1-2
83
184

Hei, og velkommen til livedekning av cupkampen mellom Lysekloster og Åsane!
    NM er tilbake, og i dag er det Lysekloster og Åsanes tur til å endelig spille cup igjen. Vertene Lysekloster spiller i 3. divisjon, mens Åsane holder til to divisjoner høyere, i OBOS-ligaen.
    Lysekloster har sammen med mange andre breddeklubber hatt trenings- og kampnekt siden våren 2020. Dagens cupkamp mot Åsane blir dermed lagets første siden 26. oktober 2019! Den sesongen ble det 2. plass i serien, et lite stykke bak Vard.
    Som OBOS-ligalag har Åsane kunnet spille kamper det siste halvannet året. I fjor ble det en sterk 5. plass, men Ranheim ble for sterke i kvalik. Denne sesongen har det gått tråere, og med kun fire poeng på de siste åtte kampene, ligger laget nord for Bergen på 11. plass. Lysekloster vil dermed håpe på å beseire et litt skadet dyr og sørge for en liten cupbombe i ettermiddag.
    Årets NM, den første siden 2019, blir for øvrig veldig annerledes. Kun tre runder skal spilles dette året (2. runde neste helg og 3. runde i september). Deretter fortsetter cupen i 2022, med finale i mai.
    Nesten for varmt på Lysekloster. Solen skinner, det er helt vindstille og gradestokken viser 27 grader. Vi gleder oss til kampstart!
    0'
    Lysekloster sparker i gang kampen! Første kamp siden oktober 2019 for 3. divisjonslaget.
    1'
    Nilsen og Lysekloster kommer på en kontring, men den tidligere utenlandsspissen skyter godt over mål fra 25 meter.
    3'
    Tverrliggeren for Åsane! Lorentzen header i treverket fra kloss hold.
    5'
    Slås langt mot Nygard, men helt inn til Lysekloster-keeper Melnicenko.
    7'
    Ueland drar ned Dahl. Burde kanskje fått det gule der, Åsane-kapteinen.
    8'
    Lysekloster med frispark. Ballen ender til slutt hos Abdulkadir, men avslutningen er veik.
    10'
    Åsane får frispark ute på deres høyreside. Skal svinges inn.
    11'
    En Lysekloster-spiller får hodet på ballen og stanger frisparket unna.
    11'
    Krohnstad ser etter Dahl på løpetur, men pasningen er upresis.
    13'
    Gult kort til Åsane
    Simen Lassen
    Altfor sent inni en Lysekloster-spiller.
    13'
    Abdulkadir bryter fint, men Nilsen slår ballen rett i en Åsane-spiller når hjemmelaget kan komme på en gunstig kontring.
    15'
    Åsane med frispark rett utenfor 16-meteren, men treffer muren.
    15'
    Åsane triller mye ball, men Lysekloster forsvarer seg dypt og godt.
    18'
    Abdulkadir danser seg forbi en Åsane-spiller, men lykkes ikke når han prøver seg på forsvarsspiller nummer to.
    19'
    Hille gir til ny corner.
    21'
    Litt frem og tilbake, men Åsane får til slutt ballen vekk fra farlig område.
    22'
    Stor Lysekloster-sjanse! Bildøy fyrer fra litt skrått hold innenfor 16-meteren. Stryker stolpen.
    25'
    Drikkepause i varmen.
    25'
    Venstreback Eide Vågen fremprovoserer en corner.
    28'
    Heades vekk.
    28'
    God mulighet for bortelaget. Svinges inn og keeper Melnicenko gir til corner etter en god Åsane-heading.
    29'
    Hjørnespark til Åsane
    29'
    Mål for Åsane!
    Lysekloster 0 - 1 Åsane
    Mål: Geir André Herrem
    Målgivende: Tomas Kristoffersen
    Stanger den i lengste! Flott hodestøt. Åsane er i ledelsen.
    29'
    Rojas header til ny Åsane-corner.
    31'
    Får ballen igjen, og svinger inn i retning Lorentzen, som header over.
    32'
    Krohnstad klarerer et Åsane-innlegg.
    34'
    Herrem fremme med pannebrasken igjen! Melnicenko fister til corner.
    35'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Sindre Austevoll
    Ut: Bjarte Haugsdal
    Tidlig Åsane-bytte.
    35'
    Melnicenko bokser unna.
    35'
    Kort corner, som han får han igjen. Skyter fra kanten av 16-meteren, men utenfor. Godt forsøk.
    39'
    Rolig periode nå. Lysekloster har ikke fått til noe offensivt etter Åsanes ledermål.
    40'
    Bildøy drar seg inn i banen og skyter igjen, men rett i Åsane-blokka.
    41'
    Stor Lysekloster-sjanse! Bildøy slår inn, og inne i boksen står Nilsen og prøver seg på en halvvolley. Hille redder fint for Åsane.
    42'
    Lysekloster klarerer én og to ganger inne i egen boks.
    43'
    Kristoffersen skyter for Åsane. Godt utenfor.
    44'
    Triller til Kristoffersen ute på 20-25 meter. Han skyter rett på Milnicenko.
    45'+1
    45'+3
    Vi er halvveis på Lysekloster Family Arena. Åsane leder 1-0 etter et fint hodestøt av Geir André Herrem på en corner. Lysekloster har hatt et par farligheter, men det er fortjent at bortelaget leder. Blir spennende å se om Lysekloster kan slå tilbake i 2. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang. Kan Lysekloster komme tilbake, eller rir Åsane dette i havn?
    46'
    Rolig start på omgangen. Åsane som triller.
    49'
    Blir aldri farlig.
    50'
    Lysekloster får et frispark midt inne på Åsanes halvdel. Kan flytte frem litt folk her.
    52'
    Hjemmelaget slår inn to ganger, men innleggene blir for dårlige.
    53'
    Slås langt mot målscorer Herrem, men det blåses mot spissen for armbruk.
    54'
    Gult kort til Lysekloster
    Christian Dahl
    Dahl og Lysekloster kontrer, men spissen løpes og takler til slutt en Åsane-spiller. Helt korrekt.
    58'
    Inn: Ole Kallevåg
    Ut: Geir André Herrem
    59'
    Lysekloster 0 - 2 Åsane
    Mål: Stian Nygard
    Målgivende: Henrik Ødemark
    Fine Åsane-kombinasjer, som starter med et dårlig utspill fra keeper Melnicenko. Trilles ut venstre, og på bakre stolpe header Nygard inn 2-0. Da blir det tøft for Lysekloster.
    61'
    Bokses unna av Hille, men Lyskloster svinger inn igjen. Austevoll stanger vekk.
    62'
    Rojas header like utenfor!
    64'
    Krohnstad ser etter Abdulkadir, men ballen blir litt for lang. Førstnevnte kjenner litt på krampa like etter.
    66'
    Drikkepause på Lysekloster Family Arena.
    68'
    Spillerbytte - Lysekloster
    Inn: Håvard Oppedal Rinde
    Ut: Abdulmajid Kamal Abdulkadir
    68'
    Vi er i gang igjen.
    70'
    Nilsen med fin stikker bak Åsane-backen og til Rinde, men innbytteren velger å slå på tvers. Burde skutt der.
    72'
    Bildøy stoppes av bortelaget like før han ser ut til å skulle skyte.
    74'
    Kevin Berg
    For tøff med en oransje spiller.
    74'
    Kristoffer med et flott innlegg som treffer kaptein Ueland. Han forsøker å forlenge hodestøtet, men Melcineko redder greit.
    77'
    Rojas skyter godt utenfor for Lysekloster.
    77'
    Inn: Henrik Sperrevik
    Ut: Christian Dahl
    77'
    Lysekloster får frispark. Bildøy skal skyte fra 20 meter.
    78'
    Venstrekanten skyter over.
    78'
    Sperrevik god med ryggen til og vender fint opp. Slår igjennom Nilsen, men rett på Hille. God mulighet.
    80'
    Inn: Jonas Fredriksen
    Ut: Erlend Hellevik Larsen
    83'
    Inn: Joel Mugisha
    Ut: Stian Nygard
    83'
    Lysekloster kontrer, men det renner ut i sanden.
    84'
    Inn: Preben Skorpen
    Ut: Kevin Berg
    86'
    Lysekloster får et frispark.
    87'
    Hjørnespark til Lysekloster
    87'
    Mål for Lysekloster!
    Lysekloster 1 - 2 Åsane
    Mål: Håvard Oppedal Rinde
    Målgivende: Marius Bildøy
    Innbytter Rinde header inn reduseringen, via tverrliggeren! Nå blir det spennende sluttminutter!
    88'
    Lyseklosters Bildøy fører ballen over sidelinja.
    90'
    Krohnstad ser etter Rinde, men pasningen blir for løs.
    90'+1
    Nilsen stoppes av Ueland.
    90'+3
    Åsane med to-tre kast nede ved Lyseklosters cornerflagg. Går mot borteavansement.
    90'+4
    Lysekloster får frispark. Kan ikke være lenge igjen nå.
    90'+5
    Lysekloster roper på hands og straffe, men får ingenting! Den ser diskutabel ut!
    90'+5
    90'+5
    Åsane går videre til 2. runde i cupen med 2-1-seier mot Lysekloster. OBOS-ligalaget ledet 1-0 halvveis og doblet ledelsen etter én times spill, men Lysekloster gjorde det spennende på slutten da innbytter Håvard Rinde reduserte like før ordinær tid var over. Det siste som skjedde i kampen var at hjemmelaget ropte på straffe, men dommer Bjørn Tore Tvedt valgte å ikke blåse i fløyta. Lysekloster har muligens grunn til å føle seg snytt der, men dét betyr ingenting nå. Åsane skal spille NM-kamp også neste helg.