0-1
0-2
0-5
0-6
Grilstad (sm)90'+2
0-7
Supporterfordeling på VG
556
1 574
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hjertelig velkommen til dekningen av 1. runde i NM og oppgjøret mellom Melhus og Rosenborg!
    639 er antallet dager siden dagens hjemmelag sist spilte en tellende kamp. 26. oktober 2019 spilte Melhus hjemme mot Verdal, en kamp som skulle ende med 1-0-seier og at de sendte motstanderen ned til 4. divisjon. Lite visste lagene da om at det skulle gå over halvannet år før neste tellende kamp, men her er altså dagen hvor Melhus-spillerne endelig kan få spille en offisiell kamp, og for en anledning!
    3 er antallet dager siden dagens bortelag spilte sin siste tellende kamp. Åge Hareide sine menn har denne uken vært på Island og spilt på seg selvtillit. Andre kvalifiseringsrunde til Conference League mot Hafnarfjördur endte med 2-0, og det forlenget rekken med seiere til tre kamper.
    Med andre ord: Om toppfotballagene har vært store favoritter i de tidlige rundene av cupen tidligere, er ikke favorittstempelet mindre denne sesongen. Allikevel smalt det noen bomber i gårsdagens oppgjør, og en etterlengtet fotballfest får vi uansett i Gruva i kveld!
    Åge Hareide gjør tre endringer fra torsdagens kamp på Island. Besim Serbecic, Anders Konradsen og Emil Ceide erstatter Hólmar Eyjólfsson, Alexander Tettey og Rasmus Wiedesheim-Paul. Et særdeles sterkt Rosenborg-lag med andre ord!
    Melhus gjør hele syv endringer på laget fra forrige oppgjør, mot Verdal for 639 dager siden. De fire som er igjen i ellever fra forrige kamp er keeper Adrian Husby, midtbanespillerne Serge Gamwanya og Martin Nilsen og kantspiller Edvard Ølstøren. Målscorer i forrige oppgjør var 1. divisjonslegende Robert Stene, mens 51 år gamle Roar Strand spilte ti minutter. Det var knyttet spenning rundt om vi ville få se særlig sistnevnte i dagens oppgjør, mot klubben han har spilt imponerende 645 kamper for, men tidlig i uka kom meldinga fra hovedpersonen selv: 'Jeg har lagt opp'.
    Fra forrige kamp har også Melhus fått en ny hovedtrener på plass. Pandemien gav et naturlig tidspunkt for klubblegendene Jan Ketil Berg og Tore Havdal til å takke for seg og overlate stafettpinnen til en ny hovedtrener. Ifølge Melhus sin egen hjemmeside hadde trenerne ledet Melhus fra 5. divisjon i 2014 og gjennom tre strake sesonger i 3. divisjon da de ledet sin siste kamp høsten 2019. En imponerende reise, som i dag fortsetter med Jan Over Grønflaten som hovedtrener. Han får altså sin debut som Melhus-trener mot selveste Rosenborg!
    Værgudene spiller så til de grader på lag til denne cupfesten! Det er 24 varmegrader i lufta og en flau vind i lufta, med lette fjærskyer på himmelen. Praktfulle omgivelser her i Gruva, mens tribunene fylles opp med sulteforede fotballelskere.
    Kampen har startet
    0'
    Dommer Oliver Barsøe blåser i gang oppgjøret her i Gruva! RBK starter med ballen.
    1'
    Kampens første corner kommer allerede i det første spilleminuttet.
    1'
    Keeper Husby bokser unna i første omgang. Ballen sendes videre til et innkast for RBK høyt inne på Melhus sin halvdel.
    2'
    Befriende klarering fra Totland.
    2'
    Frispark mot Melhus-kaptein Nilsen omtrent 20 meter inne på Melhus sin halvdel. RBK tar det kort.
    3'
    RBK vender spill fra Hoff og ut mot Reitan, men høyrebacken vinkes av for offside.
    3'
    RBK angriper som ventet mye mot et lavtpressende Melhus i starten her.
    5'
    Hoff forsøker seg med en ny vendeball, denne gangen ut mot venstre. Høyreback Sherif er først i duellen og får skjermet ballen ut til et utspill fra Husby.
    5'
    Flott vending fra RBK ut mot Andersson på venstreback. Svensken kommer til innlegg og søker Islamovic, men stopper Ramlo kommer først på ballen og får klarert.
    6'
    Gamwanya altfor seint inne i en duell med Hoff, som allerede har spilt fra seg ballen. Blir liggende med smerter i låret, og RBK-benken signaliserer overfor dommer at han bør 'ta de der tidlig'. Hoff kommer seg etter hvert på beina igjen.
    7'
    Gøy å se stopperparet til Melhus i dag. Brødrene Mats (21) og Eirik (28) Ramlo kommer begge fra Melhus og er født i 2000 og 1993. Stort øyeblikk når de får møte selveste Rosenborg med barndomsklubben i dag!
    9'
    Bra Melhus-sjanse! Et gjennomspill finner veien til Ølstøren, som i duell med Hovland og Serbecic kommer først på ballen. Spissen mislykkes imidlertid med avslutningen, men returen faller ned til Eid, som forsøker å lobbe ballen over en offensiv Hansen. Chippen blir imidlertid for svak, og RBK-kapteinen får kontroll. Uansett nok til å sette litt fyr på hjemmepublikummet!
    9'
    Melhus villige til å tørre og spille seg fri, men kommer ikke lengre enn til midtbanesirkelen denne gangen. Tagseth aggressiv og tvinger frem en feilpasning fra Gamwanya.
    12'
    Gigantisk Rosenborg-sjanse! Etter flere dueller inne i feltet faller ballen ned til Islamovic, som får rom til å avslutte med sitt høyrebein. En herlig beinparade fra Melhus-keeper Husby gjør at 3. divisjonslaget holder nullen inntil videre!
    12'
    Farlig Rosenborg-angrep! Reitan spiller gjennom en bakromstruende Konradsen, som slår ballen inn mot Islamovic. Svensken bruker ett touch og felles av Sherif, men dommer slår ut med hendene og hevder høyrebacken er på ball. Lever farlig der, Melhus.
    15'
    Frispark til Ølstøren. Serbecic altfor tøff i rygg i en duell på midten av banen.
    15'
    Serbecic spiller opp Islamovic, som legger igjen til en Tagseth på gjennomløp. En siste liten-takling av Totland sender ballen vekk fra farlig område.
    16'
    Ceide utfordrer mot Sherif, men høyrebacken gjør en god jobb og får gitt til corner.
    16'
    Hovland kommer først på ballen på nærmeste stolpe, men headingen går utenfor mål.
    17'
    RBK kombinerer seg inn i boksen på venstresiden. Holse slipper et veggspill til Ceide og går i bakken innenfor 16-meteren, før situasjonen ender opp med corner. Få protester, til tross for at dansken ser ut til å få vondt.
    18'
    Herlig sjef i eget felt, Husby! Bokser unna corneren.
    19'
    Rosenborg får frispark i kjølvannet av corneren. Ceide felles ved hjørnet av 16-meteren. Andersson og Holse står klar.
    19'
    Ny situasjon hvor heroiske inngripener av Melhus avverger scoring. Klarering fra kun en meters hold denne gangen, i en situasjon hvor Islamovic står klar til å dytte ballen i mål med hodet.
    20'
    Tungt RBK-press nå.
    20'
    Hoff roter ballen over dødlinja i det åpne spillet som følger etter corneren. Sårt tiltrengt pusterom for hjemmelaget, som virkelig arbeider for å holde nullen nå.
    21'
    Melhus med innkast ti meter inne på Rosenborg sin halvdel.
    22'
    Forsøker seg med etablert angrep mot RBK, men spises kjapt opp.. Ender opp med å spille en støttepasning til keeper Husby, som ikke ser annen råd enn å klarere ballen ut til innkast for Rosenborg.
    22'
    Herlig Melhus-sekvens! Spiller opp Ølstøren, som har vært bra feilvendt ved flere situasjoner. Spissen holder på ballen og avventer bevegelser, før han spiller fri kaptein Nilsen. Han forsøker å tre gjennom Gamwanya på første forsøk, men Hovland avverger gjennomspillet og redder RBK fra å få en enorm sjanse mot.
    23'
    Mål for Rosenborg!
    Melhus 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Dino Islamovic
    Målgivende: Erlend Dahl Reitan
    Den lå i lufta! Flott RBK-spill når Reitan spilles fri ute til høyre. Høyrebacken vinner duellen med kantspiller Doboyou, og drar seg inn i 16-meteren til Melhus. Et flott innlegg finner Islamovic på bakerste stolpen, og svensken får en enkel jobb med å bredside Rosenborg opp i ledelsen.
    24'
    Stygg situasjon hvor Ramlo blir liggende... Ceide altfor seint inne i duellen med Melhus sin nummer 5. Ser ut som han treffer midtstopperen i ansiktet/hodet med skuldra. Storebror Eirik Ramlo fyrer på alle plugger, mens lillebror blir liggende. Islamovic og Gamwanya melder seg på og dommer får sin fulle hyre med å holde kontroll på situasjonen. Rasende spillere på begge lag får etter hvert roet seg, mens midtstopper Ramlo heldigvis kommer seg på beina etter hvert. En situasjon som heldigvis endte bedre enn det først så ut.
    26'
    Gult kort til Rosenborg
    Emil Konradsen Ceide
    Får det gule for å være altfor seint inne i duellen med Mats Ramlo.
    27'
    Gult kort til Melhus
    Får det gule for sin reaksjon mot Islamovic.
    28'
    Gult kort til Rosenborg
    Dino Islamovic
    Gult for å bidra til gemyttene i ettertid av Ramlo-situasjonen.
    28'
    RBK styrer mot etablert Melhus-forsvar.
    31'
    Holse kommer til sin tredje avslutning på en halvtime, om undertegnedes notater stemmer. Spiller seg gjennom på venstresiden og finner Holse på 16 meters hold. Dansken banker til på volley med høyrebeinet, men ballen fyker over målet til Husby.
    33'
    Ceide vinkes av for offside.
    34'
    Grunn til å være brukbart fornøyde så langt, Melhus. Lagt ned en solid innsats og fremstått særlig imponerende når de forsvarer innlegg inne i boks. Keeper Husby har blant annet fått vist frem sine kvaliteter i eget felt, men spørsmålet er hvor lenge kreftene til dette Melhus-laget holder når vi kommer til andre omgang. Løpt veldig mye mellom de første 35 minuttene.
    35'
    Etterlyser tempo, Hareide. Vet hvilken det effekt vil ha etter hvert dersom RBK greier å tvinge dette Melhus-laget til å legge ned metere. Bli jo sliten bare av å se på. Imponerende løpsvilje i varmen!
    37'
    Melhus farlig frempå! Ølstøren får tredd gjennom Doboyou inne i RBK sin 16-meter, men venstrekanten er litt sein i duellen med Serbecic og får dømt frispark i mot.
    38'
    Gult kort til Rosenborg
    Even Hovland
    Hovland altfor seint inne i en duell med Ølstøren, som har greid seg bra feilvendt mot to stoppere av Eliteserie-standard. Frispark til Melhus midt på banen.
    39'
    RBK forsøker ofte å vende spill mot Holse, men venstreback Totland har greid seg bra mot dansken. Imponerende førsteomgang av 21-åringen.
    42'
    Mye frem og tilbake nå. Melhus med noen ærlige forsøk på å angripe etablert mot et aggressivt Rosenborg-lag. En lengre sekvens blåses av når Doboyou vinkes av for offside her.
    44'
    Nok et forsøk i bakrom fra Melhus, denne gangen på deres venstreside. Pasningen blir upresis og sklir ut over sidelinja. Innkast til RBK.
    44'
    Et skudd fra Tagseth blokkeres og går ut til RBK-corner.
    45'
    Kaptein Nilsen får stanget unna i først omgang, før Gamwanya banker ballen ut til innkast.
    45'
    Minimum tre minutter tillegg her i Gruva!
    45'+1
    Skudd på mål fra Melhus, deres andre i kampen! Kaptein Nilsen fyrer til fra distanse, men Hansen fanger ballen enkelt i fast grep.
    45'+2
    Bra sjanse i motsatt ende av banen! Et innlegg finner Holse - som jakter sin tredje kamp på rad med scoring med hodet - men avslutningen fra dansken fanges av Adrian Husby.
    45'+3
    Frispark til RBK fem-ti meter inne på Melhus sin halvdel.
    45'+3
    Pause
    45'+4
    Lagene går til pause på stillingen 1-0 til Rosenborg! Kampbildet har vært omtrent akkurat som forventet: Et bortelag med høyt ballinnehav og et bortelag som har kjempet heroisk, stort sett i lavt press. Det er verdt å nevne at det står 2-2 i antall skudd på mål, så det skal understrekes at bortelaget har hatt et par besøk på gjestenes banehalvdel som har fått hjemmepublikummet opp fra sine seter. Som allerede nevnt blir det spennende å se hvor lenge et 3. divisjonslag uten offisielle kamper på 639 dager greier å holde ut etter pause, for RBK har absolutt tvunget vertene til å legge ned sine meter, men så lenge det kun er ett mål som skiller i målprotokollen lever spenningen!
    2. omgang
    45'
    Med de samme 22 spillerne på banen setter Oliver Barsøe i gang den andre omgangen!
    46'
    Stygg feilpasning fra Serbecic. Melhus kan kontre, men RBK gjenvinner kontroll på ballen i en situasjon hvor Sherif blir liggende og holde seg til hodet. Så ut som kneet til Ceide traff høyrebacken i hodet. Begge lag stopper opp, men dommer lar spillet gå..
    47'
    Eirik Ramlo kommer knallhardt inne i en duell med Ceide og klarerer ballen ut til innkast.
    48'
    For øvrig fantastisk vaffel som serveres i Gruva! Herlig å kunne smake på litt breddesnadder igjen. Kudos til Melhus sine kioskansvarlige!
    50'
    RBK med innkast omtrent midt på banen. Melhus ut av startblokkene etter pause med nyvunnen energi, noe som har gitt et litt bølgende kampbilde de første fem.
    50'
    En feilvendt Islamovic spilles opp på omtrent 20 meters hold. Svensken vender vekk eldstebror Ramlo og banker til med sitt foretrukne venstrebein, men Husby har kontroll og får slått ballen vekk fra farlig sone. Bra RBK-sjanse!
    51'
    Ikke særlig imponerende ti minutter etter pause fra Rosenborg. Lugger offensivt. Ser ut til å stole mye på enkeltspilleres kreativitet i forsøket på å åpne Melhus-forsvaret.
    55'
    Frispark til RBK omtrent fem meter utenfor hjørnet av 16-meteren. La oss se om en dødball kan være det som skal til for å doble ledelsen.
    55'
    Fryktelig variant hvor Andersson spiller ballen rett i beina på en våken Gamwanya i Melhus-muren.
    55'
    Der kom det et flott Rosenborg-angrep! Holse og Reitan kombinerer seg gjennom og finner Islamovic ute på straffemerket. Spissen banker til i blokka, før Hoff avslutter på returen. Keeper Husby er ute i full strekk og avverger scoring - nok en gang!
    56'
    Mål for Rosenborg!
    Melhus 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Even Hovland
    Målgivende: Carlo Holse
    Svak inngripen av en ellers solid Adrian Husby. I en litt uoversiktlig situasjon ser det ut som Hovland vinner duellen på bakerste, før Islamovic pirker ballen videre. Usikker på om svensken rører ballen før eller etter den passerer linja...
    57'
    RBK angriper seg gjennom på venstresiden og skaffer et nytt hjørnespark.
    59'
    Corneren slås over alt og alle. Utspill fra Husby.
    60'
    Frispark til Rosenborg få meter utenfor hjørnet av 16-meteren til Melhus, til sterke protester fra hjemmesupportere og -spillere. Så litt soft ut i en situasjon hvor Islamovic ble spilt opp feilvendt.
    61'
    Et bra slått frispark fra Andersson stanges - litt overraskende - tilbake i feltet fra Serbecic. Ballen ender i beina på Holse, som banker til fra 15 meters hold, men avslutningen går utenfor.
    62'
    Det er meldt lyn i sørlige deler av Trøndelag utover kvelden. Sola skinner fremdeles her i Gruva, men det merkes på lufta at det kan være uvær på vei. La oss håpe vi kommer oss gjennom andreomgang uten nedbør og tordenvær.
    64'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Carlo Holse
    64'
    Tagseth spilles fri ute til høyre i boksen og kommer til innlegg, men det blir for høyt for Ceide på bakerste og går ut til utspill fra Husby.
    65'
    En lang ball fra Husby stusses videre av Ølstøren, som nok en gang er sterk i en duell med Hovland. Høyrekant Eid presser Serbecic til å spille ballen ut til innkast.
    66'
    Kjempesjanse for Melhus! Et innlegg fra høyre finner veien til Ølstøren, som får sendt ballen ned til Nilsen. Fra 16 meters hold banker kapteinen til på hel volley, men avslutningen går like utenfor stolpen til Hansen. Får stå merkelig alene der, Melhus-spilleren!
    66'
    Nok en gang angriper vertene langs sin høyreside. Denne gangen blir innlegget fra Eid for upresist. Ender bak målet til Hansen.
    68'
    Gult kort til Rosenborg
    Edvard Tagseth
    Feller kaptein Nilsen og får gult kort.
    68'
    Spillerbytte - Melhus
    Inn: Håkon Lund
    Ut: Samim Meskinyar
    68'
    Nok en bra Melhus-mulighet! Innlegget fra frisparket finner veien mot bakerste stolpe, hvor høyrekant Eid får tid til å avslutte med sitt foretrukne høyrebein, men kantspilleren ser ut til å bli litt grepet av stundens alvor og får aldri kontroll på ballen. Ut til nytt utspill fra Hansen. Melhus har rett og slett styrt de siste tre-fire minuttene.
    70'
    Herlig prestasjon av Wiedesheim-Paul, som settes opp 1v1 mot Totland. Svensken flikker ballen over på sitt venstrebein og banker ballen mot det nærmeste krysset, men Husby redder nok en gang!
    72'
    Frispark til Rosenborg midt på banen.
    72'
    Frustrert Hareide nå. I disputt med både dommer og egen spiller Serbecic.
    73'
    Mål for Rosenborg!
    Melhus 0 - 3 Rosenborg
    Mål: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Målgivende: Edvard Tagseth
    Glimrende gjort av Wiedesheim-Paul! Nærmest en reprise av situasjonen for få minutter siden, hvor han dro seg inn i banen og la ballen over på sitt venstrebein. Denne gangen treffer han bedre med avslutningen, når han smeller han ballen i det lengste hjørnet. RBK opp i 3-0!
    73'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Mikkel Konradsen Ceide
    Ut: Vebjørn Hoff
    To brødrepar på banen i skrivende stund! Mikkel Ceide får sin offisielle debut for Rosenborg sitt førstelag, og får spille det siste kvarteret sammen med tvillingbror Emil.
    75'
    Mål for Rosenborg!
    Melhus 0 - 4 Rosenborg
    Mål: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Målgivende: Dino Islamovic
    Åpner seg i de bakre rekker hos Melhus nå. Islamovic spilles gjennom ute til venstre i banen. Spiller fri en ledig Wiedesheim-Paul, som setter sitt andre for dagen.
    75'
    Spillerbytte - Melhus
    Inn: Einar Loeng Grilstad
    Ut: Oumar Sergio Sherif
    76'
    Spillerbytte - Melhus
    Inn: Victoire Balole Gamwanya
    Ut: Mathias Rønningsbakk Eid
    76'
    Avslutning utenfor mål fra Melhus. Alpha Doboyou mottar ballen ute til venstre i banen og forsøker seg på et skudd, men ballen går et godt stykke utenfor målet til André Hansen.
    78'
    730 tilskuere i Gruva denne søndagskvelden!
    80'
    Glimrende skuddforsøk fra Melhus-kaptein Martin Nilsen! Vinner ballen og angriper et Rosenborg-lag ute av balanse, og fyrer til fra 25 meters hold. Skuddet suser mot det nærmeste krysset, mens Hansen følger ballbanen med stor nysgjerrighet, men ballen smeller på utsiden av stolpen til RBK-keeperen. Publikum applauderer forsøket!
    80'
    Gult kort til Melhus
    Martin Nilsen
    Sent inne i taklingen på debutant Ceide. Dommer Barsøe belønner Melhus-kapteinen med det gule.
    82'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Marius Broholm
    Ut: Anders Konradsen
    Hareide slipper til en ny debutant! Den 16 år gamle ballvirtuosen Marius Broholm får spille de siste åtte pluss tillegg på den ene indreløperen. Hjemmepublikummet applauderer RBK sine unge debutanter!
    82'
    Nære ved å notere seg for en assist i sin debut, 16 år gamle Broholm. Mottar ballen etter mye 'klabb og babb' inne i Melhus-feltet, og spiller gjennom Wiedesheim-Paul på ett touch, men svensken et en drøy meter unna å fullføre sitt hattrick. Avslutningen går over målet til Husby.
    86'
    Herlig Melhus-angrep! Kommer seg rundt på høyresiden, hvor innbytter Grilstad kommer til et godt innlegg. Hardt slått bak forsvaret til Rosenborg, men Hansen rekker ballen før en Melhus-spiller gjør det, og fanger ballen i sin trygge favn.
    89'
    Frispark til Ceide i en duell med Grilstad. RBK tar det kort, men Islamovic lager situasjon i den samme situasjonen... Melhus sin ball.
    89'
    Mål for Rosenborg!
    Melhus 0 - 5 Rosenborg
    Mål: Marius Broholm
    Målgivende: Edvard Tagseth
    Stort øyeblikk for 16 år gamle Marius Broholm! Et stygt balltap inne på Melhus sin halvdel koster hjemmelaget dyrt, når Tagseth finner sin indreløperkollega. Broholm legger ballen til rette på sitt gode venstrebein og banker ballen nede i hjørnet bak Husby. Glimrende satt!
    90'
    Tre minutter tillegg her i Gruva!
    90'+1
    Melhus scorer selvmål!
    Melhus 0 - 6 Rosenborg
    Mål: Einar Loeng Grilstad
    Rosenborg ser ut til å spille i havn 5-0-seieren, men en flott pasning gjennom mot Wiedesheim-Paul ender med et glimrende innlegg mot Islamovic. Svensken passes på av høyreback Grilstad, som er uheldig og setter ballen i eget mål. RBK opp i 6-0.
    90'+2
    Islamovic alene gjennom mot Husby, men en heroisk og glimrende timet takling fra Mats Ramlo avverger faren og sender ballen ut til et hjørnespark.
    90'+4
    Mål for Rosenborg!
    Melhus 0 - 7 Rosenborg
    Mål: Besim Serbecic
    Målgivende: Emil Konradsen Ceide
    Ny overtidsscoring fra Rosenborg! Hjørnesparket blir slått for langt, men Ceide gjør en god jobb og sender ballen tilbake inn i feltet. Der venter Serbecic, som stanger inn 7-0!
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
    En vellykket fotballfest i Gruva! Melhus er tilbake og har spilt sin første tellende kamp på nesten to år, mens Rosenborg er videre i NM etter en oppskriftsmessig seier mot 3. divisjonsmotstand. Melhus leverte en heroisk forestilling i nesten 90 minutter, men slapp inn tre mål på overtid og fikk til slutt syv baklengsmål i sekken. De fleste av hjemmelagets spillere vil nok allikevel se tilbake på kampen som et minneverdig øyeblikk, med hjemmekamp mot landets største fotballklubb etter 18 måneder uten fotball. Islamovic, Hovland, Serbecic og den 16 år gamle debutanten Broholm scoret hver sine mål, mens de tre siste kom fra et selvmål og to scoringer signert innbytter Wiedesheim-Paul. Det er på sin plass å takke for følget - og ønske samtlige en fortsatt fin søndagskveld!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her