2-1
3 448
19 984

Ble dekket av Jostein Magnussen

Manchester City er i kvartfinalen i Champions League for fjerde sesong på rad. Med unntak av 2015/2016-sesongen har ikke klubben tatt seg videre i turneringen.
    Med sine 10 mål er Erling Braut Haaland toppscorer i Champions League denne sesongen.
    Erling Braut Haalands pappa, Alf-Inge, kom til Manchester City fra Leeds i 2000 og spilte tett på 40 kamper for klubben før han ble tvunget til å legge opp på grunn av en kneskade sommeren 2003.
    Erling Braut Haaland har vært på banen i europeisk cupfotball mot 10 ulike lag. Han har scoret mot ni av dem. Den eneste motstanderen som klarte å "temme" Haaland var nordirske Glenavon. Det var da Haaland fikk sin europacup-debut i juli 2018, i en kvalik til Europa League.
    Borussia Dortmund har bare én seier på de fem siste kampene i alle turneringer. Lørdag ble det tap hjemme mot Eintracht Frankfurt.
    Jadon Sancho, som var i Manchester Citys fotballakademi i to sesonger fra mars 2015 før han dro til Borussia Dortmund, er fortsatt skadet og blir ikke å se i kveld.
    Borussia Dortmund er i sin første kvartfinale i Champions League siden 2016/2017. Da røk tyskerne 6-3 over to kamper mot Monaco.
    Erling Braut Haaland starter på topp for Borussia Dortmund.
    Manchester City starter slik: (4-2-4): Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Rodri, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Bernardo Silva, Foden
    Slik starter Borussia Dortmund: Hitz - Guerreiro, Hummels, Akanji, Morey - Can, Dahoud, Bellingham - Knauff, Reus - Haaland.
    Dortmund gjør tre endringer etter helgens tap mot Eintracht Frankfurt. Morey, Knauff og Dahoud får sjansen fra start, mens Schulz, Delaney og Hazard er benket.
    Kanskje litt overraskende at Manchester City ikke fant plass til Raheem Sterling? Pep Guardiola ser ut til å velge en "falsk nier" - en rolle som Kevin De Bruyne og Gündogan vil bytte på i kveld.
    Benken til Manchester City i kveld har nok av kvalitet: Steffen, Trafford, Ake, Sterling, Jesus, Agüero, Zinchenko, Laporte, Torres, Mendy, Fernandinho og Garcia.
    Sånn passe kaldt i Manchester i aften med tre plussgrader.
    Pep Guardiola sier i et intervju med Sky Sports at han bare "har brukt fem minutter til å snakke om kampen". - Vi skal gjøre det vi har gjort de siste fire-fem månedene. Vi vil prøve å vinne og så fly til Tyskland å vinne i neste uke, sier Manchester City-manageren.
    Guardiola hevder City ikke vil gjøre noe ekstra overfor Haaland. - Absolutt ikke. Vi må spille vårt spill, er beskjeden fra City-sjefen.
    Borussia Dortmund har tre spillere under 21 år i startelleveren i kveld: Jude Bellingham (17), Ansgar Knauff (19) og Erling Braut Haaland (20). Bellingham, som kom fra Birmingham, er tidenes nest yngste spiller til å starte en Champions League-kvartfinale.
    Dette er benken til Borussia Dortmund: Burki, Drljaca, Delaney, Hazard, Schulz, Brandt, Reinier, Meunier, Piszczek, Tigges, Passlack og Reyna. Giovanni Reyna er for øvrig sønnen til en tidligere Manchester City-spiller, Claudio Reyna.
    Haaland er ikke snauere enn at han synger med på Champions League-hymnen.
    Kampen er i gang på Etihad Stadium.
    City spiler max to-touch-fotball i starten. Dortmund får ikke tak i ballen.
    2'
    Frispark til Manchester City FC på halvdelen til Borussia Dortmund.
    3'
    Dortmund setter inn presset først på midtbanen.
    4'
    Mye slurv fra Dortmunds side i starten med dårlige pasninger og personlige feil.
    7'
    Jude Bellingham
    Borussia Dortmund angriper. Jude Bellingham får inn et skudd på mål, men nettkjenningen uteblir.
    7'
    Bellingham får avsluttet, men skuddet går rett på City-keeperen. Corner til Dortmund.
    7'
    Hjørnespark til Borussia Dortmund
    8'
    Corner til City.
    11'
    Kevin De Bruyne (Manchester City FC) slår en corner fra høyre side på Etihad Stadium.
    11'
    I Manchester slår Kevin De Bruyne en corner fra høyre.
    12'
    Ovidiu Hategan signaliserer et frispark til Borussia Dortmund på egen banehalvdel.
    12'
    Utspark fra Ederson. Haaland jager nå på topp, men er jo helt alene.
    15'
    Det spilles på en feilvendt Haaland, som mister ballen.
    16'
    Borussia Dortmund tildelt et frispark på egen banehalvdel. City står høyt på det.
    17'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Kevin De Bruyne
    Målgivende: Riyad Mahrez
    Emre Can gir bort ballen - helt uten press - og blir straffet knallhardt. City kan kontre og De Bruyne setter enkelt inn 1-0. Mahrez slår ut fra dødlinjen til en umarkert kaptein.
    19'
    Her har De Bruyne akkurat satt ballen bak Hitz.
    20'
    Nesten for Haaland! Er på vei gjennom men klarer ikke å få ballen med seg. Er rasende på seg selv der, 20-åringen.
    24'
    Frispark for Manchester City FC på egen banehalvdel.
    24'
    Akanji starter på egen halvdel og fosser frem. Kommer seg helt til 20 meter før det er bom stopp.
    27'
    I Manchester har et frispark blitt tildelt hjemmelag. Mahrez får det. De Bruyne gjør seg klar på 30 meter. Stopperne har kommet opp.
    29'
    Straffe til City, er det Can igjen?
    30'
    Det er et billig straffespark.
    30'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Emre Can
    Emre Can mottar et gult kort i Manchester, og må dermed stå over en kamp for Borussia Dortmund.
    30'
    VAR sjekker om det er straffe til Manchester City
    30'
    Hva gjør dommeren da? Han ga Can gult kort for å protestere.
    31'
    Dommeren ombestemmer seg - heldigvis.
    33'
    Ingen straffe til Manchester City
    32'
    Rodri holder seg til hodet etter den situasjonen med Can. TV-bildene viser at det hadde han ingen grunn til. I tillegg er jo ballen i hånden til City-spilleren.
    34'
    Ovidiu Hategan signaliserer et frispark til Manchester City FC.
    35'
    Det vil jo være merkelig hvis kortet blir tellende for Can.
    36'
    Dommer Ovidiu Hategan viser Jude Bellingham (Borussia Dortmund) det gule kortet. Men for hva?
    37'
    Bellingham scorer, men dommeren blåser frispark. Mener unggutten går for hardt i keeperen som roter det til for seg selv. Dommeren har en dårlig sak viser TV-bildene. Farefullt spill, nja ... Siden dommeren blåser før Bellingham setter ballen i mål så kan ikke VAR redde dommeren ...
    38'
    38'
    City kan kontre, men Hummels får avverget.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Den rumenske dommeren ble reddet av VAR én gang. Han burde nok ha fått en ekstra titt på det målet han annullerte til Borussia Dortmund. Det frisparket etter at keeper Ederson dummet seg ut så billig ut. Bellingham stempler ikke Ederson, som også bildet viser.
    - Det er en feil avgjørelse av dommeren, mener TV2-ekspert Erik Huseklepp etter å ha sett på annulleringen.
    Borussia Dortmund tildelt et frispark på egen banehalvdel.
    47'
    Foreløpig ingen bytter på de to lagene.
    47'
    Haaland er løs! Bruker musklene og Dias preller av! Får ikke dreis på avslutningen som reddes av keeper. Er litt ute av balanse når han skyter med venstrefoten.
    49'
    Frispark Borussia Dortmund.
    49'
    Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund) løfter inn en corner fra høyre på Etihad Stadium.
    51'
    Phil Foden
    Skudd utenfor mål, Manchester City. Det er Foden som prøver seg.
    52'
    Borussia Dortmund er langt bedre med nå i 2. omgang.
    56'
    Guardiola skal sette innpå en spiss. Jesus gjør seg klar.
    58'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Gabriel Jesus
    Ut: Bernardo Silva
    Manchester City FC bytter ut Bernardo Silva med Gabriel Jesus. Dette er det første byttet som Pep Guardiola gjør i dagens kamp.
    59'
    Gabriel Jesus (Manchester City FC) vinkes av for offside i Manchester.
    60'
    Ovidiu Hategan signaliserer et frispark til Borussia Dortmund.
    61'
    Haaland blir tatt. Frispark rett utenfor 16-meteren.
    61'
    Det er 18 meter. Blir det Reus? Jepp, men skuddet går rett i muren. Treffer Dias i hodet.
    62'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Ansgar Knauff
    Edin Terzic gjør dagens første bytte i Manchester, når han tar ut Ansgar Knauff og setter inn Giovanni Reyna.
    63'
    Phil Foden
    Målsjanse på Etihad Stadium! Phil Foden fyrer av et skudd på mål, men keeper avverger.
    65'
    Redning, Borussia Dortmund. Fodens skudd blir reddet på streken av keeper. Det er De Bruyne som serverer.
    65'
    69'
    I Manchester har et frispark blitt tildelt hjemmelag.
    70'
    De Bruyne viser sin misnøye med dommeren etter en avgjørelse.
    72'
    Kevin De Bruyne
    Manchester City FC avanserer forover i Manchester. Kevin De Bruyne avslutter, men treffer ikke mål.
    76'
    Phil Foden
    Målsjanse til Manchester City FC! Phil Foden treffer mål, men keeper redder.
    77'
    Foden skyter rett på keeper, som gir en retur. Den får Hummels sparket unna.
    77'
    Borussia Dortmund, prøver et skudd, men det reddes
    77'
    City fortsetter å presse.
    78'
    Hvor mye skal Dortmund risikere nå med 13-14 minutter igjen? 1-0 gjør jo at returkampen er helt åpen. Skal de fortsette å jage et bortemål eller "snøre igjen sekken"?
    79'
    Tyskerne sliter litt med å komme opp i City-spillerne nå. Beina går ikke like fort.
    80'
    Phil Foden
    Manchester City FC angriper, men avslutningen til Phil Foden går utenfor.
    81'
    Foden med en god soloprestasjon. Kommer seg fri innenfor 16-meteren, men skuddet går utenfor.
    81'
    Inn: Thomas Delaney
    Ut: Mahmoud Dahoud
    Borussia Dortmund bytter ut Mahmoud Dahoud med Thomas Delaney, Ståle Solbakkens tidligere kaptein i FC København.
    81'
    Det slås langt mot Haaland, men 20-åringen rekker bare nesten ballen.
    82'
    Inn: Thomas Meunier
    Ut: Mateu Morey
    Mateu Morey (Borussia Dortmund) erstattes av Thomas Meunier.
    81'
    Dortmund klarer ikke å komme seg ut av eget forsvar.
    83'
    Haaland kommer langt ned for å hente ballen.
    83'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Manchester City 1 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Marco Reus
    Målgivende: Erling Braut Haaland
    Haaland med en nydelig assist til Reus. Veteranen starter og spilles fri av Haaland før han setter ballen i lengste hjørne. Praktfullt angrep og der har Dortmund bortemålet sitt.
    84'
    86'
    Frispark Manchester City FC.
    86'
    I Manchester slår Phil Foden en corner fra venstre.
    87'
    Frispark for Borussia Dortmund på egen banehalvdel.
    88'
    Manchester City 2 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Phil Foden
    Målgivende: Ilkay Gündogan
    Manchester City FC leder 2-1 etter en scoring av Phil Foden. Foden fikk sin tredje store sjanse. Og nå sitter den.