1-0

Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til denne dekningen av Manchester Citys kamp hjemme mot Tottenham, den tredje på tolv dager!
    For et drama vi har i vente på Etihad nok en gang. Eller får vi tidenes antiklimaks etter den utrolig kampen på onsdag?
    Begge lag har uansett alt å spille for. Manchester City tar tilbake tabelltoppen med seier, men mister den om de ikke skulle vinne i dag. Tottenham vil på sin side feste et solid grep om topp fire-plassen med seier i dag.
    Mange spekulerer i at begge lag vil være tålelig fornøyde med uavgjort her, men spesielt i hjemmelagets tilfelle tror jeg ikke det er, vel, tilfellet. De møter nemlig byrival Manchester United på bortebane til uka ...
    MANCHESTER CITY (4-3-3): Ederson - Kyle Walker, John Stones, Aymeric Laporte, Oleksandr Zinchenko - Ilkay Gündogan, Phil Foden, Kevin de Bruyne - Bernardo Silva, Sergio Agüero, Raheem Sterling.
    Tre endringer fra Pep Guardiola, her. Benjamin Mendy, Vincent Kompany og David Silva er alle satt ut.
    TOTTENHAM (3-4-1-2): Paulo Gazzaniga - Toby Alderweireld, Davinson Sanchez, Jan Vertonghen - Juan Foyth, Dele Alli, Eric Dier, Ben Davies - Christian Eriksen - HeungMin Son, Lucas Moura.
    For gjestene er det ikke mye som er likt. Formasjonen er endret fra fire- til tre-backs-linje, og Sanchez kommer inn i midtforsvaret. Begge backer er byttet ut, på midtbanen er både Sissoko og Wanyama ute siden onsdagens kamp. Samt et bytte på målvaktsplass. Totalt fem bytter for bortelaget!
    Slik er altså den høyinteressante kampen om både tittelen og topp seks i Premier League:
    Guardiola og Pochettino i munter passiar ved teknisk sone før kamp. Minner litt om de intense El Clasico-duellene i 2011, dette, i en litt mindre skala.
    Kampen har startet, og hjemmelaget har tatt avspark!
    Manchester City triller relativt uhindret i kampens første minutter.
    2'
    SON I DRØMMEPOSISJON! Han får ballen fra Eriksen etter en skrekkelig feilpasning fra John Stones, og drar seg ut i banen. Skuddet med venstre er imidlertid greit får Ederson, som slår til corner.
    3'
    Ikke den vasseste cornervarianten jeg har sett. Ederson plukker den.
    4'
    City-keeperen setter tidlig i gang, og kaster til de Bruyne. Han blir lagt i bakken og får frispark.
    4'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Phil Foden
    Målgivende: Sergio Aguero
    OG SÅ SITTER DEN FOR CITY! Vi trengte ikke vente lenge denne gangen heller. Bernardo Silva drar seg inn i banen og lemper ballen inn på bakre stolpe, der er Aguero helt alene, og nikker tilbake inn i femmeteren. Der er det unggutten Phil Foden som kaster seg frem og stuper inn 1-0!
    5'
    Er vi i rute til nok en ellevill kamp på Etihad, da? Hjemmelagets åpning viser at de er ute etter blod, i stedet for å meske seg i egen selvmedlidenhet.
    7'
    Sanchez går hardt i ryggen på Aguero, urettferdig mener dommer. Frispark til hjemmelaget igjen.
    7'
    Foyth blir satt under et massivt press fra flere City-spillere, og ender med å spenne ben på Zinchenko etter å ha mistet ballen.
    8'
    Svakt slått av de Bruyne, og Tottenham kan kontre. Ender med at Moura blir taklet ned av Foden og selv får frispark.
    9'
    Sterling gjør en glitrende forsering når han enkelt drar av Foyth ute til venstre, men innlegget finner bare Davies.
    11'
    De Bruyne snapper ballen foran Vertonghen og går i bakken, og slår ut med armene når han ikke får frispark.
    12'
    Hjemmelaget har fått kampen inn i akkurat det sporet de ønsket seg på forhånd. Triller ball med stor ro, nå, og Spurs har virkelig ikke klart å komme opp på nivå.
    13'
    FOR ET TOTTENHAM-SPILL! De spiller seg vakkert - og lett - gjennom Citys to ledd bakre ledd, og til slutt får Eriksen fritt leide mot mål. Men han er under hardt press, og skuddet går rett på Ederson!
    15'
    Spurs lykkes ikke å sette et vedvarende press etter corneren. Renner litt ut i ingenting.
    15'
    Son spilles alene med keeper! Men Laporte gjør en kjempejobb, får satt inn en blokkering akkurat når Son avslutter.
    17'
    City triller ball nå, Tottenham ligger lavt.
    19'
    Bernardo går ned i boksen, City vil ha straffe, men får ingenting. Ser ut som at han blir soleklart tatt.
    20'
    Foden skyter på med høyre, men rett på Gazzaniga.
    23'
    Bernardo med en frekk stikker mot Foden, men den blir akkurat litt for lang.
    25'
    Gazzaniga prøver å chippe ballen forbi Agüero når Spurs skal spille seg ut, lykkes ikke, corner til City.
    26'
    City tar corneren kort, ender med et innlegg mot Agüero, men han er i offside.
    26'
    Agüero slår inn fra høyre, men for nære keeper som enkelt plukker.
    29'
    Dele Alli med en sylfrekk tunell på Bernardo.
    29'
    Sterling blir satt opp i god posisjon på venstre, men somler og Foyth får satt inn en takling.
    31'
    Tottenham slår bort ballen på egen halvdel. De Bruyne tar over, men skuddet hans blokkeres.
    34'
    Bernardo drar seg inn i banen og skyter, men rett på keeper.
    35'
    Zinchenko legger inn, svakt innlegg, men Gazzaniga roter ballen over dødlinja, corner.
    36'
    De Bruyne har satt seg ned. Han må ut.
    37'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Fernandinho
    Ut: Kevin De Bruyne
    De Bruyne må ut. Fernandinho kommer inn.
    38'
    Walker skyter en ball inn i feltet, men over alle.
    40'
    Foyth med et lurt innlegg bak forsvaret, Lucas Moura angriper, men Ederson kommer først på ballen.
    41'
    Walker fyrer, det er hardt, men ikke i nærheten av å treffe mål.
    42'
    Son utfordrer hele City-forsvaret på egenhånd, kommer seg helt alene med Ederson også, men da blir han stoppet. Fantastisk prestasjon av Son!
    45'
    Der er det pause! City leder, og har vært det dominerendelaget, men de må passe seg for Tottenhams farlige kontringsspill.
    Der er omgangen i gang!
    46'
    Agüero får ballen inne i feltet, han skyter, men Alderweireld får blokkert.
    50'
    Så har Agüero fått seg en smell i duell med Vertonghen, åpenbart vondt for argentineren som fikk foten sin låst inne i Vertonghens rene takling.
    52'
    Agüero er på beina, halter, men ser ut til å kunne fortsette.
    52'
    Agüero spiller til Bernardo inne i feltet, men han stoppes.
    53'
    Bernardo danser seg forbi tre Spurs-spillere på høyre og slår inn, men bunnsolide Alderweireld header unna det innlegget.
    55'
    Gündogan slår et frispark inn i feltet, men Tottenham stanger det ut igjen.
    57'
    Så er det Tottenham som roper på straffe. Alli legger ballen ned på kassa, så kommer Walker løpende og blir truffet i armen av ballen, men ingen straffe, sier dommer. Corner til Spurs.
    59'
    Corneren slås på første stolpe. Klareres ut til ny corner.
    60'
    Dier får en god sjanse på bakerste stolpe, men han feilberegner fullstendig.
    60'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Victor Wanyama
    Ut: Eric Dier
    Pochettino bytter midtbaneanker.
    62'
    Agüero blir satt i gang på venstre av Sterling, men stoppes av Sanchez som er sterk i kroppen.
    63'
    Sane gjøres klar for City.
    65'
    Inn: Leroy Sane
    Ut: Sergio Aguero
    Og det er Agüero som går ut. Fikk seg en smell tidligere i omgangen.
    66'
    Sane får frispark nærmest på direkten, og setter kjapt igang.
    67'
    Foden skjærer inn og går på skudd, men får ikke rent treff på den.
    69'
    Inn: Danny Rose
    Ut: Dele Alli
    69'
    Moura blir felt dypt inne på egen halvdel.
    70'
    STERLING PÅ SCORE! Sané kommer seg fint fri til venstre og slår en lur pasning langs bakken, perfekt til Sterling. Men skuddet tilbake i hjørnet blir stoppet av Gazzanigas fot! Strålende retning.
    72'
    KJEMPESJANSE FOR MOURA! Plutselig er brassen alene gjennom, men han er i ubalanse når han avslutter og ballen går rett på Ederson.
    74'
    Inn: Fernando Llorente
    Ut: Toby Alderweireld
    Får vi en gjentakelse av onsdagens Llorente-suksess?
    78'
    Rose mister ballen til Bernardo og slår hardt tilbake. Treffer ball, men lager frispark.
    80'
    Bernardo Silva langer skikkelig ut mot Rose ved to tilfeller ute ved sidelinjen, på grensen til ampert. Men det er Rose som blir dømt mot, når hjemmelaget får kastet.
    82'
    Sterkt av Sterling, som drar seg inn i banen under press, men han blir avvinket for offside.
    83'
    Litt ampert inne i feltet, også - Gazzaniga kommer til når Sanchez og Sterling hakker på hverandre. Roer seg heldigvis raskt.
    83'
    Foyth møter Sterling til dribledans, men beholder tålmodigheten og kommer fra det med ballen. Solid backspill.
    84'
    Inn: David Silva
    Ut: Phil Foden
    Dagens vordende matchvinner får stående ovasjoner etter sitt aller første Premier League-mål.
    85'
    Gult kort til Tottenham Hotspur
    Victor Wanyama
    Fernandinho blir høvlet ned av Wanyama på midtbanen, og sistnevnte belønnes med gult kort.
    86'
    Tottenham begynner å gå tom for tid. Moura får frispark når City-spillerne igjen er frustrerte.
    90'
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Sanchez bruker muskler mot Sterling og får frispark mot seg.
    90'+1
    Gult kort til Manchester City
    Raheem Sterling
    Nå er det mye galle fra onsdagens kamp som skal ut, her. Sterling involvert igjen, når han får gult kort for bruduljer.
    90'+3
    Jan Vertonghen
    Belgieren for også sin straff.
    90'+4
    Davies meier ned Sterling, men ikke før etter at gjestene har vunnet frispark.
    90'+4
    De får ingenting ut av det, og Sane ligger nede. Over tillagt tid, nå.
    90'+5
    Tre sterke og viktige poeng for Manchester City, her! Tottenham mister terreng i kampen om topp fire. For en intens andreomgang. Takk for følget!