1-2

Ble dekket av Jostein Magnussen

Slik starter Molde (4-2-3-1): Linde - Holmgren Pedersen, Sinyan, Ellingsen, Haugen - Aursnes, Hussain - Hestad, Wolff Eikrem, Knudtzon - James.
    Det er 27 grader i Celje nå i kveld.
    Celje vant serien i Slovenia sist sesong, men tapte 0-2 mot Mura i serieåpningen på lørdag.
    Slovenerne slo Dundalk 3-0 i den første kvalikkampen til Champions League. Molde vant 5-0 over finske KuPS.
    - Dette er ikke noe lag med stolte tradisjoner og høyt overkommelig. Dette skal Molde klare, det skal gå. Skal de ha troverdighet om å bli et Europa-lag, så må de slå dette laget, mener ekspertkommentator Christian Gauseth om Celje.
    Gult kort til NK Celje
    Mitja Lotric
    Kapteinen får gult kort før minuttet er spilt. Molde får frispark og sender opp stopperne. Corneren blir det ikke noe ut av.
    2'
    Celje kan kontre.
    2'
    - Det er en fordel for Molde at sesongen akkurat har startet i Slovenia, mener kommentator Bernt Hulsker.
    4'
    Kampen sendes for øvrig på VG+.
    5'
    Litt rotete åpning for Moldes del de første fem minuttene.
    6'
    Kjempemulighet for Celje! Kerin får avslutte fra kort hold. Det skuddet går over. Der sover Molde-forsvaret.
    8'
    Denne kampen skal avgjøres i kveld. Det er ikke noe returoppgjør. 3. kvalikrunde til Champions League trekkes på mandag.
    11'
    Knudtzon/Haugen prøver å kombinere på venstresiden, men innlegget blir stoppet.
    12'
    Wolff Eikrem starter et angrep, spiller fri James og tar selv plass utenfor 16-meteren. Får ballen tilbake og prøver et skudd som ender i en corner. Bra av Eikrem!
    15'
    Der er Molde nær ved å score. Keeper får en hånd på det som er en retur fra egen spiller.
    15'
    Kaptein Lotric prøver skuddfoten fra langt hold. Linde bare kontrollerer at ballen går utenfor hans høyre stolpe.
    17'
    Leke James får frispark midt på Celjes halvdel. Calusic takler Molde-spissen bakfra. Eikrem gjør seg klar.
    18'
    Tja, Martin Ellingsen får gå opp ganske så alene, men headingen går til side for mål.
    18'
    Molde bedre med nå.
    19'
    Haugen får kjeft av Wolff Eikrem - og med rette. Bommer på et enkelt innlegg der venstrebacken.
    22'
    Linde redder Molde med en benparade. Det er Kerin som kommer alene med keeperen. Spissen får ikke noe godt treff på det skuddet.
    23'
    Gult kort til Molde
    Marcus Holmgren Pedersen
    23'
    Nok en gang er Molde for upresis på den siste tredelen. Innlegget blir jo alt for dårlig.
    25'
    Molde under press nå. Får blokkert et skudd.
    26'
    Molde-spillerne sliter litt med underlaget. Banen er fin den, men det er gress og ikke kunstgress.
    27'
    Så får Wolff Eikrem sin sjanse. Står og venter på 16-meteren, får ballen og klinker til med venstrefoten. Det skuddet går høyt over.
    28'
    Farlig balltap av Knudtzon. Heldigvis er ikke Celje like presise når de først får ballen.
    29'
    Celje får et innkast nede ved cornerflagget til Molde.
    31'
    Molde slipper unna baklengs. Ballen går i mål, men Bozic er i offside når han scorer. Det er ikke mange millimetrene den offsiden, og det er kaptein Lotric som elegant spiller fri Bozic.
    31'
    Molde får et innkast noen meter fra cornerflagget til Celje.
    36'
    Holmgren Pedersen kommer til innlegg, men den ballen kan keeper enkelt plukke.
    37'
    Mål for NK Celje!
    NK Celje 1 - 0 Molde
    Mål: Mitja Lotric
    Målgivende: Luka Kerin
    Lotric starter angrepet, spiller fri Kerin og går selv på løp. Austnes følger ikke med på løpet, og Lotric setter ballen i mål. Hvis du gir Celje-kapteinen så mange muligheter så vil du bli straffet til slutt.
    38'
    Molde får frispark når Hestad blir felt. Kan flytte frem stopperne. Eikrem gjør seg klar. Det er vel 20 meter til mål.
    42'
    Eikrem treffer tverrligger. Keeper får vel en hånd på det skuddet.
    43'
    Nei å nei! Knudtzon spilles fri på bakerste og er alene. Setter ballen høyt over med høyrefoten. Mulig ballen spretter litt, men ...
    45'+1
    Da har Molde 45 minutter på å skaffe utligningen som gir ekstraomganger.
    46'
    Etzaz Hussain prøver seg med et langskudd. Den har keeper full kontroll på.
    48'
    Lotric får tid og plass til å avslutte igjen. Det er 17 meter. Skuddet går like utenfor stolpen til Linde.
    51'
    Eikrem prøver et skudd. Keeper slår til corner.
    54'
    Nok en stor Molde-sjanse! Ellingsen får gå opp alene på 3-4 meter. Header ballen over.
    55'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Erling Knudtzon
    Molde gjør sitt første bytte. Inn med Ohi.
    56'
    Mål for Molde!
    NK Celje 1 - 1 Molde
    Mål: Etzaz Hussain
    Målgivende: Eirik Hestad
    Molde får en gavepakke! Etzaz skyter fra skrått hold. Keeper går ned på kne og skal ta ballen, men dytter den selv i målet. Molde misbruker store sjanser, men får mål på det som knapt er noen sjanse.
    57'
    Celje har kommet seg over sjokket og har ballen mer igjen.
    64'
    Celje får corner. Der bommer dommeren.
    65'
    Ellingsen får ryddet unna. Celje beholder ballen før Linde får plukket et innlegg.
    66'
    - Det er ikke all verdens kvalitet utpå her nå, konstaterer kommentator Bernt Hulsker. Det er ikke å ta hardt i.
    67'
    Corner Molde.
    68'
    Molde-spillerne roper på straffespark. Dommeren vinker spillet videre.
    69'
    Spillerbytte - NK Celje
    Inn: Nino Pungarsek
    Ut: Lan Stravs
    70'
    Innbytteren markerer seg tvert med et langskudd. Det går over målet til Linde.
    72'
    NK Celje 1 - 2 Molde
    Mål: Leke James
    Målgivende: Kristoffer Haugen
    Eikrem spiller en genial pasning til Haugen som er på løp. Han serverer James som har åpent mål. Da har Molde snudd dette.
    75'
    Celje med corner. Linde snapper ballen i nevene etter en duell.
    77'
    Molde tar Celje i ubalanse. Ohi setter igang en kontring og spiller ballen fint til Wolff Eikrem, men avslutningen fra skrått hold går rett på Rozman.
    78'
    Celje har ikke gitt opp dette. Slovenerne presser høyt og Molde klarer ikke å holde på ballen i mange sekvenser.
    79'
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    79'
    Marcus Holmgren Pedersen tvinger frem et hjørnespark fra høyre. Molde tar tiden i bruk.
    80'
    Haugen gir bort et unødvendig frispark i innleggsposisjon. Celje stiller opp foran Linde i Molde-buret.
    82'
    Kaptein Lotric løsner skudd, men det ser hjelpesløst ut. Aldri farlig fra kampens første målscorer.
    83'
    Molde ser ut til å ha grei kontroll nå. Klarer å holde litt på ballen.
    88'
    Linde måker ballen av gårde til keeper på andre siden. Celje forsøker å rulle opp på nytt.
    89'
    Venstrebacken Marandici forsøker å finne medspiller i bakrom, men Molde står så kompakt at det ender opp med en håpløs pasning uten adresse. De sliter med å finne åpningene, slovenerne.
    90'
    Tre minutter er tillagt i Celje – og Vrbanec skaffer frispark på farlig skuddhold. 20 meter ut, litt til venstre for halvmånen utenfor 16-meteren.
    90'+1
    Vizinger er mannen som skal ta frisparket, ser det ut til.
    90'+2
    Vizingers forsøk er slettes ikke ufarlig! Spissen svinger ballen en halvmeter utenfor stolpen til Linde. Men der har vel muligens Molde-keeperen kontroll.
    90'+2
    Ett minutt gjenstår ... Skal Celje få en siste sjanse?
    90'+3
    Nei, det ser ikke slik ut. Leke James kontrer og skaffer frispark til Molde godt inne på Celjes banehalvdel.
    90'+3
    Molde er videre til 3. runde av Champions League-kvalifiseringen etter å ha snudd kampen. Neste motstander er ennå ikke klar og vil bli trukket 31. august.