Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til livedekningen av Montenegro mot Romania. Kampen er driekte avgjørende for om håndballjentene går til
    Norge tapte 23-28 for Montenegro fredag, men revansjerte seg kraftig med 29-24 over Romania lørdag. Norge går til OL på alle resultater opp til rumensk femmålsseier.
    Hvis Romania vinner med fem mål 30-25 eller med høyere sifre kommer ikke Norge til OL. Med rumensk seier 29-24 tar Romania den første OL-plassen, mens Norge og Montenegro i tilfelle vil begge stå med to poeng og 52-52 i målfoskjell. Da blir det loddtrekning.
    Det er bare 19 timer siden Romania tapte for Norge. Mens Montenegro har hvilt siden fredag.
    Mål for Romania!
    Montenegro 0 - 1 Romania
    1'
    Mål for Montenegro!
    Montenegro 1 - 1 Romania
    2'
    Montenegro 1 - 2 Romania
    2'
    Montenegro 2 - 2 Romania
    3'
    Helt jevn start på kampen.
    Montenegro 2 - 3 Romania
    4'
    Montenegro, prøver et skudd, men det reddes
    5'
    Utvisning Montenegro
    2 minutter
    5'
    Straffekast til Romania
    5'
    Montenegro 2 - 4 Romania
    Romania har tatt føringen - spiller i overtall nå. Men Montenegro reduserer.
    5'
    Montenegro 3 - 4 Romania
    6'
    Montenegro 3 - 5 Romania
    6'
    Romania har scoret på alle sine fem første angrep. Montenegro langt fra så aggressive som mot Norge fredag.
    Skudd utenfor mål, Montenegro
    7'
    Ferdig
    7'
    Romania, prøver et skudd, men det reddes
    8'
    Gult kort til Montenegro
    9'
    9'
    9'
    Romanias Pintea utvist for holding i trøyen.
    Utvisning Romania
    2 minutter
    10'
    Straffekast til Montenegro
    10'
    2 minutter
    To rumenske utvisninger i ett minutt og 40 sekunder.
    10'
    Montenegro 4 - 5 Romania
    Jovanka Radicevic på straffe. Skal spille 6 mot 4 nå.
    10'
    11'
    Montenegro 5 - 5 Romania
    Katarina Dzaferovic bryter gjennom det spede forsvaret til Romania og utligner. Dette passer Norge godt.
    11'
    Ferdig
    12'
    Ferdig
    12'
    12'
    Montenegro 5 - 6 Romania
    Cristina Neagu scoret sitt andre mål i kampen på straffekast.
    12'
    14'
    Montenegro kjører frimerke på Neagu. Radicevic gjør jobben.
    Montenegro 6 - 6 Romania
    Rutinerte Mehmedovic setter den fra venstrekanten. Rutinert dame som spilte OL-finalen mot Norge i 2012.
    14'
    Montenegro 6 - 7 Romania
    Pristavita scorer sitt første i kampen. Romania holder initiativet.
    15'
    16'
    2 minutter
    Nikolina Vukcevic ut etter trøyeholding. Har vært en del av det hittil i denne kampen.
    16'
    Montenegro 6 - 8 Romania
    Sereaficianu gir Romania tomålsledelse fra høyrekanten.
    17'
    Montenegro 7 - 8 Romania
    Bra undertallspill av Montenegro. Brest-stjernen Jaukovic setter den.
    17'
    Redning, Romania
    18'
    Montenegro 8 - 8 Romania
    Durdina Jaukovic rett i krysset. Scorer sitt tredje mål i kampen. Vi liker henne nå!
    19'
    Ferdig
    19'
    Montenegro 8 - 9 Romania
    Neagu scorer sitt tredje mål på sitt femte skuddforsøk i kampen.
    19'
    Montenegro 9 - 9 Romania
    Andrea Klikovach bryter gjennom scorer sikkert.
    20'
    Montenegro 9 - 10 Romania
    Høyrekant Sereaficianu gir Romania ledelsen igjen.
    20'
    Timeout, Montenegro. Montenegro-trener Kim Rasmussen tar kampens første time out. Han er intens nå, dansken. Tyder ikke på at montenegrinerne er interessert i 5-målstap her. Men de har ikke hatt initiativet i kampen.
    21'
    Timeout slutt
    21'
    Montenegro 10 - 10 Romania
    22'
    Montenegro 10 - 11 Romania
    Neagu til strekspiller Pintea er en klassiker i Romanias spill. Hjemmelaget klarer ikke å stå imot den sterke strekspilleren.
    22'
    Montenegro 11 - 11 Romania
    Høyrekant Radicevic utligner. God spiller som var på All Star-team under EM i desember.
    23'
    Montenegro 11 - 12 Romania
    Pintea igjen.
    24'
    2 minutter
    24'
    Rødt kort til Montenegro
    Matea Pletikosic går med strake armer i fjeset Ioana-Laura Pristavita. Dermed er Montenegros nummer 10 ferdigspilt for kvelden. Ikke bra for Norge.
    24'
    2 minutter
    24'
    Montenegro 11 - 13 Romania
    24'
    25'
    2 minutter
    25'
    25'
    Montenegro 12 - 13 Romania
    25'
    Ferdig
    26'
    Montenegro 13 - 13 Romania
    Neagu skyter i stolpen. Mehmedovic får tak i ballen og scorer i tomt bur.
    26'
    Ferdig
    26'
    26'
    Romania bommer på straffe! Neagu misser der. Skyter i stolpen.
    26'
    Montenegro 14 - 13 Romania
    Jauvkovic sender Montenegro i ledelsen for første gang. Hun er Norges dame i kveld!
    27'
    Ferdig
    27'
    Timeout, Romania. Adrian Vasile og assistenten Bent Dahl har mye å rette på om dette skal bli OL-plass.
    28'
    28'
    Montenegro 14 - 14 Romania
    Pintea scorer. Romania får uttelling for time outen.
    28'
    28'
    Montenegro 15 - 14 Romania
    30'
    Montenegro 15 - 15 Romania
    30'
    Dette passer Norge veldig bra. Foreløpig. Kampen er blitt helt jevn etter at Romania hadde et skummelt initiativ de første 20 minuttene. Men ting skjer lynkjapt i håndball. Ingen grunn til å føle seg sikker på at dette går veien ennå.
    Med norske øyne går det an å være litt bekymret for at det scores mye mål i kampen. Romania er på vei mot de 30 målene som kreves, men de er ikke på vei mot den nødvendige femmålsseieren.
    Montenegro 15 - 16 Romania
    31'
    Montenegro 16 - 16 Romania
    32'
    2 minutter
    32'
    32'
    Montenegro 16 - 17 Romania
    32'
    33'
    Ferdig
    34'
    34'
    Montenegro 16 - 18 Romania
    Neagu hamrer inn tomålsledelse etter en soloprestasjon. Norge trenger ikke en større rumensk ledelse nå.
    35'
    36'
    Montenegro 17 - 18 Romania
    Jovanka Radicevic reduserer på straffe.
    36'
    Montenegro 17 - 19 Romania
    36'
    Redning etter skudd Montenegro. Romania-keeper Dedu redder bra.
    37'
    Redning på skudd Romania
    37'
    Straffekast til Romania.
    38'
    Romania bommer på straffe! Ljubica Nenezic redder fra Neagu. Den trengte Norge!
    38'
    2 minutter
    39'
    Montenegro 18 - 19 Romania
    Itana Grbic får revet av omtrent hele skulderen på trøyen. Hevner seg med en flott scoring.
    39'
    2 minutter
    40'
    20 minutter igjen. Denne kampen er fortsatt jevn. Men Romania er i føringen - som i det meste av 1. omgang.
    Rødt kort til Romania
    Pintea treffer Grbic i fjeset. Stjernespilleren på strek er ute av kampen. Går gråtende av banen. Det røde korte kan diskuteres.
    41'
    2 minutter
    41'
    Montenegro 19 - 19 Romania
    41'
    Ferdig
    41'
    42'
    Romania bommer på straffe! Nenezic redder både straffen og returen. Gulldame for Norge!
    42'
    Ferdig
    42'
    42'
    Jaukovic tar Neagu hardt. Montenegros nøkkelspiller har to utvisninger og var nær en tredje - og rødt kort - der.
    Ferdig
    43'
    2 minutter
    43'
    44'
    Romania bommer på straffe! Neagu skyter i tverrliggeren så hele målet rister. Storstjernens tredje straffebom. Det skal Norge være glade for.
    44'
    Montenegro 19 - 20 Romania
    Pristavita finter seg glimrende gjennom i midten og der sitter den endelig for Romania.
    45'
    Timeout
    45'
    45'
    Ferdig
    46'
    Crina Pintea sitter helt oppløst i tårer ute på sidelinjen.
    Montenegro 20 - 20 Romania
    Jauvkovic hamrer inn utligningen. Det liker Norge.
    46'
    Montenegro 20 - 21 Romania
    Cristina Neagu setter inn sitt syvende.
    46'
    Montenegro 21 - 21 Romania
    Jaukovic kvitterer. Setter også inn sitt syvende mål i kampen.
    47'
    Timeout
    48'
    48'
    Vukcevic går hardt til verks mot Neagu. Får sin tredje utvisning. Kampens tredje røde kort.
    48'
    2 minutter
    48'
    Skudd utenfor mål, Romania
    48'
    Montenegro 22 - 21 Romania
    Jaukovic scorer og sender Montenegro i ledelsen. Nå nærmer Norge seg OL!
    49'
    Montenegro 23 - 21 Romania
    50'
    Timeout
    50'
    50'
    Ferdig
    50'
    Redning på skudd Romania. Montenegro-keeper Ljubica Nenezic gjør en stor kamp.
    50'
    51'
    Montenegro 23 - 22 Romania
    Sereficianu scorer fra høyre kant. Fortsatt et lite håp for Romania.
    51'
    2 minutter
    53'
    Montenegro 24 - 22 Romania
    Kampens scoring. Mehmedovic spiller fri strekspilleren via et innhopp fra venstrekanten.
    53'
    54'
    54'
    Ferdig
    55'
    Dette ser fantastisk bra ut for Norge.
    Montenegro 24 - 23 Romania
    55'
    Montenegro 24 - 24 Romania
    56'
    Montenegro 25 - 24 Romania
    56'
    57'
    2 minutter
    57'
    57'
    Montenegro 25 - 25 Romania
    57'
    Montenegro 25 - 26 Romania
    Neagu ordner ny ledelse til Romania. Men det skal veldig mye til om rumenerne skal vinne dette med fem mål. Kan jo fortsatt vinne 25-30.