Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Norge og laget fra ROC (den russiske olympiske komité).
    Norge har stort sett hatt et godt grep på det russiske laget, men de tapte en høydramatisk semifinale i 2016, som endte med 38-37-seier til Russland etter ekstraomganger.
    Det ble også russisk seier sist lagene møttes i 2019, mens de fem kampene mellom OL-semifinalen og kampen i 2019 endte med fem norske seirer og én uavgjort.
    Mens Norge har vunnet alle sine seks kamper i mesterskapet, står ROC med fire seirer, ett tap og én uavgjort. Tapet kom mot Sverige, hvor svenskene vant med overlegne 36-24, mens de ble uavgjort mot Brasil - begge kamper i gruppespillet.
    Dette er den andre av semifinalene. Tidligere i dag ble Frankrike klar for finale etter å ha slått Sverige 29-27.
    Ingen overraskelser i Norges lagoppstilling. De starter med Katrine Lunde i mål og Herrem, Kristiansen, Brattset Dale, Bredal Oftedal, Mørk og Skogrand som utespillere.
    Hvordan vil dette gå? Du kan lese hva Gro Hammerseng-Edin og Bent-Svele tenker om kampen her. https://www.vg.no/sport/haandball/i/qWLOlw/eksperter-tror-paa-ol-finale-for-haandballjentene-det-beste-laget
    Hvem tror du vinner?
    Norge
    92%
    ROC
    8%
    Antall stemmer: 761
    Lagene er nå ute på banen og det er klart for "Ja, vi elsker dette landet".
    Russerne får ikke spille nasjonalsangen sin. Istedenfor spilles Tsjajkovskijs pianokonsert nr. 1.
    Kampen er i gang. Norge starter med ballen.
    Mørk spiller inn til Brattset Dale, men hun får ikke tak i ballen.
    Mål for Russian Olympic Committee!
    Norge 0 - 1 Russian Olympic Committee
    Russerne kommer fort i ankomstspillet og Vjakhireva setter inn kampens første mål.
    1'
    Vjakhireva får en ny kontringsmulighet, men denne gangen redder Lunde!
    2'
    Nesten for Skogrand! Hun spilles fint fri på kanten, men skuddet går på innsiden av stolpen og ut!
    2'
    Norge 0 - 2 Russian Olympic Committee
    Daria Dmitrieva går opp på ni meter og scorer sitt første for kampen.
    3'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 2 Russian Olympic Committee
    Norge setter fart i ankomstspillet. Bredal Oftedal kommer seg fri og reduserer.
    3'
    Norge 2 - 2 Russian Olympic Committee
    Det norske laget er opptatt av å sette fart. Lunde finner Kristiansen midt i banen, som igjen får spilt til Skogrand og denne gangen går ballen i mål. 2-2!
    4'
    Gult kort til Norge
    Til Kari Brattset Dale.
    4'
    Lunde redder fint forsøket fra russerne.
    5'
    Gult kort til Russian Olympic Committee
    Til Kseniia Makeeva.
    5'
    Skogrand får igjen ballen på kanten. Kommer seg så vidt til skudd, men blåses uansett av for angrepsfeil.
    Skudd utenfor mål, Russian Olympic Committee
    6'
    Lunde er fint nede og redder forsøket fra Vjakhireva.
    7'
    Langt norsk angrep nå.
    Og det blåses for passivt.
    Kuznetsova løper inn i Bredal Oftedal og Norge overtar ballen igjen.
    Ny ball ut til Skogrand, som får en ganske vanskelig sats. Skuddet reddes ganske enkelt.
    8'
    Norge 2 - 3 Russian Olympic Committee
    Vjakhireva scorer sitt andre for dagen.
    9'
    Norge 3 - 3 Russian Olympic Committee
    Mørk finner Brattset Dale på linjen. 3-3!
    10'
    Mangarova skyter i stolpen!
    10'
    Kristiansen prøver seg med et lavt skudd, men skyter utenfor.
    11'
    Norge 3 - 4 Russian Olympic Committee
    Vjakhireva har startet meget bra så langt. Finter seg enkelt gjennom og er trygg alene med Lunde.
    11'
    Norge 4 - 4 Russian Olympic Committee
    Kristiansen ble fintet vekk for noen sekunder siden, men slår raskt tilbake og utligner.
    11'
    Norge 4 - 5 Russian Olympic Committee
    Vjakhireva spiller fint inn til Makeeva og russerne er tilbake i ledelsen.
    12'
    Marit Malm Frafjord skyter i stolpen. Får straffekast.
    13'
    Norge 5 - 5 Russian Olympic Committee
    Mørk er sikkerheten selv fra syv meter.
    13'
    Dmitrieva skyter, men uten hell. Reddes.
    13'
    Utvisning Russian Olympic Committee
    2 minutter
    14'
    Det sjekkes om det eventuelt er et rødt kort ...
    Rødt kort til Russian Olympic Committee
    Anna Sen får direkte rødt kort! Hun var oppe med armen i ansiktet til Nora Mørk på ganske voldsomt vis.
    14'
    Straffekast til Norge. Kristiansen stanses på vei gjennom.
    14'
    Norge 6 - 5 Russian Olympic Committee
    Mørk scorer igjen!
    14'
    Straffekast til Russian Olympic Committee. Brattset Dale river for mye i Makeeva.
    15'
    Norge 6 - 6 Russian Olympic Committee
    Ilina skyter ballen over Lunde og i mål.
    15'
    Norge 7 - 6 Russian Olympic Committee
    Norge ruller fint opp og Skogrand får stor plass ute på kanten. Den utnytter hun godt og sender Norge i føringen.
    16'
    Ferdig
    16'
    Norge 7 - 7 Russian Olympic Committee
    Russerne har ikke tenkt til å gi seg her. Vedekjina med et fint skudd fra bak i banen.
    17'
    Henny Reistad er inne for Norge nå. Kristiansen har gått ut.
    Norsk angrepsfeil.
    Langt russisk angrep. Armen er oppe for passivt.
    Katrine Lunde redder forsøket fra Vedekhina. .
    18'
    Norge 8 - 7 Russian Olympic Committee
    Skogrand igjen!
    19'
    Lunde redder skuddet fra Ilina.
    20'
    Reistad prøver seg i motsatt ende, men stoppes effektivt av den russiske keeperen.
    20'
    Timeout
    20'
    Thorir Hergeirsson sier i timeouten at han er fornøyd med forsvarsspillet, men han etterlyser litt mer råskap fremover.
    Timeout slutt
    20'
    Vjakhireva prøver seg med et trick-skudd ute på kanten. Lunde henger med og redder.
    20'
    Norge, prøver et skudd, men det reddes
    20'
    Straffekast til Russian Olympic Committee. Managarova er på vei gjennom og stanses av Reistad.
    21'
    Utvisning Norge
    2 minutter
    Reistad blir også utvist i to minutter.
    21'
    Norge 8 - 8 Russian Olympic Committee
    Ilina er sikker fra straffemerket.
    21'
    Norge 9 - 8 Russian Olympic Committee
    Fint skudd fra Kristiansen fra ni meter.
    21'
    Vjakhireva kaster ballen ut til norsk kast.
    Bra norsk undertallspill så langt.
    Ferdig
    23'
    Norge må skyte og det er Mørk som tar skuddet. Det blir litt for enkelt og reddes.
    23'
    Straffekast til Russian Olympic Committee
    23'
    2 minutter
    Brattset Dale får den.
    23'
    Norge 9 - 9 Russian Olympic Committee
    Silje Solberg kommer inn, men hun klarer ikke å redde forsøket til Ilina.
    23'
    Norge 10 - 9 Russian Olympic Committee
    Nydelig skudd i steget fra Stine Bredal Oftedal!
    24'
    Norge 10 - 10 Russian Olympic Committee
    Ilina får gå ganske upresset opp på åtte meter og sender ballen enkelt forbi Lunde og i mål.
    24'
    Norge 11 - 10 Russian Olympic Committee
    Bredal Oftedal finner Malm Frafjord, som selv om hun blir holdt, får ballen i mål.
    25'
    2 minutter
    Makeeva må sette seg på sidelinjen etter den holdingen.
    25'
    Ferdig
    25'
    Angrepsfeil fra Ilina.
    Skogrand tar muligheten fra kanten, men skyter utenfor.
    26'
    Skudd via blokken til Malm Frafjord og ut til hjørnekast.
    Norge 11 - 11 Russian Olympic Committee
    Vjakhireva finter seg fri og utligner for russerne.
    27'
    Ferdig
    27'
    Så mister Stine Bredal Oftedal ballen i angrep. Russerne får en god kontringsmulighet, men et glimrende returløp fra Henny Reistad stanser kontringen. Russerne var tre mot én der.
    Russian Olympic Committee, prøver et skudd, men det reddes
    28'
    29'
    Norge 11 - 12 Russian Olympic Committee
    Et skuddforsøk fra Reistad reddes. Russerne kontrer raskt og noe heldig får Managarova ballen og får kriget ballen i mål.
    29'
    Timeout
    29'
    Ett minutt og 46 sekunder igjen av omgangen.
    29'
    Nytt skudd fra Reistad, men hun er ikke fininnsiktet og det blir reddet.
    29'
    Norge 11 - 13 Russian Olympic Committee
    Smart skudd fra Dmitrieva, som skyter ned i bakken og får ballen i mål fra en dårlig posisjon.
    30'
    Norge kan spille omgangen ut, men de går for en ganske rask avslutning.
    30'
    Norge 11 - 14 Russian Olympic Committee
    Det gjør at russerne har 15 sekunder på seg og i siste sekund setter Vjakhireva inn nok en scoring.
    30'
    Etter en jevn start, har det russiske laget rykket fra mot slutten av omgangen. Norge har tidvis slitt stort i angrep og har en jobb å gjøre nå hvis det skal bli seier.
    Antall stemmer: 0
    Vi kan jo minne om semifinalen i OL i Rio de Janeiro for fem år siden. Da ledet russerne 18-16 til pause, en kamp som til slutt endte med 38-37-seier til russerne etter ekstraomganger.
    Da er vi klare for den andre omgangen.
    Bobrovinikova finter seg fri, men stoppes av Lunde!
    31'
    Norge 12 - 14 Russian Olympic Committee
    Norge kontrer raskt og Nora Mørk scorer. God norsk start.
    31'
    31'
    2 minutter
    Det er Marit Malm Frafjord som får den etter en dytt.
    31'
    Ilina bommer! Russeren har vært trygg så langt, men denne gangen står Lunde i veien.
    31'
    Mørk er mer skuddvillig her i den andre omgangen. Finter seg fri, men skuddet reddes ut til kast.
    32'
    Norge 13 - 14 Russian Olympic Committee
    Armen for passivt er oppe og Norge må avslutte. Kristiansen skyter fra 10 meter og ballen sniker seg i mål.
    33'
    Norge 13 - 15 Russian Olympic Committee
    Vjakhireva med en fin scoring. God kamp av russeren så langt.
    33'
    Ferdig
    33'
    Straffekast til Norge. Makeeva holder igjen Brattset Dale.
    34'
    Norge 14 - 15 Russian Olympic Committee
    Mørk er sikker fra syv meter.
    34'
    34'
    Norge 14 - 16 Russian Olympic Committee
    Vedekhina tar den etter bommen fra Ilina for noen minutter siden. Det ender med russisk scoring.
    34'
    Norge 15 - 16 Russian Olympic Committee
    Fint skudd fra Mørk fra ni meter.
    35'
    36'
    Norge 15 - 17 Russian Olympic Committee
    Managarova sender russerne opp i en tomålsledelse igjen.
    36'
    Skudd utenfor mål, Norge
    36'
    Norge 16 - 17 Russian Olympic Committee
    Mørk er sikker fra straffemerket.
    36'
    36'
    Altså ingen ny straffe nå.
    Lunde redder og Norge får muligheten til å jage etter, men de roter bort ballen.
    36'
    Norge 16 - 18 Russian Olympic Committee
    Lekkert! Makeeva får ballen inne på linjen og lobber elegant over Lunde.
    38'
    Angrepsfeil fra Mørk.
    Norge 16 - 19 Russian Olympic Committee
    Vjakhireva finter seg fint forbi og setter inn sitt syvende for kampen.
    39'
    Solberg Isaksen prøver seg med et skudd fra kanten, men har ikke den beste vinkelen og skyter i stolpen.
    40'
    Etter en god norsk start på omgangen, er det nå russerne som igjen ser ut som det beste laget.
    Norge 16 - 20 Russian Olympic Committee
    Makeeva er helt fri på linjen igjen. Russerne leder med fire mål!
    41'
    Bredal Oftedal finter seg gjennom, men skuddet reddes. Nå er det lite som stemmer for nordmennene.
    41'
    Norge 16 - 21 Russian Olympic Committee
    Og nå er det fem mål! Bobrovinikova løper seg enkelt fri og nå ser det bra ut for russerne.
    41'
    Timeout
    42'
    42'
    Reistad kaster bort ballen under press.
    Norge 16 - 22 Russian Olympic Committee
    Igjen kommer russerne seg til linjen. Makeeva scorer alene med Lunde.
    42'
    - Det har vært noen forferdelige minutter, sier Discovery+-ekspert Ole Gustav Gjekstad.
    Ny norsk angrepsfeil.
    Bobrovinikova skyter i den norske blokken.
    43'
    Oftedal kommer seg gjennom, men det reddes. Ut til kast.
    44'
    Straffekast til Norge. Nytt forsøk fra Oftedal, som denne gangen får straffekast.
    44'
    2 minutter
    For Bobrovinikova.
    44'
    Norge 17 - 22 Russian Olympic Committee
    Mørk scorer fra syv meter.
    44'
    Russisk angrepsfeil.
    Norge 18 - 22 Russian Olympic Committee
    Russerne har tatt ut keeperen sin. Det er Nora Mørk oppmerksom på og skyter raskt inn i det tomme buret.
    44'
    Ny russisk angrepsfeil.
    Straffekast til Norge! Mørk stanses på vei gjennom.
    46'
    Ferdig
    46'
    Norge 19 - 22 Russian Olympic Committee
    Mørk scorer igjen! Hun har nå scoret ni mål i kampen.
    46'
    Og plutselig er det igjen håp for det norske laget.
    Ilina skyter - reddes av Lunde.
    46'
    Norge har muligheten til å nærme seg ytterliggere. Ruller fint ut til Skogrand, men hun får ikke ballen i mål.
    47'
    Norge 19 - 23 Russian Olympic Committee
    Vedekhina finter seg enkelt gjennom og scorer. Viktig mål for russerne etter noen svake minutter.
    47'
    Norge 20 - 23 Russian Olympic Committee
    Norge svarer raskt. Solberg Isaksen scorer fra kanten.
    47'
    Timeout, Russian Olympic Committee. Kampen er litt på vippepunktet nå. Kan russerne rykke fra igjen, vil det bli vanskelig for Norge å komme tilbake.
    48'
    48'
    Vjakherina tar en litt dårlig skuddmulighet. Lunde redder.
    48'
    Skogrand kommer seg rundt på kanten. Reddes.
    49'
    Norge 20 - 24 Russian Olympic Committee
    Dommerne må se på video om den faktisk er inne, men lander på det til slutt. Kuznetsova sender russerne opp i en firemålsledelse.
    49'
    Reistad har ikke helt fått det til å stemme. Skyter fra ti meter, men må se at den smeller i stolpen og går ut igjen.
    50'
    Under ti minutter igjen nå.
    Norge 20 - 25 Russian Olympic Committee
    Kuznetsova scorer! Fem mål og ni og et halvt minutt igjen - kan Norge komme tilbake nå? Det blir vanskelig!
    51'
    Norge 21 - 25 Russian Olympic Committee
    Sanna Solberg Isaksen har i hvert fall ikke gitt opp. Lekkert skudd fra kanten. Fire mål bak!
    51'
    Norge 22 - 25 Russian Olympic Committee
    Oioioi! Den sniker seg i mål! Mørk skyter og skuddet reddes, ser det ut til, men den spretter inn i mål.