251
377

Hei, og velkommen til livedekningen fra Kringsjå, hvor det er duket for byderbyet mellom Lyn og Vålerenga.
    Lyn ligger før denne runden på en åttendeplass på tabellen med 12 poeng på 14 kamper, kun med ett poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen bak. De regjerende serie- og cupmesterne fra Vålerenga ligger på en fjerdeplass med 26 poeng, kun to poeng bak LSK Kvinner på bronseplassen, men gultrøyene fra Lillestrøm har én kamp mindre spilt.
    I forrige runde var Lyn på besøk på Nadderud Stadion hvor de møtte Stabæk. Lyn tok ledelsen i dette oppgjøret ved Sofie Tunes, men Stabæk snudde kampen og vant til slutt 2-1.
    Vålerenga var sist i aksjon da de møtte Rosenborg på Intility Arena i cupens semifinale. Jack Majgaard Jensen og laget hans imponerte stort i denne kampen og vant til slutt hele 4-0. Agnete Nielsen, Thea Bjelde, Rikke Marie Madsen og Marie Dølvik Markussen scoret målene som tok VIF til cupfinalen. Cupfinalen spilles 31. oktober på Ullevaal Stadion, og der er motstander serieleder Sandviken.
    I Vålerengas siste seriekamp møtte de rivalene fra LSK Kvinner på Intility Arena. VIF vant denne kampen 2-1, hvor Marie Dølvik Markussen og Agnete Nielsen scoret blåtrøyenes mål.
    I det motsatte oppgjøret mellom Vålerenga og Lyn denne sesongen var det VIF som gikk beseirende ut med en solid 4-0-seier. To mål fra Synne Jensen og Elise Thorsnes sørget for dette resultatet.
    Dagens hoveddommer er Emilie Rodahl Torkelsen, på linjene har hun med seg Line Cathrine Nymoen og Mari Ballangrud. Fjerdedommer for dagen er Herman Holthe.
    Lagene er klare, og vertenes trener Tom Stenvoll gjør én endring på laget som tapte 2-1 mot Stabæk i forrige kamp. Iselin Sandnes Olsen er ute og erstattes av Emilie Bølviken. Jack Majgaard Jensen gjør også én forandring fra 4-0-seieren mot Rosenborg i forrige kamp. Agnete Nielsen er ute og erstattes av Rikke Marie Madsen.
    Lagene entrer banen og det er straks klart for avspark på Kringsjå!
    0'
    Rikke Marie Madsen sparker i gang byderbyet på Kringsjå.
    1'
    Bott slår inn mot Bjelde inne i boksen, men vertene får klarert ut til innkast.
    2'
    Dølvik Markussen mister ballen og Tandberg får slått inn fra høyre, men gjestene får et frispark inne i boksen.
    4'
    Bott slår et høyt innlegg fra høyre mot Dølvik Markussen på venstresiden, men ballen blir litt for lang og går ut over dødlinja.
    5'
    Tunes river Stefanovic i bakken på midtbanen. Frispark til Vålerenga.
    6'
    Thomsen slår frisparket inn i boksen, men det avvinkes for offside inne i feltet.
    6'
    Jorde er for tøff i en duell med Nygard på midtbanen. Frispark til gjestene som tas kjapt.
    7'
    Gashi vinner et frispark på egen banehalvdel som trilles i gang kjapt.
    8'
    Bækkelund går knalltøft inn i Stefanovic ute på høyresiden til gjestene. Heldig som ikke får det gule kortet der, Bækkelund.
    9'
    Thomsen svinger frisparket inn i boksen, og der inne stanger Sigurdardottir ballen til side for mål.
    10'
    God mulighet for Lyn! Tandberg spiller gjennom Godø som kommer seg alene mot mål og avslutter fra noe skrått hold, men Seabert hindrer scoring med en sterk reaksjonsredning.
    12'
    Dølvik Markussen prøver seg på et skudd fra rundt 16 meter, men skuddet blir løst og reddes enkelt av Odden.
    16'
    Nok en gang tester Dølvik Markussen skuddfoten, men også denne gangen redder Odden godt.
    17'
    Closs legger inn fra venstre, men Seabert er offensivt ute og plukker ballen.
    19'
    Tomter tar med seg ballen langs venstresiden og legger inn, gjestene klarerer til corner.
    20'
    Corneren slås lavt inn og ender opp hos Stefanovic som skyter, men skuddet blir blokkert og vertene får klarert.
    20'
    Closs forsøker seg på en avslutning fra distanse som går et stykke til side for mål.
    25'
    Madsen slår et lavt innlegg foran mål, men innlegget blir svakt og plukkes opp enkelt av Odden.
    26'
    Lyn spiller seg fint fremover og kommer seg til et innlegg ved Closs, men Seabert plukker innlegget greit.
    27'
    Lyn spiller seg nok en gang fint opp i banen og det legges inn fra venstre i 16-meteren av Tunes, men også denne gangen er Seabert nede og fanger ballen.
    29'
    Gashi fyrer avgårde et skudd fra distanse som går til side for mål.
    29'
    Har klart seg godt mot et antatt bedre Vålerenga-lag så langt her, Lyn.
    35'
    Mål for Vålerenga!
    Lyn 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Dejana Stefanovic
    Målgivende: Rikke Madsen
    Vålerenga tar ledelsen på Kringsjå! Madsen spiller til Stefanovic utenfor 16-meteren, Stefanovic drar så av et par Lyn-spillere og drar til. Ballen går så via hodet til Bækkelund, endrer retning og ballen går i mål bak en utspilt Odden.
    37'
    Klareres.
    41'
    Godø får en ball foran mål og header et stykke til side for mål.
    43'
    Odden er ute og bommer fullstending, og ballen klareres ut til ny corner.
    43'
    Slås lavt inn og klareres. Svak corner.
    44'
    Dølvik Markussen legger inn mot Thomsen på bakerste stolpe, men ballen går over dansken. Femmeter til Odden.
    45'
    Det legges til minimum ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause på Kringsjå, og det er Vålerenga som går i garderoben med ledelse. Det har vært en ganske jevn førsteomgang med mange dueller og høy intensitet. Etter 37 minutter gikk bortelaget i ledelsen da Stefanovic fyrte avgårde et skudd som gikk via Bækkelund og i mål bak en utspilt Odden i Lyn-målet. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Olaug Tvedten
    Ut: Catherine Bott
    46'
    Tandberg sparker i gang andre omgang.
    46'
    Thomsen feller Tunes ute på venstresiden ved midtbanen. Frispark til Lyn som tas kjapt.
    47'
    Stor mulighet for Vålerenga! Dølvik Markussen forsøker å legge ballen i lengste hjørne, men ballen sniker seg på utsiden av målet til Odden.
    49'
    Hjørnespark til Vålerenga
    49'
    Vålerenga opprettholder trykket etter corneren. Stefanovic og Tvedten kombinerer flott mot mål, men Tvedten går i bakken og Odden plukker ballen.
    51'
    Vertene har slitt i åpningen av denne andreomgangen.
    52'
    Tandberg går knallhardt inn i Tomter midt på vertenes banehalvdel. Frispark til Vålerenga.
    53'
    Thomsen slår frisparket inn og ballen går over dødlinja. Femmeter til Odden.
    54'
    Bjelde slår en fin ball ut mot Dølvik Markussen på venstresiden. Sistnevnte får til slutt en dårlig touch og vertene får klarert.
    56'
    Har presset høyt og tatt over fullstendig i andre omgang her, Vålerenga.
    58'
    Gult kort til Lyn
    Cathinka Tandberg
    Går nok en gang knallhardt inn i Tomter på midtbanen og denne gangen belønnes hun med kampens første gule kort av dommer Torkelsen.
    59'
    Odden og Stefanovic blir liggende nede inne i 16-meteren, og må få assistanse fra det medisinske apparatet.
    61'
    Begge kommer seg på beina igjen.
    62'
    Bjelde setter på turboen langs høyresiden og legger inn, men ballen klareres til corner.
    63'
    Heades ut til ny corner.
    63'
    Bokses ut av Odden rett i beina til Madsen, men dansken setter ballen langt over mål.
    63'
    Closs legger inn fra venstre og den klareres til corner.
    65'
    Seabert forlenger til ny corner på motsatt side.
    65'
    Slås bak mål. Femmeter til Seabert.
    65'
    Lyn har spilt seg mer inn de siste minuttene nå.
    68'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Cathinka Tandberg
    69'
    Inn: Selma Hernes
    Ut: Laura Gashi
    69'
    Inn: Katie Stengel
    Ut: Marie Dølvik Markussen
    69'
    Slås rett i hanskene til Odden.
    70'
    Closs slår inn fra venstre, men ballen går ut over dødlinja.
    72'
    Stefanovic spiller til Thomsen på 16 meter som fyrer avgårde et skudd midt på Odden.
    74'
    Jorde kliner til fra distanse, men ballen går langt over målet til Seabert.
    76'
    Inn: Synne Jensen
    Ut: Rikke Nygard
    78'
    Closs blir liggende nede etter en smell, men kommer seg til slutt på beina igjen.
    78'
    Bjelde forsøker å spille gjennom Stengel, men ballen blir upresis og ender opp i hanskene til Odden.
    81'
    Tvedten legger inn fra høyre, ballen går så via et Lyn-bein og ut til corner.
    83'
    Odden bommer på ballen og den går til slutt over til ny corner.
    83'
    Femmeter til Odden.
    84'
    Inn: Maria Fink
    Ut: Maja Maria Staubo Nordahl
    85'
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Anna Palm
    85'
    Inn: Kristin Haugstad
    Ut: Emilie Bølviken
    85'
    Vålerenga vinner et frispark midt på vertenes banehalvdel. Frisparket tas av Tomter.
    88'
    Frisparket spilles kort til Stefanovic, som spiller tilbake til Tomter. Venstrebacken legger så inn, men ballen går over alle i feltet.
    88'
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Thea Bjelde
    88'
    Jorde slår et innlegg fra høyre, men Seabert er trygg i feltet og plukker ballen.
    89'
    Det legges til minimum fire minutter.
    90'+1
    Tunes legger inn fra høyre og Seabert fanger ballen over dødlinja. Corner til Lyn.
    90'+3
    Slås på bakerste, men Vålerenga får til slutt klarert.
    90'+3
    Corneren slås inn i feltet, og nokså alene foran mål får Godø heade ballen, men ballen går over til Seabert.
    90'+3
    Stefanovic blir liggende nede og må få hjelp fra det medisinske apparatet.
    90'+5
    Får hjelp ut av banen, Stefanovic.
    90'+6
    Stengel og Bækkelund blir liggende nede etter en duell på midtbanen, men begge kommer seg på beina igjen.
    90'+7
    Fink slår en høy ball i feltet, men Seabert plukker.
    90'+9
    90'+9
    Dommer Torkelsen blåser av, og Vålerenga vinner byderbyet på Kringsjå! Det var en jevn og spennende kamp med mange tøffe dueller. Kampens eneste mål kom etter 37 minutter da Dejana Stefanovic satte ballen i mål via hodet til Joanna Bækkelund. Begge lag hadde muligheter til å score flere mål, men det ble med Stefanovic sitt ene og gjestene tar med seg alle de tre poengene østover i hovedstaden. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en riktig god helg!