2-1
10 945
7 140

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Manchester City og Borussia Dortmund!
    Erling Braut Haaland starter på topp mot gamleklubben. Også Akanji og Gündogan spiller mot sin tidligere klubb.
    Manchester City (4-3-3): Ederson - Stones, Akanji, Aké, Cancelo - De Bruyne, Rodrigo, Gündogan - Mahrez, Haaland, Grealish.
    Tror jeg det blir. Mulig det er Aké på backen også.
    Borussia Dortmund (4-3-3): Meyer - Meunier, Süle, Hummels, Guerreiro - Özcan, Can, Bellingham - Reus, Modeste, Reyna.
    Erling Braut Haaland har vært i strålende form for Manchester City, med ti mål på seks kamper i Premier League og to scoringer i den første Champions League-kampen for sesongen.
    Da er jo spørsmålet hvordan man kan stoppe ham? - Ingen vet hvordan man kan stoppe ham. Jeg ville vært verdt mye mer hvis jeg gjorde det. Vi må bare gjøre det vi kan for å stoppe ham, sier Dortmunds Jude Bellingham om Haaland ifølge UEFA. Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen
    Det er ikke lenge siden lagene møttes i Champions League. Våren 2021 spilte de mot hverandre i kvartfinalen. Det endte med 2-1-seier til Manchester City i begge kampene. For City scoret Foden ett mål i begge kampene, i tillegg til at Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez fikk ballen i mål. For Dortmund scoret Marco Reus i Manchester, mens Jude Bellingham scoret i Dortmund.
    Spillerne står klare i spillertunnelen.
    Stor applaus fra publikum da speakeren ropte opp Haalands navn før start. Ingen tvil om at han er populær.
    Lagene kommer inn på gressmatten.
    City-manager Pep Guardiola kommer ut i helsvart. Begge lag spiller med sørgebånd for å ære avdøde dronning Elizabeth.
    Det markeres også med ett minutts stillhet.
    Fin markering. Da er vi klare til kamp.
    City starter med ballen.
    Der var det over! En veldig underholdende andreomgang. Dortmund kjempet hardt, men holdt ikke hele løpet ut. Stones og Haaland snur kampen etter Bellinghams første scoring.
    Går rett i angrep. Mahrez prøver å tre gjennom til Haaland, men pasningen kommer ikke helt frem til nordmannen.
    1'
    Cancelo med et innlegg fra venstre. Haaland løper seg fri, men ballen går rett inn til keeper Meyer, som holder ballen i fast grep.
    2'
    Dortmund har knapt nok hatt ballen her de første minuttene.
    4'
    Mahrez prøver seg med et frekt innlegg inn foran første stolpe, men det er ingen lagkamerater som er med på tankegangen hans. Ballen går inn til Meyer.
    4'
    Dortmund har fått låne ballen litt nå.
    5'
    City som kontrollerer igjen nå. Foreløpig har Dortmund hatt ganske god kontroll.
    7'
    Reyna med en fin pasning mot Reus. Aké får satt inn en takling, men Reus får ballen tilbake og kommer seg til innlegg. Stanges unna.
    8'
    Bellingham presser Grealish like ved Citys 16-meter. Litt for ivrig i presset mener dommer Orsato, som blåser frispark til hjemmelaget.
    9'
    City fortsetter med å trille mye ball. Litt avventende foreløpig.
    10'
    Grealish prøver å tre ballen gjennom til Haaland, men der er det enormt trangt og nordmannen får aldri kontroll.
    13'
    Cancelo kommer rundt på kanten, men får ikke helt kontroll på ballen når han stormer inn i 16-meteren. Ballen dømmes til å være over dødlinja.
    13'
    City nærmer seg litt. Kommer seg til et par innlegg, og på det siste er Haaland nær ved å få headet ballen i mål fra to meter, men det er Süle som kommer først på ballen og får headet den unna.
    15'
    Kampens første avslutning på mål. Dortmund kontrer fint og Guerreiro får ballen videre til Özcan. Fra 15 meter prøver han å skru ballen opp i det lengste hjørnet, men presisjonen er ikke god nok og ballen går rett inn til Ederson.
    16'
    City skaffer seg en corner.
    17'
    De Bruyne prøver seg med en cornervariant hvor han prøver å finne Mahrez like utenfor 16-meteren. Mahrez lader for en volley, men det blir litt for mye luft i innlegget og det heades unna.
    18'
    De Bruyne får ballen igjen og slår inn fra venstre, men rett inn til keeper Meyer denne gangen.
    19'
    Mahrez prøver å finne De Bruyne inne i feltet. Hummels kommer inn og skjermer ballen ut av spill.
    19'
    Meunier kommer seg til innlegg fra høyre. Akanji går i bakken etter en dytt fra Modeste og City får frispark.
    20'
    City får en liten kontringsmulighet. De Bruyne slår inn mot Haaland, men innlegget blokkeres. Corner til hjemmelaget.
    22'
    Meyer bokser unna.
    23'
    Grealish prøver seg med et dribleraid på venstresiden. Kommer forbi to, men så sier det stopp.
    25'
    Haaland ganske anonym så langt. Men så får vi se om han dukker opp inne i boksen etter hvert.
    25'
    Stones spiller til Haaland, som prøver å få vendt seg tilbake mot venstrefoten like utenfor 16-meteren. Nordmannen stanses kontant.
    26'
    Cancelo skyter fra 25 meter. Høyt over.
    26'
    City-fansen våkner omsider litt etter en pipekonsert fra bortelagets fans.
    29'
    Cancelo feller Reyna. Frispark til Dortmund i brukbar innleggsposisjon.
    29'
    Reus svinger inn. Akanji header unna.
    30'
    Dortmund får et hjørnespark.
    31'
    Reyna svinger inn med mye kraft. Ballen går over alle og ut av spill.
    31'
    Meunier stormer fremover etter en miss fra Cancelo. Dortmund fyller opp med flere spillere inne i boksen og Meunier velger å legge 45 grader ut. Dessverre for Dortmund havner ballen mellom spillerne deres og sjansen forsvinner.
    33'
    Corner til City.
    34'
    Heades unna av Modeste.
    34'
    Grealish kommer seg til innlegg. Retningen er fin mot Haaland, men innlegget blir litt for høyt for spissen.
    34'
    Haaland viser seg litt frem. Spiller en herlig pasning ut mot Grealish, som går innover i banen og skyter. Via en Dortmund-spiller og ut til corner.
    35'
    Corneren blir ikke farlig. Dortmund får et frispark like utenfor 16-meteren.
    36'
    De Bruyne klarer å få til et innlegg fra venstresiden under press fra Süle. Haaland får en liten fot på ballen, men innlegget kommer bak ham og han får ikke kontroll.
    37'
    Dortmund er ganske nær på mange av kontringene sine. Det mangler bare et lite touch her og et lite touch der.
    39'
    De Bruyne prøver seg med en tidlig pasning gjennom mot Haaland. Süle står i veien.
    40'
    De Bruyne prøver igjen å tre gjennom til Haaland når City plutselig kommer to mot to. Belgieren er ikke helt i balanse og igjen blir pasningen stanset.
    41'
    Omgangen er i ferd med å ebbe ut her. Dortmund som har lyktes klart best med kampplanen så langt.
    43'
    Det er pause i Manchester. Det står 0-0 og det står vel muligens 0-0 i sjanser også. Dortmund har om noe vært nærmest.
    45'+1
    Der er vi i gang igjen. Ingen bytter.
    Dortmund virker litt mindre dype her i starten, men mulig det bare er kampen som ikke helt har satt seg.
    47'
    De Bruyne kommer seg ned mot linjen og slår hardt inn. Haaland lurer bak i feltet, men Meyer kommer fint ut og er først på ballen.
    49'
    City med ballen, som de har hatt ganske mye av i denne kampen.
    50'
    Cancelo prøver en frekk liten lobb mot Grealish, men den ballen når ikke frem.
    51'
    Står altså så kompakt så kompakt bakover, Dortmund.
    52'
    Og for en strålende kontring de varter opp med! Ballen tres gjennom til Reus, som drar av seg én City-forsvarer, før han prøver å curle ballen i nettet. Men det vil seg akkurat ikke. Marginene er mot ham, men det er kampens største sjanse. Det er det ikke noe tvil om.
    52'
    Gult kort til Manchester City
    Rodri
    Rodri litt tøff med Bellingham der, gult kort.
    54'
    De lyseblå triller mye kule, men det skorter i den siste tredjedelen. I alle fall så langt.
    55'
    Dortmund med nytt innlegg, fra høyre, men i blokka. Er frempå her, gjestene.
    56'
    Hjørnespark til Borussia Dortmund
    56'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Manchester City 0 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Jude Bellingham
    Målgivende: Marco Reus
    DU STORE VERDEN! VAKKERT! Corneren går gjennom feltet, til Marco Reus helt bak i feltet. Reus fyrer av mot målet, men før ballen når frem stikker Bellingham hodet opp, det med Haalands hånd på ryggen og markering. Stusser ballen forbi keeper i buret!
    57'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Riyad Mahrez
    58'
    Inn: Bernardo Silva
    Ut: Ilkay Gündogan
    58'
    Inn: Phil Foden
    Ut: Jack Grealish
    59'
    Pep gjør tre bytter, dette finner han seg ikke i.
    59'
    Foden med lang ball mot Haaland, men den blir for lang.
    60'
    City etablerer seg på Dortmunds banehalvdel.
    61'
    Men det kommer ikke noe mer ut av det enn et utspill fra mål.
    62'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Donyell Malen
    Ut: Giovanni Reyna
    62'
    Bytte på kanten. Kan det skape mer trøbbel for City?
    62'
    Foden over til De Bruyne, sistnevnte legger inn, eller forsøker. Rett i blokka.
    63'
    City har snudd kamper før denne høsten, så de kan jo, men klarer de det denne gangen?
    65'
    De Bruyne med innlegg fra langt hold, rett i nevne på Dortmunds keeper.
    66'
    HAALAND-SJANSE! Stikker mot nordmannen, som napper til seg ballen nesten helt nede ved stolperota. Fyrer av på direkten, men som nevnt, vinkelen er spiss og skuddet går i nettveggen. De Bruyne som serverte den lange.
    67'
    Cancelo drar seg inn i Dortmunds 16-meter, fin dragning, men stoppes før han rekker å fyre av.
    68'
    Alvarez mot Haaland, men en lang tå fra en Dortmund-stopper, sørger for at ballen ikke når frem.
    69'
    City presser og presser nå.
    71'
    Emre Can i bakken, får en trøkk i kneet etter en duell med De Bruyne, men kommer seg til slutt på bena og får en liten high five av Haaland.
    71'
    Så er det nesten igjen! Foden legger lavt mot bakre, der kommer Haaland skliende. Men Hummels får en fot på den og nekter sin tidligere lagkamerat avslutning på mål.
    72'
    Hjørnespark til Manchester City
    73'
    Slås på nærmeste, klareres.
    73'
    Bernardo Silva er frustrert. Mener han blir hindre utenfor Dortmunds 16-meter, men dommer er ikke enig.
    74'
    Dortmund kjemper med det de har bakover i banen, og de kjemper meget godt.
    76'
    77'
    Foden mot nærmeste. Rodri får hodet på den, hodestøter den ut over dødlinjen.
    77'
    Inn: Nico Schlotterbeck
    Ut: Anthony Modeste
    79'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Donyell Malen
    Prøver å hindre at City får tatt frisparket sitt. I alle fall drøye.
    80'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: John Stones
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    FYTTI KATTA! JOHN STONES DERE! Fyrer av en rakett fra utenfor 16-meteren og utligner for de lyseblål. Måker til med venstrefoten fra like utenfor høyre hjørne av 16-meteren. Suseren går i nærmeste hjørne.
    80'
    Nå blir det råkjør utpå her!
    82'
    Foden legger inn fra venstre, men det klareres.
    83'
    Silva med en strålende ball til Foden, som er nokså upresset og er i posisjon til å fyre. Men knoter i mottaket, og det blir ingen avslutning.
    83'
    Manchester City 2 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Joao Cancelo
    NYDELIG! HAALAND! Stiger høyest til værs inne i feltet og karatesparker inn 2-1.
    84'
    Zlatan-sammenligningene lar ikke vente på seg etter den scoringen.
    87'
    Nå blir det tungt for Dortmund å snu om. De var klar til å ri inn 1-0-seieren.
    88'
    Salih Ozcan
    88'
    Inn: Karim Adeyemi
    Ut: Marco Reus
    88'
    Inn: Youssoufa Moukoko
    Ut: Salih Ozcan
    88'
    88'
    Alfie blir filmet på tribunen mens han mimer at han avslutter som sønnen.
    90'
    Tre minutter er lagt til.
    90'+1
    City triller ball i Dortmunds sekstenmeter, men får ikke avsluttet skikkelig.
    90'+1
    Inn: Kalvin Phillips
    Ut: Erling Braut Haaland
    Han gir seg med den scoringen, herr Haaland. 26 mål på 21 kamper i Champions League nå.
    90'+2
    Rett utenfor fra Malen! Drar av Stones og fyrer av i god posisjon, men banker den utenfor. Nydelig forarbeid.
    90'+3
    Over overtiden her nå.
    90'+4
    Ampert her nå.
    90'+4
    Thomas Meunier
    90'+4
    Phil Foden
    90'+4
    Pep Guardiola skal snakke med dommeren, får gult kort og gir dommer en klem. Haaland smiler av det hele.