1-2
2-2

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av VM-kvalifiseringskampen mellom Montenegro og Nederland.
    Etter at Norge snublet mot Latvia tidligere i kveld, kan Nederland bli klare som gruppevinnere allerede i kveld. Det blir de med seier i denne kampen, så med norske øyne må det være lov å håpe på Montenegro nå.
    Montenegro (4-4-2): Sarkic - Vukcevic, Savic, Vujacic, Radunovic - Jovovic, Jankovic, Osmajic, Tomasevic - Djurdjevic, Haksabanovic.
    Nederland (4-3-3): Bijlow - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind - Wijnaldum, de Jong, Klaassen - Malen, Depay, Danjuma.
    Montenegro sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Montenegro kommer til innlegg, men van Dijk header bort.
    1'
    Mye spill på midten de første minuttene her.
    3'
    Danjuma vinkes av for offside i det han stikkes gjennom på venstre.
    5'
    Dumfries får en arm i hodet, og Nederland får frispark inne på egen halvdel.
    6'
    Van Dijk med en effektiv skuddfinte midt på Montenegros halvdel, før han spiller opp på Danjuma. Touchen sitter ikke for venstrekanten, som mister ballen utover dødlinja.
    8'
    Blind kommer til innlegg, men slår den over hele feltet.
    9'
    Montenegro prøver å kontre, men de Jong løper opp den.
    10'
    Har du tro på hjelp fra Montenegro i kveld?
    Ja, vi må håpe!
    47%
    Nei, Nederland blir for sterke.
    53%
    Antall stemmer: 1810
    Frispark til Nederland noen meter inne på Montenegros banehalvdel. Blind tar det kort.
    13'
    Depay får ballen i mellomrommet, og prøver å løfte ballen inn i feltet. Den heades unna av et dyptliggende Montenegro-forsvar.
    14'
    Osmajic ligger nede, og Montenegro triller ballen ut av spill. Midtbanespilleren kommer seg nokså raskt på beina.
    15'
    Kjempesjanse for Montenegro! Ballen løftes opp i banen, og Djurdjevic løper seg fri. Han kommer seg forbi keeper, men fra veldig skrått hold setter han ballen i nettveggen.
    16'
    Montenegro kommer igjen, og Djurdjevic skaffer et hjørnespark.
    18'
    Jankovic skrur den inn, men den heades ut.
    19'
    Montenegro spilles seg til nok et hjørnespark. Tatt tak i dette oppgjøret de siste minuttene nå, hjemmelaget.
    20'
    Godt slått hjørnespark, men headingen til Vujacic går over mål.
    20'
    Ballen løftes inn i Montenegro-feltet, men Dumfries klarer ikke å heade den ned til en lagkamerat.
    21'
    Nei og nei! Klaassen går i bakken helt på kanten av sekstenmeteren, og dommer peker på straffemerket.
    23'
    VAR ser på den, men kommer raskt frem til at det er straffe.
    24'
    Depay står klar.
    24'
    Nederland scorer på straffe!
    Montenegro 0 - 1 Nederland
    Mål: Memphis Depay
    Depay er sikker, og banker straffesparket i mål! Hans tiende scoring i VM-kvalifiseringen.
    25'
    Med dette resultatet er altså Nederland gruppevinnere allerede før den siste kampen mot Norge tirsdag.
    26'
    Ballen slås inn i Nederland-feltet, men headingen til Osamjic går over mål.
    29'
    Depay legges i bakken av Savic midt på vertenes banehalvdel. Frispark til Nederland.
    29'
    Depay slår frisparket inn i boksen, hvor det blåses frispark mot van Dijk.
    30'
    Osmajic går i bakken rett utenfor Nederland-feltet, men får ikke frispark. Hjemmelaget er langt fra fornøyd med dommer så langt.
    32'
    Blind drar seg fri helt nede ved dødlinja, før han banker ballen inn mot Depay. Han får hodet på ballen, men den går langt over mål.
    33'
    Fryktelig nærme 2-0 til Nederland! Malen med et bar fine finter på høyre, før han banker ballen lavt inn foran mål. Der kommer Danjuma stormende, men hans avslutning fra meget godt hold sniker seg utenfor stolpen.
    36'
    En Montenegro-spiller ligger nede etter en duell i forrige situasjon. Heldigvis for hjemmelaget kommer han seg på beina.
    36'
    Så sjekkes det for en hands på Dumfries i feltet!
    38'
    VAR kommer frem til at det ikke blir straffe.
    39'
    Jankovic tviner Bijlow ut i full strekk! Godt skudd fra omtrent 20 meter, men Nederland-keeperen får den ut til corner.
    40'
    Hjørnesparket plukkes av Bijlow.
    40'
    Ballen løftes over til Danjuma, som avvinkes for offside.
    41'
    Så får Montenegro frispark i fin posisjon. Osmajic mister ballen til Dumfries, men backen er oppe med en arm og får frispark imot seg.
    42'
    Gult kort til Nederland
    Denzel Dumfries
    Høyrebacken får gult kort i den situasjonen.
    42'
    Brukbart slått fra Haksabanovic, men ingen av Montenegro-spillerne i feltet klarer å bryte ballbanen. Da sniker ballen seg på feil side av stolpen sett med Montenegro- og Norge-briller.
    43'
    De Jong får frispark inne på Montenegros halvdel. Tas kort.
    44'
    Malen prøver seg med et innlegg, men den blokkeres ut til kast.
    45'
    Det legges til to minutter i denne førsteomgangen.
    45'+1
    Malen går igjen for innlegget, og denne gangen kommer det seg forbi blokka. Likevel ingen nederlendere som kommer seg på den, og Montenegro får klarert.
    45'+1
    Der er det pause i Montenegro, og hjemmelaget har hengt med i denne omgangen. Blir utrolig spennende å se hva de kan få til mot nederlendere på VM-jakt i andreomgang.
    Ut: Donyell Malen
    46'
    Strålende av Jovovic som stormer i angrep alene. Tar seg forbi den ene nederlenderen etter den andre. Spiller en god ball gjennom til Djurdjevic, som mister.
    47'
    Så er det Osmajic som setter på turboen, men en dårlig touch ødelegger mye. Bijlow kommer ut og fanger ballen.
    49'
    Osmajic ligger nede etter den sekvensen. Virker som han fikk seg en trøkk etter en løpsduell med Dumfries.
    50'
    Kampen er i gang igjen.
    51'
    Aggressive i presset og tvinger frem feil her, Montenegro. Har på ingen måte gitt opp.
    51'
    Blind lager frispark i duell med Jovovic. Oppe med en hånd i ansiktet på Montenegros nummer 16.
    52'
    Montenegro flytter opp for denne dødballen.
    52'
    Nederland klarerer enkelt.
    52'
    Mål for Nederland!
    Montenegro 0 - 2 Nederland
    Målgivende: Denzel Dumfries
    Så får Nederland 2-0, en scoring som fort kan drepe alt av håp for både Montenegro og Norge! Nederland ruller opp ute til høyre, Dumfries kommer til innlegg og Depay flikker ballen på lekkert vis mellom beina på keeper.
    54'
    Nederland har i hvert fall stø kurs mot VM i Qatar nå.
    56'
    Ser ut som Montenegro forbereder et par bytter her.
    60'
    Spillerbytte - Montenegro
    Inn: Fatos Beciraj
    Ut: Uros Djurdjevic
    62'
    Inn: Nikola Vujnovic
    Ut: Vladimir Jovovic
    62'
    Virker å ha ganske god kontroll her nå, Nederland.
    63'
    Inn: Teun Koopmeiners
    Ut: Georginio Wijnaldum
    66'
    Montenegro kommer til avslutning og får en corner.
    67'
    Kan de tenne håpet her?
    67'
    Det kan de ikke. De Vrij stanger unna.
    68'
    Gult kort til Montenegro
    Nikola Vujnovic
    Klipper ned de Jong og stopper en nederlandsk kontring.
    68'
    Inn: Drasko Bozovic
    Ut: Marko Jankovic
    69'
    Inn: Ilija Vukotic
    Ut: Sead Haksabanovic
    69'
    Sliter med å holde på ballen de få gangene de får låne den her, Montenegro.
    72'
    Nesten 3-0! Dumfries stormer inn i boksen, men så setter Savic inn en god takling.
    78'
    Inn: Ryan Gravenberch
    Ut: Frenkie De Jong
    78'
    Inn: Noa Lang
    Ut: Arnaut Danjuma
    78'
    Corner for Nederland.
    78'
    Ender med heading over fra de Vrij.
    79'
    Inn: Milos Raickovic
    Ut: Zarko Tomasevic
    80'
    Mål for Montenegro!
    Montenegro 1 - 2 Nederland
    Mål: Ilija Vukotic
    Målgivende: Milutin Osmajic
    UT AV INGENTING! Montenegro tenner håpet! Vukotic spilles fri etter en fin kontring, så runder han keeperen og setter den i mål!
    82'
    Kan det komme en sluttspurt og en gavepakke til Norge på tampen?
    83'
    Plutselig fått litt mer saft i beina her nå, vertene.
    85'
    Montenegro 2 - 2 Nederland
    Mål: Nikola Vujnovic
    Målgivende: Risto Radunovic
    DET ER 2-2! NEDERLAND RAKNER! Montenegro ruller opp ute til venstre, Vujnovic vinner mot Blind i lufta og stanger inn utligningen!
    86'
    Montenegro har altså hentet opp 0-2 til 2-2 - MOT NEDERLAND!
    87'
    Dette betyr - dersom dette står seg - at håpet om en direktebillett til VM lever for Norge.
    87'
    Inn: Matthijs De Ligt
    Ut: Stefan De Vrij
    Pådratt seg en skade her, de Vrij. Holder seg til hamstringen.
    90'
    Nederland med ballen nå. Ser etter åpninger.
    90'
    Fire minutter legges til.
    90'
    Så får Nederland frispark i god posisjon. Savic sent inne i Depay, så sparker han vekk ballen i frustrasjon.
    90'+1
    Stefan Savic
    90'+1
    Depay prøver skuddet, men rett på keeper! Går keeperhjørnet der, Nederlands tomålsscorer.