35-26

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

God onsdag, eller rettere sagt: God skjebneonsdag! Norge er ikke heeelt avhengig av seier for å ta seg videre, men da må i så fall Sverige tape mot Danmark. Ettersom de spiller senere onsdag, er det like greit å gå for seier først som sist, noe Christian Berges menn også er avhengig av OM Sverige slår Danmark. Om det skjer, at Sverige slår Danmark og Norge slår Ungarn, vil det hele avgjøres på innbyrdes oppgjør mellom Norge, Danmark og Sverige. Der ligger danskene best an enn så lenge. De har fire plussmål, Norge har ett minusmål mens svenskene har tre minusmål.
    Nå skal du få et par scenarioer å bryne deg på inn mot kampstart. To av Norge, Sverige og Danmark skal altså videre fra gruppen. De andre har ingen sjanse på avansement.
    Norge og Danmark til semifinalen: Håndballgutta slår Ungarn samtidig som Danmark ikke taper med mer enn to mål for Sverige. Men: Om Sverige vinner 29–27, vil Sverige og Norge ligge helt likt i både målforskjell og antall scorede på den interne tabellen mellom disse tre nasjonene. Da kommer den totale målforskjellen i hovedrunden inn. Her er Norge to mål dårligere enn Sverige før siste kamp.
    Danmark og Sverige til semifinalen: Hvis svenskene slår Danmark med mellom tre og fem mål, hjelper det ikke om Norge slår Ungarn.
    Sverige og Norge til semifinalen: Håndballgutta slår Ungarn samtidig som Sverige slår Danmark med seks mål eller mer.
    Norge går også til VM-semifinalen sammen med Danmark om både Norge-Ungarn og Danmark-Sverige ender uavgjort. Da går Norge videre på at de har slått Sverige i innbyrdes oppgjør.
    Loddtrekning: Om Sverige vinner 29–27 og Norge vinner med 29–25, vil disse to ligge helt likt både i innbyrdestabellen mellom de tre skandinaviske landene og på den samlede hovedrundetabellen. Da blir det loddtrekning.
    Kampen har startet! Ungarerne med første angrep.
    Mål for Ungarn!
    Norge 0 - 1 Ungarn
    Raskt inn til Banhidi på strek. Han gjør 1-0.
    1'
    STANG! Fra Abelvik Rød.
    Redning fra Bergerud. Norge kan utligne igjen.
    Og der kommer Myrhol innpå. Han sliter med smerter under foten og spiller bare angrep i dag.
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 1 Ungarn
    ABELVIK RØD! Forsøker på nytt, og denne gang med suksess. 1-1!
    2'
    Abelvik Rød bommer med timingen. Straffe til Ungarn.
    Norge 1 - 2 Ungarn
    Balogh er sikker fra streken.
    3'
    Norge 2 - 2 Ungarn
    JØNDAL! Smart pasning fra Sagosen - og en vindunderlig lobb av Jøndal. Rett og slett nydelig.
    3'
    Norge 2 - 3 Ungarn
    Lekai med Ungarns tredje for dagen. Igjen opp i ledelse.
    4'
    Inn på strek til Myrhol, som setter ballen i mål. Men det er blåst for angrepsfeil.
    Gult kort på O'Sullivan.
    Så roter ungarerne bort ballen. Norge overtar.
    STRAFFE! Schuch river i Sagosen.
    Norge 3 - 3 Ungarn
    JØNDAL! Sikker som banken.
    6'
    Norge 3 - 4 Ungarn
    Flott ungarsk spill ender med at Banhidi får ballen på strek. Der er han nådeløs.
    7'
    STRAFFE OG TOMINUTTER! Igjen finter Sagosen seg gjennom. Igjen blir han revet i. Nagy må sette seg. Norge får straffe.
    Norge 4 - 4 Ungarn
    JØNDAL! Hans andre straffescoring for dagen. Nummer tre totalt.
    7'
    Ungarn roter bort ballen i undertall. Norge kan gå opp i ledelsen.
    Norge 5 - 4 Ungarn
    JØNDAL! Og det gjør Norge også. Jøndal igjen - og Norge leder for første gang i kampen.
    8'
    Ungarerne prøver seg på en flyver. Mislykket.
    Norge 6 - 4 Ungarn
    ABELVIK RØD! Sterk der, Abelvik Rød. Ungarn får en tominutter i samme slengen.
    9'
    Norge 6 - 5 Ungarn
    Balogh med en kanon i mål.
    10'
    Norge 7 - 5 Ungarn
    JØNDAL! Igjen - så klart. Fem på fem fra venstrevingen!
    10'
    Ekspertkommentator på TV3, Kristian Kjelling, er nærmest oppgitt over hvor lite Ungarn bryr seg om Jøndal.
    Bergerud redder!
    Så somler Norge litt i angrep. Forsøker til slutt et skudd, i blokka, men beholder ballen. Ungarn er fulltallig.
    TOMINUTTER! Sagosen fyrer over, men dommerne mener Myrhol blir dyttet nok ved streken til at Ungarn får tominutter. Schuch må sette seg. Men Ungarn har ball.
    Norge 8 - 5 Ungarn
    SAGOSEN! Abelvik Rød snapper ballen, gir til Sagosen, som har null problem med å sette ballen i det åpne Ungarn-målet.
    13'
    Norge 8 - 6 Ungarn
    Balogh igjen. Tre mål på han så langt.
    13'
    Norge 9 - 6 Ungarn
    GULLERUD! Nærmest liggende får han sendt avgårde et skudd mål mål, og ballen går like greit helt i krysset.
    14'
    - Den hadde jeg ikke sett komme fra Gullerud, erkjenner Kjelling for TV3.
    Ungarn mister. Norge kontrer...
    Norge 10 - 6 Ungarn
    BJØRNSEN! Kontringen ender i mål. Bjørnsen får det til å se lekende lett ut.
    15'
    Norge kontrer, men O'Sullivan bommer alene med keeper...
    TOMINUTTER! Og der får Norge kampens første tominutter. Gullerud må sette seg.
    Norge 10 - 7 Ungarn
    Redusering fra Ungarn. Norge foran med tre nå.
    16'
    Abelvik Rød fyrer av fra distanse. Redning, men nå er Norge fulltallig.
    Norge 11 - 7 Ungarn
    MYRHOL! Norge bruker langt tid på angrepet, men til slutt kommer ballen inn til Myrhol på strek. Da blir det også mål.
    18'
    Norge 11 - 8 Ungarn
    Nesten at Bergerud redder, men skuddet fra Lekai går akkurat inn.
    18'
    Norge 12 - 8 Ungarn
    MYRHOL! Keeper redder først, men Myrhol kaster seg frem og slår returen i mål, et par centimeter over gulvet. Godt gjort!
    19'
    Ungarsk underarmsskudd. Bergerud redder!
    Norge 13 - 8 Ungarn
    SAGOSEN! Fra distanse - og nå er Norge foran med fem. Dette er godt å se på!
    21'
    Norge 13 - 9 Ungarn
    Balogh igjen. Ungarns farligste spiller, han.
    22'
    Norge 14 - 9 Ungarn
    ABELVIK RØD! Sagosen skaper rom, slipper ballen bakover og der kommer Abelvik Rød. Hamrer inn norsk femmålsledelse.
    22'
    Straffe til Ungarn. Balogh skaffer den ved å finte ut Gøran Johannessen.
    Norge 14 - 10 Ungarn
    Setter den selv, Balogh.
    23'
    Sagosen finner ingen alternativer. Mister ballen.
    TOMINUTTER! Til Norge. Gullerud må sette seg - igjen. Får han én til, blir det ikke mer spilletid for ham denne kampen.
    Norge 14 - 11 Ungarn
    Inn på strek til Banhidi, som gjør mål.
    25'
    Norge 15 - 11 Ungarn
    ABELVIK RØD! Stuper inn og banker inn nok et mål.
    25'
    Norge 15 - 12 Ungarn
    Fra distanse.
    26'
    Norge 16 - 12 Ungarn
    JOHANNESSEN! Fra distanse også han.
    27'
    Norge 16 - 13 Ungarn
    Balogh med nok et mål for ungarerne.
    27'
    TOMINUTTER! Igjen til Norge, denne gang til Abelvik Rød.
    Stolpetreff fra Lekai. Norge roer ned i undertall.
    TIMEOUT! Christian Berge er det som tar den.
    I gang igjen. 50 sekunder igjen av den norske utvisningen.
    Johannessen bommer med skuddet...
    Men Ungarn bommer også. Tverrliggeren er på Bergeruds side.
    Ballen langt over mål, og blant supporterne. Dommerne stopper kampen. Ett sekund igjen.
    Pause! Ikke veldig mange redningene på Bergerud, men Sagosen, Jøndal og Abelvik Rød herjer i front. Norge går til hvilen med en tremålsledelse.
    2. omgang er i gang. Norge starter.
    Sagosen starter med et kjapt skudd. Bom.
    Norge 16 - 14 Ungarn
    Bodo scorer omgangens første. Christensen for øvrig i det norske målet nå.
    31'
    Norge 17 - 14 Ungarn
    JØNDAL! Slutter ikke å score, venstrekanten.
    32'
    Christensen får sin første redning. En enkel en sådan.
    Norge 18 - 14 Ungarn
    ØVERBY! Sin første scoring for mesterskapet.
    32'
    Norge 19 - 14 Ungarn
    BJØRNSEN! Norge kontrer inn en ny femmålsledelse. Berge jubler som en gal på sidelinjen.
    33'
    Herlig redning fra Christensen. Tar kantskuddet på elegant vis.
    Norge 20 - 14 Ungarn
    ABELVIK RØD! Litt heldig der, men ballen går i mål.
    34'
    Fire norske mål på de første tre og et halvt minuttene. Nok til at Ungarn tar timeout.
    Norge 20 - 15 Ungarn
    En suser fra Bodo. Måles til 109 km/h.
    35'
    TOMINUTTER! Til Ungarn. Sagosen gjør at Nagy må sette seg.
    Norge 21 - 15 Ungarn
    BJØRNSEN! Hamrer inn sitt tredje på like mange forsøk.
    35'
    Herlig norsk start på den andre omgangen. Har banket inn seks mål på under seks minutter.
    Norge 22 - 15 Ungarn
    SAGOSEN! Og der kommer omgangens syvende for Norge. Sagosen lemper ballen i åpent bur.
    36'
    Ny redning fra Christensen. Herlig start fra den norske andrekeeperen som kom inn etter pause.
    Norge 23 - 15 Ungarn
    GULLERUD! Blir stående helt alene og setter ballen enkelt i mål.
    37'
    Sagosen med 11 assist nå, ifølge Kristian Kjelling. Det er imponerende.
    Bra norsk forsvarsspill nå, men Sagosen makter ikke score på kontringen.
    Norge 23 - 16 Ungarn
    Bodo fra distanse. Skyter bra, ungareren.
    39'
    Norge misser i angrepet...
    Norge 24 - 16 Ungarn
    MYRHOL! Inn på strek til kapteinen. Da blir det mål!
    41'
    Herlig 2. omgang av Norge enn så lenge. Leder omgangen 8-3.
    Så slipper Norge til Ungarn på linja, men der blir det bom. Christensen reddes av tverrligger.
    Norge 25 - 16 Ungarn
    ABELVIK RØD! Igjen! Hamrer inn 25-16-målet.
    42'
    Norge 26 - 16 Ungarn
    BJØRNSEN! I tverrligger fra ungarerne, og på kontringen gjør Bjørnsen alt riktig. Drar seg elegant fri og lurer keeper.
    42'
    Straffe til Ungarn.
    Norge 26 - 17 Ungarn
    Balogh sikker igjen.
    44'
    Norge 27 - 17 Ungarn
    MYRHOL! Kampens fjerde fra Norges kaptein!
    44'
    Norsk timålsledelse nå. Solid!
    Norge 27 - 18 Ungarn
    Så er ledelsen nede i ni.
    45'
    Norge 28 - 18 Ungarn
    MYRHOL! Fem på fem!
    46'
    Johannessen bommer... Ungarerne forsøker å kontre, men makter det ikke. Spillet stopper opp.
    Norge 29 - 18 Ungarn
    ØVERBY! Herlig redning fra Christensen, og Øverby får æren av å kontre inn 29-18!
    48'
    Tominutter til Norge. Tangen må sette seg.
    Norge 29 - 19 Ungarn
    Balogh scorer på straffen - igjen. Stolpe inn denne gang. Har åtte scoringer totalt, fire av dem fra straffestreken.
    48'
    Norge 29 - 20 Ungarn
    Nagy med sitt første for dagen.
    49'
    Johannessen skyter. I blokka og ut.
    Norge 29 - 21 Ungarn
    Norge slurver. Lekai treffer det åpne målet fra langt inne på egen banehalvdel.
    50'
    Tre ungarske scoringer på rad. Berge tar timeout.
    Norge 30 - 21 Ungarn
    ABELVIK RØD!
    51'
    Norge 30 - 22 Ungarn
    Balogh. Nesten så klart...
    51'
    Johannessen med en ny bom. Har ikke truffet i dag, han. Fire bom på fem avslutninger.
    Norge 31 - 22 Ungarn
    JØNDAL! Syv av syv!
    54'
    Straffe til Ungarn. Sagosen synderen.
    Norge 31 - 23 Ungarn
    Balogh. Ustoppelig på straffer... Fem på fem der.
    54'
    Grov miss fra distanse fra Abelvik Rød.
    Og ny ungarsk straffe...
    Norge 31 - 24 Ungarn
    Balogh igjen...
    55'
    Norge 32 - 24 Ungarn
    SAGOSEN! Sterk kamp av Sagosen. Fire scoringer nå og 11 assist. Rett og slett solid!
    56'
    Balogh blåses av for angrepsfeil, men den norske kontringen gir ikke mål.
    Norge 32 - 25 Ungarn
    Lekai reduserer.
    57'
    Norge 33 - 25 Ungarn
    MYRHOL! Herlig inn fra Johannessen til Myrhol på strek - mål.
    57'
    Norge 33 - 26 Ungarn
    Banhidi setter ballen i mål.
    58'
    Norge 34 - 26 Ungarn
    JOHANNESSEN! Der sitter den for Johannessen også.
    59'
    Ett minutt igjen nå. Dette blir seier, men Norge er avhengig av resultatet mellom Danmark og Sverige. Så lenge Danmark vinner, er Norge videre.
    Om Sverige vinner, må de gjøre det med enten for lite eller for mye for at Norge skal gå videre.
    For enkelthetens skyld: Vi heier på Danmark.
    Norsk timeout, rett før Myrhol skal sette ballen i mål. Norges trener beklager.
    Norge 35 - 26 Ungarn
    BJØRNSEN! Nok et mål fra høyrekanten.
    60'
    Ungarn kaster bort ballen.
    Ungarn setter ballen i mål i siste liten. Eller var det akkurat for sent?
    Ikke mål!
    Da ender det 35-26 til Norge!
    Kampen er slutt! Norge gjør så absolutt jobben. Herlig spill av Sagosen, Jøndal og Myrhol, og Christensen gjorde jobben da han kom inn for Bergerud etter hvilen. Vinner med ni mål - det er viktig!
    Norge har en liten fot i semifinalen, men den er ikke sikret. Ved dansk seier mot Sverige blir den så. Den kampen spilles 20.30.