10 690
7 251

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Hei, og velkommen til denne livedekningen av Premier League-oppgjøret mellom Manchester United og West Ham United.
    En viktig kamp for begge lag, dette: Manchester United er på 7. plass med 35 poeng, mens West Ham er nummer fire med to poeng mer. Hjemmeseier vil altså sende Manchester United inn blant topp fire.
    Lagene har møttes to ganger tidligere denne sesongen: Ligaoppgjøret i London i september endte med 2-1-seier til Manchester United. Da ble Jesse Lingard den store helten helt på tampen. De møttes så tre dager senere i ligacupen, og da vant West Ham 1-0 etter scoring av Manuel Lanzini.
    Hjemmelaget kommer rett fra en 3-1-seier over Brentford, mens West Hams forrige match endte med 2-3-tap for Leeds.
    Lagoppstillingene er klare.
    Manchester United XI (4-3-3): De Gea - Dalot, Maguire, Varane, Telles - McTominay, Fred, Bruno Fernandes - Greenwood, Ronaldo, Elanga.
    West Ham XI (4-2-3-1): Areola - Coufal, Dawson, Zouma, Cressswell - Rice, Soucek - Lanzini, Fornals, Bowen - Antonio.
    Én endring fra Ralf Rangnick fra laget som slo Brentford i midtuken: Harry Maguire kommer inn for Victor Lindelöf, som står over for å tilbringe tid med familien etter en innbruddsepisode denne uken.
    David Moyes gjør noen flere endringer på laget etter tapet for Leeds forrige helg: Areola tar plass mellom stengene for Fabianski, mens Zouma og Soucek kommer inn for Diop og Vlasic.
    Manchester United-benken: Henderson, Jones, Lingard, Mata, Matic, van de Beek, Cavani, Martial og Rashford.
    West Ham-benken: Randolph, Diop, Fredericks, Masuaku, Johnson, Kral, Noble, Vlasic og Yarmolenko.
    Antall stemmer: 4395
    Spillerne entrer gressteppet på Old Trafford og vi er straks klare for avspark.
    Lanzini med kampens første spark, og vi er i gang.
    1'
    Rolig start på kampen.
    3'
    Declan Rice er meget god i presspillet og vinner ballen inne på Uniteds halvdel. Drar seg bort fra etter par mann, men skuddforsøket blokkeres.
    3'
    Så får Manchester United en kontringsmulighet etter en stygg feilpasning fra Dawson. Bruno Fernandes finner Greenwood som drar seg over på venstrefoten. Bruker litt for lang tid der, og forsøket blokkeres.
    4'
    Ronaldo avvinkes for en offside.
    5'
    Bowen plukker opp en tversoverpasning inne på Uniteds halvdel og stormer mot Harry Maguire. Hjemmelagets kaptein setter inn en glimrende takling og stopper Bowen.
    7'
    Fernandes snapper ballen fra Coufal og får frispark i gunstig posisjon.
    8'
    Vært en litt uryddig start fra begge lag.
    8'
    Ronaldo har skrittet opp.
    9'
    Rett i muren.
    9'
    Ballen faller til Greenwood som skyter, via Cresswell og ut til kampens første corner.
    9'
    Rice nikker unna ved første stolpe.
    10'
    Manchester United holder ballen i laget. West Ham forsvarer seg dypt og kompakt. Lite rom for vertene.
    12'
    Ronaldo får vendt opp og skutt, men blokkeres.
    14'
    Stillingskrig nå. West Ham ser titt og ofte etter Antonio, men han har blitt godt pakket inn av Varane og Maguire så langt.
    17'
    Manchester United biter seg fast rundt West Ham-boksen nå.
    19'
    Nære på! Bruno Fernandes slår et glitrende innlegg i retning Cristiano Ronaldo, som akkurat ikke får hodet på den. Kampens beste mulighet til nå.
    20'
    Elanga kommer til innlegg denne gangen, og finner Dalot. Fra en vanskelig vinkel header backen et godt stykke utenfor.
    22'
    Manchester United vinner ballen og stormer i angrep, men Bruno Fernandes' gjennombruddspasning blir for upresis.
    25'
    Det går stille og rolig for seg her nå.
    26'
    Sliter med å holde på ballen her, bortelaget. Manchester Uniteds aggressivitet har fungert godt så langt.
    28'
    Det har på ingen måte vært noe fyrverkeri av en kamp, dette.
    31'
    Declan Rice en av få West Ham-spillere som har vært stødige utpå her. Bryter opp spillet ved flere anledninger, Hammers-kapteinen.
    33'
    Rice har jo blitt koblet til Manchester United hyppig. Spesielt det siste året. Men han blir en ettertraktet mann i sommer.
    33'
    Fine kombinasjoner fra Manchester United, men innlegget fra Dalot er fryktelig svakt. Over alt og alle.
    35'
    Lang ball fra Telles opp mot Ronaldo som går i bakken inne i West Hams 16-meter. Får ingenting. Vanskelig å se om han faktisk blir felt utifra direktebildene.
    36'
    Ronaldo borte hos Jon Moss og sier fra hva han mener om at han ikke fikk straffe.
    37'
    West Ham avvinkes for en offside.
    38'
    Så får Ronaldo frispark mot seg i andre enden.
    38'
    Nok en gang ser West Ham etter Antonio som er helt alene i angrep. Nok en gang har vertene god kontroll.
    39'
    Ronaldo starter i bakrom, men offside-flagget løftes.
    40'
    40 minutter passert og ingen skudd på mål fra noen av lagene.
    41'
    Edinson Cavani ute og rører på seg på sidelinjen. Det samme er Donny van de Beek.
    44'
    Plutselig får West Ham en mulighet, men igjen er de upresise i de avgjørende øyeblikkene.
    45'
    Pause. En svak omgang fra begge lag er over. Ingen skudd på mål og mange feil. La oss håpe på en bedre forestilling etter pause!
    Skuffende hjemmesupportere håper nok at Ralf Rangnick har noe glupt å komme med i pausepraten.
    - Kjedelig i den forstand at det ikke er et eneste skudd på mål. West Ham har ligget relativt lavt og gitt Manchester United lite rom, sier Petter Myhre i TV 2-studio.
    - En meget god omgang av Declan Rice, mener Erik Thorstvedt. - Han er god fysisk, god teknikk, god til å skjerme ballen, leser spillet bra. Jeg er klink sikker på at han hadde gjort United bedre.
    Manchester United tar avspark.
    46'
    Innlegg fra Lanzini, men United får klarert.
    47'
    Maguire har vært solid i Lindelöfs fravær.
    48'
    United har et bra angrep, men det avblåses for offside på Telles.
    48'
    Fernandes med suser inn i feltet i retning Ronaldo, men West Ham-forsvaret kommer imellom.
    49'
    Fred smeller til fra 13-14 meters hold.. Flott redning av Areola. Keeperspill av høy klasse.
    50'
    Manchester United har corner, men den blir headet unna.
    51'
    United er flink til å bruke bredden her i starten av 2. omgang.
    52'
    West Ham på farlig visitt! Fornals velger å forsøke å avslutte - i stedet for å la ballen gå videre. Dermed blokkerer United-forsvaret.
    52'
    Cresswell skaffer West Ham corner. Bra angrep!
    54'
    Cresswell legger corneren. Det ender med at Bowen skyter utenfor. Hardt! Det er bra trykk fra West Ham nå.
    54'
    West Ham er inne i en god periode nå.
    55'
    Elanga ligger nede og har vondt. Synder er Coufal.
    56'
    Gult kort til Manchester United
    Harry Maguire
    Maguire med stygg takling. Det må bli gult kort! Bommer og klipper ned Bowen.
    56'
    Ronaldo er nede og klarerer frisparket til West Ham.
    58'
    Ronaldo skaffer United corner.
    58'
    Fernandes legger corner, og Varane header like over mål. Bra sjanse det der. Nå er publikum med på Old Trafford.
    59'
    Rashford varmer opp. Hvem skal ut?
    60'
    Ronaldo spiller til Dalot, men han får ikke kontroll over ballen - som går ut over dødlinjen.
    60'
    Dalot legger inn, og Elanga skyter et godt stykke utenfor. Han må skyte på spretten.
    61'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Marcus Rashford
    Ut: Anthony Elanga
    63'
    Gult kort til West Ham United
    Declan Rice
    Stopper Rashford på en måte som gir gult kort. Unødvendig av Rice.
    64'
    Fernandes skyter - men langt over. Beklager overfor lagkameratene.
    65'
    Telles legger inn i retning Ronaldo, men der er West Ham-forsvaret på plass. Igjen!
    65'
    TV-bildene viser at Sir Alex Ferguson er på plass på tribunen.
    66'
    McTominay skyter, men ballen blokkeres.
    66'
    Rashford skaffer United corner.
    67'
    Manchester United har tatt grep om kampen nå.
    67'
    Bowen er veldig alene, men gjør en strålende jobb. Skaffer frispark midt på Uniteds banehalvdel.
    68'
    Frisparket fra Rice er for dårlig. United header enkelt ut.
    69'
    Skal Phil Jones inn?
    70'
    Dalot får ryddet opp når Soucek header farlig inn i feltet.
    70'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: Ryan Fredericks
    Ut: Vladimir Coufal
    71'
    West Ham har kommet tilbake nå.
    71'
    Cavani sitter fortsatt rolig på benken. Har tydeligvis ikke fått beskjed om å varme opp.
    72'
    Ronaldo får frispark mot seg i kamp med Dawson. Ronaldo er - selvfølgelig - uenig med dommeren. Portugiseren mener at Dawson bøyde seg ned.
    73'
    Telles skyter håpløst utenfor.
    75'
    Bra West Ham-innlegg, men Dalot klarerer.
    76'
    Antonio har slett ikke imponert - men er fortsatt på banen.
    76'
    Plutselig er Antonio der! Han kommer til en avslutning, men ballen går rett på De Gea. Bra prestasjon av Antonio det der.
    77'
    West Ham i trøbbel! Ballen ruller ut til Fernandes, som skyter over. Rashford er mannen som skaper trøbbel for West Ham-forsvaret.
    78'
    Varane ligger nede etter en duell med Antonio. Han får seg en skikkelig luftetur og får et slag i landingen. Det er ikke Antonios skyld at Varane får vondt.
    79'
    Varane holder seg til armen og løper ut mot benken.
    81'
    Varane er tilbake, men nå er det Fernandes som ligger nede.
    82'
    Inn: Edinson Cavani
    Ut: Fred
    82'
    Håpet stiger hos United-supporterne når Cavani kommer inn!
    82'
    Inn: Anthony Martial
    Ut: Mason Greenwood
    83'
    Offensive trekk av Rangnick nå!
    83'
    Dalot skyter over, til tross for at flere lagkamerater er i god posisjon. Ronaldo liker ikke den avgjørelsen ...
    84'
    West Ham har forsvart seg godt. Uavgjort her er bra for London-klubben.
    85'
    Bowen skaffer corner etter en overgang fra West Ham, der det var tre- mot-tre - men de satte ikke full fart der heller.
    87'
    Bowen legger inn corneren, og Soucek header like utenfor. West Hams største mulighet i kampen. Der kunne det ha stått 0-1!
    87'
    McTominay stopper Rice ulovlig på midtstreken. West Ham kan dermed roe ned.
    89'
    Soucek prøver å få corner, men roter ballen ut over dødlinjen.
    90'
    Meget bra United-spill i dette angrepet. Det ender med at Fernandes spiller til Ronaldo, som skyter - men keeper redder.
    90'
    De Gea må gi corner til West Ham.
    90'+1
    Tre minutter lagt til.
    90'+1
    Bra corner, men De Gea får bokset unna ballen.
    90'+1
    De Gea setter i gang kjapt - men rett til en West Ham-spiller.
    90'+2
    Godt United-angrep med Fernandes og Ronaldo i hovedrollene. Ballen ender hos Martial, men han klarer ikke til å få noen skikkelig avslutning. Martial er nok litt rusten.
    90'+2
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 1 - 0 West Ham United
    Mål: Marcus Rashford
    Målgivende: Edinson Cavani
    Vanvittig avslutning av kampen. United med et utrolig angrep, og Rangnick får scoringen sin helt på tampen. Det starter med at Bowen mister ballen, og United setter full fart. Innbytterne sterkt involvert i dette angrepet: Martial-Cavani-Rashford!
    90'+3
    Bittert for West Ham som forsvarte seg godt i drøyt 90 minutter - men så fikk Ralf Rangnick glede av sine offensive bytter. Hvis noe lag skulle vinne denne kampen, var det fortjent at det ble Manchester United.
    Stor stemning på Old Trafford nå. Dette er en veldig viktig seier med tanke på mulig Champions League-spill neste sesong.