Velkommen skal du være til Aker stadion hvor tabelltoer Molde tar imot nedrykkstruede Tromsø. Slik disponerer Molde-trener Erling Moe og Tromsø-trener Gaute Helstrup sine spillere fra start:
    Molde (4-2-3-1): Linde - Linnes, Bjørnbak, Sinyan, Haugen - Mannsverk, Ellingsen - Ulland Andersen, Breivik, Brynhildsen - Omoijuanfo.
    Moldes benk: Craninx, Risa, Sjølstad, Knudtzon, Grødem, Hussain, Zekhnini, Fofana.
    Tromsø (3-5-2): Karlstrøm – Øyvann, Psyché, Gundersen – Totland, Opsahl, Yttergård Jenssen, Kitolano, Vesterlund – Mikkelsen, Espejord.
    Tromsøs benk: Thomas, Arnarson, Jenssen, Amundsen, Ingebrigtsen, Ondrasek, Berntsen.
    Med andre ord stiller Helstrup med kliss lik startellever som da Tromsø beseiret Haugesund 2-0 like før landslagspausen, mens Moe blir tvunget til å gjøre ett bytte fra hans lags 1-3-seier borte mot Odd rett før pausen. Playmaker og kaptein Magnus Wolff Eikrem er nemlig ute med sykdom og blir erstattet av 21 år gamle Emil Breivik i 10er-rollen.
    Da Tromsø og Molde møttes på Alfheim Stadion tidligere denne sesongen ble det et fyrverkeri av en fotballkamp: Gulljagende Molde gikk oppskriftsmessig opp i en 1-3-ledelse i første omgang, men etter pause snudde Tromsø kampen til 3-3 etter scoringer av Moses Ebiye og Eric Kitolano.
    Historisk sett har hjemmelaget et stort overtak på bortelaget her på Aker Stadion. Vi må faktisk helt tilbake til år 2010 for å finne forrige gang tromsøværingene rappet med seg alle tre poengene fra rosenes by.
    Sammen med Lillestrøm-Kristiansund, som også starter klokken 18.00, markerer dette oppgjøret startskuddet på den 22. serierunden av årets sesong. Før avspark befinner Molde seg på 2.-plass - knappe tre poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Tromsø ligger på 13.-plass - fire poeng over nedrykksstreken.
    Antall stemmer: 898
    Svein Oddvar Moen er dagens hoveddommer. Med seg som assistenter har han flaggbærerene Magnus Lundberg og Christer Solheim Jørgensen.
    Vi er i gang!
    1'
    Mannsverk forsøker et langskudd. Psyché blokkerer.
    1'
    Molde har corner.
    2'
    Kort variant ender med et farlig Ulland Andersen-innlegg som blokkeres!
    3'
    Omoijuanfo svever høyt og header i retning Tromsø-målet! Forsøket heades unna på streken.
    3'
    Omtrent 7000 av 11 200 mulige biletter er solgt ut på Aker Stadion i dag.
    4'
    Espejord vinkes av for kamptens første offside.
    5'
    Molde dominert mesteparten av banespillet de første fem minuttene.
    7'
    Det høljregner i Molde.
    8'
    Igjen stoppes Omoijuanfo i siste liten! Breivik spiller Omoijuanfo på delvis åpent mål, men en mesterlig takling fra Øyvann gjør at det fortsatt er målløst.
    8'
    Det påfølgende hjørnesparket heades unna på første stolpe.
    9'
    Vakker, vakker vending av Breivik som forsøker lykken fra 20 meters hold. Skuddet går via et Tromsø-bein og ut til corner.
    11'
    Ender med ny corner.
    11'
    Godt slått corner bokses unna av målvakt Karlstrøm.
    12'
    Fryktelig lite ball på Tromsø-gutta innledningsvis. Molde har dominert banespillet.
    12'
    Molde får frispark på 30 meters hold. God innleggsposisjon for Ulland Andersen som står klar.
    13'
    Karlstrøm er igjen ute og bokser.
    13'
    Samtlige 20 utespillere minst 15 meter inne på Tromsøs banehalvdel en kort periode der.
    14'
    Ligger det et Molde-mål i luften her?
    Nei, Tromsø kommer til å stå imot presset.
    47%
    Ja, bare et spørsmål om tid.
    53%
    Antall stemmer: 873
    Tromsø har etablert spill på Moldes banehalvdel!
    17'
    Litt stillingskrig for øyeblikket.
    19'
    Tromsø kommer på en flott overgang og vinner en corner. De knappe 25 bortesupporterne jubler for det!
    20'
    Det er en god corner som finner Øyvann foran mål! Headingen sniker seg dog utenfor. Tromsøs første sjanse.
    21'
    Karlstrøm viser prov på godt målvaktspill da han holder et knallhardt Haugen-innlegg i fast grep.
    22'
    Første omgang er halvspilt. Er 0-0 et fortjent resultat?
    Ja!
    22%
    Nei, så du sjansene til Omoijuanfo eller?
    41%
    Nei, Tromsø burde ledet.
    37%
    Antall stemmer: 769
    Stor sjanse for Brynhildsens om får avslutte fra omtrent åtte meters hold! Molde-vingen forsøker å plassere ballen ned i hjørnet, men der ligger Karlstrøm og redder.
    27'
    En stillestående Omoijuanfo forsøker seg fra 16 meters hold. Skuddet går rett i fanget på Karlstrøm.
    28'
    Brynhildsen i tverrliggeren! Molde-vingen snapper opp ballen langt inn på motstanderens banehalvdel og går rett på mål. Karlstrøm strekker seg så lang han er, men skuddet stoppes likevel av treverket.
    31'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Tromsø
    Mål: Kristoffer Haugen
    Målgivende: Ola Brynhildsen
    Haugen sklir Molde i føringen - og det etter et imponerende forarbeid av Omoijuanfo! Det er faktisk Brynhildsen som blir servert av Molde-spissen, men kantspilleren sleiver ballen videre til Haugen på bakerste. Venstrebackens sjette scoring denne sesongen!
    34'
    Tror du Tromsø kan få med seg poeng fra Aker Stadion i dag?
    Selvsagt. Alt kan skje!
    47%
    Nei...
    53%
    Antall stemmer: 890
    Hjørnespark til Molde. Breivik, som har tatt over mye av dødballansvaret i Eikrems fravær, skal slå.
    38'
    Klareres.
    38'
    Moldes medisinske apparat entrer banen idet Ulland Andersen ligger nede etter en duell. Molde-vingen skaller inn i kneet til Yttergård Jensen.
    39'
    Omoijuanfo brenner ny sjanse! Han passerer Karlstrøm før han skal sette ballen med feil fot fra spiss vinkel i det åpne målet. Skuddet går langt over.
    41'
    Offside på Ulland Andersen.
    43'
    Tromsø som styrer spillet akkurat nå.
    44'
    Mikkelsen danser seg forbi Linnes, men det påfølgende innlegget sendes utover dødlinjen. Utspark til Molde.
    45'
    Det blir minimum to tilleggsminutt denne første omgangen.
    45'+1
    Breivik skyter! Like utenfor. Nok en gang vender han fint opp utenfor bortelagets felt og fyrer løs, men så langt skorter det litt på presisjonen.
    45'+2
    Det er pause på Aker Stadion og Molde leder 1-0 etter scoring av Kristoffer Haugen. Kampen er på ingen måte avgjort og vi har en spennende andre omgang i vente!
    - Vi trengte det målet. Vi har stanget mot en vegg hele omgangen, så det var godt å få det målet. Forhåpentligvis betyr det at de kommer opp og vi kan få mer rom å spille i etter pause, sier Kristoffer Haugen om scoringen sin i pauseintervjuet på Discovery+.
    De siste 45 minuttene er i gang.
    46'
    Espejord med et frekt forsøk fra distanse! Stoppes av Linde, men går ut til hjørnespark.
    47'
    Kort variant ender med nytt hjørnespark.
    47'
    Klareres.
    48'
    Tromsø har faktisk plukket hele 15 av sine 22 poeng på bortebane i år.
    48'
    Haugen spådde mer rom å angripe i for Molde etter hvilen. Får han rett?
    Ja! Tromsø må jo jakte scoring.
    72%
    Nei, Tromsø kommer til å fortsette å tette igjen.
    28%
    Antall stemmer: 344
    Ballen ligger fri i bortelagets sekstenmeter etter et innlegg fra Haugen, men Tromsø kommer først på kula og får klarert.
    52'
    Omoijuanfo stoppes nok en gang i siste liten! Breivik spiller spissen fri inne i feltet, men en enorm takling av Gundersen stopper avslutningen som trolig hadde snikt seg inn i hjørnet og i mål.
    53'
    Den påfølgende corneren klareres.
    53'
    Sjansestatistikken viser 7-1 til Molde i antall klare sjanser så langt. Oppfordrende forsvarsspill i avgjørende øyeblikk gjør at det fortsatt bare står 1-0.
    55'
    Så har Tromsø fått et frispark på Moldes halvdel. Flytter opp luftskyts fra bakre rekker.
    56'
    Frisparket går rett i nevene til Linde som setter kjapt i gang en Molde-kontring.
    56'
    Så går Brynhildsen i bakken og hjemmelaget roper på straffe! Men hoveddommer vinker spillet videre.
    56'
    Gult kort til Molde
    Martin Ellingsen
    Stopper en Tromsø-overgang i etterkant av straffesituasjonen.
    57'
    Brynhildsen har åpenbart kontakt med den sklitaklende tromsøforsvareren, men ikke nok til at dommer Moen dømmer straffe.
    58'
    Sivert Mannsverk
    Nok en Molde-spiller i dommerens bok. Lager frispark på 30 meters hold.
    63'
    Frisparket går rett i muren.
    64'
    Karlstrøm med en leken skuddfinte da han settes under press av Omoijuanfo. Iskaldt.
    64'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    66'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Zdenek Ondrasek
    Ut: Runar Espejord
    67'
    Inn: Anders Jenssen
    Ut: Christophe Psyché
    67'
    Inn: Daniel Berntsen
    Ut: Sakarias Opsahl
    68'
    Bjørnbak med kjempeviktig blokkering! Ballen spretter perfekt til rette for Mikkelsen som får et godt treff i retning mål, men Bjørnbak er på rett sted til rett tid og gjør en potensielt matchvinnende blokkering der!
    69'
    Tromsø med frispark på Moldes banehalvdel.
    76'
    Det er nære på! Et kjempegodt innlegg heades like utenfor av Jenssen! Der er Tromsø nærme utligning.