1-1
1 976
2 633

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til dekningen av denne utsatte seriekampen mellom Molde og Jerv. Den skulle egentlig vært spilt søndag for to uker siden, men ble utsatt grunnet coronautbrudd i bortelaget.
    Hjemmelaget i 3-5-2: Karlstrøm - Tiedemann Hansen, Bjørnbak, Risa - Linnes, Kaasa, Mannsverk, Breivik, Haugen - Grødem, Fofana
    Bortelaget i 3-4-3: Øvretveit - Arrocha, Kolskogen, Sandberg - Wichne, Wichmann, Norheim, Haarup - Furtado, Schröter, Diallo.
    Molde sto med seks strake seirer i Eliteserien frem til sist serierunde. Da spilte de 0-0 mot borte mot HamKam. For Jerv er historien den motsatte. Sørlendingene hadde tapt fem strake kamper, men vant 1-0 mot Haugesund.
    Da er det cirka ti minutter til kampstart!
    Lagene har entret banen og det er straks duket for avspark!
    Der sparker Molde i gang kampen!
    Molde går rett i angrep. En crosser slås til Haugen. Vingbacken forsøker å legge inn, men Jerv blokkerer.
    1'
    Fofana får nesten kontroll på ballen innenfor sekstenmeteren til Jerv, men så kommer gultrøyene til unnsetting.
    2'
    Fofana involvert igjen. Stjeler ballen høyt oppe i banen og setter fart langs kanten, men så får han en svak touch. Da triller kula ut til utspark.
    2'
    De legger seg veldig dypt innledningsvis, Jerv.
    3'
    Kolskogen med en frekk variant. Stusser et innlegg tilbake til keeper. Øvretveit ser ut til å bli tatt litt på senga, men får til slutt kontroll på ballen.
    3'
    Haugen med et godt innlegg mot Grødem, men en Jerv-forsvarer får klarert rett foran den tidligere Sandnes Ulf-spilleren.
    4'
    Fofana kommer til en heading i boksen, men ballen lander på nettaket.
    5'
    Schröter kommer seg til en avslutning fra skrått hold. Blokkeres til corner.
    5'
    Heades ut av Risa.
    6'
    Grødem stjeler ballen på Jervs banehalvdel. Deretter velger han å spille bakover slik at Molde kan bygge opp et nytt angrep.
    7'
    Risa slår inn, men innlegget er upresist og går ut til utspark for Øvretveit.
    7'
    Utrolig sjanse for Jerv! Grødem slår et helt grusomt tilbakespill mot Karlstrøm. Schröter snapper opp ballen og forsøker å gå forbi keeper, men Karlstrøm venter ut tyskeren og redder avslutningen! Corner.
    8'
    Heades ut igjen av Molde-forsvaret, før det blir en ny corner.
    9'
    Slås gjennom hele feltet. Senere får Karlstrøm et frispark etter at Schröter går hardt inn i keeperen.
    10'
    Molde havner nesten i trøbbel igjen da de skal spille seg ut bakfra. Ender med et innkast moldensernes vei.
    11'
    Grødem trer nesten Kaasa gjennom, men midtbanespilleren når akkurat ikke frem til ballen. Kunne blitt en stor Molde-sjanse der.
    12'
    Kaasa felles av Sandberg like utenfor sekstenmeteren til Jerv. Frispark i farlig posisjon!
    12'
    Grødem med et godt forsøk, men Øvretveit får en hånd på kula. Corner!
    13'
    Kjempesjanse til Molde! Corneren klareres ut av feltet. Kaasa dundrer til på returen, via et Jerv-ben. Ballen får en retningsforandring med kurs mot mål, men Øvretveit klarer på strålende vis å dytte ballen ut til corner!
    14'
    Corneren klareres unna.
    15'
    Brevik går på skudd, men får ikke noe klem på den. Utspark til Jerv.
    15'
    Jerv får et frispark inne på egen banehalvdel. Det er Diallo som felles.
    16'
    Jerv har muligheten til å kjøre kontra, men Wichmann finner ingen pasningsmuligheter. Dermed tar sørlendingene det rolig.
    16'
    Jerv er gode når de spiller seg ut av Moldes press, men så ødelegges muligheten av et svakt touch av Haarup på venstrekanten.
    18'
    Haugen slår inn fra siden, men Wichne kaster seg ned og blokkerer ballen med magen. Kjenner den, dansken!
    19'
    Furtado med et håpløst innlegg utover dødlinjen. Utspark til Karlstrøm.
    20'
    Fofana har fått seg en smell. Sitter en stund på kunstgresset før han kommer seg opp på beina igjen.
    21'
    Grødem kommer seg til en heading, men Øvretveit har god kontroll.
    22'
    Ballen spilles utover sidelinjen. Bjørnbak sitter nede på kunstgresset. Haugan gjør seg klar på Molde-benken.
    23'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Haugan
    Ut: Martin Bjørnbak
    24'
    Molde slår en ball i bakrom. Der havner Kolskogen og Fofana i løpsduell, men Molde-spilleren ender opp med å rive ned Jerv-stopperen. Frispark til Jerv. Kolskogen får seg en trøkk i ansiktet i duellen også.
    25'
    Molde får et hjørnespark etter at en Grødem-heading går utover dødlinjen. Vanskelig å se at den skal ha vært innom en Jerv-spiller, men corner er dømt.
    28'
    Arrocha stanger ut, men Molde gjenvinner. Til slutt får hjemmelaget et nytt hjørnespark.
    28'
    Igjen heades det ut av Jerv-forsvaret.
    29'
    Molde slår inn i boksen. Der går Grødem hardt inn i en duell med Wichmann og får frispark imot seg. Ser grei ut, den.
    29'
    Frispark til Molde på midtbanen. Det er Norheim som er seint inne i Kaasa.
    31'
    Det er fortsatt målløst når halvtimen er passert. Begge lag har hatt hver sin store sjanse.
    31'
    Og så scorer nesten Molde! Det er Breivik som kommer til skudd fra cirka 13-14 meter, men han lener seg litt for langt bakover, så da går skuddet et stykke over mål.
    31'
    Back til back fra Molde! Det er Linnes som slår inn, og på bakre stolpe kommer Haugen løpende. Vingbacken stanger til, men headingen blokkeres av en Jerv-spiller. Det så riktignok ikke ut som at ballen hadde retning mot mål.
    32'
    Så dømmes det straffe til Molde! Det er Kolskogen som skal klarere en ball, men så går den videre inn i armen hans. Mannsverk står klar.
    34'
    Øvretveit redder Mannsverks forsøk fra ellevemetersmerket! Molde-spilleren skyter lavt mot keeperens venstre hjørne, men Øvretveit er raskt nede. En strålende redning av keeperen som ble helt i straffekonken i kvaliken mot Brann i fjor!
    35'
    Jerv roper etter corner, men dommeren peker femmeter!
    38'
    Furtado prøver seg på et langskudd, men Karlstrøm har full kontroll.
    38'
    Mye rot hos Molde nå. Denne gangen slår de ballen rett ut til innkast etter at Jerv presser høyt.
    39'
    Det vinkes for en offside på Fofana.
    39'
    Risa legger inn, men ballen går over alle og til utspark.
    40'
    Stor sjanse for Molde! Hjemmelaget stjeler ballen høyt i banen. Deretter hælflikker Grødem Haugen alene med keeper, men Øvretveit redder backens skudd. Hadde noe skrått hold der, Haugen. Corner!
    41'
    Øvretveit misser litt med utboksingen. Dermed kommer Haugan til en skuddmulighet, men Jerv-keeperen gjør det godt igjen og redder.
    41'
    Risa med en god inngripen da han stanger et innlegg unna foran snuten på Furtado.
    42'
    Ny offside på Fofana.
    43'
    Fofana slår inn i boksen, men finner ingen lagkamerater. Utspark.
    44'
    Wichne vinner et hjørnespark for Jerv etter at et innlegg blokkeres.
    45'
    Ballen heades utover dødlinjen. Jerv-spillerne vil ha en ny corner, men det pekes på femmeter.
    45'+1
    Der er annenomgang i gang!
    46'
    Spillerbytte - Jerv
    Inn: Aral Simsir
    Ut: Amadou Dia
    46'
    Inn: Mikael Ugland
    Ut: Willis Furtado
    46'
    Molde går rett i angrep, men får muligheten spolert når pasningen mot Grødem blir for upresis. Var på full fart inn i Jervs sekstenmeter der, Grødem.
    46'
    Stor sjanse for Grødem! Mottar et innlegg cirka ti meter fra mål. Avslutningen på førstetouch går imidlertid et stykke over. Burde fått til en bedre avslutning der, Molde-spilleren.
    48'
    Molde setter ballen i mål, men det vinkes for offside! Linnes legger inn mot Fofana. Spissen får til en heading, men Øvretveit varter opp med et tigersprang. Grødem er først på returen og setter den i mål, men så blåses det for en offside. Det er vel Fofana som er noen centimeter foran før headingen.
    49'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Jerv
    Mål: David Datro Fofana
    Målgivende: Emil Breivik
    Så sitter den omsider for Molde! Grødem flikker Breivik gjennom på kanten. Han spiller 45 grader ut til Fofana som kan dytte ballen inn i det åpne målet. Strålende angrepsfotball!
    51'
    Mannsverk forsøker å finne Linnes som er gått på løp bak Jerv-forsvaret, men pasningen blir for upresis og spretter ut til utspark for Øvretveit.
    53'
    Så gjør Mannsverk det nesten godt igjen etter straffemissen. Drar til fra cirka 18 meter, men skuddet triller like utenfor stolpen.
    55'
    Så går Grødem på skudd fra cirka 20 meter, men ballen går rett på Øvretveit.
    55'
    Gult kort til Molde
    Sivert Mannsverk
    Kynisk felling av Sandberg.
    56'
    Så får Molde frispark etter at Grødem rives i bakken. Grødem får flikket ballen videre til Haugen som er gått på løp, så Molde-spillerne er irriterte for at det ikke dømmes fordel.
    56'
    Gult kort til Jerv
    Erik Tobias Sandberg
    Seint inne i Kaasa. Dermed får Molde et frispark i fin innleggsposisjon.
    57'
    Haugan forsøker seg på en stupheading på innlegget, men ballen går lang til sides for mål.
    58'
    Fofana da! Molde kommer fire mot to. Fofana kan spille til både én og to lagkamerater, men går for skudd selv. Når den da sleives langt utenfor fra cirka 17-18 meter, blir det seende fryktelig dumt ut.
    59'
    Molde med mye ball nå. Det trykkes på mot Jerv-målet. Gultrøyene har vel knapt vært over midtstreken.
    60'
    Så skaffer Simsmir Jerv et frispark i strålende posisjon, cirka 20 meter fra mål!
    62'
    Prøver selv, det danske talentet. Rett i muren, før Molde beiner ballen unna.
    62'
    Ugland dundrer til fra tjue meter. Det er mye trøkk i skuddet, men Karlstrøm får bokset ut til corner.
    63'
    Tiedemann header ut!
    64'
    Molde kjører kontra med mange mann, men en svak touch av Fofana gjør at Jerv får taklet ut til innkast.
    64'
    Mål for Jerv!
    Molde 1 - 1 Jerv
    Mål: Felix Schroter
    Målgivende: Aral Simsir
    Han gjør det igjen, Schröter! Simsir dribler seg innover i Molde-boksen, før han chipper gjennom Schröter. Tyskeren, som ble matchvinner i 1-0-seieren mot Haugesund, dunker ballen på halvvolley i mål!
    65'
    Jerv har hatt store problemer når de forsøker å spille seg ut. Det blir brudd på brudd cirka 30-40 meter foran mål. Det skjer nok en gang nå, men de slipper med skrekken.
    68'
    Linnes sender en avslutning rett i kronjuvelene til Sandberg. Tar telling der, Jerv-spilleren. Den ser ikke god ut!
    70'
    Både Mannsverk og Linnes kommer til avslutning, men begge gangene får Jerv-spillerne blokkert.
    72'
    Linnes skaffer Molde et hjørnespark.
    73'
    Frekk variant av Haugen. Får flikket ballen mot mål på helvolley, men det er for lite kraft til å sette Øvretveit på noen prøve.
    73'
    Inn: Iman Mafi
    Ut: Torje Wichne
    75'
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Markus André Kaasa
    75'
    Molde har etablert seg rundt Jerv-boksen nå, men de kommer seg foreløpig ikke til de helt store sjansene.
    77'
    Linnes lemper et innlegg inn i boksen. Øvretveit fanger enkelt.
    78'
    Grødem kommer seg til en heading, men får ikke noe godt treff.
    79'
    Inn: Kristian Novak
    Ut: Felix Schroter
    80'
    Simsir dribler seg flott forbi Haugan, men Tiedemann lar seg ikke lure. Han hadde med seg Novak på siden, men ble litt egoistisk der, dansken.
    81'
    Grødem kommer seg til nok en heading, men igjen blir avslutningen for upresis.
    81'
    Linnes slår et innlegg høyt over mål. Innleggskvaliteten har vært så som så hos Molde i dag.
    82'
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Emil Breivik
    83'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: David Datro Fofana
    83'
    Oi, oi, oi! Norheim holder på å sleive et innlegg i mål, men ballen triller like utenfor stolpen. Scoret jo et seint selvmål mot Vålerenga også, den anvendelige Jerv-spilleren. Corner til Molde.
    83'
    Ebber ut i ingenting.
    84'
    Molde får et nytt hjørnespark etter en noe panisk klarering av Arrocha.
    85'
    Jerv får klarert ut.
    86'
    Det er et voldsomt press fra Molde her nå på slutten.
    86'
    Linnes forsøker å legge inn. Igjen blokkeres det ut til corner.
    87'
    Stusset ut til et nytt hjørnespark.
    88'
    Kort variant. Ender med at et innlegg fra Mannsverk spretter ut til femmeter.
    88'
    Risa med en god innsvinger, men Jerv-spillerne får klarert ut fra egen boks.
    89'
    Da nærmer vi oss tilleggstiden.
    90'
    Arrocha skjermer ballen ut til utspark.
    90'+1
    Fire minutter legges til.
    90'+1
    Molde får et innkast ved siden av hjørneflagget. Det tas kort.
    90'+2
    Stygg situasjon! Mannsverk slår inn i boksen. Der bokser Øvretveit unna ballen, før han meier Hussain i bakken. Kommer seg overraskende raskt på beina, innbytteren. Det er godt å se! Fair duell, men skummel situasjon.
    90'+3
    Det vinkes for en offside på Tiedemann.
    90'+4
    Simsir skaffer Jerv et frispark på kanten av Moldes sekstenmeter! Skal Jerv gjøre det utrolige på overtid?