3-2
3 702
2 539

Ble dekket av Camilla Vesteng

God ettermiddag! Viktig kamp i toppen i Premier League i dag. West Ham kjemper om Champions League neste sesong. Klubben er foran dagens kamp på den viktige 4. plassen, ett poeng foran Chelsea og tre foran Liverpool.
    Blir det Champions League på West Ham (topp 4 Premier League)?
    Ja.
    38%
    Nei.
    62%
    Antall stemmer: 904
    Newcastle har bare tapt to av de 16 siste hjemmekampene mot West Ham i Premier League.
    Slik starter Newcastle: Dubravka - Clark, Dummett, Ritchie, Fernandez, Murphy - Shelvey, Almiron, Longstaff - Joelinton, Saint-Maximin.
    Slik starter West Ham: Fabianski - Dawson, Ogbonna, Diop - Coufal, Noble, Soucek, Johnson - Lingard, Fornals, Bowen.
    Newcastle vant sist disse lagene møttes, 0-2 borte på London Stadium den 12. september.
    Lagene er på banen.
    Det var stillhet for Prins Philip som begraves senere i dag.
    West ham med innkast. Spiller tilbake og spiller seg opp. Innkast hjemmelaget.
    3'
    Newcastle takler Soucek litt for tøft. Frispark ved midtbanen.
    4'
    West Ham slår inn. Vinner i luften, så avverger hjemmelaget.
    5'
    Newcastle kommer til avslutning. Får corner.
    6'
    Newcastle oppover. Saint-Maximim blir tatt. Har det tydelig vondt i leggen eller ankelen.
    8'
    Kjempemulighet for Newcastle og det er Saint-Maximin som gjør det.
    9'
    West Ham får corner. Ble utspill.
    11'
    Noble slår bakover. Så spiller de opp. Og bakover igjen. Kryss o gtvers. NNoble med ballen igjen. Så gir de den bort.
    12'
    Gult kort til West Ham United
    Craig Dawson
    Dawson tar Joelinton. Da ble det gult.
    12'
    Fikk ikke noe ut av den.
    13'
    West Ham opp på vestrekanten. Men det spilles bakover og på egen halvdel. Igjen.
    13'
    Murphy kommer til avslutning fra distanse. Godt forsøk.
    14'
    Newcastle igjen. Og det er Saint-Maximin som er på hugget igjen. God avslutning.
    20'
    Newcastle spiller opp. Gjesten bryter. Hjemmelaget stormer frem. Og skal si Saint-Maximin er i form!
    23'
    Newcastle slår inn. Gjestene får den ut. Så blir det litt frem og tilbake.
    24'
    For en start på kampen. Ser ikke ut som om det er West Ham som spiller for topp 4-plassering her. Så langt.
    25'
    Bowen kommer til avslutning.
    26'
    Antall stemmer: 1837
    West Ham legger inn. Men rett i hendene på Dubravka.
    29'
    West Ham og Lingard kommer opp på kanten. Men Newcastle får ballen ut. West Ham bygger opp.
    32'
    Fornals får en stor mulighet for gjestene.
    33'
    Så må Fernandez bytte sko, faktisk. Knyter og knyter.
    34'
    West Ham spiller til egen keeper. Diop vrir spillet. Ballen går en runde i bakre ledd før den er tilbake hos Diop.
    35'
    West Ham United scorer selvmål!
    Newcastle United 1 - 0 West Ham United
    Mål: Issa Diop
    Dawson gjør en feil. Saint-Maximin stormer fremover. Avslutter. Der står Diop og er uheldig og slår ballen fra sin egen foten via den andre i mål, finter ut egen keeper der.
    37'
    Andre gule kort til West Ham United
    39'
    West Ham. Bowen slår. Men hjemmelaget bryter. Og de stormer frem. Igjen. Murphy avslutter selv.
    40'
    Mål for Newcastle United!
    Newcastle United 2 - 0 West Ham United
    Mål: Joelinton
    Newcastle fikk corner. Den er fint slått, men keeper Fabianski skal ta den. Men han kløner det til og slipper ballen rett i føttene på Joelinton, som fra kloss hold moser ballen i mål.
    41'
    Newcastle er on fire. Det er bånn gass. Og West Ham har altså en spiller ute med rødt kort.
    44'
    Lagt til to minutter .
    45'+2
    Lagt til to minutter.
    45'+2
    West Ham får en siste mulighet i denne omgangen. Frispark. Cirka 20 meter.
    45'+3
    West Ham. Lingard slår. Forbi alt og alle.
    45'+3
    Bowen kommer til avslutning. Men Dubravka er på. Legger seg ned. Redder.
    48'
    Hjemmelaget har innkast. Spiller hjemover. Tar med keeper. Så kommer et dårlig forsøk på oppspill.
    49'
    Newcastle skal spille seg ut, men Dubravka med en dårlig pasning. West Ham får innkast.
    50'
    Ben Johnson med en kjempedragning. Men det blir ingenting. Tungt for gjestene.
    51'
    Newcastle avlåst for offside.
    52'
    Går Chelsea og Liverpool forbi West Ham på tabellen etter denne runden?
    Antall stemmer: 1893
    West Ham. 40 meter. Lingard slår. Det ble ikke noe.
    57'
    West Ham i angrep. Lingard forsøker skudd eller innlegg. Et Newcastle-ben på den. Corner.
    59'
    Corneren havner på hovet til Ogbonna. God mulighet.
    60'
    Ny corner. West Ham beholder ballen før hjemmelaget bryter .
    61'
    Men West Ham er mer på nå.
    61'
    Frispark til West Ham høyt i banen, nesten ved cornerflagget.
    63'
    Det slås inn i feltet, men Shelvey header ballen ut av fare.
    64'
    Spillerbytte - Newcastle United
    Inn: Callum Wilson
    Ut: Allan Saint-Maximin
    64'
    West Ham i angrep. Det slås innlegg inn i boksen og Coufal står ved bakerste stolpe, men header rett på keeper.
    66'
    Joelinton går i bakken og får litt rask behandling. Han blir med helsepersonell ut på sidelinjen og kampen spilles straks videre.
    68'
    Kampen er i gang igjen og det er West Ham som presser høyt.
    69'
    Ny sjanse til gjestene. Coufal igjen på bakerste stolpe og prøver seg på en høy pasning denne gangen. Den blir headet ut til corner.
    70'
    Corneren blir klarert ut av feltet og Nobel prøver seg på en chip, men den går rett på keeper.
    71'
    Ny contring av hjemmelaget, men de er ikke presise nok til å få satt inn det tredje.
    71'
    Coufal igjen høyt i banen og prøver å legge inn, men igjen blir det blokkert og går ut til corner.
    72'
    Keeper er våken på corneren og bokser ballen ut av fare.
    72'
    Mål for West Ham United!
    Newcastle United 2 - 1 West Ham United
    ISSA DIOP! Han header ballen i mål og reduseringen er et faktum.
    72'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: Said Benrahma
    Ut: Mark Noble
    75'
    West Ham fortsetter å presse og kommer seg til nok en sjanse inne i feltet. Ballen treffer Soucek sin arm og spretter videre. Dommer ute og sjekker VAR.
    77'
    Dommer dømmer straffe.
    78'
    West Ham United scorer på straffe!
    Newcastle United 2 - 2 West Ham United
    Mål: Jesse Lingard
    81'
    Nå skjer det litt. Newcastle i angrep. Og for en mulighet. Avslutningen blir reddet av en West Ham-rumpe.