1-1
2-1

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til oppgjøret mellom Liverpool og Tottenham!
    En skikkelig gysare, det her. Liverpool trenger seier for å legge press på ligaleder Manchester City. Tottenham kjemper innbitt om å holde seg blant topp fire.
    Liverpool og Man. City står med like mange kamper, men sistnevnte har ett poeng mer. Med seier her vil Liverpool altså gå forbi City, men med én kamp mer spilt. 77 (City) og 76 (L'pool) er poengbeholdningen på de to så langt, det etter 31 runder.
    Spurs holder på sin side 3. plassen enn så lenge. Laget er foran Manchester United på målforskjell, men har denne kampen til gode på Ole Gunnar Solskjærs menn. Arsenal, som spiller i morgen, på 5. plass er poenget bak.
    Liverpool må sies å være favoritter på eget gress. Står med solide 13-2-0 på Anfield i ligaen denne sesongen. Tottenham er på sin side ligaens nest beste bortelag, bare slått av Liverpool. På sine reiser har Spurs sanket 33 poeng (11-0-5), men i det siste har det gått tråere for London-laget. De siste fire ligakampene har bare gitt ett poeng.
    Lagene er inne...
    Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Milner - Salah, Firmino, Mané
    L'pool-benken: Mignolet, Fabinho, Lovren, Keita, Lallana, Shaqiri og Origi.
    Tottenham (5-3-2): Lloris - Trippier, Alderweireld, Sánchez, Vertonghen, Rose - Eriksen, Sissoko, Alli - Lucas Moura, Kane
    Spurs-benken: Gazzaniga, Davies, Foyth, Skipp, Wanyama, Son og Llorente.
    Litt usikker på hvilken formasjon man skal sette på Tottenham egentlig. Rose og Trippier kommer sannsynligvis til å fungere som vingbacker, og kanskje blir Lucas Moura å finne på topp i tospann med Kane.
    Begge lag med to endringer fra forrige kamp. Jürgen Klopp har satt inn Milner og Henderson for Fabinho og Lallana. Mauricio Pochettino setter inn Trippier og Alderweireld for Walker-Peters og Dier.
    You'll Never Walk Alone runger ut over Anfield. Straks kampstart, dere!
    Liverpool starter med et høyt press.
    1'
    Robertson fosser fremover, men pasningen mot Mané er ikke presis nok. Alderweireld banker ballen unna.
    1'
    Så forsøker også Tottenham å stå høyt. Alisson finner imidlertid Alexander-Arnold på fint vis.
    2'
    Backen spiller ballen ut over sidelinjen. Det er fordi Rose ligger nede.
    2'
    Muligens han ble litt svimmel etter å ha nikket ballen unna.
    3'
    Pochettino ser på fra tribunen. Ble suspendert etter å ha mistet besinnelsen mot Burnley.
    4'
    Salah forsøker seg med bredsiden fra 18 meter. Over og utenfor.
    5'
    Egypteren har ikke vært i målform i det siste, og den avslutningen var heller symptomatisk for akkurat det.
    5'
    Lang ball mot Mané. Flagget kommer opp.
    5'
    Salah ser etter Firmino. Pasningen brytes.
    6'
    Matip ser ut til å ha kontroll, men sklir, og da blir det farlig. Eriksen forsøker å tre Moura i bakrom, men Alexander-Arnold kommer i veien. Takler ballen til corner.
    6'
    Corner til Spurs: Kort variant som til slutt ender med et Moura-skudd. Sleiver ballen utenfor.
    7'
    Et par feilpasninger fra begge lag akkurat nå. De to lagene bytter på å ha ballen.
    9'
    Kane finner Lucas Moura i feltet, men angriperen skusler bort en god mulighet. Istedenfor å avslutte forsøker han å finte, uten suksess.
    11'
    Sissoko tester skuddfoten fra distanse. Markkryperen går utenfor.
    11'
    Alexander-Arnold forsøker et tidlig innlegg, men Spurs-forsvaret får ryddet unna.
    13'
    Kane får frispark på midten i duell mot Matip. Det skjer etter at Liverpool har hatt ballen et par minutter.
    15'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Roberto Firmino
    Målgivende: Andy Robertson
    MÅÅÅL!!! Robertson setter fart fremover fra sin backposisjon og får nok tid til å prikke innlegget. I midten peker Firmino hvor han vil ha innlegget, og som pekt, så gjort. Firmino stiger til værs og stanger inn 1-0!
    16'
    Robertson kan legge inn på ny, men denne gang kommer Davinson Sánchez på ballen i feltet. Han header den unna...
    18'
    ...men rett til Alexander-Arnold, som prøver lykken på halv-volley. En liten meter til side for mål.
    19'
    MANEI! Lekre kombinasjoner fra hjemmelaget. Robertson med en lur ball til Salah, som finner Wijnaldum, som legger igjen til Mané. Senegaleseren styrer ballen utenfor fra 16-17 meter.
    20'
    Firmino trer Salah gjennom, men Davinson Sánchez setter inn en perfekt takling.
    22'
    Corner til L'pool: Over Matip og ut fra Sissoko.
    22'
    OI, OI, OI! Alisson kommer akkurat utenfor sin egen sekstenmetere idet det kommer en lang ball mot Alli. Liverpool-keeperen krasjer med Milner, før ballen spretter hans vei og inn i klypene. Slipper med skrekken der, den brasilianske keeperen.
    24'
    - Kjempeflaks, kommenterer Brede Hangeland for TV 2.
    25'
    Trippier legger inn. Alisson lar ballen gå ut over kortlinja.
    25'
    Liverpool er klart best i duellspillet her. Og det er hjemmelaget som har initiativet i kampen.
    27'
    Robertson finter bort Trippier, men innlegget stoppes av Alderweireld. Corner.
    27'
    Liverpool befolker området foran Lloris...
    28'
    Corner til L'pool: Skrur ballen nesten i mål, Alexander Arnold. Treffer krysstanga og går ut.
    28'
    Alli kommer flyvende på innlegget til Lucas Moura, men det stemmer ikke helt. Får bare stusset ballen videre.
    29'
    Godt innlegg fra Spurs' venstre, men Lucas Moura kommer ikke til. Robertson bryter løpet til Tottenham-angriperen.
    29'
    Fine kombinasjoner fra Liverpool, men Lloris er våken på pasningsforsøket fra Firmino mot Salah. Får ballen unna.
    30'
    Firmino sterk som vinner ballen i Spurs-feltet, men innlegget treffer han ikke på.
    32'
    Mané danser rundt med Alderweireld... ...men vinner bare et innkast.
    32'
    Alli spiller vegg med Eriksen, og varter opp med en suser på halvspretten. Like over målet til Alisson.
    34'
    Håpløst utspill fra Alisson, og Kane kommer til skudd. Van Dijk redder hjemmelaget med en oppofrende blokk.
    34'
    Mané og Firmino spiller vegg, men Alderweireld kommer reddende til. Corner.
    34'
    Corner til L'pool: Samme oppskrift med mange spillere foran keeper. Denne gangen skrur Alexander-Arnold ballen på oversiden av nettaket.
    35'
    Van Dijk feiler, Dele Alli snapper, men innlegget fra Harry Kane er altfor dårlig.
    36'
    NESTEN! Mané bredsider ballen liiiike til side for mål fra 17-18 meter. Lloris hadde ikke kontroll på den.
    38'
    Flott ball fra Eriksen til Lucas Moura, men skuddet fra sistnevnte er ikke det samme. Skyter fem-seks meter til side for mål på halv-volley.
    41'
    Eriksen forsøker å chippe Alli gjennom, men klarer ikke få ballen over van Dijk.
    41'
    Tottenham har kommet mer med de siste minuttene. Triller ball nå...
    42'
    Dommeren ser an fordelen, men gir til slutt frisparket til Mané og Liverpool.
    44'
    Ballbesittelse siste fem: 21-79
    44'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Pause! Liverpool startet best og har kanskje vært det beste laget, men har også sett litt shaky ut bakover. Spurs har kommet mer med i kampen, men må gå til hvilen med 0-1 i sekken. Roberto Firmino eneste målscorer hittil, det etter et strøkent innlegg signert Robertson.
    Spillerne er på vei tilbake på banen. Straks klart for de siste 45.
    2. omgang er i gang. Milner med avspark i kampens andre omgang.
    Eriksen rettvender seg og forsøker skuddet fra noe skrått hold. Over.
    47'
    Flott detalj fra Milner, men Wijnaldum får ikke helt kontroll på ballen. Innlegget blokkeres til corner.
    49'
    Corner til L'pool: Kort til Milner, som legger inn i feltet. Der får van Dijk hodet på ballen, men stopperen klarer ikke heade ballen under tverrliggeren.
    49'
    Spurs prøver å ta et initiativ i kampen nå. Forsøker å spille seg ut istedenfor den lange.
    53'
    Spurs trykker på, men så blir ballen fra Rose for upresis.
    54'
    Tottenham vinner tilbake ballen kjapt. Mye bedre fra bortelaget nå.
    54'
    Masse rom for Milner på høyresiden, og det ser Henderson. Milners innlegg er også godt, og i feltet vinner Firmino mot Trippier. Headingen går over.
    55'
    Straffe? Nei. Lucas Moura skjærer innover i feltet og går i bakken, men dommeren sier spill videre.
    55'
    Liverpool kontrer, og nå er det Firmino som vil at dommeren skal blåse. Igjen fortsetter spillet.
    56'
    Kane får med seg ballen i feltet og skyter rett på Alisson. Keeperen bokser ballen ut i farlig område, og der kommer Eriksen stormende. Dansken skyter, men Robertson rekker akkurat å blokkere. Hadde fort blitt scoring hvis ikke.
    57'
    Corner til Spurs: Får ikke noe ut av den, men bortelaget beholder ballen.
    57'
    Tottenham kjører kampen i øyeblikket.
    57'
    Trippier til innlegg, men det er fryktelig dårlig.
    58'
    Spurs trykker på, men Lucas Moura varter opp med en feilpasning, og da kan Liverpool kontre...
    59'
    Firmino med en herlig pasning til Salah. Han setter fart, går selv og forsøker til slutt skuddet istedenfor å dytte ballen til Mané. Alderweireld kaster seg ned og blokkerer skuddet.
    60'
    Tidlig innlegg fra Rose, men taklingen fra van Dijk er god.
    64'
    Nytt godt Spurs-innlegg. Matip slår til corner.
    66'
    Corner til Spurs: Wijnaldum får ballen unna.
    66'
    Corner til L'pool: Utoverskrudd denne gang, men det blir ikke noe ut av denne heller.
    68'
    Salah til nok et skudd, og denne gangen går han for kraft. Over.
    69'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Son Heung-min
    Ut: Davinson Sanchez
    Offensivt bytte fra Spurs. Ut med en stopper, inn med en ving.
    69'
    Mål for Tottenham Hotspur!
    Liverpool 1 - 1 Tottenham Hotspur
    Mål: Lucas Moura
    Målgivende: Christian Eriksen
    Kane får frispark på midten og tar det kjapt. Banker ballen til Trippier på høyrekanten, backen legger ballen inn og i feltet flikkes den videre av Eriksen. Foran mål kommer Moura stormende til, og brasilianeren banker inn utligningen - 1-1!
    70'
    I skrivende stund er Manchester City og Liverpool på like mange poeng, men City er foran på målforskjell og har én kamp til gode.
    71'
    Lite å gjøre for Salah med innlegget fra Wijnaldum. Header ballen over dødlinja.
    73'
    Alexander-Arnold til innlegg, men Trippier får ballen unna. Og så ender det til slutt med femmeter etter en håpløs Henderson-pasning.
    75'
    Divock Origi og Fabinho gjør seg klare til å komme inn for Liverpool.
    75'
    Alexander-Arnold går for avslutning i stedet for innlegg, og det blir farlig. Lloris strekker seg så lang han er og får slått ballen over tverrliggeren.
    76'
    Corner til L'pool: Lavt slått på nærmeste. Tottenham får ballen bort.
    77'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Divock Origi
    Ut: Jordan Henderson
    77'
    Inn: Fabinho
    Ut: James Milner
    77'
    Klopp går for seier her. Beholder trioen på topp og setter samtidig inn Origi. Her skal det angripes.
    78'
    Origi mot Trippier. Førstnevnte vinner corner.
    78'
    Corner til L'pool: Knallhardt inn mot van Dijk, som akkurat ikke treffer ballen. Den går istedenfor i Firmino, som ikke får skutt ordentlig. Lloris holder.
    79'
    Gult kort til Tottenham Hotspur
    Lucas Moura
    Salah blir løpt ned. Frispark til Liverpool på skuddhold.
    80'
    Origi forsøker seg, og deter ikke langt unna. Så vidt innom hånda til Harry Kane, og Lloris har ikke sjanse til å nå ballen, men heldigvis for keeperen går ballen på utsiden av stolpen.
    81'
    Corner til L'pool: Ender i ny corner.
    81'
    Corner til L'pool: Ballen skrus ut av banen.
    82'
    Inn: Ben Davies
    Ut: Lucas Moura
    Defensivt Spurs-bytte.
    82'
    Lang ball i bakrom mot Mané, men den blir litt for lang. Femmeter.
    83'
    Slurvefeil fra Alisson. Pasningen går ut over sidelinjen.
    84'
    Mané forsøker å spille Salah gjennom. Alderweireld slår ballen til innkast.
    84'
    KJEMPESJANSE! Firmino går seg fast, og Spurs kontrer på fantastisk vis. Kjappe kombinasjoner og plutselig er Sissoko og Son alene gjennom mot van Dijk og Alisson. Sissoko har lyst til å slå Son, men van Dijk stenger rommet, og når Sissoko til slutt velger å skyte selv, går ballen over fra 12 meter. Der burde det ha blitt scoring!
    86'
    NESTEN FOR SPURS IGJEN! Alli kommer til skudd innenfor feltet og varter opp med en lur avslutning. Ballen går liiike til side for krysset.
    88'
    Det er Liverpool som ser ut til å ha mest lyst på seieren, men det er Tottenham som kommer til de største sjansene i øyeblikket. Et par minutter igjen nå.
    89'
    Origi vinner nok en corner for Liverpool.
    90'
    Corner til L'pool: Bra slått av Alexander-Arnold, men i feltet header Kane den unna.
    90'
    Tottenham Hotspur scorer selvmål!
    Liverpool 2 - 1 Tottenham Hotspur
    Mål: Toby Alderweireld
    Målgivende: Mohamed Salah
    HAR DU SETT PÅ MAKEN!? Ballen kommer tilbake i feltet igjen etter at corneren er klarert, og der står Salah helt alene. Header mot mål, Lloris redder, men bare rett i AAlderweireld, som setter ballen i eget mål.
    90'
    Fire minutter er lagt til.
    90'+2
    Inn: Fernando Llorente
    Ut: Christian Eriksen
    90'+3
    Inn: Dejan Lovren
    Ut: Mohamed Salah
    90'+4
    Et siste frispark for Tottenham nå, halvveis inne på Liverpools banehalvdel.
    90'+6
    Vi har passert 95.30...
    90'+6
    Van Dijk header unna.
    90'+6
    Kampen er slutt! Det ender 2-1 til Liverpool etter en heseblesende slutt. Liverpool topper tabellen to poeng foran Manchester City, men har spilt én kamp mer.