1 492
2 023

Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til denne dekningen av kampen mellom Mjøndalen og Sandefjord!
    Hjemmelaget i 4-3-3: Makani - Kleppa, Nakkim, Janevski, Olsen Solberg - Olden Larsen, Twum, Sporrong - Brustad, Eriksen, Sveen.
    Gjestene også i 4-3-3: Storevik - Smeulers, Vales, Kreuzriegler, Wembangomo - Risan Mørk, Singh, Kurtovic - Jonsson, Ruud Tveter, Nyenetue.
    Dette er en aldri så liten skjebnekamp, den første av mange, for Mjøndalen. De ligger på kvalifiseringspass med 13 poeng, mens Sandefjord på sin side er godt utenfor fare.
    Mjøndalen vant hele 3-0 i motsatt oppgjør 16. mai, så her føler de nok at de har sjanse på seier.
    Vegard Hansen er veldig imponert over sin gamle kamerat Hans Erik Ødegaards innsats i Eliteserien så lant.
    - Det er flaut, det er pinlig og skammelig dårlig. Nå har vi spilt 18 kamper og vunnet to av dem. Ja, vi er nødt til å vinne fotballkamper, sier Vegard Hansen til Discovery+.
    Markering mot rasisme før kampen her.
    Franklin Daddys Boy har tatt plassen til Kristoffer Normann Hansen på Sandefjord, for øvrig.
    1'
    Gjestene med det første angrepet. Makani plukker.
    3'
    Kurtovic slår inn, via Twum klarerer til corner.
    5'
    Risan Mørk slår inn, og Twum får frispark i en påfølgende duell med Kurtovic.
    5'
    Vegard Hansen ser ikke bekymringsfri ut på sidelinja her.
    6'
    Jonsson banker til fra distanse, men den sklir av foten og går utenfor.
    7'
    Makani blir presset og gir til innkast. Virker som vertene har litt høye skuldre her.
    10'
    Nok en duell mellom Twum og Kurtovic. Sistnevnte får frispark.
    12'
    Sjanseløst til nå i kampen.
    13'
    Sveen banker til og treffer Kreuzriegler rett i planeten! Han går rett i bakken. Den så ekkel ut.
    14'
    Ser ut til å at det går bra med ham.
    14'
    Sporrong tvinger frem corner via Wembangomo, som får en smell i situasjonen. Får håpe det går bra!
    17'
    Han får stokket seg ut av banen.
    18'
    Sandefjord får klarert corneren.
    18'
    Wembangomo inne på banen igjen, men han ser ikke helt fit ut.
    19'
    Wembangomo har satt seg ned igjen. Dette kan han neppe fortsette.
    21'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Sander Moen Foss
    Ut: Brice Wembangomo
    22'
    Daddys Boy tar seg fint fram til venstre og vinner corner. Sveen klarerer det påfølgende hjørnesparket.
    24'
    ... og Kent Håvard Eriksen får frispark.
    24'
    Twum vs Kurtovic, del 3. Frispark til sistnevnte igjen, Twum flørter med gulkortet nå.
    25'
    Twum vinner frispark i duell med ... Kurtovic.
    27'
    Offside på Sveen. Gode tendenser i forkant.
    28'
    Olden Larsen får frispark i duell med Daddys Boy.
    30'
    VI HAR EN HALVSJANSE! Janevski fyrer av, to meter utenfor - via et SF-bein.
    31'
    REDNING PÅ STREK! For noen sjanser. Først redder Kreuzriegler på streken, så redder Storevik på returen.
    31'
    Klepper ned Kleppa like utenfor feltet.
    32'
    Frisparket går rett i enmannsmuren.
    32'
    NAKKIM MÅ SCORE! Men helt upresset skyter han utenfor fra god posisjon. Dette sier jo litt om hvorfor de er der de er ...
    33'
    Gjestene har skutt på mål! Fra distanse, Makani har full kontroll.
    35'
    Daddys Boy tvinger fram nok et hjørnespark.
    36'
    Inn fra Olsen Solberg mot Nakkim, som sender den utenfor - igjen!
    39'
    God jobb av Kleppa, som redder inn et angrep - til corner.
    42'
    Der er Mjøndalen heldig! Vidar Ari Jonsson er klar når Makani bommer i feltet, men Eriksen redder hjemmelaget.
    44'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Mjøndalen 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Marc Vales
    FULLTREFFER FRA ANDORRAS LANDSLAGSSPILLER! De har ikke skapt et fnugg, men stopperen får fulltreff på hel volley og banker gjestene i ledelsen. Nakkim header unna, men ikke lenger enn til Vales' fot.
    45'
    Fire minutter er lagt til.
    45'+1
    Frispark til Risan på midtbanen.
    45'+3
    HVORDAN ER DET MULIG, BRUSTAD? Storevik er på bærtur, Brustad har god tid og åpent mål, men klarer likevel å treffe Sander Moen Foss. UTROLIG!
    45'+4
    Hansen gjør to bytter i pausen.
    - Tregt, dårlig tempo, sier Hans Erik Ødegaard om 1. omgang.
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Fredrik Brustad
    46'
    Inn: Erik Stavås Skistad
    Ut: Albin Sporrong
    47'
    Stygg situasjon i feltet. Sveen involvert, men ser ut som det går bra med alle involverte. Han fyrer av skudd og Vales blir skadet idet han skal takle.
    49'
    Corneren blir greit klarert.
    50'
    Mjøndalen-sjanser igjen! Rønning Ovenstad denne gangen, i feltet. Igjen klarer de altså ikke få ballen på mål. Utrolig.
    51'
    Sandefjord får frispark.
    53'
    Daddys Boy banker ballen langt over fra spiss vinkel.
    55'
    Tøffe dueller utpå her nå.
    58'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Markus Nakkim
    Målgivende: Kent Håvard Eriksen
    MJØNDALEN HAR SCORET FOTBALLMÅL! Kent Håvard Eriksen banker inn retur fra en corner med en kontant avslutning, Nakkim styrer den helt inn.
    61'
    Offside på Nakkim (!).
    64'
    Mjøndalen presser hardt på for corner nå.
    65'
    Mjøndalen for alle penga! Sandefjord henger i tauene og her ligger det et MIF-mål i lufta, dere.
    65'
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    68'
    Inn: André Sødlund
    Ut: Franklin Nyenetue
    68'
    Ødegaard tar grep idet hjemmelaget har festet et solid grep om kampen.
    68'
    Stavås Skistad lager frispark.
    70'
    Stavås Skistad får frispark.
    70'
    Sandefjord har fått hodet over vann igjen.
    73'
    Sveen lager frispark.
    75'
    Inn: Benjamin Stokke
    Ut: Kent Håvard Eriksen
    Nok en god match av herr Eriksen.
    76'
    Kurtovic banker til fra distanse - like over. Godt forsøk!
    77'
    Nå er det ganske døllt utpå her.
    80'
    Knallhardt inn foran mål! Storevik får en hånd på den.
    81'
    Kleppa ligger nede etter en duell. Ser ikke ut til at han kan fortsette.
    82'
    Neida, Kleppa holder koken og slår inn. Ballen ender til slutt hos Olsen Solberg, som banker til - over.
    84'
    Twum forsøker og rister fornuftig nok på hodet etter en elendig avslutning.
    86'
    Stokke får en gratissjansen, men han er så alene, så alene. Gjestene får til slutt blokkert.
    88'
    BRASSESPARK FRA RØNNING OVENSTAD! Bra retning, men lite trykk. Storevik redder greit.
    90'
    90'+1
    Corner til vertene, gjestene beiner unna.
    90'+2
    God Mjøndalen-sjanse igjen! Storevik gir en farlig retur, men Sandefjord er først på den.