1-1
1-2
208
130

God søndag og hjertelig velkommen til Kurlandsparken! Her skal vi følge oppgjøret mellom naboklubbene Lørenskog og Strømmen i cupens første runde.
    Endelig får hjemmelaget spille en obligatorisk fotballkamp igjen. Sist Lørenskog var involvert i en tellende kamp, var mot Rommen 26. oktober 2019. Det er 638 dager siden.
    Siden da har Strømmen, som befinner seg på nivå to i norsk fotball, fått lov til å spille halvannen sesong. 2020-sesongen endte med fornyet kontrakt i 1. divisjon, noe som meget mulig kan skje også i 2021. Per nå ligger gråtrøyene på 13. plass med lik poengsum som både Sandnes Ulf og Stjørdals-Blink på henholdsvis kvalik- og nedrykksplass.
    Dagens cupoppgjør skulle opprinnelig blitt spilt på Lørenskogs hjemmebane Rolvsrud, men på grunn av ombygging av anlegget måtte LIF finne en alternativ stadion. Valget falt på Kurlandsparken som ligger en langpasning unna bortelagets fort Strømmen Stadion. Vi snakker om et vaskeekte lokaloppgjør her.
    Det blir spennende å se i hvilken fatning dette Lørenskog-laget er i. 3. divisjonslaget, med ambisjoner om å rykke opp, skal inn i en komprimert sesong som starter i august. Det betyr at blåtrøyene kommer inn til denne kampen kun med treningskamper i beina.
    Strømmen vil nok på ingen måte ta lett på oppgaven i dag, med tanke på at de har ambisjoner om å nå langt i turneringen. Men de må antageligvis klare seg uten spillere som Bjørkkjær, George, Kaland, Bojang, Dahlby, Sjølstad, Andresen og Valberg som alle sliter med skader. Enkelte vil kanskje få spilletid, men neppe 90 minutter ifølge Strømmen sine nettsider.
    Kurlandsparken er hjemmet til den lille klubben Kurland FK. På sine Facebooksider skriver de i forkant av dagens kamp de skal være vertsskap for: Selv om vi nok er mest kjent for å ha 'fostret opp' en rekke solide toppspillere på kvinnesiden, har vi også i perioder hatt gode seniorlag på herresiden. Vi som har vært i klubben en stund, husker selvsagt sesongen 2003, hvor Kurland spilte i 3.divisjon avdeling 5. I samme avdeling befant Strømmen seg med sine beste menn. Kampen på Strømmen Stadion den gangen endte med 3-4 seier til Kurland. Rett nok rykket Kurland ned igjen samme år. Men laget gjorde seg langt ifra bort, ble vel 20 poeng totalt, noe som dessverre ikke holdt til fornyet kontrakt. Vi må vel være ærlige å si at Kurland dette året hadde 'en viss fordel' av å spille hjemmekamper på Kurlandsparken. Det var før kunstgresset sin tid, og banen var en dårlig grusbane med ensidig takfall. Faktisk over 1,5 meter høydeforskjell mellom langsiden på tribunesiden, og langsiden mot Skihytta. Men Kurland fikk med seg ganske mange poeng mot betydelig bedre motstand det året.
    Lørenskogs nye hovedtrener, Knut Erik Roaas Johansen, får en tøff debut i sjefsstolen. Derfor stiller han dag naturlig nok med toppet mannskap. Vi er spent på om LIF kommer ut i en 4-3-3-formasjon eller med en trebackslinje. Vi får følge med når kampen blåses i gang.
    Ole Martin Nesselquist tar som antatt ikke lett på oppgaven i dag og stiller med et sterkt mannskap. Førstekeeper Lillevik, Sjølstad og kaptein Jahr er de tyngste forfallene i startelleveren blant de som er skadefrie. I tillegg spiller Torje Naustdal sin siste kamp i Strømmen-drakta for denne gang. 21-åringen setter straks kursen mot Rogaland og Eliteserie-spill for FK Haugesund.
    Nydelig sommervær i Lørenskog i dag. Tretribunene begynner som smått å fylles med publikum. Vi ser frem til avspark i dette lokaloppgjøret i cupen!
    0'
    Vi er i gang i Kurlandsparken! Gjestene i helgrått med avspark.
    1'
    Callaku utfordrer Fossum på venstrebacken. Legger tilbake til Mikalsen som slår inn i feltet, men via et LIF-hodet og inn i fanget på keeper Drevland.
    3'
    Strømmen tar tidlig tak i ballen i Kurlandsparken.
    4'
    Gullteig jaker på topp for hjemmelaget, men får frispark mot seg i duell med Strømmen-kaptein Tvedte.
    4'
    Fine Strømmen-kombinasjoner, men Farstad får feiet ballen vekk foran egen 16-meter.
    5'
    Lørenskog har mer enn nok med å forsvare seg de første fem minuttene her. Men vinner et frispark midt på halvdelen til Strømmen nå. Luftskytset flyttes opp.
    6'
    Godt slått av Singh. Treffet hodet til Forsberg, men stopperen avvinkes for offside.
    7'
    Andresen krangler seg forbi tre Strømmen-spillere midt i banen. Får fortjent frispark. Tas kort denne gangen.
    8'
    Mikalsen trer gjennom Callaku som slår farlig inn fra høyre. Lørenskog-forsvaret får ikke klarert og det ender med et skudd fra 20 meter fra Mikalsen. Rett på Drevland som slår i ufarlig område.
    10'
    Lørenskog ypper seg. Andresen med et godt innlegg mot Gullteig, men Mikalsen henger godt med i duellen.
    11'
    Morsomme åpningsminutter i Lørenskog. Begge lag sender nok av spillere frem når de angriper.
    13'
    Buhake får kjenne på ballen for første gang i kampen. Et høyt innlegg fra Farstad plukkes enkelt av keeperen fra Rwanda.
    14'
    Fossmo en med en fin ball i bakrom mot Gullteig som stormer frem. Men Bukahe er flott ute og avverger med føttene utenfor egen 16-meter.
    15'
    Singh og Mikalsen har hatt noen fine dueller en mot en så langt. Denne runden vinner Mikalsen, men Singh er hele tiden på hugget.
    16'
    Achrifi feller Gullteig på 25 meter. Frispark i god posisjon for hjemmelaget.
    17'
    Forsberg prøver å bøye ballen over muren, men skuddet går noen meter over. Dårlig forsøk av stopperen.
    18'
    Drevland med en forferdelig vurdering når han lar et langt oppspill sprette foran seg og over hodet hans. Ballen har retning mål, men dommer blåser for offside på Idrissi som jaget den løse ballen. Merkelig situasjon, og keeper Drevland slipper med skrekken.
    19'
    Singh er på farten igjen! Spilles fri i bakrom, skrått inne i 16-meteren. Skuddet går via Olafsen og til corner.
    20'
    Godt slått, men Buhake er modig i feltet og får etter litt om og men fanget kula.
    20'
    Xhaferi lager et unødvendig frispark mot en feilvendt Callaku. Frispark på 30 meter for Strømmen. God innleggsposisjon.
    22'
    Callaku prøver skuddet. Via muren, men uten vanskeligheter for Drevland som holder.
    23'
    Nytt frispark. Denne gangen til hjemmelaget. Midt på halvdelen til Strømmen og midt i banen.
    23'
    Xhaferi med en dårlig avlevering. Høyt og løst og dermed enkelt for Buhake som får mer selvtillit i feltarbeidet sitt.
    24'
    Gult kort til Lørenskog
    Ole-Marius Forsberg
    Leverer først en sterk sklitakling på Idrissi, men blir for heit i neste duell med Renå Olsen. Men får nok det gule for å sparke bort kula.
    26'
    Frisparket klareres til corner av Gullteig.
    27'
    Mot Tvedte på bakerste stolpe. Han header tilbake i feltet hvor Callaku ligger og lurer. Skuddet fra 18 meter går over målet til Drevland.
    27'
    Drikkepause i Kurlandsparken. Helt åpen kamp så langt.
    28'
    Mikalsen ser ut til å halte utpå banen, men fortsetter enn så lenge. Har vært positiv så langt, backen.
    29'
    Vi er i gang med kampen igjen.
    30'
    Mål for Lørenskog!
    Lørenskog 1 - 0 Strømmen IF
    Mål: Marius Andresen
    Målgivende: Aleksander Askilsrud
    Backen kommer på et sugende løp og setter ballen i korteste hjørnet bak Buhake! Først er det Daush som vender fint på midtbanen og spiller lekkert ut mot Askildsrud. Han ser sin høyreback komme i full spiker på høyresiden. Stikkeren er perfekt vektet og dermed kan Andresen holde toppfarten sin. I steget fyrer han mot mål og ballen lurer seg forbi Strømmen-keeperen som ikke klarer å sperre luka ved sin nærmeste stolpe. Dermed er hjemmelaget i føringen!
    31'
    Kalddusj for Strømmen like etter drikkepausen.
    33'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Alexander Sannes
    Ut: William Moan Mikalsen
    Mikalsen må dessverre gi seg. Inn kommer Lillestrøm-utlånte Sannes. Spissen tar plass høyt i banen.
    33'
    Byttet betyr at Cheng er ny venstreback og Renå Olsen går over som høyreback. Sannes legger seg på venstrekant der Cheng spilte tidligere.
    35'
    Det er ikke ufortjent at Lørenskog er i ledelsen. Selv om Strømmen har hatt flere avslutninger har 3. divisjonslaget vært fullt på høyde med sine naboer fra 1. divisjon.
    35'
    Strømmen forsøker å heve spillet sitt, men Lørenskog har foreløpig god kontroll defensivt.
    37'
    Callaku har vært Strømmens beste offensive spiller. Drar seg løs fra to LIF-karer og skyter fra 17 meter. Men skuddet bremses i Farstad og havnet helt inn i fanget til Drevland.
    38'
    Lørenskog bruker en hver fast situasjon til å dra ned tempoet. Usikkert om det er for å drøye eller puste ut. Laget har tross alt ikke mange ukene med treningsgrunnlag bak seg.
    40'
    Fint Lørenskog-spill. Et innlegg fra venstre triller helt over mot Xhaferi som prøver seg med et skudd på direkten. Midtbanespilleren treffer ikke skikkelig og dermed går ballen et stykke utenfor mål.
    41'
    Renå Olsen legger inn fra høyre. Ballen daler ned på bakerste stolpe hvor Sannes får til en brukbar heading. Drevland må i full strekk og redder til corner. God sjanse for Strømmen!
    43'
    Drevland jobber seg ut i feltet og får fistet den høye corneren vekk. Godt keeperspill.
    43'
    Sannes drar en frekk luke på Andresen på venstrekanten og stormer inn i LIF-feltet. Men Forsberg sikrer godt og får en fot på ballen. To gode prestasjoner.
    44'
    Mer Strømmen nå. Achrifi skyter fra drøyt 20 meter. Rett på Drevland.
    44'
    Brage Naustdal holder på å få en god skuddmulighet, men Fossmo leser spillet godt.
    45'
    Flott Lørenskog-angrep! Ballen slås fra høyre over til motsatt side hvor Singh varter opp med et fint mottak. Skuddet bli midlertid for svakt og dermed enkelt å holde for Buhake.
    45'+3
    Frispark til Strømmen på tampen av omgangen. Midt på banen.
    45'+3
    Ballen pumpes opp, men Farstad nikker unna.
    45'+3
    45'+3
    Dommer Henrik Andreas Grenå Pettersen blåser i sin fløyte og lagene går til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.
    En flott omgang med fotball har vi fått i Kurlansparken. Hjemmelaget er fullt på høyde med sine motstandere fra to nivå høyere i norsk fotball og det er ikke ufortjent at de leder på 'hjemmebane'. Strømmen sliter med å skape de store sjansene og har en jobb å gjøre hvis det ikke skal bli exit allerede i første runde av cupen.
    45'
    Lørenskog triller i gang de siste 45 minuttene i Kurlandsparken!
    46'
    Forsberg legger Idrissi i bakken. Frispark til gjestene på 30 meter. Innleggsposisjon for Renå Olsen.
    47'
    Helt over mot Tvedte som klinker til på hel volley. Langt over, men stopperen har allerede vært avvinket for offside.
    47'
    Fint oppbygd angrep av Strømmen. Til slutt vinner Renå Olsen en corner for gjestene.
    49'
    Tvedte header mot mål på bakerste stolpe, men ballen går en liten meter over tverrliggeren. Frisk start av gjestene på omgangen.
    49'
    Buhake nøler med ballen i beina med en jagende Singh rundt seg som en hissig veps. Men keeperen slipper med skrekken når Tvedte rydder opp.
    51'
    Andresen med en tøff, men ren takling på Cheng som var på vei inn i feltet. Lørenskog-spillerne gir ikke ved dørene her.
    53'
    Strømmen girer litt opp nå. Det blir spennende hvor lenge Lørenskog klarer å holde tempoet i beina.
    54'
    Nok en gang er Tvedte høyest i feltet, men kapteinen presses såpass hardt at headingen ikke får retning mot mål. Hjemmelaget tar over.
    54'
    Daush og Cheng i en tøff luftduell. Førstnevnte blir liggende en liten stund, men er heldigvis på beina igjen.
    56'
    Singh jager en ball i bakrom. Buhake kommer ut, men er ikke i nærheten av å rekke ballen. Lobben fra Singh går dessverre for hjemmelaget et stykke utenfor. Den kunne vingen muligens utnyttet bedre.
    57'
    Andre gule kort til Lørenskog
    Får sitt andre gule for en altfor sen takling på Achrifi! Lørenskog reduseres til ti mann. Achrifi spilles flott gjennom på venstrekanten og chipper ballen over Forsberg som kommer inn i en susende sklitakling. Kortet er det ingen verdens ting å si på, og en skuffet Lørenskog-kaptein må tusle av banen.
    58'
    Frisparket lempes inn og Lørenskog for ikke klarert. Callaku lusker på bakerste og får til en god avslutning. Men Drevland er med på notene og slår unna farlig område.
    60'
    Da har Lørenskog fått en formidabel utfordring med å holde på ledelsen med en mann færre på banen. En halvtime gjenstår i Kurlandsparken, minst.
    61'
    Lørenskog har flyttet spiss Gullteig ned som midtstopper etter det røde kortet på Forsberg.
    62'
    Inn: Mats Andre Kaland
    Ut: Brage Naustdal
    62'
    Inn: Martin Sjølstad
    Ut: Walid Chafouk Idrissi
    62'
    Inn: Sander Birkeland
    Ut: Mustapha Achrifi
    Trippelbytte av Nesselquist.
    62'
    Strømmen peser på nå. Lørenskog blir spilt dypere og dypere.
    63'
    Singh ligger som en ensom svale på topp for hjemmelaget nå. Men Lørenskogs nummer ni har vist at han skape mye ut av lite tidligere i omgangen.
    64'
    Daush har tatt over kapteinsbindet fra utviste Forsberg. Midtbanespilleren blir viktig, med tanke på å holde på ballen.
    66'
    Frispark til hjemmelaget. Midt på halvdelen til Strømmen.
    66'
    Spillerbytte - Lørenskog
    Inn: Soufian Abarkach
    Ut: Noah Skattun
    66'
    Frisparket slås lavt inn. Gjennom hele feltet og til utspill fra Buhake.
    67'
    Sjølstad slår inn fra venstre. Ballen stusses av Renå Olsen mot Callaku som banker til. Via en LIF-rygg og til corner.
    67'
    Slås mot nærmeste stolpe. Lørenskog-forsvaret kriger godt og får headet unna.
    68'
    Flere blå spillere sitter og tøyer alle mulige muskelgrupper nå. Dette er og blir en kraftanstrengelse for laget som ikke har spilt en offisiell kamp på over halvannet år.
    69'
    Bølge på bølge fra Strømmen nå. Et innlegg fra Birkeland finner bare nevene til Drevland som har vært god i dag.
    70'
    Singh spilles opp i bakrommet, men er helt alene mot fire Strømmen-spillere. Selv for uforutsigbare Singh ble det minst en grå spiller for mye.
    72'
    Inn: Lauritz Andresen Skjelle
    Ut: Daniel Gullteig
    72'
    Så får Lørenskog-spillerne en etterlengtet vannpause. Nesselquist samler sine gutter for å legge en slagplan for hvordan bryte ned den blå-røde forsvarsmuren.
    73'
    Inn: Kristian Jahr
    Ut: Magnus Tvedte
    Tvedte fikk en kjenning i låret. Byttes ut med kaptein Jahr.
    73'
    Spillet er i gang igjen.
    74'
    Strømmen kommer seg enkelt gjennom på høyrekanten. Birkeland har hatt et godt innhopp og slår et solid innlegg. Men ingen i grå trøye når frem på den ballen.
    75'
    Inn: Mohammad Ibrahim Alkabra
    Ut: Artan Xhaferi
    75'
    Olafsen kommer høyest, men får ikke noe klem på headingen.
    75'
    Kvarteret gjenstår. Strømmen trykker og trykker på. Lørenskog forsvarer seg heroisk og med en aktiv keeper bakerst.
    77'
    Hjørnespark til Strømmen IF
    77'
    Michael Singh
    Singh strekker seg etter en ball, men tar et Strømmen-bein i stedet. Belønnes med det gule kortet.
    77'
    Kjempemulighet for Callaku! Frisparket lempes mot Jahr på bakerste stolpe. Kapteinen er knallsterk og får headet på tvers tilbake i feltet. Der er Callaku som klemmer til på direkten. Men ballen suser utenfor nærmeste stolpe. Strømmen nærmer seg!
    78'
    Lørenskog på en aldri så liten visitt i Strømmen-feltet. Innbytter Abarkach spinner rundt med Renå Olsen, men innlegget blir tatt hånd om av gjestenes forsvar.
    80'
    Callaku brenner nok en stor mulighet! Cheng stormer frem på venstrekanten og slår et lekkert innlegg på bakerste hvor Callaku er fullstendig alene. Vingen legger ballen til rette, men makter ikke plassere skuddet i lengste hjørnet. Nå sløser gjestene med mulighetene her.
    81'
    Inn: Jake Petur Martin
    Ut: Aleksander Askilsrud
    Tidligere Strømmen-spiller Martin kommer inn med sårt tiltrengte friske bein.
    82'
    Birkeland slår et smart innlegg mellom stopper og keeper, men Drevland er djerv og kaster seg inn i duellen med Sannes og vinner ballen. Strålende keeperspill!
    83'
    Jubelen står i taket når Fossmo vinner et utspill i duell med Sannes. Nå øyner hjemmefansen en aldri så liten cupbombe.
    85'
    Frustrasjonen brer seg i Strømmen-leiren nå. To innlegg på rad som seiler gjennom hele feltet.
    86'
    Mål for Strømmen IF!
    Lørenskog 1 - 1 Strømmen IF
    Mål: Sander Birkeland
    Målgivende: Christopher Cheng
    Så sitter den endelig for gjestene! Det skjer igjen på venstresiden for Strømmen. Cheng, som har vært usedvanlig offensiv i andre omgang, kommer på nytt til innlegg inne i boksen. Denne gangen slår han flatt inn 45 grader hvor Birkeland får stå helt umarkert. Han har ingen problemer med å styre inn utligningen med høyrefoten. Nedtur for hjemmelaget, som har kjempet tappert.
    87'
    Strømmen presser på for å avgjøre før eventuelle ekstraomganger.
    90'
    Kaland får plass til å skyte på 20 meter. Men presisjonen er ikke på plass for innbytteren. Utspill.
    90'+1
    Lørenskog vinner et frispark midt på banen og bruker tid.
    90'+1
    Strømmen kommer på en voldsom kontring! Cheng holder tempoet oppe og slipper videre til Callaku som trer gjennom Birkeland. Han prøver skuddet fra skrått hold, men Fossmo gjør en heltemodig innsats når han blokkerer avslutningen. Strålende forsvarsspill.
    90'+2
    90'+3
    Lørenskog 1 - 2 Strømmen IF
    Målgivende: Morten Renå Olsen
    Innbytteren avgjør kampen for gjestene! Markeringen glipper fullstendig for hjemmelaget. På bakerste stolpe får Birkeland stå fullstendig alene. Midtbanespilleren demper kula, sikter og bare banker ballen i nettet bak en tapper Drevland. Der fikk ikke keeperen mye hjelp og dermed går det mot avansement for 1. divisjonslaget.
    90'+3
    Lørenskog kaster alt de har i angrep.
    90'+5
    Frispark til Renå Olsen. Nå har gjestene god tid.
    90'+5
    90'+6
    Kampen er over i Kurlandsparken og Strømmen tar seg videre til andre runde i cupen med et nødskrik! Etter en jevn førsteomgang fikk Lørenskog det tøft etter at kaptein Forsberg fikk sitt andre gule kort for dagen. Strømmen presset konstant på for utligning, men fikk ikke uttelling før helt på tampen. Innbytter Birkeland ble den store helten med to sene scoringer, begge gode avslutninger fra innenfor 16-meteren. Lørenskog kan være stolte av innsatsen de la ned, og ut ifra spillet de viste før utvisningen vil de bli å regne med i årets 3. divisjon. Strømmen kan se frem imot ny runde i cupen og tar med seg en god opplevelse inn i seriespillet. Eivind Tveter takker for følget og ønsker en riktig god sommer videre!