2-0
3-0

Ble dekket av NTB

Velkommen til denne livedekningen av kampen imellom Molde og Sogndal.
    Kjenning av en lyskeskade og krampetendenser gjorde at Moldes venstreback, Per Egil Flo måtte forlate banen i kampen mot Mjøndalen. Den tidligere Sogndalspilleren gleder seg til å møte gamleklubben, men det er fortsatt usikkert om han vil være med for blåtrøyene i dag.
    Rune «Bolli» Bolseth håper på å få forbedret pasningsspillet etter kampen mot Viking. Han forventer et offensivt Moldelag. Han frykter mest Fredrik Gulbrandsen, Mohamed Elyounoussi og håper på å møte sin gamle lagkamerat, Per Egil Flo.
    Ulrik Flo er ute med skade.
    Molde leder tabellen med hele 30 poeng. Sogndal derimot ligger på en sikker 9. plass med 18 poeng.
    Spillerne entrer banen.
    Sogndal vinner frispark på egen halvdel.
    1'
    Nilsen slår Toivio i duell og vinner et innskast høyt på banen. Ballen blir kastet lang inn i feltet. Nyland rykker ut og tar ballen med begge hendene.
    4'
    Linnes ser Eylounoussi i feltet og slår en lang ball. Elyounoussi alene i duel med Dyngeland. Keeper får kontrol på ballen, men Moi ligger nede.
    5'
    Molde vinner et frispark på langt nede på egen banehalvdel.
    7'
    Otoo mister ballen i en farlig posisjon. Molde vinner en corner.
    8'
    Slås på bakerste. Vegard Forren prøver å heade ballen inn i feltet igjen. Sogndal klarerer, men Mostrøm plukker den opp og drar den med seg ned til hjørneflagget igjen og prøver seg med et innlegg. Forren er først på ballen igjen og header rett på keeper.
    8'
    Chukwu blur felt. Molde får frispark høyt på banen.
    11'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Sogndal
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    Målgivende: Bjorn Sigurdarson
    Da er det mål! Mostrøm slår frisparket mot lengste, hvor en solid Vegard Forren header den til Chukwu via Sigururdarson. Chima Chukwu står bak keeper og har åpent mål, noe han utnytter til det fulle. 1-0 til Molde!
    11'
    Martin Linnes prøver seg som Arjen Robben. Drar seg inn mot kant, skuddfinte, og prøver seg med et skudd i nærmeste hjørne. Ballen går via Sigurdarson og ut til side for mål.
    14'
    Kort variant til mostrøm som legger den ned til Singh med utsiden av høyrefoten. Singh lurer Otoo med en overstegsfinte før han slår inn i feltet. Sogndal klarerer ut til returområde hvor Hussain prøver seg på en direkte volley. Han sleiver og ballen går ut.
    14'
    Frispark til Molde i god posisjon. Samme stedet hvor David Luiz satte inn et fremragende skudd med innsiden i gårsdagens VM-kamp.
    18'
    Elyounoussi prøver seg med høyrefoten. Ufarlig, han slår den 2-3 meter over mål.
    19'
    Molde dominerer kampen helt. Det nærmeste Sogndal har vært Molde sekstenmeter var et kast tidlig i kampen. Molde har hele 75% i ballbesittelse etter 20 minutter.
    21'
    Elyounoussi kjipper ballen inn i feltet til Sigurdarson som prøver å tre den videre til Chukwu. Ballen stopper i en Sogndalforsvarer. Sigurdarson roper på hands, dommeren blåser ikke, men reprisen viser en soleklar hands.
    25'
    Innlegget går på første, mot Sigurdarson. Han header rett i Patronen og Chukwu taper neste duel mot Dyngeland.
    26'
    Songdals største sjanse i kampen! Otoo greier nesten å finne Nilsen framme i feltet, men Toivio greier å sleive ballen bort.
    27'
    Flipperspill inne i Sogndals sekstenmeter. Ballen går ferm og tilbake før Linnes fyrer av og får en corner.
    28'
    Samme variant som i ste. På første til Sigurdarson, men denne gangen header han like over tverrliggeren.
    29'
    Sogndal vinner frispark høyt på Moldes banehalvdel.
    30'
    Peter Strand slår inn med høyrefoten. Nilsen vinner hodeduellen inn i Moldes sekstenmeter, men det blåses frispark til Molde.
    31'
    Teniste ligger nede inne i Sogndals sekstenmeter. Må få behandling.
    32'
    Hjørnespark til Molde
    33'
    Sogndal scorer selvmål!
    Molde 2 - 0 Sogndal
    Mål: Gustav Valsvik
    Mostrøm slår ballen midt inn i feltet hvor den treffer hofta til Valsvik før den spretter inn i mål. Null reaksjon fra keeper.
    33'
    Linnes kommer opp på høyrekanten. Utvik prøver å sklitakle foran innlegget til Linnes, men Linens holder på ballen og slår inn mot bakerste. Chukwu tar sats og header mot nærmeste kryss. Dyngeland får hendene på den.
    35'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Tonny Brochmann
    Ut: Taijo Teniste
    36'
    Kort variant. Sogndal får keeperutspark.
    37'
    Nilsen prøver seg alene mot fem moldespillere. Det går ikke bra og Forren tar enkelt opp ballen.
    41'
    Fint pasningspill av Sogndals venstre side, før Brochmann slår et innlegg inn i et felt hvor det ikke står noen.
    43'
    Frispark til Sogndal midt på Moldes halvdel. Strand prøver seg med et innlegg, men de taper hodeduellen.
    44'
    Nilsen får ballen like utenfor Moldes sekstenmeter. Prøver å slå den inn til Otoo, men han faller i løpet.
    45'+1
    Det er lagt til minimum 1 minutt.
    45'+1
    Frispark til Molde på Sogndals venstreside. Flo slår den inn og keeper holder på den.
    45'+2
    45'+2
    Da er første omgang over!
    Kort oppsummering av første omgang. Molde har dominert første omgang, både i sjanser og pasningsspill. Selv om Solgndal har hatt lite med sjanser er de utrolig giftige når de først har begynt. Det står 2-0 til pause etter skåring fra begge lag.
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Fredrik Gulbrandsen
    Ut: Bjorn Sigurdarson
    45'
    45'
    Da er andre omgang startet!
    46'
    Nydelig pasning fra Singh ut til Linnes som slår den inn i feltet på første berøring. Molde får corner.
    47'
    Keeper bokser ballen ut.
    47'
    Frispark til Molde midt på banen grunnet hands.
    50'
    Frispark til Sogndal høyt på banen. Høy fot av Toivio.
    52'
    Bolseth og Mostrøm krangler i feltet. Dommeren stopper catfighten.
    53'
    Frisparket går rett på Nyland. Han greier ikke holde den først, men får etter hvert kontroll på ballen. De setter rett i angrep hvor Elyounoussi prøver å slå ballen inn langs bakken frem til Chukwu. Keeper kommer først på den.
    54'
    Mostrøm dribler tre-fire mann før han prøver å kjippe ballen inn på hodet til Gulbrandsen. Keeper kommer først, men Gulbrandsen er allerede i farta og koliderer hardt med Dyngeland som går rett i bakken. Frispark til Sogndal.
    56'
    Ruben Holsæter tar med seg ballen helt fra eget forsvar og frem til Moldes sekstenmeter før han legger ballen ut til Strand. Han prøver ser på en direkte plassering, men det blir alt for svakt og går rett til Nyland.
    59'
    Vanskelig ball inn til Otoo som ikke får helt kontroll på den. Han greier å dra den med seg, men drar den alt for langt og mister den ut til keeperutspark.
    60'
    Slås inn mot Toivio som ikke vinner duellen.
    60'
    Brochmann prøver seg på et langskudd. Den går like til side for mål.
    62'
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Etzaz Hussain
    64'
    Modle prøver seg fremover. Eylounoussi går i offside.
    70'
    Mye passivt spill fra begge lag. Det blir mye vending av spill for å prøve å åpne rom. Molde får frispark midt på banen.
    72'
    Mostrøm slår helt over til Flo som prøver seg på et mirakelskudd. Landskuddet like utenfor det høyre hjørnet av Sogndals sekstenmeter går langt utenfor og ut til kast.
    73'
    Kjempesjanse for Molde! Gulbrandsen vinenr ballen høyt på banen og setter fart. Med bare en mann i ryggen prøver han seg på å slå en tunnel på keeper. Skuddet treffer hælen til keeper og han får kontroll på ballen.
    74'
    Frispark til Sogndal høyt på Moldes banehalvdel.
    75'
    Petter Strand slår den like over Moldes tverrligger.
    75'
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Tim Nilsen
    75'
    Petter Strand vinner ballen på egen banehalvdel og setter fart alene. Han finter av en mann før han prøver å skyte fra 30 meter. Det er lov å prøve, men landslagskeeper Nyland tar den lett.
    77'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Daniel Chima Chukwu
    78'
    Molde 3 - 0 Sogndal
    Mål: Martin Linnes
    Målgivende: Mattias Moström
    Da kom 3-0 målet! Mostrøm setter fart fra midtbanen. Linnes kommer som en rakett på høyrekanten. Mostrøm finner ham og sender en flott stikker frem til Linnes som tar den med seg litt lenger og avslutter kaldt i lengste med utsiden av høyrefoten.
    79'
    Flo tar den med ut på kant før han sender en 45 graders pasning ut til Singh som prøver seg på skudd. Han treffer feil på venstrefoten og sender den langt over.
    83'
    Frispark til Sogndal fra 35 meter. Opseth knaller til og fyrer den høyt over.
    88'
    Truls Hovland prøver seg på et langskudd han også. Han får ikke det riktige tilløpet og ender opp med et alt for svakt skudd.
    90'
    Det er lagt til minimum 2 minutter.
    90'+1
    90'+3
    Da er det slutt her på Aker Stadion! Molde får hele 3 poeng og Sogndal må reise hjem uten et eneste ett. Hjemmelaget fra rosenes by vinner fortjent etter en solid kamp mot Sogndal. Molde regjerte i både offensivt og deffensivt på banen. Sogndal hadde få sjanser fremover, men var utrolig giftige når de først prøvde seg.
    Da er kampen over og vi vil takke for at fulgte vår livedekning! Ha en flott kveld videre og følg gjerne våre dekninger under fotball VM.