av cupoppgjøret mellom Nybergsund og Raufoss på Nybergsund stadion.
    Oppladingen kan neppe kalles optimal for hjemmelaget. 'Sundet' har ikke spilt en tellende fotballkamp siden 2-0-seieren mot Rosenborg 2 helt tilbake i oktober 2019. De har imidlertid rukket å spille fem treningskamper i forkant av den første cuprunden. To av disse har endt med seier, én med uavgjort mens de har tapt to ganger.
    En av Nybergsunds nysigneringer for sesongen er Nikolai Knezevic, sønn av tidligere Sundet-spiller Milivoj Knezevic. Den unge spissen markerte seg med to scoringer så sent som i treningskampen mot Brumunddal for litt over en uke siden, som Nybergsund vant 3-1. Faren gjorde seg på sin side bemerket i Sundet-drakta ved å score totalt 65 mål på 160 kamper, og er nå tilbake i klubben som assistent for hovedtrener Ola Brenden.
    Fra Nybergsunds siste tellende kamp, 26. oktober 2019, er det kun tre spillere som fortsatt er i klubben. Både førstekeeper Robert Winogrodzki og høyreback Ulrik Tajet startet den nevnte kampen, mens Thomas Rodgerson kom inn fra benken. Både Tajet og Rodgerson var innom Trysil FK etter dette, men er nå tilbake i Sundet for spill i 3. divisjon.
    Ellers er det verdt å nevne at det også blir comeback i Sundet-drakta for Joakim Lindquist, Alexander Cisic og Alexander Garcia denne sesongen. De to førstnevnte var begge innom Trysil FK, mens Garcia har hatt noen år i spanske klubber etter overgangen vekk fra Nybergsund i 2017.
    Raufoss har på sin side tatt 15 poeng til nå i OBOS-ligaen, noe som resulterer i en 12. plass på tabellen, to poeng over Stjørdals-Blink på nedrykk. Fire seire, tre uavgjortresultater og seks tap med en tilhørende målforskjell på 24-23 er det de kan skilte med. Inngangen til dette oppgjøret har heller ikke vært helt optimal. På de tre siste kampene har det blitt tap for Fredrikstad og Sogndal, samt poengdeling mot Start.
    Selv om resultatene ikke alltid har gått Raufoss sin vei så langt denne sesongen kan de imidlertid skilte med en kruttsterk målscorer på toppen av laget. Mame Mor Ndiaye står med åtte nettkjenninger på sesongens 13 første kamper, og har kun Groruds Oscar Aga (10 mål) foran seg på toppscorertabellen. Ellers er det også verdt å nevne at lagets unge midtbanespiller Teodor Berg Haltvik (21) står med seks målgivende til nå, som er nest flest i ligaen.
    Dagens hoveddommer er Anders Bodding. For et drøyt år siden ble fløyteblåseren omtalt av tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen som 2. divisjons største dommertalent. Ellers verdt å nevne at Anders er bror av Eivind Bodding, som er dommer i OBOS-ligaen. I dag er det Nybergsund-Raufoss som står på plakaten, og med seg på sidelinjene har han Jan Birger Hammerdal og Emil Huso Opsahl.
    Nybergsund stiller i en 4-3-3 som trolig glir over i en 4-5-1 ved behov. Winogrodzki og Tajet starter i dag som de også gjorde i Nybergsunds forrige tellende kamp i 2019, mens Rodgerson igjen er å finne på benken. Raufoss starter også i 4-3-3, og gjør kun tre forandringer fra laget som tapte 1-2 mot Sogndal for fire dager siden. Daniel Fremstad går ned og tar Edvard Races plass i midtforsvaret, mens Mikkel Frankoch får sjansen i den sentrale midtbanetrioen. I angrep tar Sander Werni plassen til Andreas Helmersen på høyrekanten.
    Dette viser trolig at Raufoss ikke tar noen sjaner i dag, og at de ønsker at førstelagsspillerne skal spille på seg selvtillit før OBOS-ligaen sparkes igang igjen i august.
    Det blir også retur til Nybergsund stadion for Jarl André Storbæk. Den tidligere spilleren og hovedtreneren for Sundet er i dag utviklingssjef og toppspillerutvikler i Raufoss.
    Solen skinner over Nybergsund i dag, men foreløpig er det lite trykk på tribunene. Det er noen her og der som har tatt turen ut i varmen, men det ser foreløpig tynt ut.
    Med dommertrioen i spissen spaserer lagene inn på banen. Nå er det ikke lenge igjen til kampstart.
    0'
    Hjemmelaget tar avspark. Vi er igang!
    1'
    Westerlund vipper inn fra venstrekanten, men Sundet får klarert foran eget mål.
    2'
    Nytt innlegg fra venstrekanten til Raufoss. Denne gangen er det Aanesland som leverer, men det går rett på Winogrodzki.
    2'
    Raufoss fortsetter å terrorisere Sundets høyreside. Igjen er det Aanesland og Westerlund som kombinerer, men sistnevntes innlegg klareres.
    3'
    Winogrodzki lemper ballen oppover, men Hofmann får ikke tak i den på høyrekanten.
    5'
    Aanesland trer gjennom til Karlsbakk inn mot mål, men midtbanespilleren vinkes av for offside.
    6'
    Werni prøver å utfordre på høyrekanten, men Lindquist leser spillet godt og stopper kantspilleren.
    7'
    Kleppa legger inn fra høyre, men da Silva får klarert foran egen kasse.
    9'
    Karlsbakk går seg fast inn mot Sundets 16-meter. Hjemmelaget prøver å sette igang tidlig til Knezevic, men Raufoss-forsvaret får kontroll på kula.
    10'
    Mål for Raufoss!
    Nybergsund 0 - 1 Raufoss
    Mål: Mame Mor Ndiaye
    Målgivende: Sivert Westerlund
    Der står det 0-1 etter en kontant heading fra Ndiaye! Westerlund tar seg ned til dødlinja før han legger inn mot mål. Der står Ndiaye helt alene og header gjestene i ledelsen.
    10'
    Klareres ut ved første mann. Tajet er deretter på ballen, men når skuddet først kommer blir det blokkert.
    12'
    Raufoss får frispark i fin posisjon utenfor vertenes 16-meter. Kleppa gjør seg klar til å ta det. Sender det rett i stolpen!
    13'
    Lindquist blir liggende etter frisparket. Får behandling inne på banen. Forsvarsspilleren holdt seg til hodet, men er nå på beina igjen. Ser dog ikke ut til å være helt 100% enda.
    15'
    Mulig Sundet-spilleren skallet med egen medspiller inne i muren. Vanskelig å si hva som skjedde.
    17'
    Lindquist er inne på banen igjen nå.
    17'
    Utoverskrudd fra Kleppa. Klareres.
    18'
    Heades ut igjen.
    18'
    Karlsbakk prøver å ta ned ballen på venstrekanten, men må gi til innkast.
    19'
    Valiente vender om og sender en pasning, men deiser samtidig i bakken i duell med Ndiaye. Frispark til hjemmelaget.
    21'
    Sundet prøver å krangle med seg ballen inn i boks, men Raufoss får til slutt avverget.
    22'
    Tajet tar med seg ballen fremover. Prøver å gi videre til Hofmann, men sleiver ballen ut til et Raufoss-kast.
    23'
    Haltvik kommer til skudd innenfor Sundets 16-meter, men det blokkeres ut til corner.
    24'
    Heades ut ved første stolpe.
    24'
    Westerlund slår et innlegg fra venstrekanten, men Lindquist får klarert.
    25'
    Scavardoni utfordrer fremover mot Raufoss sin 16-meter, men mister til slutt ballen.
    26'
    Haltvik prøver seg fra distanse, men skuddet går til side for mål.
    27'
    Det blir en rask drikkepause på Nybergsund stadion nå. Gjestene har til nå vært overlegne i banespillet, men trykket til tross har de ikke skapt altfor mye foran målet til Winogrodzki. Allikevel står det 0-1 til gjestene, og Sundet har allerede en lang vei å gå om de skal få til noe her.
    28'
    Garcia sleiver en klarering og Raufoss er plutselig tre mot tre. Aanesland gir til Haltvik som prøver slegga, men skuddet går rett på Winogrodzki.
    30'
    Winogrodzki er oppe og plukker.
    30'
    Westerlund dribler seg innover fra venstrekanten. Legger til slutt inn, men Garcia får klarert.
    32'
    Ndiaye får ballen i helt upresset posisjon inne foran mål, men dommer har allerede blåst for frispark til da Silva i situasjonen i forkant og vertene kan puste lettet ut.
    33'
    Nybergsund kan sette igang fremover, men Valiente sleiver ballen bak Tajet og det ender med et Raufoss-kast.
    34'
    Tajet får hodet på den, men treffer ikke skikkelig.
    34'
    Nybergsund opprettholder presset etter hjørnesparket. Ender med et innlegg fra venstrekanten, men Raufoss får klarert til innkast.
    36'
    Garcia prøver et skudd fra utenfor Raufoss sin 16-meter, men det blokkeres. Umiddelbart etter er Aanesland nesten alene inn mot mål, men Garcia får løpt ham opp og hindret et potensielt skuddforsøk.
    37'
    Scavardoni prøver å gi til Hofmann på venstrekanten, men forsøket går inn til gjestenes keeper. Ser ut til å ha byttet side nå, Sundet-spillerne.
    38'
    Valiente header unna.
    38'
    Aanesland prøver å dytte gjennom til Westerlund på venstrekanten, men sistnevnte rekker ikke frem før den har krysset dødlinja.
    40'
    Valiente går inn med voldsom kraft i Ndiaye på egen høyreside. Frispark til gjestene.
    40'
    Karlsbakk får ballen inne på venstresiden av Sundets 16-meter. Kommer til skudd, men det går via et bein og til side for mål.
    41'
    Westerlund får hodet på den, men sender ballen skyhøyt over mål.
    41'
    Aanesland mottar ballen på venstrekanten, men står i offside og det blir blåst.
    44'
    Raufoss er nære ved å spille seg helt alene gjennom inn mot mål, men da Silva vinner ballen før den rekker frem.
    45'+1
    En ball vippes inn mot Haltvik, men unggutten står i offside.
    45'+2
    45'+4
    Der er det pause på Nybergsund stadion. Raufoss leder 0-1 etter en omgang hvor de stort sett var overlegne i banespillet. Gjestene slet imidlertid med å skape altfor mye foran målet til Winogrodzki. Hjemmelaget har forsvart seg godt til nå, men det spørs selvfølgelig om de holder i 45 minutter til med det samme tempoet. Har ikke mye kamptrening å skilte til, Nybergsund-spillerne.
    Lagene er tilbake på banen. Det blir ikke gjort noen bytter før den andre omgangen.
    45'
    Raufoss sparker igang den andre omgangen.
    46'
    Gjestene prøver seg tidlig nedover venstresiden, men får frispark dømt mot seg.
    46'
    Karslbakk lemper ballen ut på høyrekanten, men den har allerede krysset dødlinja når innlegget kommer.
    49'
    Westerlund tar med seg ballen helt til hjørnet av Sundets 16-meter, men der sier det stopp i duell med Valiente.
    50'
    Raufoss får frispark like utenfor Sundets 16-meter.
    50'
    Spillerbytte - Nybergsund
    Inn: Aleksander Cisic
    Ut: Kilian García
    50'
    Kleppa prøver seg på frisparket, men sender det rett i muren.
    51'
    Havner ute på motsatt kant. Kommer et nytt innlegg, men Winogrodzki hiver seg over kula og får kontroll.
    51'
    Aanesland prøver seg fra hjørnet av Sundets 16-meter, men Winogrodzki holder skuddet greit.
    52'
    God sjanse for Raufoss! Westerlund gir til Werni på høyresiden av Sundets 16-meter. Sistnevnte prøver et skudd, men det sniker seg til side for lengste stolpe.
    54'
    Tarik al Moussaoui kommer til skudd fra utenfor Raufoss sin 16-meter, men det går over mål.
    55'
    Der blir det faktisk et lite opphold i spillet når ballen forsvinner over tribunene og ut i skogholtet bak. Får til slutt ny ball, og spillet kan fortsette.
    57'
    Klareres ut ved første stolpe.
    57'
    Westerlund prøver skuddfoten fra utenfor vertenes 16-meter, men det går til side for mål.
    59'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Andreas Helmersen
    Ut: Sander Haugaard Werni
    59'
    Inn: Emilie Dadjo
    Ut: Teodor Berg Haltvik
    60'
    Inn: Jakob Nyland Ørsahl
    Ut: Markus Seehusen Karlsbakk
    60'
    Inn: Thomas Maurice Rodgerson
    Ut: Ramon Hofmann
    61'
    Raufoss prøver å komme til skudd fra kanten av Sundets 16-meter, men det ender med et frispark til vertene etter en takling.
    62'
    Gult kort til Raufoss
    Sivert Westerlund
    Får det gule for taklingen ved kanten av Sundets 16-meter.
    63'
    Helmersen prøver seg, men Winogrodzki holder skuddet.
    64'
    Klareres ut.
    64'
    Det meldes om 221 tilskuere på stadion i dag.
    65'
    Dadjo mottar ballen midt inne i Sundets 16-meter, men vertenes forsvarsspillere får skjermet den inn til Winogrodzki.
    66'
    Ørsahl med innlegg fra venstre, men det klareres.
    67'
    Blir stopp i spillet når innbytter Helmersen ligger nede innenfor Nybergsunds 16-meter. Landet på ryggen etter en duell om ballen med Winogrodzki. Resten av spillerne benytter seg av anledningen til å få i seg litt drikke i varmen.
    69'
    Stor mulighet for Raufoss! Helmersen snurrer forbi både en og to Sundet-spillere. Gir videre til Ndiaye som prøver et skudd, men dette går rett på keeper.
    70'
    Nybergsund vinner et innkast høyt i banen.
    72'
    Cisic krangler seg fri på venstresiden av Raufoss sin 16-meter. Prøver et skudd, men det går rett på keeper.
    73'
    Gult kort til Nybergsund
    Facundo Valiente
    Får det gule etter en duell ved midten av banen.
    73'
    Inn: Enoch Banza
    Ut: Andreas Helmersen
    Helmersen må kaste inn håndkleet tidlig etter smellen han fikk tidligere. Banza kommer inn.
    73'
    Cisic legger inn fra venstre, men keeper er ute og fanger.
    75'
    Valiente prøver å sette igang en kontring, men felles og får frispark.
    77'
    Inn: Even Bydal
    Ut: Sivert Westerlund
    79'
    Kommer noen polske gloser fra Nybergsund-keeper Winogrodzki når han sleivsparker et utspill.
    80'
    Winogrodzki på bærtur, men blir reddet av da Silva bak ham. På det etterfølgende innlegget har imidlertid polakken kontroll.
    80'
    Aanesland tester slegga, men sender skuddet ufarlig over mål.
    82'
    Nesten kjempesjanse for Raufoss! Et innlegg havner hos Dadjo, men spissen klarer ikke å stokke om beina i tide og skuddet blir ufarlig.
    83'
    Lander på foten til Knezevic, men kommer noe brått på spissen som ikke kommer til avslutning.
    86'
    Raufoss prøver å krangle frem et hjørnespark, men vertene får skjermet ballen ut til en femmeter fra Winogrodzki.
    89'
    Banza spilles kliss alene gjennom inn mot høyresiden av Sundets 16-meter. Winogrodzki går ut og gjør seg stor, og får en hånd på skuddet fra spissen.
    90'
    Ndiaye kommer helt alene gjennom mot Nybergsunds 16-meter. Winogrodzki er igjen ute og gjør seg stor, og får reddet med en beinparade.
    90'+5
    90'+5
    Der er det hele over, Raufoss har vunnet 0-1 og går dermed videre til neste runde i cupen! Spillmessig var gjestene helt overlegne i den første omgangen, men hjemmelaget forsvarte seg hederlig. Etter hvilen jevnet det seg noe ut, og Sundet kom til noen farligheter. De kom imidlertid aldri nære nok, og Raufoss klarte å holde inn ledelsen. Det kunne også blitt et par mål til for bortelaget, men noe flaks og godt forsvars- og keeperspill sørget for at det ble med den ene scoringen. Med det ønsker jeg å takke for følget. Ha en fortreffelig aften!