2-3

Ble dekket av Camilla Vesteng

Norges lag: Kristoffer Klaesson - Birk Risa, Leo Skiri Østigård, Odin Luraas Bjørtuft, Ulrik Tillung Fredriksen - Ola Brynhildsen, Hugo Vegard Vetlesen, Emil Bohinen, Håkon Evjen - Kristian Thorstvedt, Aron Dønnum.
    Kampen spilles altså i Drammen, på Marienlyst stadion!
    Nederland leder Norges gruppe med 12 poeng etter fire kamper, full pott der altså. Norge er nummer to med 7 poeng. Dagens motstander, Portuhal har seks poeng (en kamp mindre spilt).
    Lagene er på banen. Nasjonalsangen går for gjestene.
    "Ja, vi elsker" nå!
    Mål for Portugal!
    Norge 0 - 1 Portugal
    Fabio Vieira setter ballen elegant i mål forbi Klaesson. Jota spiller opp målscoreren. Det norske forsvaret er defensive. Portugal får en enkel jobb med å ta ledelsen etter to minutter.
    2'
    Gult kort til Norge
    Kristian Thorstvedt får det gule.
    4'
    Norge får hjørnespark. Vetlesen tar det. Det er tre norske spillere i offside.
    6'
    Norge i angrep. Men Portugal får frispark etter litt for mye muskler fra Brynhildsen.
    8'
    Portugal angriper, men Risa rydder opp.
    9'
    Frispark til Norge etter at Risa blir tatt for hardt.
    10'
    Norge, og Dønnum og Thorstvedt, spiller seg nesten gjennom.
    10'
    Vetlesen slår igjen. Corneren er for lang.
    11'
    Birk Risa med en farlig berøring i forsvar. Gjør at Correia kommer til en kjempesjanse.
    13'
    Norge spiller seg ut. Men det blir for upresist da de når midtbanen. Vinner tilbake ballen.
    14'
    Risa og Thorstvedt kombinerer, men Correia har kontroll i forsvar.
    15'
    Det regner i Drammen.
    17'
    Portugal bygger opp. Vieira kjører avslutning etter at Ferreira spiller ham pent opp.
    18'
    Norge kommer på overgang. Thorstvedt bestemmer seg for å avslutte fra distanse. Ble bare middels.
    19'
    Norge 0 - 2 Portugal
    Jota setter ballen i mål. Enkelt. Leao serverer ballen fra siden. Forsvaret til Norge er fryktelig defensivt igjen. Portugal kommer lett til det.
    20'
    Det ser særdeles glissent ut på tribunen i Drammen. Det er mer eller mindre folketomt.
    23'
    Gult kort til Portugal
    Diogo Queiros får dommeren til å ta en tur ned i brystlommen.
    23'
    Så blir Portugal for upresise i oppspillet. Norge kan puste litt. Men gjestene vinner ballen kjapt tilbake.
    25'
    Emil Bohinen kommer seg nesten gjennom. God prestasjon det. Blir ikke noe.
    26'
    Klaesson er nede og redder avslutningen fra Leao med benene. Stor redning det der.
    27'
    Risa legger inn. Ikke en norsk spiller som lukter det innlegget.
    28'
    Andre gule kort til Portugal
    Kaptein Queiros kommer i fart og setter knottene i ankelen til Brynhildsen. Får sitt andre gule, og dermed ser han rødt og må forlate banen.
    29'
    Brynhildsen setter på turboen, men velger å avslutte fra meget skrå vinkel. Lett for keeper Costa.
    31'
    De norske er i overkante heite med skuddfoten nå. Dønnum skyter fra skrå vinkel, selv om det står flere norske gutter klare for et innlegg.
    33'
    Norge spiller seg nesten gjennom Dønnum når nesten ballen. Portugal åpner seg litt med en mann mindre.
    34'
    BYTTE PORTUGAL: Leao byttes ut, Tiago Djalo kommer inn.
    36'
    Portugal spiller seg ut. Blir upresise. Norge overtar. Bygger opp.
    39'
    Norge kommer nesten til dødlinjen. Correia blokkerer et innlegg.
    40'
    Evjen på ei gjennom blir stoppet.
    40'
    Norge har innkast. Cirka ved midtstreken. Vetlesen spiller Fredriksen. Vetlesen skyter. Litt over.
    41'
    Snart pause. Et siste forsøk fra Norge før dommeren blåser her? Det er egentlig ikke noe å vente med.
    44'
    Norge stormer frem nå. Men det blir litt for upresist. Fredriksen slår til Brynhildsen, som bommer på ballen når han forsøker å slå den inn retning mål.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Leo Skiri Østigård er flyttet opp på topp.
    48'
    Vetlesen blir taklet av Ferreira, men Norge beholder ballen.
    50'
    Jota kommer seg frem og helt ned til linjen, men der ble det for mye, Norge overtar.
    52'
    Bohinen forsøker å nå Østigård. Det lyktes ikke.
    53'
    Dønnum med et godt innlegg, men Portugal får klarert.
    54'
    PORTUGAL BYTTE: Ut: Jota. Inn: Trincao Francisco.
    56'
    Norge kommer til å gjøre bytter snart. Jørgen Larsen gjør seg klar for Norge, og Jens Petter Hauge. Et dobbeltbytte om litt.
    58'
    NORGE TO BYTTER: Vetlesen ut. Jens Petter Hauge inn. Brynhildsen ut. Jørgen Strand Larsen inn.
    61'
    Norge bygger opp.
    63'
    Norge får corner.
    63'
    Dønnum slår. Den går over alle, men bare så vidt. Kunne blitt scgjwung over den.
    64'
    Larsen forsøker seg gjennom. Blir tatt. Får frispark.
    66'
    BYTTE NORGE: Bjørtuft ut. Christian Dahle Borchgrevink inn.
    67'
    Norge får ikke noe ut av frisparket.
    68'
    Norge tar ballen på egen halvdel og stormer fremover. Men de år det ikke til. De er klønete.
    72'
    Ulrik Fredriksen.
    72'
    Norge klarer ikke å spille seg gjennom det portugiske forsvaret, tross at gjestene har spilt med en spiller mindre lenge.
    74'
    Det må være lov å si at det er litt svakt av Norge at de ikke er mer skapende når de er en spiller mer.
    75'
    Larsen med et langskudd. Ikke i nærheten.
    75'
    NORGE BYTTER: Risa ut. Fredrik Bjørkan inn.
    78'
    Norge 0 - 3 Portugal
    Florentino scorer med hodet etter et strålende innlegg. Fredriksen står bak Florentino og portugiseren får lov til å gå opp upresset.
    79'
    Thorstvedt med et langskudd. Utenfor.
    81'
    Portugal scorer altså med en mann mindre på banen, hvor målscorer får stå upresset når han setter pannen frem. Helt patent er det vel ikke.
    81'
    Straffe til Norge. Dønnum blir felt.
    82'
    Norge scorer på straffe!
    Norge 1 - 3 Portugal
    Thorstvedt setter ballen sikkert i mål. Velplassert til venstre side for keeper.
    83'
    VILL REDNING av Costa. Han får en hånd på avslutningen til Larsen.
    85'
    DOBBELBYTTE PORTUGAL: Luis ut. Fernandes inn. Vieira ut. Carvalho inn.
    86'
    Mål for Norge!
    Norge 2 - 3 Portugal
    Jørgen Strand Larsen scorer etter et strålende innlegg fra Dønnum. Larsen får foten på ballen som blir servert rett foran mål.