0-1
17'
Hussain90'+5
1-2

Velkommen til en herlig vårdag her i Molde. Lagene er ute og føler på gressmatta som snart skal fungere som scene for Tippeliga-runde nummer fire.
    I mål har Solskjær satt sin lit til Ole Søderberg nå som førstekeeper Bugge Pettersen er skadet. Toivio er også ute med skade, noe som gir oss midtstopper-duoen Paulsen Vatshaug/Magnar Ødegård. Finnen Lauri Dalla Valle vil også få sin debut fra start her i dagens oppgjør.
    Sogndal ser ut til å endre formasjon før oppgjøret med de regjerende seriemesterne. I dag får vi se en 4-3-3 formasjon med Ulrik Flo, Ricardo Santos og Malick Mane på topp. Verdt å nevne er også at Magnus Stamnestrø som er på utlån fra Molde sitter på benken for Sogndal.
    Banen vannes mens sola dekker to tredjedeler av gressmatta. At sola ikke treffer hele banen gir den siste delen av gresset en ujvent overflate mye preget av jord. Dette så vi også i kampen mot Lillestrøm.
    Lagene hylles mens de spaserer ut til Tippeliga-hymnen som fyller Aker stadion.
    Sognal sparker kampen i gang.
    1'
    Skrur ballen innover, stusser videre fra første stolpe, men det klareres fort av Molde-forsvaret.
    1'
    Balle skrus innover, men det resulterer ikke i noe som helst.
    3'
    Ny corner som skrus inn fra Flo. Denne gangen står Daniel Berg Hestad på første stolpe og nikker ut igjen.
    4'
    Wolff Eikrem prøver en lang ball over forsvaret til Sogndal mot Joshua Gatt, men pasningen blir for lang og ender hos Sogndal-keeper Erik Dahlin.
    6'
    Joshua Gatt har lagt seg over på venstresiden av banen for å spille på den jevne gode siden av gressmatta.
    7'
    Og nevnte Gatt prøver seg fra distanse. Skuddet reddes kontrollert av Dahlin.
    7'
    Molde har fått kampen inn i et behagelig spor, og Sogndal beiner ballen opp hver gang de bryter hjemmelaget på vei framover.
    10'
    Sogndal ligger dypt og lar Molde spille på tvers gjennom midtbane-leddet.
    11'
    Sogndal klarer å etablere et visst trykk etter corneren, men til slutt vinner Molde et innkast og starter bakfra igjen.
    13'
    Gatt er over på høyresiden igjen og kommer til en avslutningsmulighet som avblåses for offside. Amerikaneren bommer for øvrig på ballen i det han skal avslutte.
    16'
    Mål for Sogndal!
    Molde 0 - 1 Sogndal
    Kombinerer med Mane på høyresiden og tråkler seg gjennom en forsvarsspiller før han får fyrt av et skudd som går via keeper Søderberg og i mål. Solskjærs gutter er igjen i trøbbel på eget gress.
    17'
    Nå er det Sogndal som er det førende laget her på Aker stadion.
    22'
    Gult kort til Molde
    Finnen holder igjen Per-Egil Flo altfor tydelig og får et korrekt gult kort som straff av dommer Trond Ivar Døvle.
    22'
    Kjempesjanse for hjemmelaget! Det legges inn til bakerste stolpe der Dalla Valle nikker fra skrått hold. Dahlin redder mesterlig til corner.
    24'
    Ballen klareres fort av Sogndal. Molde har satt i gang en liten offensiv her midtveis i første omgang.
    25'
    Sogndal på vei framover nå. Sidy Sagna fyrer av fra tjue meter, men det blir en enkel markkryper for Søderberg.
    27'
    Det har blitt en åpen og spennende fotballkamp her etter scoringen fra bortelaget. Molde har tatt tilbake initiativet i matchen, men Sogndal virker farlige på sine overganger.
    28'
    Wolff Eikrem serverer en klassepasning over hele Sogndal-laget til Gatt på høyrekanten som demper på brystet og spiller ballen inn. Innlegget er dessverre for hjemmelaget ikke av ypperste kvalitet, og Dahlin plukker enkelt den trillende ballen.
    30'
    Wolff Eikrem ruller opp på venstrekanten til Rindarøy som legger inn mot Dalla Valle. Finnen får avsluttet, men headingen blokkeres av midtforsvaret til Sogndal. Molde kommer nærmere og nærmere scoring.
    31'
    Wolff Eikrem får rom og fyrer av fra nesten tretti meter. Skuddet er hardt, men går over mål. Dahlin har god kontroll på avslutningen.
    33'
    Midtstopperne Hovland og Ødegård står ti meter inne på Sogndals banehalvdel når Molde etablerer pasningsspillet sitt.
    36'
    Ballen slås inn lavt og klareres enkelt av Sagna.
    38'
    Gult kort til Sogndal
    Ruben Holsaeter
    Holder igjen Linnes som skal til å legge inn fra høyrekanten. Frispark til Molde. Wolff Eikrem står klar.
    40'
    Ballen slås utoverskrudd og ganske hardt inn, men treffer en Sogndal-spiller som header ut av feltet. Fem minutter til pause på Aker stadion.
    41'
    Tempoet har sunket litt her i innspurten av omgangen, og det skjer ikke så altfor mye.
    44'
    Sagna slår langt opp mot Santos som avblåses for offside.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt her i denne første omgangen.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause på Aker stadion. Molde har uten tvil vært det førende laget, og mange vil kanskje si at det er en ufortjent ledelse til bortelaget. Første omgang har vist oss et klassisk eksempel på hvor viktig effektivitet er i fotball. 0-1 til Sogndal, og Molde kan gå på sitt fjerde strake tap i denne kampen. Vi får vente å se på hvordan andre omgang vil utvikle seg for hjemmelaget som desperat trenger en seier i dag.
    Lauri Dalla Valle og Daniel Chima står klare til å sparke i gang andre omgang på Aker stadion.
    45'
    Og der er vi i gang igjen.
    46'
    Klareres av Sogndal-forsvaret, og ender hos Dalla Valle som blir felt. Frispark til Molde fra ca tjue meter.
    47'
    Wolff Eikrem slår inn, ballen stoppes av en Sogndal-forsvarer og halve Molde roper på hands. Dommer lar spillet gå videre.
    48'
    Hjemmelaget fortsetter i andre omgang slik de spilte i den første. Prøver å etablere pasningsspill inne på Sogndal sin banehalvdel.
    49'
    Even Hovland prøver å spille tilbake til keeper Søderberg, men bommer totalt og Sogndal får i stedet en corner.
    50'
    Ballen klareres av Molde.
    50'
    Etter corneren snappes ballen opp av Molde og Mostrøm legger store deler av banen bak seg og får såvidt avsluttet. Det kan se ut som at avslutningen gikk til side for mål ved hjelp av et Sogndal-bein, men dommer peker på femmeter-merket.
    51'
    Molde spiller seg inn i Sogndal sin sekstenmeter. Danie Berg Hestad får skutt, men veteranens avslutning plukkes enkelt opp av Dahlin.
    54'
    Sidy Sagna ligger nede etter en duell med Dalla Valle. Han får nå hjelp av støtteapparatet og må ut på sidelinjen.
    58'
    Sagna vinker til dommeren og signaliserer at han er klar for spill. Dommer Døvle ønsker Sagna velkommen inn i matchen igjen mens Chima fyrer av et skudd som går over mål.
    61'
    Mostrøm på farta nå. Avslutter fra rundt seksten meter med et godt gammeldags tuppeskudd som går utenfor mål.
    62'
    Sogndal virker interesserte i å dra tempoet i matchen ned nå. Dahlin tar seg god tid ved utspill.
    63'
    Joshua Gatt prøver seg stadig på dribleløp opp langs høyrekanten, men har ikke helt fått det til å stemme så langt i matchen.
    66'
    Sogndal får tildelt frispark femten meter inn på Moldes banehalvdel. Et samstemt pipekor lar dommer Døvle få høre hva de synes om at Sogndal-spillerne tar seg såpass god tid som de gjør ved enhver dødball.
    67'
    Per Egil Flo
    Nå har dommer fått nok av tiden Sogndal bruker på dødballer. Flo bruker for lang tid på et innkast og får gult kort for drøying.
    69'
    Kampen blir stykket veldig opp av alle dødballene her, og Molde sliter med å finne det førende sporet de hadde i den første omgangen.
    71'
    Innoverskrudd, men elendig corner som enkelt klareres av Molde.
    71'
    Stor sjanse for Molde. Frispark fra Wolff Eikrem treffer hodet til Daniel Chima som header rett utenfor. Dahlin er i fullstrekk, men det spørs om han hadde tatt den hvis den hadde gått på mål.
    77'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    78'
    Amerikaneren feller Flo som rett før snapper ballen fra Gatt.
    79'
    Stor sjanse igjen for Molde! Corneren heades mot mål, men Dahlin står godt plassert og får ballen rett i fanget.
    80'
    Molde begynner å få virkelig dårlig tid på Aker stadion. Under ti minutter igjen av ordinær tid, og det kan se ut som at Solskjærs menn må svelge nok et tap. Kan Molde snu dette?
    83'
    Nok en corner til hjemmelaget, men også denne gangen får Sogndal klarert.
    83'
    En lang ball opp mot Chima ender hos Mostrøm som bruker for lang tid med ballen.
    85'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Rune Bolseth
    85'
    Molde 0 - 2 Sogndal
    Mål: Magnus Stamnestrø
    Målgivende: Malick Mane
    Rett inn fra benken og i mål! Mane passer ballen til Stamnestrø som etter et touch fyrer av. Ballen går rett på keeper Dahlin, men mellom keeperens bein og i mål. En aldri så liten keeper-tabbe får vi vel kalle det. 0-2 til Sogndal og Molde er på vei mot fire strake tap i årets sesong.
    86'
    Heades mot mål, men Dahlin redder kontrollert.
    90'
    Et friskt innbytte av Stamnestrø som igjen fyrer av. Denne gangen med venstrebeinet, og skuddet går et godt stykke over mål.
    90'+1
    Malick Mane
    Igjen for drøying av tid ved dødball.
    90'+3
    Kjempesjanse for Molde. Suveren redning av Dahlin! Ballen spilles inn og stusses mot det lengste hjørnet. Dahlin med et tigersprang får slått ballen ut til corner.
    90'+4
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 2 Sogndal
    Mål: Etzaz Hussain
    Målgivende: Daniel Chima Chukwu
    Ballen spilles inn og Chima legger ut til Hussain som i duell med en Sogndal-forsvarer får ballen mot mål. Redusering på Aker stadion, men det kan da ikke være mer enn en trøstescoring?
    90'+5
    Inn: Espen Næss Lund
    Ut: Ruben Holsaeter
    90'+5
    90'+7
    Og der er det slutt på Aker stadion. Molde går på sitt fjerde strake tap, og Sogndal tar en nokså overraskende seier på bortebane. Solskjær er ute på gressmatta og takker fansen. Effektive Sogndal senker et Molde som virkerlig har hatt trøbbel med starten på årets sesong.