1-1
80'

Ble dekket av Espen Solly

Hei og velkommen til U19-landslagets første kamp i EM 2019 i Armenia.
    De norske gutta er i gruppe med dagens motstander Irland, Tsjekkia og Frankrike. De to beste lagene i gruppen går videre til semifinale.
    Norge (3-5-2): Klaesson - Fredriksen, Rösler, Sandberg(K) - Tagseth, Solbakken, Hove, Kitolano, Stenevik - Strand Larsen, Botheim.
    Irland(4-3-3): Maher - Lyons, McEntee, Mcguinness, James, O´Connor, Hodge, Kavanagh, Ledwidge, Reghba, Afolabi.
    Solbakken fyrer løs fra 17 meter, og det ender med norsk hjørnespark.
    2'
    Enkel klarering fra Irland.
    3'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Irland
    Mål: Erik Botheim
    Målgivende: Edvard Tagseth
    Der sitter den for Norge! Tagseth når ballen på bakerste stolpe etter ett innlegg fra Stenevik, og får tuppet den 45 grader til Botheim som enkelt sender Norge i ledelsen.
    8'
    Det er Norge som har styrt kampen her de første 12-13 minuttene.
    13'
    Norge mister ballen på midten, og Irland stuper i angrep. Ballen ender til slutt hos Klaesson som roter litt før han får kontroll på ballen.
    16'
    Igjen kommer Irland til innlegg, men Fredriksen stanger ballen vekk.
    17'
    Solbakken forsøker å tre gjennom Kitolano, men den blir for lang.
    19'
    Irland får frispark på rundt 30 meter.
    20'
    Kavanagh går for skuddet, men det er ikke i nærheten.
    21'
    Det er flott gjort av Kitolano som drar av et par mann før Tagseth får slått inn. Rett i klypene på Maher.
    23'
    Rösler med en grusom pasning i forsvar. Den ender hos Reghba som setter fart og kommer til avslutning. Men Rösler gjør en strålende forsvarsjobb og blokkerer avslutningen.
    25'
    Varmen i Armenia gjør at det er stopp i spillet for å la spillerne få i seg litt drikke.
    26'
    Halvtimen passert nå, og det har roet seg litt etter drikkepausen.
    31'
    Kan jo nevne at Norge har to spillere i startelleveren med relativt kjente trenere som fedre. Ja, du gjettet nok riktig - Markus Solbakken er sønnen til FC København-trener Ståle Solbakken, mens Colin Rösler er sønnen til Malmö-trener Uwe Rösler.
    32'
    Gult kort til Irland
    Joe Hodge klipper ned Strand Larsen bakfra, og får et fortjent gult kort.
    34'
    Solbakken går over ende i Irlands 16-meter, men det så ut som han falt enkelt.
    36'
    Hove forsøker seg på et frispark fra rundt 35 meter, men den sniker seg utenfor stolpen. Skal mye til for at det blir mål fra den avstanden selv om Maher har solen i ansiktet.
    41'
    Irland sliter med å skape de helt store sjansene mot Norge som forsvarer seg godt.
    44'
    Det legges til tre minutter i den første omgangen. Trolig grunnet den innlagte drikkepausen.
    45'+1
    Strand Larsen får neste med seg ballen i bakrom, men får ikke helt kontroll på ballen.
    45'+3
    Norge går til pause med en ledelse etter et vakkert angrep som Botheim avsluttet.
    Mens vi venter på andre omgang kan det jo nevnes at U19-landslagstrener Gunnar Halle ser kampen fra tribunen etter at han ble vist vekk på slutten av forrige kamp. Det er Geir Frigård som leder Norge fra benken i denne kampen.
    Stenevik utfordrer nede ved cornerflagget, men blir til slutt avblåst for armbruk.
    49'
    Så mister Norge på midten. Afolabi drar av et par mann får han klinker til med venstre. Det er en god redning av Klaesson som slår ut til hjørnespark.
    53'
    Klaesson er ute i feltet og plukker det hjørnesparket.
    53'
    Høy temperatur inne i feltet etter hjørnesparket som ender med gule kort.
    54'
    Gult kort til Norge
    Halldor Stenevik
    54'
    Jonathan Afolabi
    55'
    Småskummelt når Rösler bommer på ballen når han skal klarere. Men der er Sandberg og rydder opp.
    57'
    Kitolano går på løp, og blir spilt gjennom, men den blir for lang.
    58'
    Stenevik kommer seg fri på kanten og forsøker ett innlegg. Den går rett gjennom feltet.
    60'
    Afelabi vinner et innkast på høyde med Norges 16-meter.
    60'
    Irland med kampens første bytte: Jack James går ut, mens Matthew Everitt skal inn og gjøre en jobb.
    62'
    Det nærmer seg halvspilt andre omgang, og det er Irland som har vært nærmest scoring etter pause.
    64'
    Målscorer Botheim går ut for Norge, og Noah Holm kommer inn.
    66'
    Da er det en liten drikkepause igjen for lagene.
    68'
    Stenevik blir forsøkt spilt gjennom, men avblåses for offside.
    71'
    Labert tempo ute på banen her nå. Spørs om ikke lagene kjenner litt på varmen i Armenia.
    73'
    Frispark til Norge i god innleggsposisjon.
    77'
    Det blir det ikke noe ut av.
    79'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Mikael Ugland
    Ut: Markus Solbakken
    79'
    Mål for Irland!
    Norge 1 - 1 Irland
    Et hardt skudd nede i hjørnet fra 17-18 meter overlister Klaesson. En elendig klarering fra Rösler som skaper muligheten.
    80'
    Holm jager en ball i bakrom. Han hiver seg frem og nikker ballen forbi keeper, før keeper dunker inn i Holm. Utrolig nok får han ikke frispark.
    83'
    Kitolano slår inn, to Irland-spillere kolliderer når de skal klarere. Ballen ligger fri, men ingen nordmenn kommer på den.
    86'
    Ugland fyrer løs fra distanse. Kjempetreff, men den reddes.
    88'
    Norge får satt et lite trykk i Irland-boksen, men får ingenting ut av det.
    89'
    Inn: Marcus Holmgren Pedersen
    Ut: Halldor Stenevik
    90'
    Syv minutter er lagt til.
    90'+1
    Strand Larsen kriger i boksen, får en corner.
    90'+6
    Det ender 1-1. De norske guttene er skuffet. De ledet lenge, og var hakket bedre enn irene.