0-1
Linberg58' (Str.)
1-1

Hei, og velkommen til nest siste serierunde i Toppserien 2020! I dag får Lyn besøk av serieleder Vålerenga.
    Dagens verter tok tre viktige poeng forrige runde da de møtte Røa på bortebane. Lyn snudde kampen til en 3-1 seier, etter at Røa tok en tidlig ledelse. Resultatet gjør at Lyn ikke lenger kan ende på tiendeplass, men de er fortsatt i faresonen for å ende på en kvalikplass. Lyn har spilt bra i det siste, de tok blant sin største seier i Toppserien da de slo Arna-Bjørnar 4-0 for et par runder siden. De gode resultatene har ført til at Lyn nå ligger på åttendeplass med 15 poeng. Det står derfor mellom dem og Kolbotn, med 12 poeng, om hvem som ender på kvalikplassen.
    I dag får Lyn en tøff oppgave når de tar i mot serielederne. Vålerenga har kun tapt en kamp hittil i sesongen og har samlet 35 poeng. Forrige serierunde møtte de rivalen, LSK, men de lot seg ikke påvirke av presset i forkant og stakk av med en 4-2 seier. Det var fire forskjellige Vålerenga-spillere som meldte seg på målshowet; Jensen, Hansen, Stefanovic og toppscoreren Njoya Ajara.
    Tidligere oppgjør viser et klart overtak til Vålerenga. De har vunnet de har vunnet fem av de syv siste oppgjørene, mens Lyn bare står med en seier. Den kom da lagene møttes på Intility Arena i fjor. Kampen endte 1-0 til Lyn, hvor Runa Lillegård sto for nettkjenningen. Hun er tilbake etter skade, og vi får kanskje se fjorårets toppscorer på banen i dag også.
    Dette blir den siste hjemmekampen for hovedtreneren på Lyn, Ole Johan Aas. Han og toppspillerutvikler, Vebjørn Urdal, har informert om at de gir seg når sesongen er ferdigspilt.
    Vålerenga har muligheten til å sikre sitt første gull i Toppserien noen sinne i dag, men da må de slå Lyn, og Rosenborg må gå på sitt første tap i Toppserien 2020. De spiller mot Sandviken i Trondheim.
    Diverse blomster deles ut før kamp. Blant annet til trener Ole Johan Aas, som leder sin siste hjemmekamp.
    0'
    Vertene setter kampen i gang.
    1'
    Lyn er raske med å spille oppover, men Vålerenga skjermer ut til utspill fra keeper.
    1'
    Og så kommer Vålerenga. Det er Madsen som leder laget framover, men pasningen videre går til en spiller i offside.
    2'
    Tas fra venstre og legges på første. Lyn klarerer.
    3'
    Stefanovic får klareringen rett på beina og skyter fra lang avstand. Skuddet blokkeres, men ballen blir likevel ganske ekkel for Sundsfjord som er trygg når hun løser oppgaven. .
    4'
    Vålerenga og Jensen presser Lyn ut over sidelinjen.
    5'
    Jensen treffer ikke ball når hun takler Linberg bakfra. Frispark til Lyn.
    6'
    De legger inn på frisparket, men det ender i ingenting.
    6'
    Madsen gjør en god defensiv jobb. Nå kan Vålerenga ta over.
    7'
    Lyn presser Vålerenga tilbake til keeper.
    7'
    Stefanovic vinner Madsen i bakrom. Headingen blir for svak.
    8'
    Löfwenius lager frispark i farlig posisjon. Markussen halter vekk.
    9'
    Tomter velger å skyte. Skuddet er tungt, men går rett på keeper.
    10'
    Vålerenga med klart mest ball de første 10 minuttene.
    10'
    Tunes setter fart innover i banen, men finner ingen gode alternativer. Må derfor sentre tilbake.
    11'
    Legges 90 grader ut.
    12'
    Lyn får frispark og en god mulighet til å legge inn i boksen.
    13'
    Thomsen header unna.
    13'
    Madsen lager frispark på motsatt banehalvdel. Lyn med mer ball nå.
    14'
    Nok et frispark til Lyn på midtbanen.
    14'
    Stefanovic vinner duellen mot Godø, men Lyn vinner likevel ballen raskt tilbake igjen.
    16'
    Jensen fyrer av et skudd langs bakken etter en pasning fra Stefanovic. Skuddet triller til side for mål.
    18'
    Sola titter fram på Kringsjå.
    18'
    Linberg gjør en god jobb og kommer seg i god skuddposisjon. Skuddet går like over mål.
    19'
    Godø og Linberg kombinerer seg nesten gjennom Vålerenga-forsvaret.
    19'
    Vålerenga prøver se med mange lange pasninginger i bakrom.
    21'
    Vålerenga får omsider fyrt av etter et langt angrep, men skuddet har Sundsfjord god kontroll på.
    21'
    Og så får Vålerenga frispark i meget god posisjon.
    22'
    Spitse skyter rett i muren. Raaum Bloss får klarert.
    23'
    Pedersen leter etter Madsen i bakrom, men Skjelstad Jensen står i veien.
    24'
    En del frispark i starten av omgangen er. Denne gangen er det Thomsen som ligger nede.
    24'
    Tomter legger inn fra venstre, og Lyn må blokkere en rekke skudd før de får klarert ordentlig.
    25'
    Vålerenga lar ikke Lyn få kjenne mye på ballen nå.
    26'
    En feilpasning fra Stefanovic gir et innkast til Lyn på egen banehalvdel.
    27'
    Gult kort til Lyn
    Mimmi Löfwenius Veum
    Drar på seg tre Vålerenga-spillere, ender med at spilleren selv får gult kort.
    28'
    En Vålerenga-spiller hekter Godø i det Lyn vinner ball. Frispark til Lyn.
    29'
    Gashi leter etter Löfwenius i bakrom. Ballen ender hos Godø som fyrer av, hun skyter nok over, men ballen er såpass nærme at Tompkins ikke tar noen sjanser og vipper ballen videre over mål.
    31'
    Tas fra høyre og ender på hodet til Stefanovic som forlenger til innkast.
    31'
    Pedersen klarerer innlegget fra venstre.
    32'
    Tas fra høyre og legges på bakerste, men der står Skjelstad Jensen.
    34'
    Innkast til Lyn på egen banehalvdel. Får se om de klarer å holde litt på ballen nå.
    35'
    Det greier de. De spiller seg pent oppover i banen. Löfwenius er rask på kanten, men blir taklet når hun ankommer dødlinja.
    36'
    Stefanovic leter etter Tomter, som kommer på løp. Pasningen blir for hard og går over dødlinja.
    37'
    Sundsfjord bokser unna.
    38'
    Vålerenga forsetter å presse på, men Lyn står veldig dot i mot.
    41'
    Innlegget fra høyre ender i beina på Hansen, men hun bruker for lang tid. Skjelstad Jensen rekker å komme oppi henne og avverger situasjonen.
    41'
    Linberg og Löfwenius presser høyt, men Vålerenga spiller seg enkelt ut.
    42'
    Sundsfjord klarerer dårlig og gir Vålerenga en meget god mulighet på åpent mål. Det skal sies at det står en del spillere mellom ballen og målet når skuddet kommer, men skuddet går over mål.
    43'
    Tas kort.
    43'
    Hjørnespark til Vålerenga
    44'
    Mål for Vålerenga!
    Lyn 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Janni Thomsen
    Målgivende: Sherida Spitse
    Corneren tas kort ut til Spitse, som legger inn foran mål. Der er Janni thomsen høyest og header ballen i mål. 1-0 til gjestene!
    44'
    45'+2
    Bra avslutning på omgangen for Vålerenga! Vålerenga har hatt mest ball, men Lyn har stått godt i mot. Mot slutten av omgangen gikk det endelig veien for Vålerenga. Oppskriften skulle være en kort corner, etterfulgt av et tidlig innlegg av Spitse. I feltet er det Thomsen som er høyest, og sikrer dermed at Vålerenga kan gå ut i andre omgang med en 1-0 ledelse.
    45'
    Da var vi i gang igjen!
    46'
    Markussen kommer til et tidlig skudd etter å ha blitt spilt opp av Hansen. Sundsfjord odden redder, men gir en liten retur hun får kontroll på. Kunne vært farlig, hvis noen kom på løp.
    47'
    Raaum Closs takler ut til innkast dypt nede på en halvdel.
    48'
    Vålerenga får frispark i god posisjon.
    48'
    Spitse legger inn, men Godø forlenger til innkast.
    49'
    Spitse leker seg med Lyn-spillerne, men mister til slutt ballen
    49'
    Og så er det Löfwenius som ligger nede for telling.
    50'
    Hun går av banen, ser ut til å gå fint.
    50'
    Vålerenga fortsetter å ha kontroll på kampen, men Lyn er kun en god kontring unna en utligning.
    51'
    Frispark til Lyn på egen banehalvdel.
    53'
    Frisparket tas kort, og Lyn mister ballen kjapt.
    53'
    Thomsen legger inn i boksen, men Sundsfjord har god kontroll.
    53'
    Sundsfjord bokser ut til Jensen, som skyter, men skuddet blokkeres. Bra forsvarsspill av Lyn.
    54'
    Vålerenga fortsetter å trille ball og ser etter en mulighet.
    56'
    Blir ikke mye ut av spillet til Vålerenga.
    57'
    Linberg kommer i full fart fremover og blir taklet når hun entrer boksen.
    57'
    Gult kort til Vålerenga
    Ingibjörg Sigurdardottir
    Får for å uttrykke sin mening på straffen.
    57'
    Lyn scorer på straffe!
    Lyn 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Camilla Linberg
    Keeper går feil vei og hun setter ballen enkelt til venstre i mål!
    58'
    Da var vi like langt på Kringsjå.
    59'
    Löfwenius kombinerer med Linberg som løper i offside.
    60'
    Dejana Stefanovic
    Gjør en stygg takling når Lyn vinner ball.
    61'
    Lyn har fått blod på tann nå. Spiller seg til en god mulighet.
    62'
    Sherida Spitse
    Feller en Lyn-spiller og lager frispark.
    63'
    Frisparket må tas på nytt.
    64'
    Linberg legger inn i boksen og Tompkins får en hånd på ballen, som dytter den ut av farlig område.
    64'
    Nydelig redning av Sundsfjord! Spitse legger ballen i hjørnet, og Sundsfjord greier å holde ballen i ro.
    65'
    Stefanovic lager frispark i duellen mot Bølviken.
    67'
    Vålerenga forbereder et bytte. Toppscorer Njoya skal på!
    67'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ajara Njoya
    Ut: Sigrid Heien Hansen
    67'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Joanna Bækkelund
    Ut: Laura Gashi
    69'
    Legges ut mot 16, men ender i ingenting.
    69'
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Sofie Tunes
    70'
    Lyn vinner flere og flere dueller nå.
    71'
    Og så kommer Vålerenga! Markussen finner Jensen utenfor 16-meteren. Hun drar av seg Skjelstad Jensen, men skuddet blir så blokkert. God mulighet der!
    71'
    Stefanovic får fyrt av et skudd fra ca 20 meter. Skuddet er slapt og Sundsfjord har god kontroll.
    73'
    Innbytter, Bækkelund, med en god forlengelse av innlegget fra Markussen. Hadde en god retning mot Jensen.
    73'
    Spitse finner Jensen i bakrom. Jensen får et dårlig treff og ballen stiger rett til værs.
    74'
    Mål for Lyn!
    Lyn 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Runa Lillegård
    Målgivende: Iselin Sandnes Olsen
    For et raid! Lillegård får ballen på midtbanen og setter fart oppover! Hun leker med Vålerenga-forsvareren før hun setter ballen lekkert i mål! Vertene tar ledelsen, utrolig!
    74'
    Det stemmer ikke 100% for Vålerenga. Lyn forsvarer seg godt når de kommer.
    77'
    Thomsen og Markussen prøver å få til noe på høyrekanten, men det hele ender med utspill fra keeper.
    79'
    Og så får Njoya en kjempemulighet på fem meter! Hun er omringet av Lyn-spillere og Sundsfjord kommer ut. Njoya får aldri fyrt av et skudd. Bækkelund ligger nede etter hendelsen.
    80'
    Inn: Celin Bizet Ildhusøy
    Ut: Marie Dølvik Markussen
    81'
    Vålerenga prøver å tre seg gjennom, men lykkes ikke.
    82'
    Thomsen legger inn i boksen. Sundsfjord er ute og sikrer.
    83'
    Spitse leter etter Jensen i bakrom. Bølviken header unna.
    83'
    Jensen prøver å dra seg fri på venstrekanten, men det ender med utspill fra keeper.
    84'
    Lyn 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Dejana Stefanovic
    Vålerenga legger inn fra dypet. Det ser ut som at Skjelstad Jensen skal være først på den, men hun hopper for tidlig. Istedenfor ender ballen hos Stefanovic, som vender om og sender ballen forbi keeper! 2-2!
    86'
    Og så kommer Vålerenga igjen på høyrekanten! Madsen gjør en god jobb og får lagt ballen 90 grader ut. Vålerenga kommer aldri til noen avslutning.
    88'
    Inn: Rikke Nygard
    Ut: Rikke Madsen
    89'
    Lyn 3 - 2 Vålerenga
    Målgivende: Mimmi Löfwenius Veum
    For et mål! Igjen er det Lillegård som gjør en fantastisk jobb. Hun utfordrer framover og fyrer av fra hjørnet av 16. Skuddet er utrolig godt og går over keeper!
    89'
    Det legges til hele seks minutter.
    90'+1
    Ender i ingenting.
    90'+2
    Sundsfjord hadde en utrolig redning i forkant av corneren der! En potensiell matchvinner.
    90'+3
    Njoya kommer på andrestussen der, men hun header over mål!
    90'+3
    Inn: Una Søyland
    Ut: Mimmi Löfwenius Veum
    90'+3
    Inn: Cathinka Tandberg
    Ut: Camilla Linberg
    90'+4
    Vålerenga fortsetter å prøve.
    90'+5
    Et innlegg fra dypet ender på panna til Sigurdardottir, men headingen går utenfor mål.
    90'+6
    Skjelstad Jensen header unna alt som kommer hennes vei.
    90'+7
    Nå er det utspill fra Sundsfjord, spørs om ikke det blir det siste som skjer.
    90'+7
    90'+8
    Der blåser dommeren i fløyta! Lyn tar tre poeng mot Vålerenga! For et kaos det var i sluttminuttene. Vålerenga kom til flere sjanser, men klarte aldri å sette inn utligningen de trengte. Dermed er det Lyn som stikker av med tre poeng, etter to nydelige mål av Runa Lillegård! Også verdt å nevne at Kirvil Odden Sundsfjord hadde noen fabelaktige redninger mot slutten, som sikret dem seieren. Med det fortsetter spenningen inn mot siste serierunde. Lyn er plutselig oppe på en sjetteplass, og er dermed sikret å spille i Toppserien også i 2021!