3-3
52'

Ble dekket av Christian Dehlie Lokøy

Haukeland redder første!
    Sjanse! Norge har kommet best i gang mot Kasakhstan og har kommet til to gode skuddmuligheter. Dessverre har ikke pucken sneket seg inn bak målvakten.
    3'
    Norge fortsetter å skape sjanser i starten her. Men igjen står målvakten til Kasakhstan i veien
    4'
    STOLPETREFF! Trettenes er meget nærme kampens første sjanse, men fra veldig spiss vinkel treffer pucken stolpen. Norge har startet veldig friskt her.
    5'
    Kasakhstanske Asetov har fått kjenne på den norske aggressiviteten her i starten. Måtte forlate isen med en håndskade, og tuslet inn i garderoben med en ispose på håndleddet.
    7'
    Utvisning Kasakhstan
    Samat Daniyar
    2 minutter
    6'
    Norge fortsetter å pepre Shutov i målet til Kasakhstan. Fortsatt ikke uttelling.
    8'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Kasakhstan
    Mål: Michael Haga
    Målgivende: Mattias Norstebø
    8'
    DER SATT DEN! I overtall har Norge pepret målet med flere skudd. Til slutt er det Michael Haga som får uttelling. Et skudd på direkten smetter seg inn. Deilig!
    8'
    Norge 2 - 0 Kasakhstan
    Mål: Ole Bjorgvik-Holm
    Målgivende: Mathias Trettenes, Andreas Martinsen
    10'
    2-0! Det svinger skikkelig av "nye" Norge. Nok en gang er det et direkte skudd som finner veien inn i nettet. Denne gang er det Ole Bjørgvik-Holm som er målscorer.
    10'
    Det har vært en utrolig start på VM for Norge. Kasakhstan har omtrent ikke vært i nærheten av å være på Norges banehalvdel, og det er fullt fortjent at våre landsmenn leder 2-0.
    13'
    Kasakhstan er oppe på en sjelden visitt nå. Men Norge holder greit unna og får slått pucken ut av sonen. Liten pause i spillet nå.
    15'
    Mål for Kasakhstan!
    Norge 2 - 1 Kasakhstan
    Mål: Maxim Mukhametov
    Målgivende: Batyrlan Muratov, Adil Beketayev
    16'
    Philip Granath gir bort pucken, og gir Kasakhstan en god mulighet. Den utnytter de til det fulle. De er dessverre mye mer effektive enn Norge, og reduserer til 2-1.
    16'
    Norge fortsetter å presse og kommer til noen avslutninger. Setter ikke Kasakhstans målvakt på nevneverdig prøve.
    18'
    Viaplay-kommentator Jørgen Klem bemerker seg at Kasakhstan spiller seg lettere ut fra egen sone nå. Mye av suksessen til Norge i starten av kampen var at de ofte vant pucken høyt i banen.
    20'
    Kirill Savitsky
    2 minutter
    20'
    Sekundet før sluttsignalet går får Kasakhstan en mann utvist. Det er Kirill Savitsky som kommer med albuen i ansiktet på en norsk spiller. Dermed starter Norge med en mann mer på isen i andre periode. Norge leder fortjent 2-1.
    20'
    1. pause
    2. periode
    Der er den andre perioden i gang. Norge starter i overtall, og har allerede lagt press på Kasakhstan.
    21'
    Norge 3 - 1 Kasakhstan
    Målgivende: Philip Granath, Mattias Norstebø
    22'
    HAGA GJØR DET IGJEN! Norge utnytter overtallsspillet igjen, og igjen er det Michael Haga som setter pucken i mål.
    22'
    Adil Beketayev
    2 minutter
    24'
    Kasakhstan pådrar seg nok en utvisning. Kan Norge dra nytte av det tredje overtallet på rad?
    24'
    Nære 4-1! Trettenes er på en retur men klarer ikke å vippe pucken over målvakten.
    25'
    Igjen er det nære! Pucken danser nesten på streken, men pucken vil ikke inn for Norge.
    28'
    Utrolig at Norge ikke leder 4-1 her! For noen sjanser som skapes. Men igjen så er ikke Norge effektive nok foran mål.
    29'
    Utvisning Norge
    2 minutter
    31'
    Nå må Norge for første gang i kampen stå i mot i undertall. Forhåpentligvis med norske øyne er Norge bedre i undertall enn det Kasakhstan har vært.
    31'
    Norge kommer seg helskinnet gjennom de to minuttene i undertall.
    33'
    Thomas Berg Paulsen
    2 minutter
    34'
    Ny utvisning til Norge. Denne gangen er det Thomas Berg Paulsen som må sette seg. Kasakhstan har kommet mye mer inn i kampen nå. Akkurat som i den første perioden.
    34'
    Tverrliggeren! Kasakhstan kjører på i overtall, og Nikita Mikhailis banker pucken i tverrliggeren. Nå er Norge heldige som ikke har sluppet inn en til.
    35'
    Norge 3 - 2 Kasakhstan
    Mål: Valery Orekhov
    Målgivende: Kirill Savitsky, Batyrlan Muratov
    36'
    Redusering! Igjen så roter Norge det til, og får ikke kontroll på pucken. Det utnytter Kasakhstan, og denne gangen sitter den mellom beina på Henrik Haukeland i det norske målet. Nå er det virkelig kamp igjen.
    36'
    Igjen er Mikhailis nære, men Norge holder unna. Nærmer seg slutten av den andre perioden nå.
    38'
    Der går pausesignalet igjen, og Norge holder unna Kasakhstan og leder 3-2. Den andre perioden var veldig lik den første. Norge kjørte på fra start og hadde flere store sjanser til å øke ledelsen. Men så kjemper Kasakhstan seg inn i kampen igjen, og har hatt to stolpetreff.
    40'
    2. pause
    Der er den siste perioden i gang. Kan Norge holde Kasakhstan på avstand og få en drømmestart på årets vM?
    41'
    3. periode
    Stor mulighet for Bjørgvik-Holm, men skuddet blir reddet. Blir dessverre ikke tomålsscorer der.
    42'
    Kaos i det norske forsvaret, de spenner bein på hverandre, men det blir heldigvis ikke Kasakhstansk scoring av det.
    43'
    Ny god mulighet for Kasakhstan, men de klarer ikke å få til en avslutning fra god posisjon.
    44'
    Kampen bølger skikkelig frem og tilbake. Begge lag skaper gode muligheter.
    46'
    FOR EN MULIGHET! Det er nydelig norsk spill, men pucken vil ikke inn forbi den Kasakhstanske målvakten.
    49'
    Utrolig spennende siste ni og et halvt minutt igjen her nå. Kampen balanserer på en knivsegg nå. Kan Norge stå i mot og ta en meget viktig seier?
    51'
    Nei og nei! Ludvig Hoff blir altfor ivrig og får en utvisning da han entrer dropen altfor tidlig. Dermed blir det power play til Kasakhstan, og Norge må holde unna i undertall i to minutter.
    52'
    NEI! Der utlikner Kasaksthan. Det tok ikke lang tid i power playet. Norge er rett og slett uheldige, og pucken spretter ikke vår vei der.
    53'
    Der pådrar Kasakhstan seg en utvisning, også smeller Norge pucken i stolpen! Ai, ai, ai. For en mulighet!
    53'
    VG Live svarer
    Hockeyfan
    Er det ikke spesielt at to av spillerene som er med på årets lag kommer til å ha fler A-landslagskamper enn a-lagskamper?
    Hehe, ja. Det er meget spesielt! Er vel definisjonen på et generasjonsskifte dette.
    2 minutter
    51'
    Norge 3 - 3 Kasakhstan
    52'
    Nære for Mikhailis! Men Haukeland redder Norge der.
    57'
    2 minutter
    52'
    Det ender 3-3 etter tre perioder. Det føles ut som Norge kaster vekk seieren her. Kan Norge ta seieren i spilleforlengingen?
    60'
    Overtid
    Ingen store muligheter i forlengelsen så langt.
    63'
    Salsten får en nesten-mulighet, men klarer ikke å få avslutta.
    64'
    Pucken spretter ikke Norges vei, det var nesten norsk scoring!
    65'
    UTROLIG! Det blir ikke norsk scoring på slutten der. Flere store muligheter. Da blir det straffeslag som skal avgjøre dette.
    65'
    Begge lag har bommet på sine to første straffer.
    Så scorer Kasakhstan på sin tredje
    Norge bommer på sin tredje.
    Kasakhstan bommer på sin fjerde
    Der scorer Norge! 1-1 nå
    Haukeland redder Kasakhstans femte straffe!
    Norge bommer på sin femte
    Olden bommer i sudden death
    Kasakhstan scorer på sin sjette straffe, og vinner til slutt mot Norge! Dermed blir det to poeng til Kasakhstan og ett poeng til Norge.