Bjørshol (sm)82'
5-1

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-oppdateringen av Eliteseriekampen mellom Molde og Viking fra Aker stadion.
    Klokken 19.00 i kveld møtes to lag som virkelig har åpnet sesongen 2019 på sterkt vis. Molde ligger før kampen på 2. plass, men vil med seier i kveld klatre opp til tabelltoppen igjen. Det med da én kamp mer spilt enn Odd som nå ligger øverst.
    Viking rykket opp før denne sesongen, og har etter åtte kamper vunnet halvparten, to uavgjort og to tap. Det betyr en foreløpig 7. plass, men med seier i dag kan de potensielt klatre helt opp til 3. plass.
    Ser man på de siste 20 oppgjørene mellom disse to lagene, så viser det at bortelaget har et tak over Molde. Viking har vunnet 10 av de 20 siste oppgjørene, mens Molde har vunnet 6. Forrige gang lagene møttes var i 2017, og da vant Molde 3-2 i begge oppgjørene i Eliteserien.
    Dagens dommer er Kristoffer Hagenes. På linjene er Jan Erik Engan og Christer Solheim Jørgensen. Fjerdedommer er Mathias Smehus Kringstad.
    Molde og Viking kommer fra to vidt forskjellige opplevelser på fotballens festdag, 16.mai. Viking vant suverent 3-0 over Stabæk, mens Molde - som ledet 2-0 - tapte til slutt 3-2 for Kristiansund.
    Molde XI (4-2-3-1): Andreas Linde - Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Vegard Forren, Ruben Gabrielsen - Fredrik Aursnes, Martin Ellingsen - Erling Knudtzon, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Moström - Ohi.
    På benken til Molde: Craninx, Telo, Sjølstad, James, Hussain, Hestad og Remmer.
    Viking XI (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Tord Salte, Viljar Vevatne, Andreas Pereira - Kristian Thorsvedt, Samuel Fridjonsson, Fredrik Torsteinbø - Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Yldren Ibrahimaj.
    Vikings benk: Wichne, Danielsen, Østensen, Ekeland, Berg Johnsen, Vikstøl og Sale.
    Molde med avspark, og en lang ball blir slått mot Ohi i bakrom. Spissen tvinger Bjørshol til å gi til innkast nede ved hjørneflagget.
    1'
    Ser her da! Haraldseid svinger inn i boks, og en upresset Austbø skal bare plukke ballen, men glipper den. Heldigvis for Viking-keeperen spretter ikke ballen langt, og han får plukket den opp igjen før Ohi kommer på den.
    2'
    Eikrem prøver å finne Ohi i bakrom, men Salte setter kroppen foran spissen og får beinet ballen unna. Godt stopperspill av Salte der!
    5'
    Molde har definitivt kommet best ut fra startblokkene her. Ballen har vært mye inne på Vikings banehalvdel innledningsvis.
    6'
    Eikrem sender avgårde hurtigtoget Knudtzon i bakrom. Kanten får slått i boks på bakre stolpe, og der kommer Ohi helt fri. Får likevel ikke ordentlig klem på headingen der, og dermed får Austbø en enkel jobb med å redde forsøket.
    7'
    Haraldseid kommer igjen rundt på høyresiden. Prøver seg med et hardt innlegg denne gangen, men ballen treffet et Viking-bein og triller inn til Austbø ved stolperoten. Full kontroll der, Viking-keeperen.
    9'
    Eikrem finner Moström som kommer på løp innover i banen. Han sender videre til Knudtzon som fyrer av fra skrå vinkel, men ballen går rett på keeper. Returen kommer så brått på Moström som sender ballen godt til side for mål.
    10'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Viking
    Mål: Mattias Moström
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Det måtte komme! Og jeg føler jeg ikke trenger å si hvem som står bak det målet her. Det er selvsagt Magnus Wolf Eikrem. Han kombinerer elegant med Moström, og sistnevnte kan enkelt plassere ballen ned i hjørne. Det er så nydelig fotball det der.
    10'
    Viking får ingenting til her mot et Molde-lag som triller og triller. Karene fra Stavanger klarer rett og slett ikke å henge med tempoet til Molde i åpningen her.
    13'
    Moström prøver en lang ball i feltet etter en corner. Den går i retning Gabrielsen, men Molde-kapteinen får ikke et skikkelig touch på den, og dermed ebber det ut i ingenting for Molde der.
    15'
    Så får Viking en god mulighet! Thorstvedt sender en elegant ball i bakrom mot Ibrahimaj som kommer på løp. Får ballen litt for langt foran seg på første berøring, og skuddet går en meter og to over mål. Nydelig pasning fra Thorstvedt der, som fort kunne ha endt med en Viking-scoring med litt mer presisjon foran mål!
    19'
    Aursnes prøver lykken fra distanse, men velger å gå for et slags plasserginsforsøk opp i krysset. Dermed kan Austbø enkelt komme seg bort i tide, og holder ballen i fast grep. Må være mer klem på den om det skal være snakk om mål.
    21'
    Frekt forsøk fra Bytyqi! Prøver å chippe keeper fra 20 meter, men Linde er en stor keeper, og får kontroll på den.
    22'
    Ibrahimaj fosser ned langs venstresiden og løfter blikket. Han ser Bytyqi på løp med armene i været, og spiller til kanten. Løpet er strålende, men avslutningen er på ingen måte noe å skryte over. Ballen sklir litt av foten, og går utenfor.
    24'
    Tommy Høiland roper på straffe når han går i bakken. Hagenes dømmer imidlertid frispark til Molde for overivrig armbruk fra spissen som river ned Aursnes i boks.
    25'
    FOR EN SJANSE! Eikrem slår et frispark i boks og treffer Bjørnbak som header innover i banen. Austbø prøver å holde den, men ender med å egentlig servere ballen til Ellingsen i boks. Midtbanespilleren klarer på uforståelig vis så å sette den over tverrligger! Den skal i mål, Ellingsen!
    27'
    Eikrem med bra mulighet. Får ballen fra Ellingsen i boks, og tar den med seg innover i banen. Får skutt, men treffer et Viking-bein før ballen triller til corner.
    29'
    God Viking-mulighet! Tommy Høiland løper på bakre stolpe hvor et innlegg detter ned. Han triller den så inn på et touch tilbake i boks og finner Bytyqi. Kanten får så skutt, men en Molde-spiller blokkerer fint.
    32'
    Thorstvedt prøver lykken fra distanse, men skuddet går en meter og to over mål.
    33'
    Mål for Viking!
    Molde 1 - 1 Viking
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Kristian Thorstvedt
    Selvfølgelig scorer han! Først kommer han alene i bakrom og fyrer av, men Linde redder fint. Deretter faller ballen ned til Bytyqi som fyrer av, men igjen redder Lindre. På påfølgende retur header Thorstvedt ballen ned til Høiland som enkelt kan sette den i mål. 1-1 på Aker stadion!
    36'
    Molde 2 - 1 Viking
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Målgivende: Kristoffer Haraldseid
    Molde svarer! Eikrem finner Haraldseid med en nydelig bakromspasning, så sender backen den hardt og lavt inn foran mål til Ohi som kaster seg frem og setter 2-1! Nyyyydelig pasning til Eikrem i forkant av scoringen, lekkert innlegg av Haraldseid og godt satt av Ohi! Vakkert angrep!
    39'
    Så blir det en liten drikkepause etter scoringen før spillet settes i gang. Er varmt på Aker stadion i dag.
    41'
    Stor Molde-mulighet! Aursnes sender ballen i bakrom mot Ohi, og Austbø stormer ut. Ohi rekker akkurat ballen før Austbø kommer, og prøver å sette den i mål på et touch, men ballen spretter en liten meter til side for mål.
    45'
    Det er lagt til to minutter av denne første omgangen.
    45'+1
    Bytyqi slår hardt og lavt inn på første stolpe, og der står Høiland. Ballen kommer raskt, men spissen får til en avslutning. Ballen går imidlertid et par meter over mål.
    45'+2
    Da er den første omgangen over her på Aker stadion. Molde leder 2-1 etter en fantastisk underholdende omgang! Moldes scoringer kommer fra Moström og Ohi, mens Vikings scoring kom fra Tommy Høiland.
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Amund Wichne
    Ut: Iven Austbø
    46'
    Eikrem spiller inn til Aursnes, som skyter - men Vevatne får blokkert.
    47'
    Knudtzon tråkler seg igjennom og skyter - men skuddet reddes.
    48'
    Straffe til Molde. Moström overende inne i feltet. - Jeg er ikke så sikker når jeg ser reprisen, sier Max-ekspert Skullerud.
    49'
    Molde scorer på straffe!
    Molde 3 - 1 Viking
    49'
    Kjempesjanse! Knudtzon skyter utenfor etter en flott pasning fra Eikrem.
    51'
    Molde dominerer totalt nå.
    51'
    Ohi er dermed oppe i åtte mål og toppscorer i ligaen.
    53'
    Thorstvedt får frispark etter duell med Moström. Kommer seg opp.
    57'
    Frispark fra Pereira. Men Molde klarerer lett.
    57'
    Knudtzon får ballen med fri bane til mål - men skyter håpløst over. "Heldigvis" er det offside.
    58'
    Enda en gang en dårlig avslutning fra Knudtzon etter fin pasning fra Eikrem.
    59'
    Eikrem fordeler baller så det er en fryd. Nok en gang.
    59'
    Høiland får frispark etter at en Molde-spiller har tatt livtak (eller hva det heter, er det noen bryte-eksperter her inne?)
    60'
    Linde får frispark etter en duell med Torsteinbø.
    61'
    Knudtzon med nydelig raid - men den avgjørende pasning går til Viking-forsvarere.
    61'
    Bjørnbak header over eget mål (der keeper er borte) og til corner.
    63'
    Ohi prøver å legge igjen til Eikrem, men det mislykkes.
    63'
    Ohi gjør en voldsom jobb i dag. Både som oppspillspunkt og målscorer.
    64'
    Det er i øyeblikket ingenting som tyder på at Viking skal klare å slå tilbake på Røkke-løkka.
    65'
    Aursnes prøver å legge inn - men rett i Vevatne.
    66'
    Kjempesjanse til Molde: Haraldseid legger inn til Ohi, som i trengt posisjon setter ballen høyt over.
    67'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Mattias Moström
    Moström forlater banen etter en sterk kamp.
    68'
    Ellingsen prøver seg på et skudd fra langt hold. Men treffer ikke mål.
    69'
    Molde 4 - 1 Viking
    Målgivende: Eirik Hestad
    Hestad serverer Ohi, som scorer lett alene med keeper. Ohi kikker bort på assistentdommeren - men den er grei!
    71'
    Inn: Usman Sale
    Ut: Samúel Fridjónsson
    73'
    Viking ommøblerer etter byttet. Torsteinbø ser ut til å gå inn i den dype rollen til Fridjónsson
    74'
    Eirik Hestad er i farta nå. Men Viking-forsvaret klarer med nød og neppe å holde ham unna målet.
    75'
    Sale farlig på ferde, men Høiland får ballen bak seg.
    76'
    Inn: Leke James
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    Molde velger å hvile Eikrem det siste kvarteret. Det er nok en god avgjørelse. Denne kampen er avgjort.
    76'
    Hestad kommer fint til dødlinjen, men pasningen blir stoppet av en Viking-forsvarer før den kommer til Leke James.
    80'
    Knudtzon misser nok en gang! Denne gang etter en flott pasning fra Ohi. Den tidligere LSK-spilleren rister oppgitt på hodet selv.
    81'
    Viking scorer selvmål!
    Molde 5 - 1 Viking
    Mål: Sondre Bjørshol
    Knudtzon forsøker på innlegg. Og denne gang blir det endelig mål! I et forsøk på å blokkere går nemlig ballen via Bjørshol og i eget mål. Knudtzon jubler meget forsiktig, fordi han vet det er selvmål.
    82'
    Inn: André Danielsen
    Ut: Kristian Thorstvedt
    83'
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Erling Knudtzon
    Hyggelig å se Hussain igjen. Det synes også Molde-fansen.
    84'
    Ohi har vært banens ener i Molde - fulgt av dommer Kristoffer Hagenes.
    86'
    Seieren betyr at Molde ligger likt med Odd på tabelltoppen. Men moldenserne har én kamp mer spilt enn "oddrane".