3-0
Fotball

U21: Norge - Estland

Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til livedekningen av denne VG+-sendte kampen mellom Norge U21 og Estland U21.
    Lagene er klare. Emil Konradsen Ceïde spiller fra start for Norge.
    Norge XI (4-3-3): Klaesson - Sebulonsen, Heggheim, Kolskogen, Palumbo - Christensen, Hove, Sahraoui - Holm, Strand Larsen, Ceïde.
    Estland XI (5-2-1-2): Lapa - Hussar, Toomsalu, Pelt, Mill, Schjønning-Larsen - Shein, Soomets - Tunjov - Tamm, Männilaan.
    Ser altså ut som Leif-Gunnar Smerud gjør flere endringer på laget fra 2-3-tapet for Kroatia forrige fredag: Jesper Daland, Robin Dahl Østrøm, Kristoffer Askildseln, Håkon Evjen og Erik Botheim går ut av laget. Inn kommer Ole Martin Kolskogen, Martin Palumbo, Tobias Christensen, Osame Sahraoui og Emil Konradsen Ceïde.
    De norske U21-gutta er nummer tre i gruppen etter tre spilte kamper. Østerrike topper med ni poeng, men har én kamp mer spilt. Også Kroatia, som påførte Norge deres første tap i forrige kamp, står med ni poeng.
    Dagens motstander er gruppens jumbolag og står med fire strake tap og -14 i målforskjell. Norge vant 5-0 i Estland da lagene møttes i september. Da scoret Ceïde to. Noah Holm, Håkon Evjen og Martin Palumbo tegnet seg også på scoringslisten.
    Spillerne entrer kunstgresset i Drammen. Nå skal vi få nasjonalsangene - deretter avspark!
    Estland sparker i gang matchen.
    1'
    Sebulonsen kommer til innlegg fra høyre. Gjestene får klarert.
    2'
    Bortelaget ligger allerede nå med elleve mann på egen halvdel og er kompakte i forsvar. Det er nok det kampbildet vi får i dag.
    3'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Estland
    SÅ SITTER DEN! Og det er vakkert! Det norske laget kombinerer fint ute til venstre. Sahraoui slår ballen inn og finner klubbkamerat Christensen, som setter ballen i korthjørnet med en velplassert volley!
    4'
    Kjempescoring - og en kjempestart for Norge.
    5'
    Norge fortsetter å kjøre på i angrep.
    7'
    Holm og Sebulonsen går litt i veien for hverandre, men Norge får en corner.
    8'
    Christensen slår corneren ut til Sebulonsen i returrommet. Høyrebacken, som scoret mot Kroatia går for skudd, men via en Estland-spiller og ut til ny corner.
    9'
    Den får Estland klarert, men Norge beholder ballen og biter seg fast på bortelagets halvdel.
    9'
    Sahraoui har vært i det lekne hjørnet i åpningsminuttene. Estland-spillerne får ikke has på ham.
    12'
    Holm kommer til avslutning etter innlegg fra Palumbo. Spissen header over.
    12'
    Estland kommer på en sjelden visitt i angrep, og får et hjørnespark.
    15'
    Ender med utspill fra Kristoffer Klaesson. Estland snytt for et nytt hjørnespark der.
    15'
    Ny Norge-corner.
    16'
    Ballen havner tilbake hos gjestene.
    16'
    Stor mulighet! Sahraoui vinner ballen og løfter den over Estland-forsvaret. Finner Holm som avslutter mot utrusende keeper, men skuddet reddes.
    17'
    Har full kontroll og vel så det her, Norge.
    20'
    Holm får frispark i duell med Schjønning-Larsen. God innleggsposisjon for Norge.
    21'
    Klareres enkelt.
    22'
    Ny norsk corner.
    23'
    Ender med heading fra Kolskogen. Stanger den over.
    24'
    Plutselig får Estland en mulighet. Tunjov får litt rom og ser etter det lengste krysset. Godt forsøk med strak vrist, men banker ballen over.
    25'
    Ceïde forsøker å danse seg forbi hele Estland-forsvaret. Dribler av både én og to, men så sier det stopp.
    27'
    Så får Sahraoui en kjempesjanse etter flipperspill inne i Estlands 16-meter, men Vålerenga-spilleren får den brått på seg og styrer ballen over.
    27'
    ENORM SJANSE! Her burde det stått 2-0! Palumbo holder ballen i spill og får slått ballen inn foran mål. Keeper kommer ut og mister - og ballen faller rett til Holm. Forsøker å bredside den i mål, men skuddet hans blokkeres både én og to ganger.
    31'
    Nytt godt skuddforsøk fra Estland, denne gang ved Schjønning-Larsen. Sniker seg over tverrliggeren.
    33'
    Christensen kommer til skudd. Får ikke noe trøkk i den.
    33'
    Og Estland er langt bedre med nå. Vinner en ny corner.
    34'
    Norge får rensket unna.
    34'
    Fin opprulling fra Norge, men Sebulonsens skudd blokkeres.
    38'
    FOR EN SJANSE! Denne gang til Estland! Og igjen sliter Norge på defensiv dødball! Ballen løftes mot Tamm som ruver i lufta, tar Klaesson på senga og header i tverrligger!
    40'
    Det ville vært en spektakulær scoring.
    41'
    Ny dødballmulighet for borrtelaget.
    41'
    TVERRLIGGER - IGJEN! Denne gangen går Tunjov for skuddet - og Klaesson står litt langt ute. Ballen smeller i tverrligger.
    41'
    Nå har Norge blitt advart - og vel så det.
    41'
    Nærmer seg pause. Viktig for Norge å holde på ledelsen til det.
    44'
    Sahraoui fortsetter der han slapp og dribler seg elegant forbi tre mann. Finner Strand Larsen som går et godt gammeldags tåskudd. Høyt over.
    46'
    Erik Botheim i ferd med å gjøre seg klar ut på sidelinjen.
    48'
    NÆRE! Stor norsk mulighet. Kolskogen blir med frem, slipper til Palumbo som svinger ballen inn foran mål. Der er Strand Larsen som flikker mot mål. Bare et tigersprang fra Lapa hindrer scoring.
    50'
    Ny avslutning, denne gang fra Sebulonsen som brenner til fra distanse. Lapa slår den over til corner.
    51'
    Norsk corner.
    51'
    Norge 2 - 0 Estland
    DER SITTER DEN! Og det er kapteinen Jørgen Strand Larsen! Knuser Toomsalu i lufta og stanger ballen i det lengste hjørnet.
    51'
    Og Norge har fått det etterlengtede 2-0-målet!
    52'
    Tunjov kommer til skudd. Sender den over.
    53'
    God Estland-mulighet! Soomets vender fint bort Christensen og skyter. Like utenfor!
    55'
    Norge gjør et bytte. Noah Holm går ut. Inn kommer Erik Botheim.
    55'
    God kontroll her nå, Norge.
    60'
    Presser frem nok en corner.
    60'
    Ender med skudd fra Hove. Utenfor.
    61'
    Heggheim nede for telling etter en duell.
    64'
    Midtstopperen kommer seg på beina igjen. Gir en tommel opp til benken mens han halter.
    64'
    Norsk frispark i god innleggsposisjon.
    66'
    Estland får klarert.
    66'
    Nydelig norsk opprulling, men Christensen mister ballen inne i Estland-boksen.
    67'
    69'
    Norsk dobbelbytte på gang.
    70'
    Sebastian Sebulonsen går av. Inn kommer Colin Rösler.
    70'
    Henrik Heggheim går av. Halldor Stenevik kommer inn.
    70'
    Botheim løsner skudd fra 18 meters hold. Via en Estland-spiller og ut til corner.
    72'
    Norge 3 - 0 Estland
    3-0, og det er Martin Palumbo - MED HODET! Innlegget til Sahraoui kommer på første stolpe. Der er Palumbo som stusser ballen i en vakker bue over Estlands keeper og i mål!