0-1

Ble dekket av Arilas Berg Ould-Saada

Hjertelig velkommen til livedekningen av La Liga-oppgjøret mellom Mallorca og Real Sociedad. Solen stråler over Estadio Son Moix, der VG er til stede for å følge Martin Ødegaards andre kamp for klubben han er på utlån til de neste to sesongene.
    Ødegaard åpner Real Sociedad-karrieren med en svært lovende prestasjon i debuten mot Valencia forrige helg. Han ble hyllet i spanske medier for en kamp der han var konstant involvert og sto bak det aller meste laget hans foretok seg offensivt.
    Lagoppstillingene er rett rundt hjørnet, og det vil være en veldig stor overraskelse dersom Ødegaard ikke skulle være i Real Sociedad sin.
    Det er ellers verdt å se opp for et annet Real Madrid-utlånt stjerneskudd: 18 år gamle Takefusa Kubo fra Japan ble klar for Mallorca denne uken, i håp om at han – i likhet med Ødegaard – kan få den spilletiden og utviklingen han trenger for å bli klar for storklubben i hovedstaden. Trolig starter Kubo på benken i dag, men det er grunn til å tro at han kommer inn etter hvert.
    Real Sociedad: Moyá - Zaldúa, Le Normand, Zubeldia, Aihen - M. Merino, Illarramendi - Januzaj, Ødegaard, Oyarzabal - Willian José.
    Real Sociedad stiller uforandret etter 1-1-kampen mot Valencia i serieåpningen sist helg.
    Dagens dommer har et fint navn. Valentin Pizarro Gomez.
    Mallorca: Reina; Sastre, Valjent, Raillo, Lumor; Rodriguez, Baba, Sevilla, Fabas; Junior, Budimir.
    Kubo er ikke med i kamptroppen til Mallorca.
    Det er meget varmt i dag i Mallorca. Det blir spennende å se hvor mye det påvirker kampen.
    Solen skinner som bare det, men flomlysene står likevel på.
    Lagene gjør seg klar i spillertunnellen nå.
    Real Sociedad i lyseblå og hvite drakter. Vertene i røde.
    Mallorca har altså rykket opp to år på rad. Flott stadion i solparadiset.
    Vi er i gang.
    1'
    Ser at Ødegaard umiddelbart legger seg som en hengende spiss/offensiv midtbane - sentralt i banen - bak Willian Jose.
    1'
    God mulighet umiddelbart for Mallorca. Lago Junior kommer til heading fra 6-7 meter, men den går rett på Moya som holder trygt i målet til Real Sociedad.
    2'
    Ett innlegg fra Real Sociedads Aihen går over alt og alle. Januzaj nærmest å nå den, men det er ikke mulig
    3'
    Ødegaard vinner ballen høyt slik at Willian Jose får mulighet til å skyte fra 16 meter. Det går i blokka - og til corner for gjestene.
    4'
    Ødegaard svinger inn corneren for Real Sociedad. Den ramler ned på femmeteren, men en Mallorca-forsvarer er først på ballen. Godt slått dødball av nordmannen.
    4'
    Budimir kommer til avslutning for Mallorca, men det er avvinket for en offside
    6'
    Ødegaard prøver å tre fram Januzaj, men sistnevnte rekker ikke ballen.
    8'
    Jevn start. Et lite overtak til Mallorca.
    8'
    Real Sociedad prøver å spille seg ut bakfra. Det ender med balltap på egen halvdel.
    11'
    Mallorca vinner en corner
    12'
    Et skudd fra distanse fra Mallorcas Baba går høyt over.
    13'
    Ødegaard kommer først på en ball i en duell innenfor Mallorcas boks, men nordmannen får ikke ballen under kontroll
    14'
    Ødegaard med flere pasninger på Mallorcas halvdel. Enkle, greie pasninger.
    17'
    Gult kort til Real Sociedad
    Mikel Merino
    Mister kontroll på ballen og ender med å stemple Mallorcas Budimir.
    19'
    20 minutter spilt. En brukbar sjanse til Mallorca. Ellers lite å skrive hjem om foreløpig.
    20'
    Baba meget sterk i løpeduell med Oyarazabal ute på Real Sociedads venstreside.
    20'
    Ødegaard får ballen og spiller fram Illaramendi. Fint gjennomspill av Ødegaard. Innlegget til Illaramendi går bak mål.
    22'
    Sevilla forsøker et skudd fra distanse. Triller inn i klypene til Moya som keepermat - søndagstapas.
    23'
    Gjestene vinner en corner. Ødegaard går ut for å ta den. Denne gang skal den slås utover.
    23'
    Ødegaards corner lander fint ned på bakre. Flere spillere går ned. Gjestene roper på straffe. Dommer lar det gå.
    24'
    VAR skal se om det er noe grunn til å blåse straffe. Snakk om at Januzaj rives ned mens Ødegaards corner var i lufta.
    24'
    VAR har vurdert ferdig. Ikke noe straffe
    25'
    Januzaj får frispark på egen halvdel.
    25'
    Ødegaard får stadig ballen på Mallorcas halvdel. Han spiller den trygt videre.
    26'
    Budimir krangler seg forbi flere forsvarere og kommer til skudd ved kanten av femmeteren. Den går i blokka.
    29'
    VAR ser på en mulig hands av Illaramendi - og isåfall et straffespark til Mallorca. Det er ikke noe straffe vurderer VAR.
    29'
    Ødegaard går ofte bredt ut til høyre. Så han kan trekke inn med venstre.
    31'
    Ødegaard kommer fritt fram inne i 16 meteren på høyre siden etter flotte kombinasjoner med Januazaj. Innlegget til Ødegaard går inn til keeper Reina. Fine tendenser!
    32'
    Mallorcas venstreback Lumor vinner et hjørnespark
    32'
    Corneren ender med innkast for Real Sociedad.
    33'
    Real Sociedad styrer litt utpå her nå. Triller mye ball, men finner ikke åpningene helt øverst i banen. Ødegaard trekker ned for å skape litt rom, men løpene sitter ikke helt hos lagkameratene rundt.
    35'
    Real Sociedad får frispark 20-25 meter fra målet til Mallorca. Fin skuddposisjon for en venstrefot.
    37'
    Januzaj skyter på frisparket. Rett i muren...
    38'
    Ødegaard med flere fine finter og dragninger, før han går ned i bakken inne i straffefeltet. Dommer vinker spillet videre. Ødegaard slår ut med armene. Nesten så nordmannen driblet seg gjennom alene med keeper. Ser vel ut som at dommers vurdering er korrekt.
    40'
    Stor sjanse for Real Sociedad. Illaramandi slår inn til Oyarazabal. Fra fem meter header han over. Kampens første virkelig store sjanse.
    42'
    Kampens tredje hjørnespark til Real Sociedad.
    43'
    Ødegaards corner ender hos Mallrocas Sevilla. Mallorca avverger.
    43'
    Ser ut som Real Sociedad-stopper Le Normand tråkker over og blir stemplet i det han skulle lande i forsøk på å nå Ødegaards corner.
    44'
    Legges til ett minutt.
    45'+1
    Stolpe ut for Real Sociedad. Illaramendi med et perfekt gjennomspill i bakrommet til Oyarzabal. Han tar ned ballen fint før avslutningen går i stolpen og ut.
    45'+2
    Da er det pause! Kampen åpnet jevnt - før Real Sociedad har avsluttet med to store muligheter. Ødegaard er mye involvert i gjestenes angrep og har gjort en god figur.
    Lagene kommer tilbake på banen for den andre omgangen.
    Real Sociedad sparker i gang de siste 45 minuttene av denne kampen.
    46'
    Ingen bytter i pausen
    46'
    Ødegaard får seg en dytt i ryggen ved midtbanen. Frispark.
    47'
    Ødegaard med herlig hæl-pasning til Januzaj. Innlegget til sistnevnte tar Mallorca seg av.
    49'
    Real Sociedad har ballen mest i starten av andre omgang.
    51'
    Ødegaard mottar ballen ved hjørnet av 16 meteren. Han får ikke ballen helt med seg og taper den til stopper Raillo.
    52'
    Frispark til gjestene ved spissen av 16 meteren.
    53'
    Ødegaard skal slå inn. Er nok litt for skrå vinkel til å skyte direkte.
    53'
    Ødegaard lemper inn. Mallorca nikker vekk.
    53'
    Ødegaard med et fint oppspill til Willian Jose. Han legger igjen til Merino, som mister ballen.
    56'
    Lago Junior jobber fram hjørnespark for Mallorca.
    56'
    Le Normand nikker corneren unna. Mallorca kommer på ny og Febas skyter. Den er grei for Moya
    57'
    Robin Le Normand
    58'
    Spillerbytte - Mallorca
    Inn: Aleksandar Trajkovski
    Ut: Aleix Febas
    58'
    Real Sociedad har mye ball - uten å finne hull i Mallorca-forsvaret.
    60'
    Oyarzabal skyter fra 18 meter. Keeper Reina er ute av posisjon, men får reddet den tross svak plassering.
    61'
    Spillerbytte - Real Sociedad
    Inn: Alexander Isak
    Ut: Willian Jose
    Det svenske talentet inn
    63'
    Inn: Portu
    Ut: Adnan Januzaj
    63'
    Ødegaard med fin pasning til Portu, men innbytteren mister den inne i 16 meteren.
    64'
    Real Sociedad styrer mer og mer nå.
    64'
    Ødegaard slår et frispark inn i femmeteren. Mallorca-forsvaret vinner i lufta.
    67'
    Mallorca spiller seg fint ut og kommer fram på venstresiden. De vrir til høyre. Sastre skyter fra 25 meter. Dårlig treff og mange meter utenfor.
    69'
    En haug med dueller i Real Sociedads felt. Gjestene får ryddet opp i kaoset.
    70'
    Inn: Alex Alegria
    Ut: Ante Budimir
    71'
    Skummel situasjon i Mallorcas felt! Keeper Reina er ute av posisjon og Portu slår inn mot Ødegaard. Den blir nikket unna av forsvaret.
    72'
    Inn: David Zurutuza
    Ut: Mikel Merino
    73'
    Da har Real Sociedad gjort unna alle byttene. Ødegaard er fortsatt på banen.
    73'
    Nære 0-1! Illaramendi klemmer til fra distanse. Den går liiike utenfor den venstre stolpen. Reina var riktig nok bra etter og hadde kanskje stoppet den HVIS den gikk på innsiden av stolpen
    74'
    Kvarter igjen. Får vi et mål og en vinner?
    75'
    Ødegaard mister ballen på egen halvdel. Mallorca kontrer og kommer til legg fra venstre ved Lumor - som ender som et skudd! Den spretter i stolpen! Keeper Moya var utspilt der.
    78'
    Gult kort til Mallorca
    Raillo
    River ned Isak rett utenfor 16 meteren.
    79'
    Ødegaard har ballen i hendene. Virker meget lysten på å ta dette frisparket fra litt skrått hold fra 17-18 meter.
    79'
    Ødegaard legger ned ballen. Det spørs om ikke vinkelen er for spiss?
    80'
    Muren står jo vitterlig ikke ni meter unna?
    80'
    Ødegaards frispark skrur i nettveggen. Han får den over muren, men den går på feil side av stolpen. Så ut som keeper Reina hadde kontroll.
    81'
    Mallorca får hjørnespark
    82'
    Mål for Real Sociedad!
    Mallorca 0 - 1 Real Sociedad
    Mål: Martin Ødegaard
    Ødegaard spiller fram Portu nydelig ute til høyre. Så får Ødegaard ballen tilbake på 16 meter, og med et perfekt mottak er han alene med keeper! Og Ødegaard setter den så trygt opp i det venstre hjørnet!
    83'
    Det er Ødegaards første scoring i Real Sociedad
    84'
    Mallorca nære 1-1! Sevilla skyter fra distanse, men Moya får slått unna. Skummel skru i ballen der.
    86'
    Oyarzabal går med ballen og får tiden til å gå.
    88'
    Ødegaard jobber bra hjem og vinner ballen. Han slår ballen perfekt til Oyarzabal før Ødegaard får den tilbake. Han tar med seg ballen i 16 meteren og kommer til skudd fra 3-4 meter skrått fra mål. Keeper Reina redder med beina! Nesten så Ødegaard ble tomålsscorer.
    90'
    Ødegaard blir holdt litt av Sastre i forkant av skuddet. Ikke nok til straffe, ifølge dommer.
    90'
    Petter Veland, Strive-kommentator, tvitrer dette: Martin Ødegaard er første nordmann med scoring i LaLiga siden John Carew scoret for Valencia på bortebane mot Celta Vigo 2. mars 2003.
    90'+1
    Legges til tre minutter
    90'+1
    Ødegaard med fin ball i bakrommet mot Isak, men det er blåst frispark til Mallorca i forkant
    90'+2
    Isak jobber fram en corner for Real Sociedad. Da ser der ut til at Ødegaard blir matchvinner