33-22

Ble dekket av Jostein Overvik

Hjertelig velkommen til livedekningen av Norges tredje VM-kamp. Romania er motstander i Spania.
    Etter å ha slått Kasakhstan 46-18 og Iran 41-9 blir dette den første testen på hvor Norge står i dette VM. Ut fra seiersmargin mot gruppens to svakeste nasjoner er håndballjentene favoritter. Norge står med 60 plussmål - Romania har 49.
    Nå starter VM for alvor. Kveldens resultat tar Norge med seg til hovedrunden. Der går bare to av seks lag videre til kvartfinalen. Så seier er viktig i kveld.
    Romania mangler Cristina Neagu - kåret fire ganger til verdens beste spiller. Bucuresti-spillere har tatt en pause fra landslaget.
    Bent Dahl er assistenttrener for Adrian Vasile for Romania. Han har omfattende erfaring fra norsk klubber og yngre landslag. Drammenseren trener til daglig det rumenske klubblaget Valcea.
    Når Neagu mangler er utvilsomt Crina Pintea Romanias mest kjente spiller. Strekspilleren på 192 cm holder til daglig til i Györ. Der er hun lagvenninne med fire norske spillere. Pintea er Romanias kaptein.
    Norge slo Romania i to kamper sist sesong. Først 28-20 under EM i Kolding og så 29-24 i den avgjørende OL-kvalifiseringskampen i Montenegro.
    Romania vant sin foreløpig siste kamp mot Norge under EM for tre år siden. Et skadeskutt norsk lag røk hele 23-31 for rumenerne i Frankrike. Resultatet var med på å sørge for at Norge måtte ta til takke med 5. plass i mesterskapet.
    VM-kometen Emilie Hovden og keeper Rikke Granlund står over denne kampen. Det betyr at Malin Aune er tilbake i mesterskap for første gang siden EM i fjor. OL-reserven ble opprinnelig vraket til VM, men har kommet inn som spiller nummer 18 i troppen.
    Dommere fra Montenegro i denne kampen: Novica Mitrovic og Iljan Vesovic.
    Bedre besatt i Ciutat de Castello i kveld. 1400 så Kasakhstan-Iran. Ser ut til å være flere nå.
    - Det er et godt lag vi møter, fysisk robust og veldig kollektiv. Mange er duellsterke, så det gjelder å stå godt opp. Vi må få til et veldig godt forsvar, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til Viasat.
    - Jeg forventer at vi er på hugget gjennom hele kampen og både gir og tar juling. At vi er det laget som vil holde tempoet oppe, sier landslagstreneren nå før kampstart. Foto: Bjørn S. Delebekk
    Vi skal ha nasjonalsangene!
    Mål for Romania!
    Norge 0 - 1 Romania
    Langt og hardt skudd fra Ilie.
    1'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 1 Romania
    Norge kontrer. Presist fremspill til Stine Oftedal Bredal.
    2'
    Gult kort til Norge
    2'
    Norge 1 - 2 Romania
    3'
    Norge 2 - 2 Romania
    3'
    Norge kan ta en ny kontring, men det er for få spillere med.
    Norge 3 - 2 Romania
    4'
    Norge 4 - 2 Romania
    Jacobsen spilles fri av keeper og scorer.
    5'
    Norge 4 - 3 Romania
    5'
    Feil på Reistad. Romania får frikast.
    Norge roter bort en kontringsmulighet. Pasningen blir for dårlig. Romania overtar - igjen.
    Norge er heldig som slipper baklengs. Lobben fra Romania går over mål, men der var Norge satt ut av spill.
    Straffekast til Romania
    9'
    Kjemperedning av Lunde helt nede i hjørnet!
    9'
    Gult kort til Romania
    10'
    Straffekast til Norge
    10'
    Nora Mørk bommer på sin straffe!
    10'
    Veldig mange enkle feil av de norske nå.
    Aardahl må ut og få stoppet en blødning fra nesen etter en duell.
    12'
    Norge 4 - 4 Romania
    12'
    Dumanska redder skuddforsøket fra Reistad. Får ballen i hodet.
    Norge 4 - 5 Romania
    Da er Romania i ledelsen. Rotaru scorer.
    14'
    Norge 5 - 5 Romania
    Aune spilles fri på kant. Setter inn utligningen.
    15'
    Lunde er våken og redder et langskudd.
    Utvisning Romania
    2 minutter
    Rotaru får to minutter.
    16'
    16'
    Norge 6 - 5 Romania
    Kristiansen prøver seg på straffekastet. Scorer!
    16'
    Norge 7 - 5 Romania
    Oftedal finter og setter inn sitt andre for kvelden.
    17'
    Ferdig
    18'
    Norge 7 - 6 Romania
    Pintea er vanskelig å stoppe. Scorer for Romania.
    18'
    Her setter Malin Aune inn sitt mål fra kanten. Foto: Bjørn S. Delebekk
    Norge 8 - 6 Romania
    ...og der er Aune igjen løs på kanten. Lekkert!
    19'
    Norge 9 - 6 Romania
    20'
    2 minutter
    20'
    Brattset Dale med en umulig scoring! Keeper ser ikke den komme.
    Norge 9 - 7 Romania
    21'
    Norge 10 - 7 Romania
    21'
    Ferdig
    22'
    Stine Bredal Oftedal står med to mål så langt nå som Romania har tatt time out. Foto: Bjørn S. Delebekk.
    Timeout
    23'
    Timeout slutt
    23'
    Norge 10 - 8 Romania
    Moisa får stå fryktelig alene på kant og skyter i mål.
    24'
    Norge 11 - 8 Romania
    Bredal Oftedal er der igjen. Hennes tredje scoring på fire forsøk.
    24'
    Norge 12 - 8 Romania
    25'
    Utvisning Norge
    2 minutter
    Ingstad får den. Holder litt vel mye.
    26'
    Norge 12 - 9 Romania
    Laslo tar Lunde på feil fot og reduserer.
    26'
    Norge 13 - 9 Romania
    Norge scorer i undertall. Bredal Oftedal scorer.
    26'
    Dobbeltredning av Lunde! Hun står allerede med 13 redninger. Foto: Bjørn S. Delebekk
    Norge 14 - 9 Romania
    27'
    Norge 14 - 10 Romania
    28'
    Ferdig
    28'
    Norge 15 - 10 Romania
    Brattset Dale scorer, og nå leder Norge med fem mål!
    28'
    Norge 15 - 11 Romania
    Pintea er ikke lett å håndtere på streken. Bruker musklene og scorer.
    29'
    30'
    Norge 16 - 11 Romania
    Kristiansen setter sin andre straffe av to mulige!
    30'
    Lunde må ha 45 i sko. Redder med venstrefoten!
    Norge 17 - 11 Romania
    Kristiansen er der igjen, med en fantastisk underarm!
    30'
    Da er det seksmålsledelse til pause. Katrine Lunde har vært helt suveren i mål. Etter en del tekniske feil i starten, løftet Norge seg, ble mer presise og har bare økt ledelsen inn mot hvilen. Foto: Bjørn S. Delebekk
    - For en fenomenal omgang av Lunde. Det er ellevilt og glimrende, konstaterer Viasat-ekspert Ola Erevik. Keeperens redningsprosent i første omgang 52!
    - Det var en trøblete start før vi fikk litt orden på de tekniske feilene. Det blir nok tøffere nå i 2. omgang. Vi har trøblet litt i forsvaret og må stå mye tettere, sier assistenttrener Tonje Larsen til Viasat.
    31'
    Norge 18 - 11 Romania
    31'
    Norge 19 - 11 Romania
    Kristiansen løper mellom to rumenere og øker til åttemåls-ledelse
    32'
    2 minutter
    32'
    Norge 19 - 12 Romania
    Dinca reduserer for Romania
    33'
    Norge 20 - 12 Romania
    Bredal Oftedal er der igjen!
    33'
    Norge 20 - 13 Romania
    34'
    Ferdig
    34'
    Norge 21 - 13 Romania
    35'
    Norge 22 - 13 Romania
    36'
    37'
    Norge 22 - 14 Romania
    37'
    Oftedal fortsetter der hun slapp i 1. omgang. Har vært god til nå! Foto: Bjørn S. Delebekk
    Mørk med feilpasning. Lunde rydder opp i feilen og redder Mørk.
    39'
    Laslo er gjennom, forsøker en lobb på Lunde. Treffer tverrligger, Norge får ballen.
    Norge 23 - 14 Romania
    Så får Mørk rettet opp i egen feil. Sånn skal det lobbes, ja! Da er det ni måls ledelse.
    40'
    40'
    Timeout
    40'
    Norge 24 - 14 Romania
    Norge ruller opp, Aune spilles fri på kant. Og da er det 10 måls ledelse.
    40'
    Lunde redder igjen.
    Norge 25 - 14 Romania
    Brattset Dale!
    42'
    Norge 25 - 15 Romania
    Norge mister og blir kontret på. Dinca er helt alene med Lunde, og nå kommer reduseringen.
    43'
    Norge 25 - 16 Romania
    Laslo reduserer. Norge tar timeout.
    44'
    - Det handler om å lede mest når kampen er slutt, minner Thorir Hergeirsson om under timeouten.
    Timeout
    45'
    45'
    47'
    Nå roter Norge litt.
    Norge 25 - 17 Romania
    Laslo scorer på straffen.
    47'
    Rumenerne er i ferd med å komme seg inn i kampen igjen.
    Norge 26 - 17 Romania
    48'
    2 minutter
    Ostase blir utvist.
    48'
    Norge kontrer, men lobben til Aardahl går over mål.
    Ferdig
    50'
    Norge 27 - 17 Romania
    Høy kvalitet på avslutningen til Reistad. Avslutter tidlig og hardt i hjørnet.
    51'
    Norge 28 - 17 Romania
    Rumenerne tar ut keeper. Norge får ballen og Mørk setter ballen i det tomme målet. Må jo spille på høy risiko nå, rumenerne.
    52'
    Timeout
    52'
    52'
    Norge 28 - 18 Romania
    52'
    Norge 28 - 19 Romania
    Laslo er allsidig. Nå sitter skuddet igjen!
    53'
    Norge 29 - 19 Romania
    Brattset Dale bruker muskler og øker.
    54'
    2 minutter
    54'
    Norge 29 - 20 Romania
    Pintea reduserer.
    55'
    Norge 30 - 20 Romania
    Herrem spilles fri på venstrekanten. Henger i luften og scorer i lengste hjørne.
    55'
    Da er det 10-målsledelse igjen.
    Ferdig
    56'
    Brattset Dale får straffe
    56'
    Reistad prøver seg, keeper får en hånd på ballen.
    57'
    Norge 30 - 21 Romania
    57'
    Norge 31 - 21 Romania
    Brattset Dale kaster seg inn og scorer.
    58'
    Norge 32 - 21 Romania
    Reistad reparerer straffemissen. Scorer igjen!
    59'
    60'
    Norge 32 - 22 Romania
    Laslo scorer på Solberg på straffen
    60'
    Norge 33 - 22 Romania
    Høgdal setter inn det siste målet for Norge!
    60'
    Gjett hvem som får bestemannsprisen? Katrine Lunde, naturlig nok. Hun fikk hvile de siste 10 minuttene i 2. omgang. Foto: Bjørn S. Delebekk