1-2
2 556
2 425

Ble dekket av NTB

Hei og hjertelig velkommen skal du være til denne dekningen av byderbyet mellom Lyn og Vålerenga i andre runde av cupen.
    Øst mot vest. Arbeiderklasse mot borgerlige. Klanen mot bastionen. Vålerenga mot Lyn. En kamp som betyr enormt for begge lag. Alt ligger til rette for en skikkelig folkefest i Oslo når det historiske byderbyet mellom Vålerenga og Lyn igjen finner sted. Hvem vil gå videre fra 2. runde i cupen på en strålende solskinnsdag på Bislett stadion?
    Lyn er den norske toppklubben som forsvant. Klubben gikk konkurs i 2010, og har siden både skiftet navn til Lyn 1896 og vært helt nede i 4.divisjon. Vestkantklubben som per i dag trenes av meritterte Jan Halvor Halvorsen, jakter for tiden opprykk fra 2. divisjon. Halvorsens mannskap har fått en brukbar sesong på sesongen, og ligger på 4.plass etter syv serierunder. I første runde av cupen gjestet Lyn vestkanten av østkanten, nærmere bestemt Nordstrand, der de slet seg videre med en 1-0-seier.
    I likhet med byrivalen, slet Vålerenga seg også videre fra 1.runde. 4.divisjonsslaget Råde skal ha for innsatsen, men måtte til slutt se slaget tapt etter at Dicko Eng ble kampens enste målscorer. Heller ikke starten på Eliteserien har vært enormt overbevisende fra Fagermos menn. Etter åtte runder er fasiten 9.plass og 10 poeng, hele 15 poeng bak serieleder Bodø/Glimt. Bohemene kommer fra et surt tap borte mot Stabæk. Vålerenga-spiller Henrik Bjørdal har uttalt at han ønsker å legge Stabæk-kampen bak seg, og helle rette fokus mot Bislett og Lyn.
    Til tross for at de nå spiller i forskjellige divisjoner, har derbyene mellom Vålerenga og Lyn holdt koken. I 2012 møttes de for eksempel i første runde av cupen, med over 11 000 heltente tilskuere på Bislett. Det forrige oppgjøret mellom lagene fant sted i 1.runde av cupen i 2021 og huskes for Vålerengas overlegne 4-0-seier, men også tumultene som utspilte seg utenfor stadion før avspark.
    En snau halvtime igjen til avspark på et solfylt Bislett Stadion! Lagoppstillingene er dermed også klare, der det er få overraskelser å se fra start. Kan i stedet melde om at både Bastionen og Klanen er i god gang med å lage liv fra sin sin kant.
    0'
    Vi er i gang!
    0'
    Lyn med avspark. Hjemmelaget åpner med en lang pasning fremover som dessverre mangler adresse. Vålerenga kan starte bakfra.
    0'
    Så ypper Lyn seg. Vertene slår en lang pasning i bakrom som spiss Laajab bare nesten er først på. Denne gangen er imidlertid Vålerenga-keeper Storevik årvåken.
    2'
    Vålerenga etablerer seg tidlig inne på Lyn sin banehalvdel. Triller ball fra side til side mot et lavtliggende Lyn-lag.
    3'
    Vålerenga sin tur til å angripe. Juklerød spilles gjennom på venstre før han svinger inn et innlegg med god kraft. Innlegget suser likevel forbi alt og alle, og videre ut til motsatt side.
    5'
    Ser forøvrig ut til å være uavgjort på tribunen med tanke på antall publikummere. Både Lyn-fansen og Vålerenga-fansen har lagd god lyd fra seg i åpningsminuttene.
    6'
    Lyn skaffer seg et frispark inne på egen banehalvdel.
    6'
    Lyn-keeper Pedersen klarerer ballen langt opp i banen.
    6'
    Som forventet er det Vålerenga som har tatt grep og har hatt mest ball fra start.
    9'
    Lyn-forsvarer Meinseth gjør for andre i gang kampen klar kastearmen fra sidelinjen. Innkastet fra venstre side blir denne gangen klarert unna fra Vålerenga-forsvaret, men de lange innkastene har utvilsomt potensial til å skape hodebry for gjestene utover i kampen.
    11'
    Lyn på offensiven. Med selvtillit spiller de Vålerenga ned i ramma. Det stopper likevel på vei inn i siste tredjedel for gjestene.
    14'
    Et forsiktig første kvarter på Bislett mellom Lyn og Vålerenga.
    15'
    Finspillet har også uteblitt hos begge lag. Helt tydelig at Vålerenga, som selv spiller hjemmekampene sine på kunstgress, er preget av den slitne gressmatta på Bislett stadion.
    16'
    Så vinner Vålerenga et frispark i god innleggsposisjon. Bjørdal felles idet han skal stikke videre til Juklerød på løp rundt langs venstre kant.
    18'
    Blir ekkel for Lyn den der! Juklerød svinger lavt inn fra venstre, og ballen spretter ukontrollert rundt på vei inn i feltet. Ballen suser forbi mål, men kunne like gjerne ha havnet rett i bena på en Vålerenga-spiller.
    19'
    Så lurer Lyn-spiss Laajab Vålerenga-forsvaret med et par lekre sålefinter inne i motsatt halvdel. Roter bort ballen etterhvert, men litt øyegodis har vi ikke vondt av.
    22'
    Bjørdal forsøker å legge inn fra venstre. Innlegget blokkeres og ender i stedet med hjørnespark.
    22'
    Slås høyt inn på første stolpe, der Lyn-forsvaret rydder ut til et nytt hjørnespark fra samme vinkel.
    22'
    Igjen skrus ballen høyt inn på første stolpe. Denne gangen er Lyn-spiss Laajab bedre forberedt, og stusser ballen fremover i banen.
    23'
    Bedre tendenser fra Vålerenga. Setter tenna i Lyn-forsvaret, og vinner nok et hjørnespark. Denne gangen fra høyre.
    24'
    Igjen er det godt slått fra Juklerød. Skrur ballen tett inn mot keeper, men heller ikke denne gangen er det noen Vålerenga-spillere som lukter nedfallsfrukten. Utspill fra Pedersen.
    24'
    Lyn på et sjeldent fremstøt. En offensiv Breistøl stikker fint ut til Nilsen på venstre som så slår et lavt innlegg inn foran mål. Heldigvis for Vålerenga er det ingen Lyn-spillere på vei inn i boks.
    26'
    Vålerenga vinner et nytt hjørnespark fra venstre.
    27'
    Hjørnespark til Vålerenga
    27'
    Lyn scorer selvmål!
    Lyn 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Ibba Laajab
    Vålerenga går opp i ledelsen på Bislett! Riisnæs skrur igjen hjørnesparket presist inn mot første stolpe. Lyn-spiss Laajab skal bare gjøre som sist, nemlig å heade ballen kontant unna, men ender i stedet med å sette ballen i eget nett på uheldig vis.
    27'
    Lyn forsøker å svare momentant. Vinner et hjørnespark fra høyre.
    28'
    Hjørnesparket slås lavt inn mot første stolpe. Der blir Lyn-spillerne litt hete, og gir frispark til gjestene.
    28'
    Klarerer ballen langt opp i banen, Vålerenga-keeperen.
    29'
    Oldrup Jensen sparkes over ende på midten. Tildeles et fortjent frispark.
    31'
    Slår frisparket kjapt ut til siden.
    31'
    Dicko Eng og Juklerød kombinerer fint ute til venstre. Skaffer til slutt et nytt hjørnespark.
    33'
    Slår denne gangen hjørnesparket hele veien inn i feltet. Der header Lyn-forsvaret unna.
    33'
    Vålerenga har fått mer og mer kontroll på kampen. Etter 1-0-scoringen har de fortsatt å presse på, og denne gangen vinner de nok et hjørnespark fra venstre etter at et innleggsforsøk blokkeres.
    34'
    Riisnæs skrur inn på sedvanlig vis. Denne gangen lykkes høyreiste Laajab med å heade ballen unna.
    34'
    Så er det Jatta som skaffer et hjørnespark til gjestene. Spissen slås gjennom langs høyre før han forsøker å legge inn.
    35'
    Lavt inn på første stolpe. Oldrup Jensen hopper over ballen, men til lite nytte da ballen ender i bena på en Lyn-forsvarer.
    35'
    Frispark til Vålerenga. Bjørdal rugby-tackles av Skaug på midten av banen, og får med det et fortjent frispark.
    38'
    Frisparket tas kjapt.
    38'
    Frispark til Lyn på midten. En feilvendt Laajab dyttes over ende.
    39'
    Frisparket slås langt inn i feltet. Vålerenga er først på, men ballen spretter likevel i bena på en Lyn-spiller som så slår et lavt innlegg inn i klypene på Storevik.
    39'
    Skaug blir liggende på gresset etter en hodeduell med Olsen. Lyn-spilleren er heldigvis kjapt opp på bena, og det er heller ikke snakk om noe frispark ifølge dommer.
    41'
    Vålerenga med et nytt forsøk fremover. Bjørdal har vært delaktig i det meste gjestene har foretatt seg denne omgangen og forsøker igjen å involvere seg idet han skrur ballen inn mot Jatta i boks. Litt upresist fra Vålerenga-spilleren, og ballen ender hos keeper.
    44'
    Så er det nære på at Lyn svarer rett før pause. Etter en lang ball fremover og litt klabb og babb ender ballen ned i bena på Laajab. Selvmålsscoren får også avsluttet, men skuddet suser et godt stykke til side for mål.
    44'
    45'
    Vålerenga går til pause med en knepen 1-0-ledelse mot byrival Lyn. Rammene for Oslos viktigste rivaloppgjør har vært upåklagelige på et solfylt Bislett stadion med liv og rør fra både hjemmepublikum og de tilreisende. Kampen hadde en forsiktig åpning fra begge lag, men Enga fikk ting mer i sitt favør ved å lage hjørnespark etter hjørnespark. Og nettopp på hjørnespark var det Vålerenga fant veien til nettmaskene da Ibba Laajab headet ballen i eget nett etter 27 minutter. Lyn har på sin side ikke klart å skape de store sjansene, men har likevel hengt brukbart med. Ingenting er dermed avgjort idet vi venter på andre omgang mellom Vålerenga og Lyn!
    45'
    Vi er i gang igjen!
    45'
    Vålerenga slår ballen tidlig opp i angrep, men Lyn forsvarer seg godt og skjermer ballen ut til avspark.
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Petter Strand
    Ut: Simen Juklerød
    45'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Andreas Hellum
    Ut: Ibba Laajab
    45'
    Begge lag gjør hvert sitt bytte i pausen.
    46'
    Breistøl skaffer hjemmelaget et tidlig hjørnespark fra venstre.
    46'
    Slår ballen helt inn mot bakerste stolpe. Blir litt ekkel for Storevik som ikke tar noen sjanser, og bokser ut til innkast.
    46'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Julius Skaug
    Lyn utligner mot byrivalen! Og det er på et langt innkast det hele starter. Innkastet fra Meinseth heades ut i returrommet og spretter perfekt ned i bena på Julius Skaug. Lyn-spilleren hamrer den utsøkt ned i det nærmeste hjørnet. Da er det 1-1, og med det mister hjemmepublikummet alle hemninger!
    47'
    Lyn-fansen tar naturligvis fullstendig av etter utligningen. Særlig overtenning er det å spore hos en banestormer som til slutt stoppes av Bjørdal og sikkerhetsvakter.
    49'
    Vålerenga får et frispark på egen halvdel.
    49'
    I tverrligger fra Bjørdal! Gjestene slår langt opp i angrep og Vålerenga-spilleren legger ballen til rette før han banker ballen mot mål. Den ekstatiske Lyn-fansen slipper med skrekken idet ballen dunker inn i rammeverket.
    49'
    Nå svinger det virkelig på Bislett stadion!
    50'
    Frispark til Lyn inne på egen halvdel.
    51'
    Klarerer ballen langt opp i banen.
    51'
    Mye stopp i spillet nå. Denne gangen er det Heggheim som felles og får frispark inne i egen halvdel.
    51'
    Frisparket slås langt opp mot Lyn-boksen. Vertene header unna.
    51'
    For noen minutter vi har vært vitne til på Bislett stadion! Trenger ikke å ha legeutdanning for å kunne konstantere at denne kampen lever.
    53'
    Vålerenga roer det hele ned et par hakk og velger å trille ball i egne rekker.
    54'
    Nytt langt innkast fra Lyn. Denne gangen lykkes Vålerenga bedre med å klarere innkastet fra Meinseth.
    56'
    Frispark til Bjørdal og Vålerenga på midten.
    57'
    Kiil Olsen tar frisparket kort.
    57'
    Kan ikke være mye komfortabel med det nåværende kampbildet, Vålerenga-sjef Fagermo. Lyn virkelig med i kampen nå.
    59'
    Så blåses det mot en litt overtent Jatta. Vålerenga-spissen jakter en lang ball fremover, men ender i stedet med å dytte Schneider over ende i forsøket. Frispark til Lyn.
    60'
    Slår frisparket kort.
    60'
    Inn: Mohamed Ofkir
    Ut: Magnus Riisnæs
    61'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Daniel Håkans
    61'
    Dobbelbytte hos Vålerenga. Fagermo ser seg nødt til å sette inn to av sine beste, nemlig Holm og Ofkir.
    62'
    Lyn fortsetter å yppe seg. Denne gangen er det Hellum som fyrer av et skremmeskudd fra distanse. Blokkeres ut til corner.
    62'
    Høyt inn mot bakerste stolpe. Vålerenga klarerer unna.
    62'
    Dicko Eng får seg en skikkelig karamell i en duell på hjørnesparket til Lyn. Unggutten kommer seg riktignok raskt opp på bena.
    64'
    Vålerenga-keeper Storevik slår frisparket langt opp i banen mot Ofkir. Lyn-forsvaret stusser ut til hjørnespark.
    64'
    Klarering på strek! Hjørnesparket slås tett inn mot keeper og etter klabb og babb er Vålerenga er nære på å få pirket ballen i mål. I stedet får Lyn klarert med nød og neppe.
    65'
    Drøye tjue minutter igjen av ordinær tid på Bislett stadion mellom Lyn og Vålerenga. Fortsatt uavgjort og fortsatt jevnspilt. Alle tiders mulighet til å ta en skikkelig skalp mot rivalen her, Lyn.
    67'
    Hellum har vært frisk siden innhoppet og skaffer denne gangen et frispark i duell med Holm.
    68'
    Frisparket slås langt opp mot Breistøl som ikke klarer å få lagt ned ballen.
    68'
    Målscorer Skaug prøver igjen lykken fra distanse. Lyn-spilleren mottar ball litt ute til høyre før han på direkte volley klinker til mot nærmeste stolpe. Ballen sklir litt av foten og ender et godt stykke over mål.
    70'
    Zuta og Jatta forsøker å spille seg gjennom Lyn-forsvaret, men kombinasjonene langs venstre flanke sitter ikke som de skal.
    72'
    Inn: Eskild Fredriksen
    Ut: Julius Skaug
    Nytt bytte fra hjemmelaget. Ut går målscorer Skaug, inn kommer Fredriksen.
    72'
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Seedy Jatta
    Spissbytte hos Vålerenga.
    72'
    Tempoet har roet seg på Bislett etter en heseblesende åpning på andre omgang. En situasjon man kan anta at Lyn trives godt med gitt resultatet.
    75'
    Meinseth gjør igjen klar for å kaste ballen inn fra høyre. Får vi et nytt Lyn-mål på dødball?
    75'
    Innkastet ender opp hos innbytter Fredriksen som banker av et skudd i blokka. Vålerenga fyker direkte opp i angrep.
    76'
    Vålerenga vinner et frispark i god skuddposisjon. Rett utenfor sekstenmeteren til Lyn, litt ute til høyre. Dette kan bli skummelt.
    76'
    Nære på fra Zuta! Vålerenga-backen forsøker å skru ballen opp i vinkelen, men klarer akkurat ikke å presse ballen ned under tverrligger. Lyn-fansen puster lettet ut.
    76'
    Igjen skal Meinseth kaste langt inn fra sidelinjen. Ballen kastes tett inn mot keeper, og etter litt frem og tilbake får de blåkledde til slutt klarert.
    78'
    Offside på Vålerenga-spilleren ute til venstre.
    79'
    Lyn-keeper Pedersen måker ballen langt opp i angrep, som så mange ganger før i denne kampen.
    79'
    Så tester Hellum Vålerenga-keeperen fra spiss vinkel. Et nytt innkast fra Meinseth ender på bakerste stolpe der Lyn-spissen tilsynelatende forsøker å legge inn, men i stedet sender ballen rett i kroppen på keeper Storevik.
    81'
    Frispark til Lyn på midten.
    82'
    Frisparket slås kort. Lyn kan flytte opp laget.
    82'
    Ikke mange minutter igjen av ordinær tid nå. Lagene står i en slags stillingskrig, men likevel er det Lyn som har vært nærest seiersmålet den siste tiden.
    83'
    Lyn med et nytt forsøk. Hellum sendes gjennom på høyre før han legger inn til Elvevold på bakerste. Lyn-spilleren følger hjemmepublikummets kommandoer om å fyre, men skuddet ender alle andre steder enn der publikum ønsket.
    84'
    Vålerenga vinner et hjørnespark fra høyre. Zuta står klar med ballen.
    85'
    85'
    Mål for Vålerenga!
    Lyn 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Mohamed Ofkir
    Målgivende: Leonard Zuta
    Ofkir sender Vålerenga til himmels! Hjørnesparket fra venstre sendes helt inn mot bakerste stolpe der innbytter Ofkir har funnet plass. Vålerenga-spilleren setter så ballen i nettet og dermed er Vålerenga tilbake opp i ledelsen.
    85'
    Bortefansen stormer omtrent banen etter seiersmålet. Den betydde mye.
    87'
    Inn: Brage Hylen
    Ut: Henrik Elvevold
    87'
    Inn: August Randers
    Ut: Ole Breistøl
    87'
    Inn: Jones El-Abdellaoui
    Ut: Jacob Dicko Eng
    88'
    Hett ute på banen nå. Vålerenga tildeles så et frispark på egen halvdel.
    89'
    Storevik slår frisparket langt opp i banen.
    90'
    Hele åtte minutter legges til.
    90'
    Nytt frispark til Vålerenga på midten. Til Lyn-fansens store misnøye.
    90'+1
    Storevik slår langt opp mot Børven. Spissen header ut mot Ofkir som til slutt roter bort ballen.
    90'+2
    Meinseth står klar for et langt innkast fra høyre. Kan det komme en ny utligning da?
    90'+3
    Vålerenga har god kontroll på innkastet og klarerer bestemt ut.
    90'+3
    Gult kort til Lyn
    August Randers
    Får kampens første gule for en noe grisete takling på El-Abdellaoui.
    90'+3
    Slås langt opp mot Børven. Vålerenga-spissen gjør en god prestasjon idet han styrer ballen opp mot vinkelen med pannebrasken. Avslutningen mangler likevel en del kraft for å overliste Lyn-keeperen.
    90'+4
    Gnisten har forsvunnet litt hos både Lyn-spillerne og Bastionen etter målet til Ofkir. Er nødt til å omstille skal de snu dette, hjemmelaget.