0-3
Niederreiter58'
(Bertschy, Richard)

Ble dekket av Christian Dehlie Lokøy

Der er vi i gang! Norge er i utgangspunktet en solid underdog mot Sveits. Begge lag gjør et keeperbytte. Dermed er det Jonas Arntzen som får prøve seg.
    1'
    Sveits går rett i angrep, og får til en avslutning allerede etter 15 sekunder. Arntzen består første test.
    1'
    Sveits etablerer et trykk fra start, og Norge sliter med å spille seg ut av egen sone. I samme angrep detter Calvin Thurkauf inn i vantet og må ta telling.
    3'
    Thomas Berg Olsen med Norges første forsøk. Det var nesten. Et godt forsøk det der.
    4'
    Så er Sveits nære, og pucken er fri rett utenfor målgården. Men Norge står unna så langt.
    4'
    Arntzen må igjen ut i aksjon, og redder igjen. Ofrer seg bra i duellene så langt Norge.
    5'
    Norge taper drop i offensiv sone. Misbrukt mulighet der.
    7'
    Ved første pause i kampen står det fortsatt 0-0. Sveits har trykket bra til, men våre landsmenn holder unna så langt.
    7'
    God norsk overgang rett fra defensiv drop. Kommer to mot én, dessverre blir forsøket blokkert.
    8'
    Mål for Sveits!
    Norge 0 - 1 Sveits
    Mål: Dario Simion
    Målgivende: Marco Miranda, Andrea Glauser
    9'
    Og der får Svetis betalt for presset sitt. Dario Simion straffer Norge. Kommer inn i farlig sone og skyter på direkten. Viaplay-kommentatorene mener at Arntzen også kunne tatt det skuddet.
    9'
    Norge har slitt med å skape noe i denne perioden. Og i det klokka nærmer seg elleve og et halvt minutt spilt varter Arntzen opp med en kjemperedning. Der burde Sveits ha ledet 2-0
    11'
    Utvisning Sveits
    Denis Malgin
    2 minutter
    13'
    Så får Sveist en mann utvist for å slå kølla til Olden ut av hånda hans. Nå får Norge en mulighet i overtall.
    13'
    Overtallsspillet ebber ut. Norge har ikke klart å skape noen ting. Viaplay-eksperten gir overtallsspillet en terningkast 2.
    15'
    Norge 0 - 2 Sveits
    Mål: Andrea Glauser
    Målgivende: Marco Miranda, Dario Simion
    20'
    Sveits dobler ledelsen. Sveits rundspiller rett og slett Norge, og Janis Moser setter inn 2-0. Norge faller inn mot eget mål. og Maser styrer den pucken rett opp i krysset. En nydelig scoring.
    17'
    Så kommer det en coach-request på den scoringen. Var dette lurt da?
    17'
    Dommerne har sett på målet, og målet blir strøket! Ambühl, som har deltatt i hele 18 VM, er nær skøyta til Arntzen. Dermed blir det annulert.
    17'
    Nå lir Norge skikkelig kjørt seg. Faller inn i egen målgård og Sveits peprer Arntzen med skudd. Men det står bare 1-0 så langt.
    18'
    Der treffer Sveist stolpen. Norge er veldig heldige her nå.
    19'
    Og der satt den! 31 sekunder før slutt i første periode øker Sveits til 2-0. Igjen er det et nydelig angrep, og Andrea Glauser setter pucken opp i hjørnet fra kort hold.
    19'
    Der var første periode over. Dette har vært en tøff første periode for Norge, og de ligger fullt fortjent under med to mål. Det blir tøft å slå tilbake her.
    20'
    1. pause
    2. periode
    Der er andre periode i gang. La oss håpe at Norge kan by på litt mer offensivt i denne perioden.
    21'
    Andre periode starter som den første. Sveits spiller Norge lave, og kommer til flere avslutninger.
    22'
    Utvisning Norge
    Christian Kasastul
    2 minutter
    24'
    Det blir litt klammerie foran det norske målet mellom Kåsastøl og Ambühl. Det ender med norsk utvisning. Dette kan bli farlig.
    24'
    Et halvt minutt ut i overtallet får Sveits en god mulighet, men Arntzen får kontroll på pucken.
    25'
    Norge holder unna i undertall, og det er fortsatt "bare" 2-0 til Sveits. Norge får også til en avslutning til side for mål. Ypper seg litt nå.
    27'
    Tobias Geisser
    2 minutter
    28'
    Norge har hatt ett minutt i overtall uten å ha skapt noen store farligheter. Men gøy å se et norsk lag som gir Sveits litt motstand.
    30'
    God norsk mulighet! Det er et pent angrep, men sistepasningen blir litt for upresis. Gode takter der, og Norges klart beste periode i kampen til nå.
    30'
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Har vi noe trua på Norge her nå?
    Første periode var blytung. Men Norge har hevet seg litt i den andre perioden. Et mål til Norge nå så er det kamp igjen, og da kan alt skje!
    Norge vinner en offensiv drop, og får til et godt skuddforsøk og en nesten-mulighet til. Henger mye bedre med nå, Norge.
    32'
    Trettenes med et frekt forsøk med back hand. Treffer skulderen til den sveitsiske målvakten.
    33'
    Michael Fora
    2 minutter
    34'
    Så får Sveits en mann utvist for kølla i ansiktet på en Norsk spiller. Kan vi utnytte dette overtallet da?
    34'
    Halve overtallet har gått. Et dårlig overtall så langt. Omtrent ikke hatt pucken inne i sonen til Sveits.
    35'
    Fabrice Herzog
    2 minutter
    35'
    Men så får Sveits enda en mann utvist. Fem mot tre i 30 sekudner nå for Norge!
    35'
    Det utnyttes ekstremt dårlig.
    35'
    Der er Sveits fulltallige. Et dårlig overtall av Norge.
    37'
    Et godt sveitsisk skudd. Det første på en god stund nå. Arntzen redder.
    38'
    Så pådrar Norge seg en utvisning. Nørstebø må sette seg i boksen, og må starte tredje periode i undertall.
    39'
    Mattias Norstebø
    2 minutter
    40'
    STOR MULIGHET! 15 sekunder før andre periode er over får Norge en kjempemulighet, men pucken vil ikke inn.
    40'
    2. pause
    Der er andre periode over. Denne perioden ender 0-0, og det var en mye bedre prestasjon fra Norge. Men overtallsspillet har vært for svakt til å kunne straffe Sveits.
    40'
    3. periode
    Der er siste periode i gang. Først må Norge holde unna i undertall i nesten to mimutter.
    41'
    I ALLE DAGER!! HVORDAN GIKK IKKE DEN INN? Trettenes kommer til en kjempesjanse, og det ser nå ut som pucken er inne! Men dommeren dømmer den ikke inn. Wow, det var nære.
    42'
    Det skuddet treffer bare noen millimeter feil på stolpen sånn at den ikke går inn. Utur!
    43'
    Emil Martinsen Lilleberg
    2 minutter
    45'
    Så pådrar Lilleberg seg en utvisning. Den er sur i en periode der Norge har vært gode.
    45'
    Norge holder unna i undertall, men den perioden drepte litt av momentumet som Norge hadde i starten av den tredje perioden.
    47'
    Janis Moser
    2 minutter
    49'
    Nytt overtall til Norge. Kan de utnytte dette bedre da?
    49'
    STOR SJANSE! Der flytter Norge pucken bra, og Berg Olsen får til et skudd som nesten sniker seg inn.
    51'
    Henger fint med nå Norge, prøver å sjanse litt mer i jakten på en redusering. Men Sveits holder unna foreløpig. En norsk scoring vil sette fyr på oppgjøret!
    54'
    Norge vinner en drop, men er ikke helt på og klarer ikke å utnytte det.
    55'
    Ny offensiv drop, denne gangen kommer Sveits seirende ut av duellen og kommer to mot én. Men Arntzen jobber bra sideveis og redder forsøket. Kunne punktert kampen der.
    56'
    Tre minutter igjen. Kan Norge lage spenning her? Nå skal målvakten ut, og en ekstra utespiller inn på isen.
    57'
    Sveits treffer tverrliggeren fra laaaaaangt hold på det åpne målet.
    58'
    Norge 0 - 3 Sveits
    Mål: Nino Niederreiter
    Målgivende: Christoph Bertschy, Tanner Richard
    58'
    Og der ble det 3-0. Det kontres på det åpne målet.
    58'
    Sveits presser på for et fjerde mål helt på tampen her.
    59'
    Det ble litt slossing her på tampen. Et lite sammensøt mellom Marthinsen og en sveitsisk spiller. 7 sekunder igjen av kampen.