Ble dekket av Jostein Overvik

Hei og velkommen til livedekningen av den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mellom Nord-Irland og Italia!
    Nord-Irland (4-1-4-1): Peacock-Farrell - Cathcart, Flanagan, Evans, Lewis - Davis - Dallas, McCann, Saville, Whyte - Magennis.
    Italia (4-3-3): Donnarumma - Di Lorenzo, Acerbi, Bonucci, Palmieri - Jorginho, Tonali, Barella - Berardi, Chiesa, Insigne.
    Det er klart for en utrolig spennende avslutning av VM-kvalifiseringen i gruppe C! Før siste kamp leder Italia gruppen, men bare med to mål bedre målforskjell enn toer Sveits. Sistnevnte spiller hjemme mot Bulgaria samtidig som Italia møter Nord-Irland i Belfast.
    Kun gruppevinneren går direkte til VM i Qatar, mens gruppetoeren må ut i playoff.
    Åtte av 11 italienske spillere startet også EM-finalen i sommer. Kapteinen Chiellini, Veratti på midtbanen spissen Immobile mangler i Nord-Irland.
    Italia vant det første møtet i VM-kvaliken 2-0 over Nord-Irland. Domenico Berardi og Ciro Immobile scoret målene. Begge før pause i Parma.
    Nord-Irland har ikke slått Italia siden 2-1-seieren i Sverige-VM i 1958. Den siste kvalifiseringskampen i Belfast endte 0-0 i 2010. Da handlet det om EM. Veteranstopperne Jonny Evans (Nord-Irland) og Leonardo Bonucci (Italia) var på banen også for 11 år siden.
    Da er vi i gang. Meget spennende kveld for Italia og Sveits. Begge lag på 15 poeng. Italienerne har to mål å gå på i forhold til Sveits som møter Bulgaria hjemme.
    1'
    Italia slår en kort corner. Får ingen ting ut av den.
    3'
    Nord-Irland har altså ikke sluppet inn mål på hjemmebane i VM-kvaliken. Så Italia har en jobb å gjøre.
    4'
    Saville får frispark for Nord-Irland på midtstreken.
    6'
    Slås langt fram, men Italia rydder opp og får et frispark.
    6'
    Forsiktig start på kampen. Ingen av lagene har tatt risiko i åpningsminuttene.
    8'
    Høyreback Di Lorenzo får kampens første sjanse. Bailey Peacock-Farrell redder.
    8'
    Gult kort til Italia
    Sandro Tonali
    Milan-spilleren stopper Oxfords Gavin Whyte i en kontring.
    9'
    Nord-Irland får en brukbar mulighet på frisparket, men heading langt over målet til Donnarumma.
    10'
    Barella pådrar seg frispark og er ikke fornøyd med dommeren.
    12'
    Nord-Irland bygger opp et godt angrep, men innlegget til Dallas blir blokkert.
    13'
    Bonucci slår langt opp på Insigne. Men for unøyaktig.
    15'
    Gavin Whyte legger inn, men Nord-Irland blir avblåst for offside.
    16'
    Fortsatt 0-0 i Sveits. Italia holder VM-plassen enn så lenge.
    17'
    Barella prøver en avslutning fra langt hold. Enkelt for Sheffield W-keeperen i Nord-Irlands mål.
    18'
    Tonali mister ballen to ganger i løpet av 20 sekunder. Milan-spilleren har ikke fått den beste starten.
    20'
    Di Lorenzo kommer til innlegg. Evans klarerer den. Men Italia i ferd med å koble grepet.
    21'
    Jorginho finner Barella i bakrom, men offside.
    22'
    Evans løfter et langt frispark opp i Italia-feltet. Ballen i hånden på Saville. Frispark Italia.
    23'
    Giovanni Di Lorenzo finter seg inn i Nord-Irlands felt. Men ballen stopper i den grønne muren der inne.
    25'
    Frispark Italia midt på hjemmelagets halvdel.
    27'
    Italia flytter ball. Kommer seg frem til en corner.
    27'
    Insigne kommmer til avslutning fra 18 meter. Keepermat.
    28'
    Nord-Irland kommer seg lenger frem på banen. Men det blir for unøyaktig. Hjemmelaget har ikke skapt noe den første knappe halvtimen.
    29'
    Ny corner Italia.
    30'
    Blir en kort variant som ender i en ny corner fra høyre.
    30'
    Craig Cathcart rensker unna hjørnesparket til Italia. Kan bli vanskelig å score på et Nord-Irland i fullstendig balanse.
    31'
    Berardi løfter inn til Barella. Men følges tett av Sunderland-stopper Flangan. Nord-Irlands ball.
    34'
    Barella prøver å finne en løsning med en ball på tvers. Men den går rett forbi alle og ut.
    36'
    Stygg feil av Flanagan. Ender med en stor sjanse for Lorenzo Insigne. Men Napoli-spissen får ikke drag i skuddet.
    37'
    Stor sjanse for Chiesa. Men der var Juventus-angriperen i offside.
    38'
    Italia nærmer seg noe, men Jonny Evans & co. står støtt bak der.
    39'
    Barella går på løp på løp. Når ikke ballen. Stor innsats og null uttelling så langt for den hardtarbeidende midtbanespilleren.
    42'
    Nord-Irland på en sjelden visitt. Skaffer seg corner. Den blir stoppet.
    43'
    Hands på Insigne. Frispark Nord-Irland.
    44'
    Italia rydder unna i egen 16-meter.
    44'
    Italia har ikke skapt mye her. Men lever farlig her. Italia er 45 minutter nærmere VM-sluttspillet ettersom heller ikke Sveits har scoret mot Bulgaria. Men det kan jo endre seg.
    Spillerbytte - Italia
    Inn: Bryan Cristante
    Ut: Sandro Tonali
    46'
    Denne omgangen starter som den første sluttet. Italia med ballen. Nord-Irland ligger veldig lavt.
    47'
    Frispark Italia. Men den varianten fungerte bare sånn passe. Utspill Nord-Irland.
    47'
    Insigne kommer til en bra skuddmulighet. Treffer for dårlig. Utenfor.
    49'
    Nord-Irland med ballen. Flytter frem laget.
    50'
    Kjempesjanse Nord-Irland. George Saville får en svær mulighet etter en pasning fra Lewis. Men Donnarumma redder glimrende.
    50'
    Sveits leder! Noah Okafor har scoret mot Bulgaria. Dermed er Italia på playoff-plass.
    51'
    Nå må Italia gire om her. Nord-Irland har vært klart nærmest scoring etter pause. Saville burde satt den.
    52'
    Mancini ute på sidelinjen nå. Har nok fått beskjed om hva som har skjedd i Sveits.
    53'
    Innbytter Cristante presser frem en corner. Resultatløs.
    53'
    Gult kort til Nord-Irland
    Josh Magennis
    58'
    Frispark Italia. Berardi drar til i korthjørnet. Men Peacock-Farrell holder den greit.
    58'
    Xerdan Shaqiri har skutt i stolpen i Sveits. Hvis sveitserne har to mål å ta igjen på italienerne.
    59'
    2-0 Sveits! Ruben Vargas har doblet for sveitserne. Italia i store problemer.
    60'
    Chiesa kommer til en sjanse, men bøyer ballen utenfor.
    63'
    Inn: Nicolo Barella
    Ut: Andrea Belotti
    64'
    Roberto Mancini er stresset nede på sidelinjen. Dette ser ikke bra ut.
    65'
    Frispark Nord-Irland. Italia viser tegn på frustrasjon.
    66'
    Langt frispark helt inn til Donnarumma.
    67'
    Sveits kjører Bulgaria totalt. Får en tredje scoring annulert av VAR.
    68'
    Inn: Manuel Locatelli
    Ut: Jorginho
    69'
    Corner Italia. Men Nord-Irland stanger unna den også.
    69'
    Italia er stresset nå. Finner ikke hullene i den nordirske muren.
    70'
    Frispark Nord-Irland.
    72'
    Spillerbytte - Nord-Irland
    Inn: Corry Evans
    Ut: George Saville
    73'
    Inn: Conor Washington
    Ut: Gavin Whyte
    73'
    Sveits leder 3-0. Nå holder det ikke med 1-0-seier for Italia.
    75'
    Italia angriper, men Nord-Irland står godt imot og får ballen bort.
    76'
    Så er det nesten Nord-Irland som tar ledelsen! Washington løper seg fri inne i feltet, og slår inn. Ballen klareres akkurat til corner!
    76'
    Italia stanger unna!
    77'
    Italia kommer igjen, men Evans stopper dem. Leverer så noen iskalde dragninger før han spiller ballen bort der, Leicester-stopperen.
    79'
    Så klemmer Emerson til! Får ballen på omtrent 20 meter, og fyrer løs. Skuddet går til corner.
    80'
    Inn: Gianluca Scamacca
    Ut: Emerson
    81'
    Det påfølgende hjørnesparket får ikke Italia noe ut av.
    81'
    Det er fryktelig nære for Dallas! Ballen triller på tvers av Italia-feltet, og Dallas lader skuddfoten. Han sender den like utenfor målet til Donnarumma.
    82'
    Bailey Peacock-Farrell
    Får det gule kortet får å bruke litt vel lang tid på å ta et utspark.
    83'
    Berardi river seg fri i feltet, men innlegget blokkeres til kast.
    84'
    Håpløs involvering av Acerbi. Fra dypt i banen prøver han seg med en langpasning oppover i banen, men den er uten adresse. Triller ut til femmeter.
    85'
    Tiden er for alvor i ferd med å renne fra Italia.
    85'
    Italia misbruker nok et hjørnespark.
    86'
    Ny corner til Italia, som stanges unna ved første stolpe.
    88'
    Ballen lempes inn igjen i Nord-Irland-feltet, før den klareres langt bort.
    89'
    Nok en gang slås ballen inn i feltet, men italienerne klarer ikke å vinne kampen der inne mot en beinhardt Nord-Irland-forsvar.
    90'
    Det er så nærme 1-0! Donnarumma er på en merkelig luftetur utenfor feltet, og Washington kommer seg fri fra Italia-keeperen. Han klarer likevel ikke å sette ballen i mål, og en Italia-spiller redder på streken.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Nord-Irland har frispark dypt inne på egen halvdel, og bruker lang tid på å ta det.