Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Norge og Montenegro.
    I kveld spilles den åttende kampen i gruppespillet i Norges kvalifiseringsgruppe. Før kampstart er det Nederland som topper gruppen med 16 poeng, to poeng mer enn Norge. Videre følger Tyrkia to poeng bak Norge, mens Montenegro er tre poeng bak Norge.
    Gruppevinneren kvalifiserer seg direkte til VM i 2022, mens gruppetoeren får muligheten til å spille seg til plass via playoff. Skulle Norge vinne i kveld, vil de hekte av Montenegro i kampen om andreplassen og samtidig fremdeles ha heng på gruppeleder Nederland, som skal spille hjemme mot Gibraltar i kveld.
    I bortekampen mot Montenegro i vår, vant Norge 1-0 etter en scoring fra Alexander Sørloth.
    Sørloth, Erling Braut Haaland og Joshua King er alle ikke med i troppen grunnet skader. Dermed er det Mohamed Elyounoussi som står med flest landslagsmål i den nåværende troppen med syv mål før kveldens kamp.
    Det er for øvrig ytterligere seks spillere som har scoret for landslaget tidligere i Norges tropp. Kristian Thorstvedt scoret Norges mål borte mot Tyrkia på fredag og har scoret tre mål på åtte kamper for landslaget. Veton Berisha, Mats Møller Dæhli, Martin Ødegaard, Iver Fossum og Stefan Strandberg har alle scoret én gang for landslaget tidligere.
    Norge starter med Mats Møller Dæhli! Foruten om at han startet for "nødlandslaget" mot Østerrike i fjor, er dette Møller Dæhlis første kamp fra start for landslaget siden november 2019, borte mot Malta. Malta-kampen og Østerrike-kampen er de to eneste landskampene Møller Dæhli har startet de siste fire årene.
    Norge (4-3-3): Nyland - Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling - Ødegaard, Berg, Elyounoussi- Møller Dæhli, Thorstvedt, Hauge.
    UEFA lister det opp i en 4-5-1-formasjon, men kan nok tenkes at det heller er en 4-3-3-formasjon, likt av hva som var tilfellet borte mot Tyrkia. Litt usikker på om det blir Dæhli eller Elyounoussi som ving.
    Montenegro (4-3-3): Sarkic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic - Kosovic, Scekic, Jankovic - Marusic, Jovetic, Haksabanovic.
    Nasjonalsangene og vi er klare for kampstart foran et fullsatt Ullevaal Stadion!
    Montenegro starter med ballen.
    1'
    Norge prøver å presse høyt i innledningen. Ser ut til å vinne ballen inne på Montenegros halvdel, men Berg får en dårlig berøring og ballen går ut til kast.
    1'
    Holmgren Pedersen prøver å komme seg forbi på høyresiden, men må nøye seg med et kast.
    2'
    Thorstvedt og Vujacic trøkker til i en duell inne på Norges halvdel. Frispark til bortelaget.
    3'
    Hjørnespark til Norge. Fin spilt fra Ødegaard i forkant, som setter opp et godt angrep.
    4'
    Slås bak i feltet. Der er Møller Dæhli, men han taper hodeduellen.
    4'
    Norge triller med ballen.
    6'
    Ødegaard slår langt opp. Andreballen havner hos Thorstvedt, som skyter fra 18 meter. Blokkeres. Meling kommer seg også til skuddforsøk, men også det i blokka.
    6'
    Meling prøver å stikke gjennom mot Moi, men timingen sitter ikke helt.
    8'
    God norsk start. Veldig ivrige i gjenvinningsspillet og Ødegaard har sett frisk ut så langt.
    8'
    Norge biter seg fast inne på Montenegros halvdel.
    9'
    Nydelig pasning fra Møller Dæhli opp mot Thorstvedt. Han kan spille videre til Moi, men han går for skudd selv. Det blir litt for vilt og går høyt over. God mulighet, men ikke så godt utført!
    10'
    Hauge prøver seg med en pasning mot Thorstvedt, men det er et svakt forsøk.
    12'
    Pussig situasjon når spillet stoppes etter at ballen gikk i dommeren. Ødegaard fikk ballen tilbake og startet så smått på et angrep, men det virket som om Montenegro mente at de skulle ha ballen. Moi stoppet opp med ballen, og det hele endte med et balltap.
    13'
    Ødegaard prøver seg med en vanskelig pasning mot Meling. Montenegro får muligheten til å kontre.
    14'
    Men det norske laget jobber bra hjemover og får kontroll.
    14'
    Holmgren Pederssen skjermer fint unna Haksabanovic. Fem-meter for Nyland.
    15'
    Antall stemmer: 2956
    Ødegaard går i bakken når Norge prøver å sette fart fremover. Han får ikke noe frispark, noe publikum er svært misfornøyd med.
    17'
    Ødegaard er oppe igjen. Tar seg til bakhodet/nakken, men ser ut til at det skal gå greit.
    17'
    Moi prøver seg med en bakromspasning mot Møller Dæhli. Sarkic kommer fint ut og keeperen får klarert.
    19'
    Berg med en fin stikker mot Holmgren Pedersen, men Tomasevic leser spillet fint og får klarert ut til kast.
    19'
    Hauge kommer seg nesten forbi ute på venstresiden, men stoppes akkurat i det han er på vei inn i 16-meteren.
    21'
    Så bommer Holmgren Pedersen med mottaket og ballen går ut til kast.
    21'
    Ingen store sjanser så langt, når den første omgangen nå straks er halvspilt. Norge har vært det førende laget i banespillet, men Montenegro har kommet bedre med etter hvert.
    22'
    Jovetic skyter fra 25 meter. En god meter til side for mål.
    23'
    En del flere pasningsfeil fra Berg enn vi så borte mot Tyrkia. Generelt ikke den helt store rytmen i det norske angrepsspillet.
    24'
    Kampens første sjanse! Nydelig spill mellom Møller Dæhli og Holmgren Pedersen. Førstnevnte skyter fra 10 meter og Sarkic får akkurat slått unna til corner.
    27'
    Hardt mot nærmeste stolpe. Jovetic header unna.
    27'
    Holmgren Pedersen danser seg forbi ute til høyre og legger inn. Heades ut til corner.
    28'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Montenegro
    Mål: Mohamed Elyounoussi
    Målgivende: Stefan Strandberg
    Den sitter på dødball igjen! Corneren tas kort og ender med at Hauge legger ut til Holmgren Pedersen. Fra 30 meter slår han inn bak i feltet. Der rager Strandberg høyt og header inn foran mål og fra fire meter stuper Elyounoussi inn kampens første mål! Foto: Helge Mikalsen, VG.
    29'
    Vanskelig å si hvor mye av æren Bernardo Cueva skal ha, men Norges nye dødballtrener har i hvert fall fått god uttelling så langt!
    31'
    Norge holder presset oppe etter scoringen.
    33'
    Frispark til Montenegro inne på Norges halvdel.
    34'
    Tas kort.
    34'
    Jankovic kommer seg inn i feltet, men Hanche-Olsen leder han effektivt ut av banen. Godt stopperspill.
    35'
    Jankovic får ballen inne i 16-meteren i en god posisjon, men flagget kommer opp for offside.
    36'
    Liten kollisjon ute på banen. Holmgren Pedersen sitter nede, men ser ut til at han skal fortsette.
    38'
    Vi er i gang igjen.
    39'
    Nyland blir satt litt under press og sender ballen opp på tribunen.
    40'
    Jovetic prøver seg fra langt hold igjen. Godt skudd fra rundt 25 meter, men igjen utenfor det norske målet.
    41'
    Holmgren Pedersen går i bakken på høyrekanten. Blir klart hindret, men lista er lagt høyt og dommeren lar være å blåse.
    42'
    Omgangen er i ferd med å ebbe ut. Høy intensitet så langt og det er nok en del som vil sette pris på en liten pust i bakken nå.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Ødegaard finner Holmgren Pedersen fint ute på kanten, men Ødegaard holder igjen pasningen litt for lenge og da havner høyrebacken i offside.
    45'+1
    Strandberg header unna et innlegg.
    45'+2
    Og der er det pause. Norge leder 1-0!
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Fredrik Aursnes
    Ut: Jens Petter Hauge
    46'
    Kjører Moi opp på kant.
    46'
    Spillerbytte - Montenegro
    Inn: Milutin Osmajic
    Ut: Nebojsa Kosovic
    46'
    Thorstvedt får et frispark mot seg midt på banen. Har ikke vært helt fornøyd med dommeren i dag, godeste Thorstvedt.
    47'
    Hanche-Olsen feller Osmajic. Frispark i god innleggsposisjon for Montenegro.
    48'
    Heades unna.
    49'
    Norge får en god kontringsmulighet, men Moi felles på vei fremover.
    49'
    Gult kort til Montenegro
    Igor Vujacic
    Får gult kort for å ha stanset kontringen.
    49'
    Fint innlegg mot Moi, men det blir akkurat litt for høyt for vingen.
    50'
    Jovetic får ballen på 18 meter. Igjen går han for skudd, og igjen utenfor. Svakt skudd.
    50'
    Nesten for Moi! Fint norsk spill ute på venstresiden. Meling får spasere inn i 16-meteren og slår hardt inn foran mål. Der lurer Moi, men ballen går vel faktisk mellom beina hans!
    51'
    Osmajic har vært frisk for Montenegro siden han kom inn.
    53'
    Ødegaard ligger nede. Igjen uten å få frispark.
    54'
    Corner til Montenegro.
    54'
    Ødegaard er oppe på beina igjen.
    54'
    Meling header unna foran første stolpe.
    54'
    Ødegaard mister ballen 20 meter fra eget mål, men Norge slipper med skrekken.
    56'
    Montenegro som fører an i kampen nå.
    56'
    Så får Norge en kontringsmulighet. Moi spiller på tvers til Møller Dæhli, som skyter fra skrått hold. Nytt godt skudd, men igjen er Sarkic med på notene og får slått unna.
    57'
    Ødegaard svinger inn mot Moi. Han header tilbake inn foran mål, hvor Thorstvedt lurer, men Sarkic kommer først på ballen.
    58'
    Nå nærmer Montenegro seg! Marusic får ballen alene med Nyland. I fart prøver han å runde Nyland og da blir det en dårlig berøring som gjør at han mister kontroll.
    58'
    Berisha gjør seg klar til å komme inn.
    60'
    Innlegg mot Jovetic. Strandberg kommer seg foran og sender ballen ut til et hjørnespark.
    61'
    Strandberg header unna.
    61'
    Ny corner til Montenegro. Nå er Norge virkelig under press.
    62'
    Thorstvedt får ballen unna.
    62'
    Norge får en stor kontringsmulighet, men slurver på vei fremover.
    62'
    Risto Radunovic
    Feller Moi på vei fremover.
    63'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Kristian Thorstvedt
    Ikke fått til like mye i dag, men han har kjempet bra på topp.
    64'
    Inn: Dennis Johnsen
    Ut: Mats Møller Dæhli
    Dennis Johnsen debuterer for landslaget her!
    64'
    Johnsen med et fint innlegg mot Moi, men han får akkurat ikke hodet på ballen!
    66'
    Norge biter seg fast inne på Montenegros halvdel og får et kast høyt i banen.
    66'
    Inn: Uros Djurdjevic
    Ut: Sead Haksabanovic
    67'
    Både Berisha og Johnsen har hatt noen gode involveringer i de første minuttene etter at de kom inn.
    67'
    Ødegaard med en fin pasning mot Moi, men det blir akkurat litt for vanskelig og Moi klarer ikke få ballen med seg. Nesten for Moi igjen.
    68'
    I kampen mellom Latvia og Tyrkia står det for øvrig 0-0. Skulle resultatene holde seg, vil det være svært gode nyheter for de norske sjansene til å bli nummer to i gruppa.
    70'
    Og der scorer faktisk Latvia.
    71'
    Da kan det bli en norsk drømmekveld, men de må selv holde unna for Montenegro først.
    71'
    Corner til gjestene.
    71'
    Jovetic header fra syv meter - like over!
    72'
    Gult kort til Norge
    Ørjan Nyland
    For å drøye tid.
    73'
    Litt strengt det gule kortet der, kanskje.
    73'
    Johnsen med en herlig innleggsfinte, før han prøver å slå ballen inn foran mål. Hele Ullevaal roper på hands og straffe, men det ser korrekt ut å la spillet gå videre.
    73'
    Osmajic skyter fra 20 meter, godt til side for mål.
    75'
    Frispark til Montenegro, 40 meter fra mål.
    75'
    Gjestene flytter opp laget og skal slå inn mot 16-meteren.
    75'
    Strandberg får headet unna.
    76'
    Inn: Vladimir Jovovic
    Ut: Aleksandar Scekic
    77'
    Tyrkia har utlignet mot Latvia. 1-1 der nå.
    77'
    Berisha kriger til seg ballen og slår inn i feltet, men pasningen mot Moi blir for svak.
    77'
    Moi gjør en glimrende defensiv jobb mot Vesovic. Utspark for Nyland.
    78'
    Gregersen gjør seg klar til å komme inn nå.
    79'
    Norge får kontringsrom, men det sitter ikke helt mellom de på topp.
    80'
    Jovetic fyrer av fra 25 meter. Høyt over.
    81'
    Inn: Stian Gregersen
    Ut: Martin Ødegaard
    Inn med litt mer defensiv kraft.
    81'
    Strandberg har virkelig stått frem som en leder her i dag.
    81'
    Inn: Fatos Beciraj
    Ut: Risto Radunovic
    82'
    Norge spiller i noe som kan ligne på en 5-2-3-formasjon nå. Eventuelt 5-4-1 om du vil.
    82'
    Meling med en sugende takling gjør at Norge får en kontringsmulighet, men Berisha slår en fryktelig pasning som gjør at Norge mister ballen.
    84'
    Meling blir liggende nede og ser ut til å slite ...
    84'
    Meling hinker seg opp igjen. Ser ut til at han kan fortsette.
    85'
    Meling er inne igjen.
    85'
    Og starter med å vinne et kast for Norge.
    86'
    Bølgen går på Ullevaal.
    86'
    Og det er kanskje for Strandberg. Han header igjen kontant unna.
    86'
    Norge og Hanche-Olsen får et frispark like utenfor egen 16-meter.
    87'
    Og den der så vond ut for Hanche-Olsen! Aiai!
    87'
    Gabrielsen skal inn nå.
    88'
    Hanche-Olsen kommer seg opp igjen, men blir byttet ut.
    88'
    Inn: Ruben Gabrielsen
    Ut: Andreas Hanche-Olsen
    89'
    Berisha dyttes i bakken. Frispark til Norge i god innleggsposisjon.
    89'
    Norge bruker god tid.
    89'
    Tas kort.
    89'
    Moi går mot hjørneflagget.
    89'
    Og skaffer et kast høyt i banen.
    90'
    Så overtar Montenegro.
    90'
    Vladimir Jovovic
    Så ikke helt hva det var for.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'
    Lang ball og en heading inn i feltet. Den går hele veien inn til Nyland.
    90'+1
    Stian Gregersen
    Går opp med en litt for aktiv arm. Må stå over neste kamp.
    90'+2
    Frispark i god innleggsposisjon nå ...
    90'+2
    Gabrielsen header unna.
    90'+2
    Gregersen rensker unna til kast.
    90'+2
    Så får Norge og Moi ballen.
    90'+2
    Han felles ved midtstreken.
    90'+2
    Nå ligger Holmgren Pedersen nede med krampe.
    90'+3
    Andre gule kort til Montenegro
    Marko Vesovic
    Kjefter på seg gult kort nummer to.
    90'+4
    Spillet er i gang igjen.
    90'+4
    Skal nok i hvert fall spilles to minutter til her.
    90'+4
    Holmgren Pedersen har enda ikke fått lov til å komme innpå.
    90'+5
    Norge holder på ballen.
    90'+5
    Og det blir kast høyt i banen. Moi som skal ha æren for det, og som har vært veldig god i dag.
    90'+5
    Passert fem minutter.
    90'+5
    Norge 2 - 0 Montenegro
    Målgivende: Dennis Johnsen
    Da var seieren sikret! Elyounoussi drar seg inn og sender ballen ned i det lengste hjørnet.
    90'+6
    Kampen er slutt! Norge vinner 2-0! To scoringer fra Mohamed Elyounoussi gir Norge en svært viktig seier.
    I Latvia er det for øvrig straffe til Tyrkia på overtid ... Det kan altså bli 2-1 til tyrkerne der.
    Det blir et viktig spark på ballen for Norges VM-sjanser.
    Yilmaz scorer og da vinner Tyrkia 2-1. Norge er da to poeng foran Tyrkia med to kamper igjen. Nederland topper gruppen, to poeng foran Norge.