Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til live-oppdateringen av eliteseriekampen mellom Mjøndalen og Sarpsborg 08 fra Consto Arena. Lagene er klare.
    Mjøndalen (4-3-3): Makani - Sell, Solholm Johansen, Nakkim, Dragsnes - Olden Larsen, Brochmann, Aasmundsen - Brustad, Ibrahim, Olsen Solberg
    Sarpsborg 08 (3-4-3): Mitov Nilsson - Utvik, Næss, Horn - Thomassen, Lindseth, Saletros, Ødegaard - Halvorsen, Strand Larsen, Ofkir
    Værgudene er virkelig i det lekne hjørnet på Mjøndalen i dag. Gradestokken bak ene målet har gått fra 25 grader til 20 grader på kort tid, regnet høljer ned, og vindkastene feier jevnlig over kunstgresset på Consto Arena. Ikke akkurat drømmeforhold for en velspilt Eliteserie-kamp.
    Mjøndalens supporterfelt 3050 får beskjed over høyttaleranlegget før kamp her om å stå lengre fra hverandre, men det er ikke store plassen de har fått tildelt der borte så det kan se ut som at det er lettere sagt enn gjort.
    Regnet er i ferd med å gi seg, og vi nærmer oss kampstart!
    Antibacen spruter, 3050 synger, Eliteserie-hymnen går, og de to lagene er på vei ut på det glatte og våte kunstgresset. Vi er klare for 2. serierunde i Eliteserien!
    Der er vi i gang!
    1'
    Olsen Solberg kommer alene med keeper - men Mitov Nilsson redder! Stor sjanse for hjemmelaget allerede etter to minutter.
    2'
    Saletros skrur en ball inn i feltet på frispark. Klareres.
    4'
    Sarpsborg kommer til en halvsjanse. Halvorsen header over.
    5'
    Olsen Solberg slår langt på en ensom Ibrahim. Når ikke opp.
    7'
    Mjøndalen på ny visit. Sarpsborg avverger.
    8'
    Iskald Makani finter vekk en rusende Strand Larsen, og får applaus fra hjemmefansen. Følger opp med å rope "Sousha Makani" til trampeklapp, og sisteskansen applauderer tilbake.
    9'
    Sarpsborg er nære å få til noe. Det slås langt inn i boksen, der Ole Jørgen Halvorsen forsøker å heade inn til spissmakker Strand Larsen. Han slår de to Mjøndalen-forsvarerne i duellen, men får ikke gjort noe annet enn å gi ballen tilbake til Halvorsen. Avslutningen hans er for dårlig.
    12'
    Mjøndalen løfter inn i boks, og Sarpsborg-forsvaret har ikke helt kontrol på hvor den lander. Ender med corner.
    15'
    Hjørnespark til Mjøndalen. Olsen Solberg skrur den inn, og den lander nesten perfekt hos Brochmann på bakerste. Et Sarpsborg-hode kommer i veien.
    15'
    Gult kort til Mjøndalen
    Stian Aasmundsen
    Feller Ofkir.
    17'
    Ole Jørgen Halvorsen klemmer til fra høyre. Utfordrer Makani, men Mjøndalen-keeperen tar den.
    18'
    Sell kommer i full fart på høyrekanten, og leter etter Ibrahim med innleggsfoten. Sarpsborg klarerer.
    20'
    Ofkir går i bakken rett utenfor feltet. Dommer drøyer litt, men blåser til slutt frispark.
    23'
    Ofkir skyter selv, og stryker høyre stolpe!
    24'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Shuaibu Ibrahim
    Målgivende: Fredrik Brustad
    Ibrahim banker hjemmelaget i ledelsen! Spissen tar ned innlegget fra høyre på bakerste stolpe med et kattemykt touch på brystet, og setter kula presist mellom beina på David Mitov Nilsson. Klassescoring av Ibrahim!
    25'
    Jørgen Strand Larsen med et sexy medtak på vei i bakrom, men misser litt med det neste touchet. Får en corner ut av det.
    28'
    Ofkir slår inn, men treffer bare et blått hode.
    28'
    "Vi skal vinne hele jævla Champions League", låter fra hjemmefansen...
    29'
    Halvorsen med en røff takling på Olsen Solberg. Slipper unna kortet.
    30'
    Kanonkule fra Joackim Olsen Solberg! Treffer klokkereint fra 25-30 meter, men ballen suser bare rett i fanget på Mitov Nilsson.
    32'
    Saletros lemper til Ofkir i bakrom, men han får aldri fyrt av skuddet. Solholm Johansen avverger.
    33'
    Strand Larsen faller voldsomt teatralsk inne i boksen. Blir fullstendig ignorert av dommer.
    33'
    Ofkir brenner til. Blokkeres. Thomassen drar til på andreballen. Også den blokkeres, til corner.
    34'
    Mye som skjer inne i feltet på den corneren, men dommer dømmer frispark utover.
    35'
    Frispark til Mjøndalen på 25-30 meter. Innleggsposisjon for Olsen Solberg. Rett til keeper.
    37'
    Det skal 3050 ha - de få som er her lager stemning på tribunen!
    39'
    Sarpsborg presser på litt nå, men ballen ender i nevene til Makani.
    41'
    Brochmann prøver å tråkle seg mellom fire Sarpsborg-forsvarere, og går i bakken. Fløyta kommer aldri, så da reiser han seg opp igjen, og får levert ballen til Ibrahim - men han er i offside.
    43'
    Ibrahim med ballen nede ved dødlinja. Finner ingen medspillere med pasningen ut i feltet.
    44'
    Det står 1-0 til hjemmelaget etter 45 minutter, og Sarpsborg 08 har ikke kommet til en eneste stor målsjanse. De blåkledde har virkelig noe å jobbe med i løpet av de neste 15 minuttene.
    Sola skinner igjen over Consto Arena nå, og lagene er straks ute på gresset igjen.
    Lars Olden Larsen sparke i gang 2. omgang.
    46'
    Jørgen Strand Larsen drar seg fri nede på kanten, og triller til Lindseth. Han tror dog at ballen er til noen andre, og hopper over. Problemet var bare at han ikke hadde noen medspillere bak seg.
    47'
    Sarpsborg kommer igjen. Lang ball til Ødegård på løp. Når ikke frem.
    48'
    Brochmann sikter på Ibrahim, og innlegget er nesten perfekt foran Mjøndalen-spissen. Sarpsborg får dyttet den ut til innkast.
    51'
    Brustad kaster langt inn i feltet, men den klareres. Rett i beina på Brochmann, dog, som banker til. I blokka.
    52'
    Brustad kaster langt igjen. Strand Larsen vinner i lufta, men stusser bare ballen til corner.
    52'
    Olsen Solberg slår inn med venstrefoten, og det blir en enorm sjanse ut av det!
    53'
    Mitov Nilsson må varte opp med en enorm redning når Markus Nakkim header fra kloss hold på corneren! Ibrahim seter returen i stolpen, men han avvinkes for offside. Den ser tvilsom ut..
    54'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Sondre Liseth
    Ut: Fredrik Brustad
    56'
    Inn: Quint Jansen
    Ut: Joackim Olsen Solberg
    56'
    Dragsnes drar seg helt ned til dødlinja før en Sarpsborg-spiller får satt inn taklingen. Corner.
    58'
    Aasmundsen med høyrefoten. Klareres.
    59'
    Frispark til Mjøndalen i ålreit posisjon. Aasmundsen slår inn, men det dømmes frispark til Sarpsborg inne i feltet.
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Alexander Jakobsen
    Ut: Mohamed Ofkir
    60'
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Jørgen Horn
    60'
    Lindseth brenner til fra 20 meter, rett over mål!
    61'
    Utvik feilberegner et Mjøndalen-innlegg, og ballen lander i fanget til Ibrahim. Medtaket er dog ikke godt nok, og han får ikke gjort noe med det.
    63'
    Ibrahim skaffer en corner for hjemmelaget.
    65'
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Tonny Brochmann
    66'
    Aasmundsen går hardt ned inne i feltet på corneren, men dommer lar det gå. Ny corner. Den går over alle.
    66'
    Solholm Johansen holder på rote det voldsomt til på et Thomassen-innlegg. Sleiver ballen omtrent rett til en motstander, men Mjøndalen får ryddet opp.