Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Lagoppstillingene er inne til åpningskampen for lagene i Champions League..
    Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Ruben Dias, Garcia, Joao Cancelo - Bernardo, Rodri, Gundogan - Mahrez, Agüero, Sterling.
    Porto (4-2-3-1): Marchesin - Sarr, Mbemba, Pepe, Sanusi - Uribe, Sergio Oliveira - Corona, Fabio Vieira, Luis Diaz - Marega.
    En hel rekke unggutter har fått plass på Pep Guardiolas benk i dag. Felix Nmecha, Cole Palmer, Adrian Bernabe, Taylor Harwood-Bellis og Tommy Doyle spilte alle for U23-laget i helga, men har fått muligheten til å bli med A-laget i dag.
    Ellers gjør Guardiola to endringen fra Arsenal-kampen på lørdag. Foden og Ake går ut, mens Gundogan og Eric Garcia kommer inn.
    Porto sparker oppgjøret igang!
    1'
    Porto forsøker å trille opp langs høyre kant, men ballen trilles ut linja.
    2'
    Rolig åpning her. Manchester City triller mye ball i bakre ledd.
    4'
    Porto får et frispark på midtbanen.
    5'
    Zaidu Sanusi forsøker å vinne en corner, men ender opp med å feie ballen bak mål.
    6'
    Sterling jager en lang ball oppover kanten. Pasningen er svak og går ut over linja.
    7'
    Agüero jager, og presser ballen ut til utspill.
    7'
    Ballen slås i bakrom mot Sterling fra Cancelo. Lynvingen har nesten nok fart til å nå frem, men pasningen går helt inn til keeper.
    10'
    Diaz klemmer til mens han er under press. Ballen sklir av foten og går ut.
    13'
    Mål for FC Porto!
    Manchester City 0 - 1 FC Porto
    Mål: Luis Diaz
    DENNE SKLIR IKKE AV! Luis Diaz fører og fører innover i banen og klemmer til! Skuddet går ned i kroken og dermed er Porto i føringen! Det hele startet for øvrig med en grov feilpasning fra Ruben Dias.
    14'
    Straffe til Manchester City! Pepe feier ned Sterling, og da blåses det!
    17'
    Skal sjekkes med VAR. Har vel lite tro på at denne ikke står. Hodeløst av Pepe.
    18'
    TV-bilder viser faktisk at Gundogan stempler Porto-keeper Marchesin i forkant der. Kanskje de kan blåse frispark i forkant der?
    19'
    Straffen blir stående den.
    20'
    Manchester City scorer på straffe!
    Manchester City 1 - 1 FC Porto
    Mål: Sergio Aguero
    Agüero setter straffen lavt til sin venstreside. Marchesin er på ball, men klarer ikke å hindre den i å gå i mål!
    20'
    Hva driver du med der da, Ederson? Spiller en ball med vanvittig høy risiko og ballen havner i beina til Oliveira som setter ballen over mål. Der er du heldig, Ederson!
    23'
    City triller mye ball nå. Får ikke vanvittig mye ut av det. Porto står godt, og har ikke minst Marega som løper sokkene av seg på topp.
    27'
    Gult kort til Manchester City
    Kyle Walker
    Setter knottene til på Marega. Den store spissen roper i smerte, og det brølet der holder nok samtlige i Manchester våkne.
    28'
    Sanusi prøver seg fra skrå vinkel, men den er enkel for Ederson.
    33'
    Bernardo Silva
    Kolliderer med Diaz. Vet ikke om dette kortet burde vært delt ut.
    34'
    Joao Cancelo
    52 plukk opp på City i kveld visstnok.
    36'
    Mahrez prøver å finne Aguero i boks, men Pepe stanger unna.
    39'
    Så prøver Mahrez seg selv. Får ball fra Bernardo før han utfordrer. Prøver så å plassere den i lengste, men Sarr blokkerer forsøket.
    40'
    Sanisu ligger nede etter en duell med Walker. Får litt av den magiske issprayen så er han good to go.
    42'
    Walker redder City! Marega løper lekkert i bakrom og spiller til Oliveira som avslutter uten at Ederson er mellom stengene. Walker kommer inn som en reddende engel og hindrer at det står 1-2!
    43'
    Pep Guardiola har vært aktiv og irritert på sidelinjen denne omgangen. Skulle gjerne likt å sett pulsen på spanjolen nå. Den tror jeg ikke ligger på stedet hvil.
    45'
    Det er lagt til tre minutter.
    45'+1
    Diaz svinger inn mot Marega som får hodet på ballen, men spissen klarer ikke å styre den på mål.
    45'+3
    City triller ball, men sliter med å komme seg forbi Portos midtbaneledd i innledningen av omgangen.
    48'
    OJDA! Bernardo Silva svinger inn fra venstre, ballen stusses videre av Marega og plutselig er Ilkay Gündogan på skuddhold. Banker den mot lengste hjørne – men keeper avverger på glimrende vis.
    51'
    Pepe tar turen helt frem til venstrevingen. Det synes at han ikke har noe der å gjøre når han utfordrer Ruben Dias. Får likevel et innkast.
    53'
    Spillerbytte - FC Porto
    Inn: Wilson Manafa
    Ut: Luis Diaz
    Målscoreren går ut tidlig i 2. omgang.
    55'
    Garcia med et strøkent frempill mot Mahrez. Innlegget ikke like presist. City flinke til å holde på ballen, men sliter med å produsere sjanser.
    57'
    Porto forsøker seg på en kontring. Ruben Dias stanger unna.
    62'
    Det er nok det som er oppskriften for gjestene. Kontringer. Hittil i omgangen har imidlertid City vært veldig gjerrig.
    63'
    Gündogan vinner frispark i meget gunstig posisjon. 21-22 meter fra mål, litt til venstre. Fabio Vieira er meget oppgitt.
    65'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 2 - 1 FC Porto
    Mål: Ilkay Gündogan
    Oj, oj, oj! Gündogan vrir den over muren og setter den en halvmeter til side for keeper. Den er pen fra tyskeren.
    65'
    Eric Garcia
    Det er blåst frispark mot Gündogan. Garcia er fryktelig sent inne i neste situasjon mot Marega.
    67'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Phil Foden
    Ut: Ilkay Gündogan
    68'
    Inn: Ferran Torres
    Ut: Sergio Aguero
    68'
    Føler Guardiola seg trygg på seieren? Han tar i hvert fall ut begge målscorerne med noen og tjue minutter igjen på klokken.
    69'
    Oliveiro raser mot dommer. Han rives ned av Rodri på vei fremover og er særdeles misfornøyd med at City-spilleren unngår gult kort.
    71'
    Manchester City 3 - 1 FC Porto
    Mål: Ferran Torres
    Målgivende: Phil Foden
    Innbytteren drar av Pepe med en kroppsfinte, skaffer seg rom og banker ballen i mål.
    73'
    Porto klargjør tre bytter nå.
    77'
    Inn: Nanu
    Ut: Jesus Corona
    77'
    Inn: Mehdi Taremi
    Ut: Fabio Vieira
    77'
    Inn: Shoya Nakajima
    Ut: Zaidu Sanusi
    77'
    Inn: Evanilson
    Ut: Malang Sarr
    80'
    Sterling triller til Foden i boks, men unggutten rekker akkurat ikke å få med seg ballen med et godt nok touch. Dermed ebber det ut i ingenting.
    81'
    Kjempesjanse! Sterling vinner ball høyt i banen og setter fart. Slipper etter hvert til Mahrez som avslutter, men keeperen redder fint.
    83'
    I alle dager? Rodri feier til fra 30 meter og ballen går i stanga! Men det skjer når alle står i ro! For en rar situasjon. Sterling går i bakken og Pepe kjører kneet i spilleren. Da fyrer Rodri til mens alle andre har blikket et annet sted, og den går i stanga.
    84'
    Gult kort til FC Porto
    Pepe
    Får etter hvert kortet der, Pepe.
    84'
    Inn: Fernandinho
    Ut: Rodri
    85'
    Fernandinho
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Fernandinho ligger nede og holder seg til låret. Ser ikke godt ut dette.
    90'+3
    Inn: John Stones
    Ut: Fernandinho
    Må av her. Bare satt seg ned midt på banen her. Kan hende han er ute i en periode her.