3-0
7 551
2 872

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom disse to United-lagene: Manchester mot Sheffield!
    Sheffield United står med én uavgjort (0-0 mot Aston Villa) og ett tap (0-3 mot Newcastle) siden fotballen gjorde coronacomeback. Sander Berge & Co. ligger på 8. plass med sine 44 poeng, men er fortsatt med i kampen om europacupspill neste sesong. Opp til dagens motstander Manchester United, som er på 5. plass, er det bare to poeng.
    Manchester United står altså med 46 poeng og er fem poeng bak Chelsea på den viktige 4.-plassen. Ned er det tight. Wolves har like mange poeng, Tottenham ett mindre og så følger altså Sheffield United på 8. plass. Manchester United spilte 1-1 mot Spurs i sin ene kamp siden fotballen kom tilbake igjen.
    Marcus Rashford er den med flest mål blant spillerne på de to lagene. Han står med 14 PL-mål denne sesongen, mens Anthony Martial følger med 11. Deretter følger Mason Greenwood, også han Man. United, med fem kasser, noe også bortelagets John Fleck og Lys Mousset også har. Foto: AP
    Sheffield United-keeper Dean Henderson har gjort sakene sine meeeget godt denne sesongen, men kan ikke spille kveldens kamp. Det er fordi han er på utlån fra nettopp Manchester United. Foto: PA PHOTOS
    Lagene er inne...
    Sheffield-benken: Verrips, Freeman, McBurnie, Sharp, K. Freeman, Osborn, Rodwell, Zivkovic og Berge.
    Sheffield United (5-3-2): Moore - Baldock, Basham, Jagielka, Robinson, Stevens - Lundstram, Norwood, Fleck - Mousset, McGoldrick
    Sander Berge IKKE fra start for bortelaget. Den norske midtbanespilleren blir å finne på benken.
    Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Matic, Pogba - Greenwood, Fernandes, Rashford - Martial
    Manchester-benken: Romero, Bailly, Williams, Pereira, Fred, James, Mata, McTominay og Ighalo.
    Paul Pogba (t.v.) starter for hjemmelaget, og det er første gang i år, faktisk for første gang siden 30. september, ifølge PA-journalist Simon Peach. Franskmannen har slitt med skader i lang tid, men kom inn og skaffet straffen som Bruno Fernandes (t.h.) scoret på og som sørget for 1-1 mot Spurs forrige runde. Foto: EPA
    Det er meldt om 29 grader i skyggen på Old Trafford, angivelig rekord for stadion, ifølge TV 2-kommentator Kasper Wikestad.
    Godt innlegg fra Baldock, men foran mål er Lindelöf på rett plass. Gode første to minutter fra bortelaget.
    3'
    Mason Greenwood trekker seg innover fra høyre, fyrer av, men i blokka.
    3'
    Norwood med en herlig crosser mot venstre, McGoldrick utfordrer og drar seg innover, skyter, men også hans forsøk ender i blokka.
    4'
    Masse rom for hjemmelaget å angripe i, men klarer ikke utnytte det ordentlig. Martial sitt innlegg går i blokka og til kampens første corner.
    5'
    Hjemmelaget sender opp stopperne sine...
    5'
    Corner til Man. United: Utoverskrudd fra Bruno Fernandes, og i feltet rager Maguire høyest. Klarer ikke styre ballen ordentlig på mål.
    6'
    Hjemmelaget etablerer seg i angrep...
    7'
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 1 - 0 Sheffield United
    Mål: Anthony Martial
    Målgivende: Marcus Rashford
    DRØMMESTART FOR SOLSKJÆR & CO! Manchester United biter seg fast, og innkastet til Wan-Bissaka ender opp hos Rashford. Han banker ballen hardt inn foran mål, og der er Martial på rett sted til rett tid. Styrer inn 1-0! Foto: REUTERS
    7'
    Pogba med en fin overstegsfinte. Viser seg litt frem.
    8'
    Fin ball fra Bruno Fernandes mot Martial, men den går via en Sheffield United-spiller og inn til keeper Moore.
    9'
    Manchester United har tatt tak i kampen etter scoringen.
    11'
    Baldock lurer to Man. United-forsvarere når han finter pasning til siden, drar seg innover og skyter. Men det blir bare nesten, for ballen når aldri De Gea.
    12'
    MEGAMISS! Masse rom for Man. United, og kontringen er god. Rashford spiller Martial alene med keeper, men han er uselvisk og legger tilbake til Rashford igjen. Der skal det stå 2-0, men ballen sklir av foten til spissen, som på merkelig vis ender med å sette ballen utenfor det åpne målet. Foto: REUTERS
    13'
    Rashford er under press med Sheffield-forsvarere på hver sin side, men den skal jo i mål. Setter bredsiden til, men sender altså ballen utenfor.
    14'
    God ball fra Rashford i bakrom til Shaw, som dras ned. Frispark i god innleggsposisjon.
    17'
    IKKE UEFFENT! Bruno Fernandes forsøker seg på direkten på frisparket, men Moore er med på notene. Slår til corner.
    18'
    Corner til Man. United: McGoldrick header unna, men det er uansett blåst i favør Sheffield.
    18'
    Fernandes klemmer til fra distanse. Jagielka står i veien.
    19'
    RASHFOOORD! Men nei. Etter et praktangrep fra hjemmelaget, med ett-touch-spill og en chip fra Pogba, så bommer Rashford igjen på forsøket. Treffer ikke ordentlig med volleyen. Foto: REUTERS
    20'
    Manchester United med kampens tredje corner. Alle gode ting er tre?
    21'
    Maguire header ballen kontant i mål, men det er blåst. Bruker mye armer og klatrer på Robinson.
    21'
    Dette skal sjekkes, men det ser da greit ut å blåse den. Og ja, VAR er enig. Ikke mål.
    22'
    Manchester United er flere hakk bedre enn bortelaget i øyeblikket. Samarbeidet mellom Pogba og Fernandes ser ut til å fungere meeeget godt.
    23'
    Nye, gode kombinasjoner fra hjemmelaget, men denne gang blir det bare nesten.
    24'
    Drikkepause på Old Trafford.
    24'
    Avslutninger (på mål): 6(2) - 2(0)
    27'
    Nesten at Pogba klarer å stikke Bruno Fernandes alene med keeper, men Jagielka leser forsøket.
    27'
    McGoldrick vinkes av. Hårfint, men riktig.
    27'
    Sheffield United får lov til å etablere seg...
    30'
    ...men bortelaget sliter på den siste tredjedelen. Det ender med et Lundstram-forsøk fra distanse, men ballen ender et stykke over målet til David De Gea.
    31'
    Martial klarer ikke krangle med seg ballen og ender opp med å lage frispark mot Baldock når han prøver å jakte ballen tilbake igjen. Ser ut som om vingbacken legger seg lett, men det er jo rutinert gjort.
    32'
    Sheffield United biter seg fast, men det blir bare nesten gang på gang. Men hver gang de ser ut til å komme i avslutningsposisjon, blir touchet litt dårlig. Til slutt ender det med corner, bortelagets første.
    34'
    Ballen skrur gjennom feltet og over kortlinja. Femmeter.
    34'
    Bruno Fernandes blir tatt kynisk på venstresiden etter at han spiller fra seg ballen og går på løp. Må få litt behandling, faktisk, men han er tilbake på banen igjen.
    36'
    Nytt hjørnespark for Sheffield.
    37'
    Innoverskrudd igjen, men igjen skrus ballen over kortlinja. Femmeter.
    38'
    Mousset ser skadet ut. Setter seg ned på gresset.
    39'
    McBurnie gjør seg klar til å komme inn. Ser ut som om bortelaget er tvunget til et bytte.
    39'
    Eller? Mousset prøver seg litt til.
    41'
    Herlig hælflikk av Fernandes, som også får igjen ballen. Ser ut til å ville skyte, men kommer seg ikke ordentlig i posisjon til det. Og så stopper det litt opp.
    41'
    Pogba løfter inn mot Greenwood, men Jagielka får hodet på ball. Hadde blitt en gedigen mulighet hvis ikke.
    43'
    Manchester United 2 - 0 Sheffield United
    Målgivende: Aaron Wan-Bissaka
    LEDELSEN DOBLES! Bruno Fernandes finter skudd to ganger, dytter ballen til Pogba, som dytter videre til Wan-Bissaka. Han kommer seg forbi på høyre, slår ballen inn til Martial, som styrer ballen inn bak Moore. 2-0! Foto: REUTERS
    44'
    Matic uredd i forsvar. Drar av to spillere uanfektet.
    45'
    Det er lagt til tre minutter.
    45'+1
    Greenwood skyter. Rett på Moore.
    45'+2
    Corner til Sheffield. Det blir det siste som skjer i 1. omgang.
    45'+4
    Heades unna.
    45'+4
    Pause! Hjemmelaget har vært flere hakk bedre enn bortelaget, men er nok litt ekstra glad for at 2-0-målet også kom rett før pause. Anthony Martial er dagens mann med to kasser, men Pogba og Bruno Fernandes har også sett meget friske ut. Rashford også for så vidt, men det har stokket seg for ham foran mål. Står med to misbrukte kjempesjanser etter de første 45. Foto: EPA
    Spillerbytte - Sheffield United
    Inn: Oliver McBurnie
    Ut: Lys Mousset
    46'
    Inn: Sander Berge
    Ut: Oliver Norwood
    Sander Berge kommer inn i yndlingsposisjonen sin, som defensiv midtbanespiller.
    46'
    Bruno Fernandes løfter ballen inn i feltet, men det blir blåst mot Maguire.
    47'
    McGoldrick prøver å flikke McBurnie gjennom, men det går ikke.
    48'
    NÆRE! Godt innlegg mot McBurnie, men han kommer akkurat ikke på ball. Bak ham header Wan-Bissaka ballen til corner. McBurnie burde ha gjort det bedre der.
    50'
    Corner til Sheff. United: Heades unna.
    50'
    Så er det Man. United som vinner en corner.
    51'
    Variant fra Fernandes, men den gikk ikke helt som forventet. Langt ut og i returrom, der Shaw står. Blir aldri farlig.
    52'
    Nå har Manchester United trillet en del ball. Bra tempo.
    55'
    Berge med en svak klarering med hodet. United biter seg fast...
    55'
    ...OG DET ER NÆRE! Greenwood vender opp og rapper til, men treffer baksiden av leggen til Martial. Da ender ballen liiike til side for mål.
    56'
    Corner til Man. United: Det er vel feil dømt, men hjemmelaget får intet ut av den.
    56'
    Ballbesittelse i 2. omgang: 75-25
    58'
    Manchester United dominerer i øyeblikket.
    58'
    Corner til Man. United: Heades unna.
    59'
    Manchester United etablerer seg veldig høyt i banen, men Sheffield får en hjelpende hånd av dommeren, som står i veien. Dommer blåser for å gi dropp.
    61'
    SE PÅ POGBA! Varter opp med en helt nyyydelig luke på Sander Berge, varter opp med en høyre-venstre, før Martial ender opp med ballen. Skyter over.
    63'
    Maguire vinner duellen i lufta, men header over. Og må rette litt på leggskinnen etterpå.
    64'
    Inn: Richairo Zivkovic
    Ut: David McGoldrick
    64'
    Bruno Fernandes tas av Berge.
    66'
    Gult kort til Manchester United
    Luke Shaw
    Tar en for laget når han klipper ned Lundstram og hindrer kontring.
    67'
    Drikkepause.
    70'
    Sheffield legger inn. Innom United-spiller. Corner.
    72'
    Corneren er for lang og går forbi alt. Utspill De Gea.
    73'
    Manchester United 3 - 0 Sheffield United
    Hat-trick der! Hans første for United. Martial spiller vegg med Rashford. Pasningen tilbake fra Rashford er perfekt. Martial setter ballen sikkert i mål fra kloss hold.
    74'
    United med ballen igjen. De spiller mange korte pasninger før Wan-Bissaka setter fart fremover. United blir brutt.
    77'
    Innkast Sheffield United. Ballen går ut.
    77'
    United skal bytte fem spillere.
    78'
    Rashford frem, forsøker gejnnomspill. Lykkes ikke denne gangen.
    79'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Daniel James
    Ut: Anthony Martial
    81'
    Inn: Juan Mata
    Ut: Paul Pogba
    81'
    Inn: Andreas Pereira
    Ut: Marcus Rashford
    81'
    Inn: Scott McTominay
    Ut: Mason Greenwood
    82'
    Inn: Odion Ighalo
    Ut: Bruno Fernandes
    83'
    Mata med ballen, går fremover. Spiller litt bakover. McTominay blir med i spillet. Ighalo drar seg ned til linjen. Får corner.
    84'
    Wan-Bissaka med et godt innlegg, men det står ingen foran mål og venter.
    85'
    Martial sitter på benken med armene i kors, smiler og ler. Det skulle bare mangle. Tre mål. Bør smile en stund.
    86'
    Gjestene forsøker seg fremover. Men det blir med forsøket.
    88'
    En tankefull Pogba på benken etter at han var en del av femmannsbyttet. Burde smilt litt han og nå.
    89'
    Ighalo kommer til en mulighet. Gjør alt selv. Får corner.
    89'
    Ny corner. Kort variant. Gjestene bryter. Manchester United vinner tilbake ballen. Bygger opp igjen. Til Wan-Bissaka. Men også han vender feil vei.
    90'
    90'+1
    United i angrep igjen. Martial smiller fortsatt stort på tribunen. Og ler.
    90'+3
    Sekunder igjen nå. HJemmelaget med ballen midt på banen. Gratulerer Solskjær med tre poeng.