Mata11'
1-0
1-1

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hallo! Og velkommen til vår livedekning av denne briste eller bære-kampen for Ole Gunnar Solskjær og hans menn. Motstander er selveste Chelsea!
    Det er altså kampen om 4.-plassen som står på spill, den som gir Champions League-muligheter kommende sesong. Manchester United er nær avhengig av seier om laget skal ha en sjanse på å kapre den, for ved uavgjort eller tap er det bare tynn teori som holder liv i det håpet. Chelsea er på sin side på akkurat den plassen, 4. altså, og vil nær sikre den ved seier i dag.
    Ingen av lagene kan skryte på seg å være i form. Manchester United har tapt fire av de siste seks i ligaen. Chelsea kommer fra tap og uavgjort.
    Lagene er inne...
    Manchester United (4-3-1-2): De Gea - Young, Bailly, Lindelöf, Shaw - Herrera, Pogba, Matic - Mata - Lukaku, Rashford
    Man. United-benken: Romero, Darmian, Rojo, Pereira, McTominay, Sánchez og Martial.
    Dette er, med unntak av Bailly inn for Smalling, det samme laget United stilte med da de slo Chelsea i FA-cupen.
    Solskjær overrasker noe med laguttaket og tar inn Bailly for Smalling. Det er en av fem endringer nordmannen gjør fra laget som tapte 0-2 mot Man. City forrige kamp. Herrera, Mata, Matic og Lukaku inn er de andre. Så ser det også ut som om Solskjær har valgt en 4-4-2 skråstrek 4-3-1-2-formasjon istedenfor den vante 4-3-3-formasjonen.
    Chelsea (4-3-3): Kepa, Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovacic - Willian, Higuaín, Hazard
    Chelsea-benken: Caballero, Christensen, Zappacosta, Loftus-Cheek, Barkley, Pedro og Giroud.
    Maurizio Sarri gjør også endringer fra laget som spilte 2-2 mot Burnley forrige runde. Hudson-Odoi (skadet) erstattes av Willian, Kovacic er inne for Loftus-Cheek og i forsvar er Rüdiger og Alonso inne for Christensen og Emerson.
    Spillerne er ute på banen, PL-hymnen er spilt og De Gea er i ferd med å finne sin plass mellom stengene samtidig som kapteinene Young og Azpilicueta hilser på hverandre. Med andre ord: det er straks duket for kamp!
    Lagene bytter side før avspark...
    Martin Atkinson er for øvrig dagens dommer.
    1'
    Hjemmelaget har hatt ballen det aller meste av tiden det første minuttet. Angrepet langs høyrekanten to ganger.
    2'
    Willian løper seg fint fri og finner Alonso. Får ballen tilbake og hælflikker den videre til Hazard, som banker ballen inn foran mål. Der er Kanté, men avslutningen hans blokkeres.
    3'
    Bortelaget får frispark i god innleggsposisjon. Willian skal slå.
    3'
    Godt slått inn, men David Luiz kommer aldri på ball. Rashford header først, før Higuaín bruker for mye hender.
    4'
    KJEMPESJANSE! Shaw med en herlig ball i bakrom til Lukaku. Spissen demper ballen fint, men bruker litt for mange touch og kommer svært tett på Kepa. Lukaku blir stresset av Rüdiger, forsøker å runde Kepa, men klarer ikke det.
    5'
    Corner til Man. United: Får ingenting ut av den.
    5'
    Lekent veggspill mellom Herrera og Rashford. Sistnevnte finter innlegg og drar seg innover i banen, der han etter hvert mister ballen.
    7'
    Azpilicueta med et upresist innlegg mot Hazard. Pleier å gjøre det bedre.
    7'
    Azpilicueta tar både ball og Matic. Frispark til hjemmelaget.
    8'
    Pogba finner Lukaku, som legger ut til Shaw. Innlegget langs bakken blokkeres av Jorginho.
    10'
    Higuaín vinkes av.
    11'
    Pogba holder seg på beina, men får frispark. Kan lempe denne inn, United, men gjør ikke det. Tar frisparket kjapt istedenfor.
    11'
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 1 - 0 Chelsea
    Mål: Juan Mata
    Målgivende: Luke Shaw
    NYDELIG ANGREP! Shaw starter angrepet med å spille Pogba. Han finner Lukaku, som chipper Shaw nydelig gjennom. Fra skrå vinkel velger venstrebacken å slå den berømte fem og førti-graderspasningen ut i feltet, og der dukker Mata etter hvert opp. Eks-Chelsea-spilleren straffer gamle lagkompiser og sender De røde djevlene til himmels! Manchester United: 1. Chelsea: 0.
    11'
    73-27 i ballbesittelse.
    14'
    Ole's at the wheel, synges det på Old Trafford.
    14'
    Higuaín fomler med mottaket. Rashford setter fart, men stoppes av Rüdiger.
    15'
    Hazard klippes ned av Herrera. Litt heldig som slipper unna det gule der, spanjolen.
    17'
    Her kan det skytes. Omtrent 25 meter til mål.
    17'
    Willian, David Luiz og Alonso diskuteres hvem som skal ta det...
    17'
    Alonso forsøker seg, men det er langt fra godt nok. Over og utenfor fra backen.
    18'
    Kanté tar seg forbi Lindelöf, men får ballen for langt foran seg. Går utover dødlinja, men ender opp med corner. Det ser feil ut.
    19'
    Corner til Chelsea: Kort variant, som ender med nok en corner.
    19'
    Corner til Chelsea: Ender med avslutning fra Jorginho fra cirka 20 meter. Over.
    20'
    Willian klarer ikke ta seg forbi Shaw. Spiller støtte og Chelsea må starte på nytt.
    22'
    Higuaín skyter. Rett i blokka.
    22'
    Chelsea som presser på nå. United står lavere. Bortelaget vinner corner.
    22'
    Corner til Chelsea: Willian slår ikke inn i feltet, men ut på Jorginho på 18-19 meter. Italieneren prøver lykken med volley, men klarer ikke få ballen på mål.
    23'
    Kovacic spinner seg bort fra Herrera, finner Hazard, men belgieren makter ikke få til et skudd. Ballen ender til slutt hos Alonso, som slår ballen ufarlig inn i feltet.
    25'
    United spiller seg fint opp på høyresiden. Innlegget fra Young er brukbart, men ikke mye mer. David Luiz klarerer til innkast.
    25'
    Hjemmelaget ligger mye dypere etter at de scoret kampens første.
    26'
    Azpilicueta legger inn. Eller: skyter ballen rett i Pogba-blokka, er vel mer riktig.
    27'
    Hazard drar av Matic og Herrera og legger inn. Rett i blokka.
    28'
    United forsøker å kontre, og Lukaku gjør i hvert fall jobben sin. Finner Rashford i bakrom, men han makter ikke komme til en avslutning. Må ta til takke med corner.
    28'
    Corner til Man. United: Rüdiger header rett i bakhodet til Alonso, og da blir det farlig. Azpilicueta får imidlertid klarert kjapt.
    29'
    Pogba og Shaw kjemper seg til nok en corner.
    29'
    NÆRE PÅ! Corner til Man. United: Young prikker ballen til hodet på Bailly. Stopperen kommer fint på ballen, men har ikke centimeterne på sin side.
    30'
    United etablerer seg rundt Chelsea-feltet, men Kovacic takler Mata nydelig. Chelsea kan kontre.
    31'
    Kontringen blir det ikke noe av. Higuaín blåses av for offside.
    31'
    Kovacic forsøker å klippe ned Pogba, men franskmannen står utrolig nok på beina. Kommer litt ut av balanse, og når Jorginho stikker frem beinet, kaster han seg ned tilsynelatende uten å bli tatt. Får frispark.
    33'
    Chelsea har ikke lyktes med innleggene sine så langt i dag. Igjen får hjemmelaget kontroll på ballen.
    34'
    Lukaku med en saftig skulder mot Azpilicueta, som sendes ut av TV-ruta og nesten opp på tribunen. Ingen tvil om hvem som er sterkest i hvert fall! Reprisene viser at han tar med seg en fotograf i dragsuget. Ser ut til å ha gått bra med begge to.
    35'
    Manchester United har tatt over initiativet igjen. Chelsea blir spilt dype.
    35'
    Rashford blir spilt i bakrom, men kommer seg ikke fri fra Rüdiger. Og så fomler spissen bort ballen.
    36'
    Azpilicueta blir liggende etter å ha fått en Matic-arm i ansiktet. Spillet fortsetter.
    36'
    Så spiller United ut ballen til slutt, men det er ikke på grunn av Azpilicueta. Rashford ligger nede på gresset.
    37'
    Holder seg til venstre skulder, Rashford. Usikker på hva som skjedde, men angriperen er i hvert fall klar igjen - enn så lenge.
    38'
    Jorginho klipper ned Pogba. Lukter på et kort nå, Chelseas italienske midtbanespiller.
    39'
    Mata svinger ballen mot bakerste, der Lindelöf er. Alonso tør ikke annet enn å heade til corner.
    40'
    Corner til Man. United: På bakre til Lukaku, som lemper ballen inn i feltet igjen. Alonso klarerer.
    40'
    Så er det Azpilicueta som er ufin mot Pogba. Frispark i god innleggsposisjon.
    41'
    Innoverskrudd fra Ashley Young. Bailly flyr høyt ved bakre stolpe, men ikke høyt nok. Femmeter.
    42'
    Gult kort til Manchester United
    Ander Herrera
    Tar Alonso, og det er ikke hans første felling denne dagen. Da er det ok med et gult.
    43'
    Mål for Chelsea!
    Manchester United 1 - 1 Chelsea
    Mål: Marcos Alonso
    KEEPERTABBE! Rüdiger er i overkant optimistisk når han lader skuddfoten fra 25-30 meter, for verdens beste keeper skal ikke ha store problemer med å holde ballen. I øyeblikket er imidlertid ikke De Gea det. Burvokteren fomler ballen ut i farlig område, og der er Alonso på plass for å lirke inn utligningen - 1-1!
    44'
    United kontrer, og gjør det bra. Rashford kommer seg fri og forsøker å legge inn til Mata. Litt større presisjon, så kunne han ha forsøkt skuddet, men det går ikke. Legger inn igjen - vinner corner.
    45'+1
    Corner til Man. United: Heades unna.
    45'+1
    Hazard kommer til innlegg. Shaw får ballen bort.
    45'+2
    Pause! Mata åpnet ballet for vertene, før Alonso utnyttet seg av De Geas keepertabbe like før omgangens slutt. Lagene går til hvilen på 1-1.
    2. omgang er i gang. Chelsea med avsparket.
    Chelsea triller...
    47'
    Svakt av Kepa. Spiller ballen rett ut til innkast.
    48'
    Hazard får ikke frispark, men når Bailly avanserer, får han akkurat det. Og det er i skuddposisjon.
    49'
    I overkant av 25 meter, dette her. Rashford og Pogba snakker sammen om hvem som skal ta det. Det blir førstnevnte.
    50'
    Ok treff fra Rashford, men ikke så mye mer. Ballen går mot mål og spretter rett foran Kepa, men han gjør ikke samme tabbe som landsmannen på motsatt side. Holder ballen.
    51'
    Willian stoppes effektivt av Herrera - og blir liggende mens United går i angrep.
    51'
    Litt uryddig åpning på den andre omgangen. Ikke mye som har minnet om sjanser.
    52'
    Gult kort til Chelsea
    Willian
    Matic må ha hørt på Jaa9 & OnklP i det siste, for han bare glir forbi to Chelsea-spillere før han leverer ballen til Mata. Spanjolen felles av Willian, som får det gule for å ha stoppet kontringen.
    53'
    Mateo Kovacic
    Nytt gult til Chelsea, denne gang til Kovacic. Bruker litt armer mot Herrera, men det er vel fordi han sparker bort ballen at han ender i kortboka. Unødvendig.
    54'
    Chelsea sliter med klareringen, og plutselig detter ballen i beina på Bailly. Med feil fot og fra noe skrå vinkel blir det imidlertid ikke veldig farlig. Klassisk stopperavslutning som Kepa har god kontroll på.
    55'
    Hazard drar seg innover og går for skuddet. I Young og til corner.
    56'
    Corner til Chelsea: Bailly header unna.
    56'
    Your city is blue, just like London, your city is blue, kommer det fra borteseksjonen som et stikk til at Manchester City er et godt stykke over Manchester United på tabellen.
    57'
    Hazard og Higuaín spiller vegg før førstnevnte triller ut til Willian. Innlegget er upresist - ballen ender i klypene til De Gea.
    58'
    United etablerer seg...
    59'
    Rashford med en frekk luke på Alonso, men David Luiz kommer sin rekkekamerat til unnsetning.
    61'
    Det er Manchester United som må fremover i banen. Chelsea tåler veldig godt å spille uavgjort.
    62'
    Reprisene viser at Kovacic stempler Herrera ganske så grovt. Litt heldig som slipper et gult - og dermed rødt - der.
    62'
    Rüdiger tar telling og holder seg til venstre kne. Det ser ikke helt bra ut.
    63'
    Blir hjulpet av banen, Rüdiger. Tyskeren unngår å tråkke ned med beinet. Christensen gjør seg klar til å komme inn.
    64'
    Sarri så egentlig ut til å ville bytte inn Loftus-Cheek for et lite øyeblikk siden. Må nok vente litt, midtbanespilleren.
    64'
    Så spiller David Luiz ballen ut og setter seg ned. Tar seg til lysken.
    65'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Andreas Christensen
    Ut: Antonio Rüdiger
    65'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Alexis Sanchez
    Ut: Marcus Rashford
    Solskjær gjør sitt første bytte for kvelden.
    66'
    Chelsea spiller seg elegant ut av Uniteds høye press før Pogba feller Hazard. Frispark.
    66'
    Ser ut til å ha gått greit med David Luiz for øvrig. Mulig han bare satte seg ned for å få unnagjort byttet. Chelsea spilte med 10 menn et lite øyeblikk.
    67'
    Bailly med en hodeløs takling på Alonso. Treffer også litt ball, og da lar dommeren det gå.
    68'
    Kovacic avanserer før han blir tatt. Frispark i skuddposisjon.
    68'
    Samtidig ligger Bailly nede og holder seg til kneet. Vrir seg i smerter.
    68'
    Kan ha fått seg en vridning i kneet der, Bailly, og i så fall er han fort ferdig for dagen.
    69'
    Båren kommer Bailly til unnsetning. Solskjær roper at Scott (McTominay) må holde seg klar samtidig som Rojo gjør seg klar.
    70'
    Bailly dropper båren, men hjelpes av banen av to pax.
    71'
    Inn: Marcos Rojo
    Ut: Eric Bailly
    - En vill midtstopper ut og en enda villere inn, melder Hangeland om det byttet.
    72'
    Så var det frisparket da. Willian, David Luiz og Alonso står ved ballen om lag 23-24 meter fra mål.
    72'
    Willian forsøker seg. Ikke ueffent, men ikke godt nok. En liten meter over mål.
    72'
    Corner til Chelsea: David Luiz og Shaw header ballen omtrent på likt. Den går bakover i feltet der Christensen ikke får kontroll. Femmeter.
    74'
    Inn: Ruben Loftus-Cheek
    Ut: Mateo Kovacic
    76'
    Chelsea vinkes av for offside, og det er Higuaín - sjokk... - som er synderen.
    77'
    Alexis Sánchez fighter til seg ballen, men så bommer han fullstendig på ballen. Innlegget ender med femmeter.
    78'
    I skrivende stund er United tre poeng bak Chelsea på 4. plass, men med klart dårligere målforskjell. Kan trolig si takk og farvel til håpet om den plassen om de ikke vinner denne kampen.
    78'
    Rojo med to heftige taklinger på rappen. Først på Higuaín, der han treffer ball, men så på Willian, som han treffer mellom foten og ankelen. Dommeren lar spillet gå på grunn av fordel, men det er vel egentlig et rødt kort.
    80'
    Marcos Rojo
    Skal være glad for at dommeren lar ham slippe med gult. Får det fortjente kortet idet Hazard lar ballen gå ut over sidelinjen. Willian hinker av banen, men ser ut til å kunne fortsette.
    80'
    Inn: Scott McTominay
    Ut: Juan Mata
    Da har Solskjær spilt ut sin hånd. Ingen flere byttet igjen - og United trenger mål.
    81'
    Pogba forsøker en frekk finte på Alonso, men lykkes ikke. Femmeter for Chelsea.
    82'
    Inn: Pedro
    Ut: Willian
    Willian halter av banen. Pedro veksler noen ord med Solskjær før han løper utpå.
    84'
    Fem minutter pluss tillegg igjen. Det haster for Manchester United.
    85'
    Pogba forsøker å spille Lukaku gjennom, men Alonso snapper opp ballen.
    86'
    Lukaku vinkes av for offside.
    86'
    Solskjær veiver litt med armene.
    87'
    Pedro prøver seg fra skrå vinkel. Et godt stykke over mål.
    88'
    Loftus-Cheek får frispark i duell mot Young og Herrera. Det er de to United-spillerne ikke enig i i det hele tatt. Herrera signaliserer nesten at han er på vei hjem fra stadion, mens Young kaster ballen i bakken.
    90'
    Ashley Young
    Får også det gule for den, Young.
    90'
    Higuaín vinkes av - igjen.
    90'
    Azpilicueta takler Sánchez, men chileneren får ikke frispark. Ser ut til å være på ball, melder TV 2-kommentatorene, men så kommer reprisen. Soleklart frispark, er da dommen fra Hangeland...
    90'+1
    Lukaku kommer alene med keeper, men forsøket reddes av Kepa. Det hadde uansett ikke blitt tellende, for Lukaku befant seg i offside de siste 10 sekundene før pasningen fra McTominay kom.
    90'+2
    Det er for øvrig lagt til syv (!) minutter.
    90'+2
    Manchester United vinner corner...
    90'+2
    REDNING PÅ STREK! Corner til Man. United: Rojo setter pannebrasken til, overlister Kepa, men ikke Pedro. Spanjolen header unna på streken.
    90'+3
    Loftus-Cheek feier ballen over mål fra distanse.
    90'+4
    Higuaín blåses av for... ...offside. I hvert fall femte gang denne kampen argentineren har stått på feil side av forsvarslinja.
    90'+4
    Shaw feller Pedro og får frispark mot seg. To minutter igjen av den annonserte tilleggstiden.
    90'+5
    Godt Chelsea-angrep anført av Pedro, men det blir ingenting ut av det.
    90'+7
    Azipilicueta forsøker å finne Hazard i boksen, men der er Young. Får ballen litt unna, men bortelaget beholder den. Klokka tikker mot kampslutt.
    90'+7
    Higuaín er ikke i offside (!) og blir spilt alene med keeper. Men det blir ikke scoring, for De Gea får akkurat opp høyrehånden i tide. Corner til Chelsea, men dett er også dett.
    90'+8
    Kampen er slutt! Chelsea sier seg nok fornøyd med 1-1 på Old Trafford, for nå har de fortsatt den viktige 4.-plassen og poeng ned til de nærmeste konkurrentene. Chelsea har 68 poeng idet det gjenstår to kamper. Arsenal har 66, mens Manchester United har 65.