3-1
3-2
Bye71'

Ble dekket av Geir Juva

Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteserieoppgjøret mellom Molde og Kristiansund. Et deilig lokalderby mellom de to Eliteserie-klubbene fra Møre og Romsdal. Med kun en times kjøretur mellom byene er det ventet et bra oppmøte på Aker stadion. Det til tross for at kampen spilles på en mandags kveld.
    Kveldens kamp vil være viktig for Molde i jakten på medalje i årets Eliteserie. Etter at laget røyk ut i Europa Liga-playoffen mot Molde var Solskjær og spillerne klare på at de skulle bruke det til å gi hundre prosent i serien og ta medalje. Med seier i dag vil Molde kun være ett poeng bak Haugesund som ligger på 3.plass. For Kristiansund sin del så vil en seier bety at laget runder 30 poeng. Laget fra Nordmøre har i grunn ikke vært nevnt som en nedrykkskandidat i det siste, men de vil nok med seier i dag føle seg lettet og kan slippe skuldrene enda litt lengre ned i kampene fremover om de skulle ta tre poeng her på Aker stadion i kveld.
    Været her i Molde har vært surt i dag, og er fortsatt det. Himmelen er grå, og det drypper stadig ned noe regn fra himmelen.
    Kampen i dag dømmes av Trond Ivar Døvle. Med seg på linjene har han Isaak Elias Skjeseth Baschevkin og Eivin Christofer Møllerud. Fjerdedommer er Tommy Skjerven.
    Disse oppgjørene har vært målfattige siden Kristiansund rykket opp til Eliteserien før fjorårets sesong. I 2017 vant de hver sin kamp 1-0, og tidligere i år vant Kristiansund 1-0 hjemme mot Molde. Med andre ord så er det ikke mye som tyder på målkalas her i rosenes by, men jeg vil tro Ole Gunnar Solskjær er hevnlysten etter å ha tapt over klubben i hans hjemby tidligere i år.
    Molde XI (4-3-3): Andreas Linde - Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Kristoffer Haugen - Magnus Eikrem, Babacar Sarr, Etzaz Hussain - Eirik Hestad, Erling Braut Håland, Pawel Cibicki.
    Moldes benk: Mathias Ranmark, Isak Ssewankambo, Stian Gregersen, Fredrik Aursnes, Mattias Moström, Sivert Gussiås, Emil Breivik.
    KBK XI (4-3-3): Sean McDermott - Bent Sørmo, Aliou Coly, Christophe Psyche, Christoffer Aasbak - Andreas Hopmark, Amidou Diop, Liridon Kalludra - Bendik Bye, Flamur Kastrati, Torgil Gjertsen.
    KBKs benk: Andreas Vaikla, Brent Lepistu, Simon Alexandersson, Henrik Gjesdal, Erlend Sivertsen, Stian Semb Aasmundsen, Sondre Sørli.
    Da er lagene på vei ut på Aker stadion til godt trøkk fra tribunene. Molde-supporterne står med bluss, mens bortesupporterne lager mest liv da de har møtt opp i en meget solid og samlet flokk!
    Da er vi i gang her på Aker stadion, og det er Moldes Magnus Eikrem som sparker kampen i gang!
    1'
    Molde pumper ballen opp mot Håland med en gang, og vinner et innkast høyt i banen da spissen presser Sørmo til en klarering utover sidelinjen.
    1'
    Cibick spiller inn til Eikrem i mellomrommet, men midtbanespilleren klarer ikke å ta med seg ballen særlig lenge før Psyche takler den unna.
    2'
    Hestad spiller Håland gjennom på høyresiden, og spissen prøver et hardt innlegg i boks. Er litt i ubalanse når han prøver på innlegget, slik at ballen går over linjen til utspark for keeper.
    4'
    Remmer prøver seg med et innlegg i boks, men Kalludra er nede i egen 16-meter og hindrer ballen i nå frem til Håland.
    7'
    Eikrem slår en lekker ball i bakrom til Remmer som slår inn i boks. Innlegget kommer for tett på McDermott som enkelt fanger ballen i fast grep.
    10'
    Cibicki sikter på Håland på bakerste stolpe, men innlegget går en liten meter for høyt for at spissen kan nå den. Vært mye Molde i starten på kampen, men ingen store målsjanser de første 11 minuttene.
    11'
    Håland viser muskler i duell med Coly ute til Moldes venstreside da han brøyter seg forbi stopperen. Prøver så et innlegg, men Coly setter foten på ballen og Molde får corner.
    12'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Babacar Sarr
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Magnus Eikrem legger corneren på første stolpe, og der stormer Sarr inn med høy fart og stanger ballen i mål til 1-0 for Molde!
    12'
    Vegard Forren går i bakken, så oppstår det tumulter på banen. Eikrem er aktiv i de tumultene sammen med Sørmo Døvle får etter hvert roet det hele ned, og Forren får behandling på banen.
    15'
    Det som var litt interessant med den duellen var at det var Kastrati mot Forren. Det så vi også i første serierunde da Kastrati albuet Forren i brystkassen da han var Sandefjord-spiller. Muligens de fortsatt ikke er helt ferdig med dette her.
    16'
    Så er Kastrati frempå! Spissen får ball i bakrom og prøver en avslutning fra skrå vinkel. Får god klem på den, og tvinger Lindre til å slå ut til corner.
    17'
    Deilig start på kampen her i Molde, og man får virkelig følelsen av at dette er en kamp som betyr det lille ekstra for både trenere, spillere og ikke minst tilskuerne!
    18'
    Sørmo kommer rundt på høyresiden og slår hardt og lavt inn i boks. Innlegget er godt, men Andreas Linde kommer ut og får fanget ballen i trygt grep.
    19'
    Det er nære på for Molde! Cibicki spiller i bakrom mot Hestad som kikker opp. Han ser en umarkert Håland i boks, og slår mot spissen men et KBK-hode kommer mellom Håland og ballen noen meter foran spissen og avverger en gigantisk mulighet for hjemmelaget.
    20'
    Etzaz Hussain feller Kalludra midt inne på Moldes banehalvdel, og Døvle blåser frispark til gjestene.
    21'
    Gjertsen slår i boks mot Psyche som får headingen han er ute etter, men ballen daler ned en liten meter til side for mål til utspark for keeper.
    21'
    Kastrati får skutt fra 18 meter etter en fin pasning fra Bye, men ballen sniker seg like utenfor stolpen.
    24'
    Mål for Kristiansund!
    Molde 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Flamur Kastrati
    Målgivende: Bendik Bye
    Kastrati scorer!! Bendik Bye løper i bakrom på høyresiden og får slått inn i boks. På bakerste stolpe kaster spissen seg frem og nærmest takler ballen i mål til en eksplosjon i Kristiansund-svingen!
    26'
    Og så er Molde farlig frempå! Eikrem spiller i bakrom på Hestad som skyter, men ballen går i et KBK-bein og til hjørnespark.
    30'
    Eikrem svinger corneren inn på første stolpe, men Aasbak stanger den unna.
    31'
    Aiaiai, Cibicki! Remmer slår en lekker ball inn på kanten som møter på første stolpe, men relativt upresset klarer ikke svensken å stokke beina skikkelig.
    36'
    Kalludra prøver seg med et skudd fra 18-19 meter, men ballen sklir av foten og ender ut til innkast for Molde helt nede ved cornerflagget.
    39'
    Gult kort til Kristiansund
    Amidou Diop
    39'
    Gult kort til Molde
    Vegard Forren
    39'
    Nå skjer det mye her! Først feller Diop, Sarr på en stygg måte, og like etter at dommeren blåser i fløyta setter Forren inn en skikkelig takling på Kastrati. Døvle deler ut to korrekte gule kort i disse situasjonene.
    41'
    Eirik Hestad fører ball nesten helt fra midtbanen og inn i KBKs 16-meter. Upresset fra 14 meter velger han å sentre mot Håland som ikke helt tror den skal komme. Burde definitivt ha skutt selv der, Hestad for Håland fikk aldri kontroll over ballen og KBK-forsvaret fikk klarert ballen unna.
    43'
    Cibicki slår i bakrom mot Håland som fra spiss vinkel fyrer av. Ballen sklir litt av foten, og ender noen meter til side for mål.
    44'
    Dommeren legger til to minutter av første omgang her på Aker stadion.
    45'+1
    Og der blåser Trond Ivar Døvle av de første 45 minuttene her på Aker stadion på stillingen 1-1. Molde tok ledelsen på hjørnespark etter 13 minutter da Sarr stanget ballen i mål bak en sjanseløs McDermott. KBKs scoring kom fra Flamur Kastrati etter at han satte et innlegg fra Bendik Bye i mål. Flere scoringer har det ikke blitt på Aker stadion, men underholdningen har vært storartet! Mange taklinger, mange dueller og målsjanser har publikum fått se i første omgang her, og det håper vi på også i andre omgang!
    Da er vi i gang igjen her på Aker stadion med de siste 45 minuttene!
    46'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Torgil Gjertsen
    Ut: Sondre Sørli
    Vi kan se at Kristiansund har gjort et bytte i pausen. Ut har Gjertsen gått, mens Sørli som har brukt pausen på oppvarming har kommet inn.
    46'
    Kastrati er på fra start av også i andre omgang og river ned Gabrielsen i jakt om ballen. Døvle dømmer frispark til Molde.
    48'
    Haugen slår inn i boks mot Håland, men Coly får en fot på ballen som ender med corner til Molde.
    50'
    Molde 2 - 1 Kristiansund
    Igjen scorer Sarr, og igjen er det Eikrem som serverer! Og atter en gang på corner! Sarr styrer ballen lekkert med hode ned i venstre hjørne, og dermed er det 2-1 på Aker stadion!
    51'
    Nå blir det noen spennende minutter her i Molde! Jeg tipper Solskjær ønsker å få inn en tredje scoring for å kunne slappe av litt, mens KBK vil nok jakte en ny utlikning her.
    54'
    Molde 3 - 1 Kristiansund
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Målgivende: Ruben Gabrielsen
    Så får Molde den tredje scoringen sin! Hestad skyter først men den redder McDermott. På returen kommer Gabrielsen som legger 45 grader ut til Eikrem som setter ballen i mål. 3-1 til Molde!
    56'
    Haugen slår hardt i boks, og tvinger Coly til å klarere til hjørnespark.
    60'
    Hestad svinger ballen inn. McDermott fanger enkelt.
    60'
    Hjemmefansen gir de blå velfortjent applaus.
    61'
    Eikrem trer gjennom mot Cibicki, men til alt hell for KBK så er Psyché der med en veltimet inngripen.
    62'
    Kalludra forsøker å komme rundt på høyre, men ballen går ut over sidelinjen.
    63'
    Hestad får seg et kakk på ankelen bakfra. Har vondt.
    64'
    Hestad kommer seg på bena. Molde har frispark på vel 30 meters hold.
    64'
    Flamur Kastrati
    Styrter for tidlig inn i Eikrem. Det betyr gult kort.
    65'
    Eikrem får prøve igjen. Kastrati rygger motvillig.
    66'
    Frisparket klareres. Molde vil ha corner, men må nøye seg med innkast.
    66'
    Det meldes om 7911 tilskuere her i kveld.
    67'
    Gabrielsen går hardt inn i ryggen på Kastrati. Klart frispark. Men ikke kort.
    67'
    Molde kontrer fint på høyre. Innlegget nikkes vekk.
    69'
    Diop takles hardt av Hestad på midten. Hjemmefansen er ikke enig, men KBK får frispark.
    69'
    Nær 4-1! Lynrask kontring. Hestad spiller fri Haaland som skyter rapt fra vel 16 meter. McDermott som har rykket ut, blokkerer fint!
    70'
    Molde 3 - 2 Kristiansund
    Mål: Bendik Bye
    Målgivende: Amidou Diop
    Nydelig pasning i bakrom av Diop. Molde-forsvaret sover. Bye setter ballen kaldt forbi utrusende Linde. Kamp igjen, gitt!
    71'
    Sarr sitter nede. Må ha behandling.
    72'
    Kastrati er borte hos fjerdedommer Skjerven. Gir sin mening om noe. Skjerven smiler avvæpnende.
    73'
    Sarr er igang igjen.
    73'
    Haaland var altså nær ved å sette 4-1. I stedet kommer 3-2. Og nå er det spenning igjen!
    75'
    Molde spiller på små marginer i eget forsvar, men slipper unna.
    75'
    Molde holder ballen i laget, tvinger gjestene til å løpe mye.
    76'
    Cibicki klemmer til fra distanse. McDermott må gi retur. Nytt innlegg kommer, og det hele ender med corner.
    76'
    Haaland nikker på tre meter, men får ikke styrt ballen PÅ mål!
    77'
    KBK forbereder et bytte. Stian Aasmundsen skal inn.
    78'
    Haaland drar seg fri, på pasning fra Eikrem. Men Coly blokkerer skuddet!
    78'
    Inn: Stian Aasmundsen
    Ut: Bent Sørmo
    Så kommer byttet.
    78'
    Coly tar Sørmos backplass. Hopmark trekkes ned i midtforsvaret.
    79'
    Aasmundsen ble matchvinner i det omvendte oppgjøret i år. Er målfarlig...
    80'
    Christoffer Remmer
    Stopper Sørli på en overgang.
    80'
    Coly sklir, men det er ingen Molde-spillere i nærheten.
    82'
    Fin pasning i bakrom. Hestad løper opp den, men slurver med avleveringen. KBK bryter.
    83'
    Ny pasningsfeil. Men KBK klarer ikke utnytte. Linde hindrer akkurat corner.
    84'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Fredrik Aursnes
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    Eikrem, dagens matchvinner? Inn med friske bein.
    84'
    Inn: Mattias Moström
    Ut: Eirik Hestad
    Hestad har som vanlig løpt mye. Tanken er tom nå.
    85'
    Haaland vender vekk en mann, stormer inn i feltet, og legger ut i feltet. Men akkurat litt for upresist. Cibicki fanger opp, men KBK kommer på plass.
    86'
    Inn: Simon Alexandersson
    Ut: Andreas Hopmark
    Offensivt bytte. Og omlegging til tre mann bak.
    86'
    Haaland løper ned Aasbak. Unggutten signaliserer "kom deg opp!"
    88'
    KBK får ikke til noe konstruktivt fremover. Molde styrer det meste. Haaland fikser en corner. Tiden går...
    88'
    Aursnes tar en kort corner. Og nå spilles det hjemover. Ikke overraskende.
    89'
    Dommer blåser. Ser Coly ligger nede nær eget cornerflagg.
    90'
    Coly kommer seg opp. Må bite tennene sammen. KBK har brukt opp byttene.
    90'
    Inn: Isak Ssewankambo
    Ut: Pawel Cibicki
    Det har ikke Molde, så vil sikre ytterligere her.
    90'
    Det legges til fem minutter!
    90'+1
    KBK får ekstra tid, men må få til noe selv. Og det ser litt tungt ut, må vi si.
    90'+1
    KBK slår langt, men Sarr og Gabrielsen rydder unna i luftrommet.
    90'+2
    Vel, så får KBK frispark. Kan flytte opp.
    90'+2
    Aasbak løfter inn på bakre. Coly er relativt alene, men vinkelen er spiss og Colys heading går i nettveggen.
    90'+3
    Modle vinner et innkast høyt i banen. Snart to og et halvt minutt igjen.
    90'+3
    Gabrielsen kaster seg inn i et par taklinger. Kalludra får frispark nær midten.
    90'+4
    Lang lyre opp i Molde-feltet. Det blir for enkelt. Linde plukker greit.
    90'+4
    Så kommer Haaland fri, men McDermott står i veien!!!
    90'+4
    KBK slår kontra. Sørli kan slå inn fra venstre, men slår ballen BAK mål! Huffameg!!!
    90'+5
    35 sekunder igjen.
    90'+5
    Hussain klemmer til fra 25 meter, via en forsvarer og til corner. Da er det meste gjort.
    90'+6
    Fortjent seier til Molde. Den kunne og burde faktisk vært større, for MFKs sjanser utenom målene var vesentlig større enn gjestenes. Men KBK kjempet som vanlig bra og laget litt spenning på tampen. Da er Molde i ryggen på Haugesund på bronseplass.