2-2
Keseru90'+2

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei! Da er det under to timer til kampstart. Det er solgt 20.000 billetter på Ullevaal. Dette kan bli gøy!
    Litt statistikk: Norge og Romania har møtt hverandre 11 ganger. Norge har vunnet to, Romania fire. Norge har scoret til sammen syv ganger mot kveldens motstander, Romania har 11 nettkjenninger. Alt ifølge fotballforbundet.
    Forrige gang Norge møtte Romania var 11. juni i 2003. Da endte det 1-1. Henning Berg var kaptein og Frode Olsen sto i mål - og Ole Gunnar Solskjær scoret.
    12. oktober 2002 vant Norge borte, Steffen Iversen satte inn kampens eneste mål den gang.
    Da Norge tapte 1-3 mot Romania borte 4. juni 1986 var Åge Hareide kaptein. Tom Sundby scoret Norges mål.
    Norges lag i kveld: Sten Grytebyst - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Kristoffer Vassbakk Ajer, Haitam Aleesami - Martin Ødegaard, Sander Berge, Ole Selnæs, Markus Henriksen - Tarik Elyounoussi, Joshua King.
    Romanias menn fra start: Tatarusanu - Chipciu, Sapunaru, Grigore, Tosca - Anton, Stanciu, Deac, Keserü, Grozav - Puscas.
    Sergej Karasev fra Russland dømmer kampen. Han har med seg denne trioen: Anton Averianov, Aleksej Lunev og Vitali Mesjkov.
    Husker du Gheorghe Hagi? Han ble i 2000 kåret til århundrets fotballspiller i Romania. Han spilte for både Real Madrid og Barcelona for å nevne noe. I kveld sitter sønnen hans på innbytterbenken mot Norge; Ianis Hagi.
    Knut Espen Svegaarden skriver før kampen: Noe av det landslagssjefen har brukt tid på under samlingene det siste året, er å dyrke at Norge, tross noen smeller på bortebane, er ubeseiret på hjemmebane siden Lagerbäck overtok Norge i mars 2017. 10 kamper har Norge spilt på Ullevaal stadion med Lars Lagerbäck som sjef på sidelinjen, og hvis vi tar med den siste hjemmekampen til Per-Mathias Høgmo (4–1 over San Marino, så er det 33 måneder siden Norge sist tapte en kamp på Ullevaal (0–3 mot Tyskland i september 2016).
    Damene spiller sin første gruppekamp i VM i morgen. Skal herrene klare å nå et sluttspill igjen? Spillerne er klare i spillertunellen nå.
    Publikum er klare hører vi.
    Det er nasjonalsanger. Romania først. Spillerne holder seg på hjertet og synger.
    De norske guttene holder armene rundt hverandre og synger.
    Spillerne ønsker hverandre lykke til.
    Det er ett minutts stillhet for tidligere UEFA-president Lennart Johansson, som døde for tre dager siden.
    Kampen er i gang.
    1'
    Det spilles opp mot Henriksen, men ballen er litt for lang.
    2'
    Lagerbäck sitter med armene i kors og tygger tyggis.
    2'
    Romania med ballen. Martin Ødegaard bryter.
    2'
    Ajer får ballen unna når Romania går i angrep.
    3'
    Puscas kommer gjennom. Romania går rett i strupen på Norge.
    4'
    Berge og Ødegaard spiller seg i mellom.
    5'
    Henriksen blir stoppet. Han forsøker å spille gjennom til King.
    5'
    Utspark fra Grytebust.
    6'
    En ball fra Romania som er på vei til ingenmannsland, går utover sidelinjen.
    7'
    Sander Berge med en farlig tversoverpasning. Romania tar den og går i angrep.
    8'
    Ødegaard til Tarik. Til Ødegaard. Tarik har rom. Men pasningen fra Ødegaard kommer ikke gjennom.
    8'
    Henriksen avblåst for offside. Blir spilt gjennom av Selnes. Men var det offside? TV-bildene gjør at det kan se ut som om Henriksen ikke var i offside. Men blåst er blåst.
    10'
    Ødegaard spiller strålende til Elabdellaoui. Det er King som spiller opp Ødegaard først.
    11'
    Corner Norge. Romania får klarert.
    11'
    Frode Grodås ler av ett eller annet på benken.
    12'
    King blir stoppet. Ødegaard jobber.
    13'
    Ødegaard slår strålende til Aleesami som er på full fart mot mål. Får ballen noen meter fra mål. Meget sterkt. Men ikke presist nok videre fra Aleesami.
    15'
    Romania på vei fremover. Men Ajer er raskest. Solid.
    16'
    Ødegaard blir felt. Norge fordel. Ødegaard får ballen tilbake. Forsøker å finne King. Litt upresist.
    17'
    Ødegaard til King igjen. Ødegaard er rett og slett on fire her nå. Involvert i alt.
    17'
    Norge spiller litt på tvers før de spiller opp. Og der er Ødegaard på løp (selvsagt). Får lagt inn fra kanten.
    18'
    Ødegaard og King nok en gang (mulig du tror pcen har hengt seg opp nå, men det har den ikke). Henriksen kommer til avslutning fra rundt 15 meter. Meget godt forsøk.
    20'
    King kommer seg ned til linjen. Ballen går via Sapunaru. Det blir corner.
    21'
    Ødegaard slår hjørnesparket. Litt for langt.
    21'
    Gult kort til Norge
    Sander Berge
    Berge litt for hissig på berømte grøten der. Ikke stygt, men gult.
    22'
    Romania med innkast like ved midtstreken på Norges halvdel.
    24'
    Stanciu forsøker å finne Grozav. Lyktes ikke.
    25'
    Ødegaard er god til å holde på ballen og få med seg ballen, etter litt mikkmakk spiller han gjennom til Henriksen, men han er litt for treg.
    26'
    Ødegaard blir avblåst, litt for ivrig i jakten på ballen i bena på Tosca.
    26'
    Grytebust med utspill.
    27'
    Mats Zuccarello er på plass på Ullevaal og får TV-kamera mot seg.
    28'
    Ballen går via Ødegaard til innkast for Romania. Stanciu lader skuddfoten. Men Norges menn kaster seg foran ballen.
    29'
    29'
    Flere idrettskjendiser på plass i Oslo. Langrennskongen Petter Northug er på tribunen og viser V-tegnet til kamera.
    30'
    King forsøker seg. Men det rumenske forsvaret rydder opp.
    30'
    Romania går rett i angrep. Puscas får ballen på hodet. God heading, men Grytebust er der. Solid målsjanse det der.
    31'
    Innholdsrike første 30 minutter. Artig. Aleesami legger seg enkelt, og blir belønnet for det altså. Frispark.
    33'
    Sander Berge ikke helt heldig. Slurv. Romania får innkast.
    33'
    Romania slår langt, men det norske forsvaret er på rett plass. Joshua King kommer alene med keeper. Tatarusanu er god og tar ballen. Stor mulighet for King som kommer en-mot-en med keeper. Men keeper er altså med på dragningen til nordmannen og tar ballen.
    34'
    Hjørnespark til gjestene. Deac slår det. Ballen havner etter litt på hodet til Grozav. Ikke hardt nok. Grytebust har kontroll.
    36'
    Aleesami treffer ikke med gjennombruddspasningen. Og King blir avblåst for hands.
    37'
    Ødeggard rydder opp når Romania går på mål. Du store tid, da mann! Som sagt, overalt. Selv om han ikke er involvert i annenhver norske ballberøring nå.
    39'
    Lagerbäck ikke med armene i kors nå, men tyggisen går i fint tempo.
    40'
    Norge får corner.
    40'
    Ødegaard slår inn. Men rett på rumensk hodet. Det ligger en spiller med gul drakt nede. Kjapt på benene igjen da han fikk lite oppmerksomhet fra dommeren.
    41'
    Nordtveit mister til Puscas. Men lagkamerater kommer til unnsetning.
    42'
    Nordtveit takler fint, spiller perfekt til Henriksen som prøver å finne Tarik. Han legger an til skudd på direkten. Når ikke ballen.
    43'
    Selnæs til King. Spiller Ødegaard som spiller litt ut til Berge. Aleesami slår inn. Tarik står i offside. Den er meget klar. Som i meget klar.
    44'
    Norge bygger opp. Aleesami går. Selnæs spiller altfor langt. Utspill Romania. Et siste angrep? Ikke noe å legge til tid for her egentlig.
    45'
    Henriksen spiller Ødegaard. Finner nesten King. Det var det siste før de går i garderoben.
    45'+1
    Norge går i angrep. Og nå ønsker vi oss åpenbart mål. Det ble det ikke i første forsøk etter sidebytte.
    47'
    Norge jager ballen, men Tatarusanu har kontroll og får spilt ut.
    47'
    Ajer og Aleesami spiller på kanten. Tar med seg Sælnes. Han spiller bakover. Ajer tar med ballen fremover.
    49'
    Norge klorer seg fast i angrep. Berge får ballen etter flere trekk. Sælnes til Aleesami. Ødegaard. Berge. Mange pasninger nå.
    50'
    Ballen går ut. Innkast til Norge.
    50'
    King med ballen, spiller med Aleesami og Ajer. Nå er det mange trekk. Tilbake. Ajer litt klønete. Ballen over sidelinjen. Innkast til gjestene.
    51'
    Det er fredag, det er egentlig bare å by opp til fest her! Litt langt vorspiel dette.
    52'
    Romania går fremover. Setter ikke det norske forsvaret på noen test først. De gir seg ikke. Puscas får til en heading i duell mot Elabdellaoui. Men Grytebust får siste ord.
    53'
    Grozav i duell mot Elabdellaoui, sistnevnte sterk i kroppen. Utspill keeper.
    55'
    Romanias Keseru tester skuddfoten. Hardt med venstrefoten. Litt spinn på ballen, så Grytebust velger i bokse.
    56'
    56'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Romania
    Mål: Tarik Elyounoussi
    Målgivende: Martin Ødegaard
    Tarik spiller Ødegaard som går for skudd, men Tarik får returen og setter den i mål. Arbeidsmål. Massiv innsats.
    56'
    Lars Lagerbäck har reist fra benken nå.
    58'
    King og Ødegaard spiller igjen. Berge til Ødegaard først. Det er nesten så det ballen når King. Men en lang tå i det rumenske forsvaret sørger for at ballen ikke når King.
    59'
    Henriksen forsøker å spille Nordtveit. Men den tanken er Romania med på. Ballen når aldri Nordtveit.
    60'
    Henriksen ned på kanten. Romania bryter.
    60'
    Spillerbytte - Romania
    Inn: Ianis Hagi
    Ut: Gheorghe Teodor Grozav
    Og der har vi altså sønnen til selveste Gheorghe Hagi på banen.
    60'
    Inn: George Tucudean
    Ut: George Puscas
    61'
    Keseru kommer til avslutning. Selnæs ikke tett nok på. Men avslutning rett på Grytebust. Hardt var det heller ikke.
    64'
    Hagi viser at han kan drible.
    65'
    Elyounoussi hedrer avdøde Lennart Johansson, en legende som var UEFA-president i 19 år, i feiringen.
    66'
    Tarik går på et løp. Får en fin ball. Men keeper er våkent ute og får ballen unna på 18 meter med benene.
    67'
    King forsøker å finne Henriksen.
    69'
    Norge 2 - 0 Romania
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Joshua King
    Ødegaards første landslagsmål. King spiller Ødegaard flott gjennom. Han tar med seg ballen. Holder Saunaru på avstand og setter ballen rolig forbi keeper.
    71'
    Ødegaard går på mål igjen, men denne gangen får Maxim en fot på ballen. Det har vært litt av en kamp av Ødegaard dette.
    74'
    King får innkast. Han lar ballen ligge. Går oppover. Får ballen fra Aleesami. Blir felt. Frispark.
    75'
    Ødeggard slår frisparket. Ingen løper for å nå det innlegget...
    76'
    Sælnes jobber godt hjemover, får headet til corner for gjestene.
    76'
    Mål for Romania!
    Norge 2 - 1 Romania
    Mål: Claudiu Keseru
    Målgivende: Dragos Grigore
    Grigore får stå umarkert på hjørnesparket, header inn, der kommer Keseru i kjempefart og setter ballen i mål. Upresset.
    77'
    Ødegaard ligger nede. Maxim setter skoen i brystet på målscoreren. Unggutten (kan man kalle ham det lenger?) er oppe igjen. Bra.
    79'
    Gult kort til Romania
    Dragos Grigore
    Grigore tar med seg Tarik ned. Han får seg en trøkk. Begge oppe igjen.
    80'
    Ødegaard tar med seg ballen, holder på den og tar den elegant med seg (du verden som han drar med seg ballen) og spiller perfekt til Tarik. Men han klarer ikke sette ballen i mål. Altså, Ødegaard - han spiller opp til fest.
    82'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Tarik Elyounoussi
    84'
    Romania med et godt forsøk. Men Grytebust tigersprangkaster seg ut og får bokset ballen ut.
    86'
    Kamara kommer til innlegg. Men ingen er på den.
    86'
    Aleesami går og går. Kommer seg inn foran mål, men siste pasningen treffer ikke.
    87'
    Først brukte Martin Ødegaard sosiale medier til å si hva han mener om Ada Hegerberg-saken. Så brukte han gresset på Ullevaal til å leke.
    87'
    Mulig jeg blir saksøkt for å jinxe nå, men dette blir seier.
    88'
    Aleesami spiller Sælnes som vender spillet og finner Ødegaard.
    89'
    Hagi slår et meget godt innlegg. Men Tucudean får ikke stokket benene. Egentlig litt klønete. Det er Martin Ødegaard (selvsagt) som er der og rydder opp.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Norge 2 - 2 Romania
    Målgivende: Alexandru Maxim
    Altså, dette. Det er Hagi (det mest kjente rumenske etternavnet) som legger inn (igjen). God innleggsfot. Og etter litt frem og tilbake, så setter Keseru inn utligningsmålet.
    90'+2
    King er gjennom og får en mulighet. Corner. Sælnes slår den. Dommer blåser mot Ødegaard. Kampen er over.