Ble dekket av Herman Folvik

Hei og velkommen til livedekning av Liverpool mot Southampton. Avspark på Anfield er klokken 16.00.
    For Southampton er den italienske målsniken Manolo Gabbiadini usikker. Danny Ings er på utlån fra Liverpool, og får ikke spille for Southampton i dag.
    Liverpool mangler Solanke, Lovren, Lallana, Origi og Oxlade-Chamberlain. Vi antar at Roberto Firminos øye er bra etter at han spilte mot PSG i midtuken.
    Liverpool har ikke sluppet inn mål i sine fire siste møter mot Southampton. Southampton har gjestet Anfield 19 ganger. Det har endt med 3 seirer, 6 uavgjort og 10 tap. Sist seier borte mot LFC kom i september 2013.
    Dette blir Klopps 600. ligakamp som trener. Han står med 295 seirer, 158 uavgjort og 146 tap.
    Liverpool står med full pott - fem strake seirer. Nå jakter de nummer seks. Kun to ganger før i historien har de klart å åpne med seks strake i Premier League.
    Liverpool har de siste årene hentet flere spillere fra Southampton: Virgil van Dijk, Sadio Mané, Nathaniel Clyne, Dejan Lovren og Adam Lallana
    Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson - Shaqiri, Salah, Mane - Firmino.
    Liverpool-benken: Mignolet, Fabinho, Milner, Keita, Gomez, Sturridge, Moreno.
    Southampton (3-5-2): McCarthy - Vestergaard, Hoedt, Bertrand - Cedric, Højbjerg, Romeu, Lemina, Targett - Long, Redmond.
    Southampton-benken: Gunn, Yoshida, Bednarek, Davis, Ward-Prowse, Armstrong, Austin
    Som vi ser virker det til at Liverpool går bort fra 4-3-3 til 4-2-3-1. Wijnaldum og Henderson sentralt med Firmino på topp. Mellom dem er Shaqiri, Salah og Mane.
    Moi Elyounoussi er dessverre ikke med i kamptroppen. Til VG sier kantspilleren at han ble skadet på trening etter en stygg takling på leggen. - Jeg hadde gledet meg enormt mye til å spille på Anfield, sukker landslagsspilleren. - Jeg er glad jeg mister en eller to kamper, og ikke hele sesongen, fortsetter Elyounoussi.
    Klart for ikoniske "You Never Walk Alone" på Anfield.
    Southampton i gule og blå drakter. Så spørs det om Liverpool banker dem enda mer gule og blå... Eller om Southampton sjokkerer Jurgen Klopp.
    Salah tar avsparket. Kampen er i gang.
    1'
    Henderson mister ballen og Southampton får en kontringsmulighet. Van Dijk stopper den.
    1'
    Salah bommer med et gjennomspill mot Shaqiri. Blir spennende å se de to sammen.
    2'
    Long avvinkes for offside.
    3'
    Liverpool med et skummelt angrep. Firmino kommer til avslutning med hodet etter Shaqiri-legg. Men headingen har mer retning mot cornerflagget enn målet.
    4'
    Liverpool har tatt føringen i kampen.
    6'
    Firmino slår inn mot Salah og Mane. Vestergaard stopper den.
    7'
    Vestergaard med sin tredje klarering på 30 sekunder.
    7'
    Van Dijk følger Long og stopper et bra innlegg fra venstresiden. Corner for gjestene.
    8'
    Bertrand prøver et skudd fra 20 meter. Blokkeres til kast.
    9'
    Liverpool kommer på kontring og da går det fort. Matip vinner, Salah løper 20 meter, tar med seg Mane som slår inn mot Salah igjen. Der er Vestergaard igjen og den langhårede dansken får headet ut til corner.
    10'
    Southampton scorer selvmål!
    Liverpool 1 - 0 Southampton
    Mål: Wesley Hoedt
    Shaqiri tar seg inn i feltet og skyter. Den går først i Long og endrer retning. Den går så i Hoedt som står på femmeter, og ballen spretter i mål. Shaqiri feirer som det er hans mål, men det er selvmål. Foto: AP
    10'
    Tungt for Southampton som har klart å holde Liverpool unna sjanser - egentlig. Men Liverpool er i flyten.
    12'
    Vestergaard kommer foran Mane og header mot mål, men den går noen meter til side for mål.
    14'
    God pasning i bakrom mot Salah, men den blir akkurat for lang og går inn til keeper.
    14'
    Salah avvinkes for offside etter et dumt balltap fra Southampton.
    14'
    Alisson bokser unna legg fra Cedric. Southampton har reagert bra etter målet.
    17'
    Nære for Salah. Liverpool spiller seg fint fri. Nydelig vegg med Firmino før Salah får ballen tilbake. Cedric kommer og takler han rett foran mål i grevens tid.
    20'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 2 - 0 Southampton
    Mål: Joel Matip
    Målgivende: Trent Alexander-Arnold
    2-0! Matip rager høyest på corneren og header ballen i mål. Han slår Vestergaard på bakre og plasserer den nydelig i mål. Sterkt. Foto: REUTERS
    21'
    Da Southampton... Er dette kjørt?
    22'
    Long nede med en skade. Holder seg til kneet og må få hjelp.
    23'
    Mane og Alexander Arnold prøver å finne en vei gjennom på høyre. Det går ikke.
    25'
    Skummelt innlegg fra høyresiden til Southampton. Alexander Arnold er der og sklir den vekk.
    27'
    Corner til Southampton. Det ender med at Liverpool nikker unna i eget felt. Cedric prøver å slå den inn igjen, men den blir for lang.
    29'
    Salah og Firmino forsøker å kombinere seg gjennom. Det går ikke denne gang, men de viser tendenser.
    31'
    Gult kort til Southampton
    Oriol Romeu
    Tøff og sen takling på Shaqiri.
    33'
    Salah kommer inn i 16-meteren. Der stoppes han av Romeu. Godt forsvarsspill.
    35'
    Et hjørnespark fra Liverpool heades vekk ut av gjestenes felt.
    37'
    Henderson løfter langt og tidlig mot Salah. Vestergaard står der han skal og får ballen vekk.
    38'
    Ny ball inn bak forsvarer til Southampton. Det er Firmino som får stusset den mot Salah, men den spretter inn til keeper.
    39'
    Vestergaard (dansken med langt hår og strikk, kan minne om en argentinsk/italiensk stopper fra 90-tallet) har hatt mye å gjøre i dag. Her gjør han en god jobb med å stoppe Wijnaldum. Han får også frispark.
    40'
    Vestergaard finner Bertrand som løfter mot Long. Det blir upresist.
    43'
    Stor sjanse for Southampton. Bertrand slår 45 grader ut mot Højberg som ikke klarer å skyte ordentlig. Der burde de redusert.
    43'
    Så kommer Salah andre veien. Firmino finner han i bakrommet. Han blir halvveis stoppet av Vestergaard og har ryggen mot mål - fem meter unna. Da prøver han å "klække" den inn. Nydelig forsøk, men den går to meter utenfor.
    44'
    Firmino skyter fra 13 meter. Godt blokkert av Vestergaard.
    45'
    To minutter tillegg.
    45'+1
    Salah får frispark 25 meter fra mål.
    45'+2
    Liverpool 3 - 0 Southampton
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Xherdan Shaqiri
    For et sinnsykt frispark av Shaqiri! Han sender den i tverrliggeren og den spretter på streken. Men den går ikke over streken. Derimot er Salah først på returen og får en lett jobb med å triple ledelsen.
    45'+3
    Liverpool har ikke skapt enormt mye, men har vært veldig effektive. Southampton kom til en mulighet. Den utnyttet Højbjerg svakt. Dermed er denne kampen kjørt. Synd for Southampton som egentlig har hengt brukbart med og kanskje skulle hatt et straffespark. Men det er klasseforskjell på lagene.
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: James Milner
    Ut: Xherdan Shaqiri
    46'
    Shaqiri gjorde en ålreit figur han, men blir tatt av.
    47'
    Mane prøver å heade ned til Salah. For en gangs skyld kommer sistnevnte for sent.
    48'
    Mane prøver og finne Firmino - uten å lykkes.
    50'
    Inn: Joe Gomez
    Ut: Virgil van Dijk
    van Dijk må ut med skade. Den viktige nederlenderen så ut til å slite med en skade i mageområdet.
    53'
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Jan Bednarek
    Ut: Oriol Romeu
    55'
    Mario Lemina
    56'
    Inn: Stuart Armstrong
    Ut: Matt Targett
    57'
    McCarthy holder en corner fra Liverpool.
    57'
    Milner løfter inn mot Firmino. Den heades rett ut
    60'
    Liverpool har litt mer folk bak ballen nå etter at Milner kom inn i pausen.
    62'
    Robertson prøver å løfte ballen over til Salah, men den blir for kort.
    64'
    Liverpool spiller klokt nå. Holder Southampton i sjakk og venter på overgangsmuligheter.
    67'
    Inn: Naby Keita
    Ut: Georginio Wijnaldum
    Da har Liverpool brukt opp byttene sine
    69'
    Lite fart på Anfield i øyeblikket. Southampton ser ikke ut til å makte og skape trøbbel for Liverpool.
    72'
    Liverpool er på vei mot sin sjette strake seier i ligaen. Forståelig at laget senker tempoet - spesielt med tanke på at det er få dager siden den tøffe kampen mot PSG.
    74'
    Inn: Charlie Austin
    Ut: Shane Long
    77'
    McCarthy stopper innlegg fra Salah som har kommet rundt.
    79'
    Mane kommer seg nesten forbi Vestergaard, men keeper kommer ut i tide.
    81'
    Robertson med en volley fra 16 meter. Han treffer godt, men ikke hardt nok.
    83'
    Vestergaard lager frispark i duell med Salah. Går an å skyte derfra.
    86'
    Frisparket løftes inn mot Salah, men det blir for kort. Ser litt halvhjertet ut.
    87'
    Salah scorer, men avvinkes for offside. Milner skyter to ganger, før Salah setter returen i mål. Men Salah starter bak banen og det avvinkes. Merkelig situasjon.
    89'
    Milner burde for øvrig scoret selv.
    89'
    Legges til 2 minutter
    90'+1
    Austin får en mulighet på overtid, men Alisson stopper skuddet. Southamptons beste sjanse i kampen.
    90'+1
    Salah kommer alene med keeper, men er i offside.
    90'+2
    Der er det over! Liverpool vinner komfortabelt 3-0. Alt om kampen på våre plattformer. Takk for at du fulgte kampen her.