Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Manchester Uniteds ellever er klar, og Marcus Rashford har ikke rukket tilbake etter skaden fra midtuken. Solskjær starter med tre bak i det som blir en slags 5-2-1-2-variant.
    Solskjærs utvalgte: David De Gea - Aaron Wan-Bissaka, Victor Nilsson Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw, Brandon Williams - Nemanja Matic, Fred - Andreas Pereira - Daniel James, Anthony Martial.
    Jürgen Klopps XI på Anfield i sedvanlig 4-3-3: Alisson - Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andy Robertson - Gini Wijnaldum, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain - Mohammed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané.
    Laget Solskjær har valgt, er ikke helt ulikt fra 1-1-kampen på Old Trafford i høst, Liverpools eneste poengtap i ligaen denne sesongen. Også da hadde United tre stoppere, vingbacker, to definerte defensive midtbanespillere og en fronttrio ikke ulik dagens: Pereira, James og Rashford. Sistnevnte er altså skadet, men erstattes av Anthony Martial, en spiller som i likhet med Rashford tilbyr både fart og scoringer.
    Luke Shaw som venstrestopper kan bli X'en i regnestykket. Engelskmannen har stort sett spilt back i sitt liv, men får nå unge Brandon Williams på utsiden av seg, iallfall slik VG tolker lagoppstillingen.
    Bare minner om at Ole Gunnar Solskjær står overfor en av de absolutt vanskeligste bortekampene i sin periode som Manchester United-sjef. April 2017 var forrige Liverpool-tap på Anfield i ligasammenheng – mot Crystal Palace.
    Ole Gunnar Solskjær blir spurt av Sky Sports før kamp om de elleve navnene betyr tre bak. – Det finner du ut av raskt nok, sier Solskjær og tror dette uttaket skal kunne gi Liverpool trøbbel.
    I samme intervju opplyser Solskjær at Marcus Rashford trolig er ute i flere uker og neppe kommer på banen før Premier Leagues vinterpause (nytt for sesongen). Det vil si at Rashford neppe spiller på en måned. United tar to uker kamppause 1. februar.
    Diskusjonen rundt Solskjærs laguttak har nådd Sky Sports' studio, der tidligere Manchester United-back Patrice Evra, tidligere United-kaptein Roy Keane og Graeme Souness, tidligere kaptein og manager og i Liverpool, utgjør panelet. – Jeg kan skjønne hvorfor Solskjær gjør dette, sier Keane om Solskjærs laguttak.
    På benken har Liverpool Adrian (keeper), Fabinho (midtbane), nykjøpet Takumi Minamino (midtbane/angrep), Adam Lallana (midtbane), Divock Origi (spiss), Joel Matip (forsvar), Curtis Jones (midtbane).
    Solskjærs «varamenn» er Sergio Romero (keeper), Eric Bailly (stopper), Diogo Dalot (back), Phil Jones (stopper), Juan Mata (midtbane), Jesse Lingard (midtbane), Mason Greenwood (angrep).
    Den levende managerlegenden Alex Ferguson (78) har tatt plass på Anfield.
    United tar avspark.
    1'
    Ser umiddelbart ut som United ligger med tre bak, og Shaw er stopper.
    2'
    Mané prøver seg langs venstresiden, men stoppes av James/Lindelöf.
    3'
    United prøver å etablere angrep. Fred legges i bakken og United får frispark et stykke opp på Liverpools halvdel. Ålreit innleggsposisjon.
    4'
    Blir ikke noe innlegg og istedet kan Liverpool kontre! Men United får ridd den av.
    4'
    James kommer på høyresiden og slår et flatt innlegg! Liverpool får klarert.
    5'
    Nydelig ballvinning av Oxlade-Chamberlain. Setter opp Mané på venstresiden. Ender i Liverpool-corner, kampens første hjørnespark!
    6'
    Trent tar kort corner. Blir ingen umiddelbar suksess, men Liverpool beholder ballen.
    7'
    Gult kort til Manchester United
    Nemanja Matic
    8'
    Kampens første, lille farlighet! Frispark for Liverpool, et slags innleggsoppspill fra Trent Alexander-Arnold. Treffer hodet på Mané som stusser den utenfor. Vi noterer ikke målsjanse, men en tendens.
    9'
    Oi! En flikk spiller NESTEN James gjennom på Uniteds høyreside. Robertson pælmer seg ned og får taklet ballen inn til keeper. Kunne blitt skummelt!
    10'
    United vinket for offside. Hvis vi skal ta på United-brillene, må det være lov å si at starten har vært ålreit for Solskjærs lag – tatt i betraktning at de møter verdens beste klubblag, formelt og trolig reellt.
    13'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Manchester United
    Mål: Virgil van Dijk
    Målgivende: Trent Alexander-Arnold
    Og der sitter den! Trent Alexander-Arnold slår corner fra høyre - rett på pæra til nederlenderen. Knallhard heading suser rett i goalen! Unge Brandon Williams har den utakknemlige oppgaven i å følge Van Dijk i feltet og kommer på etterskudd, mens ballen faller ned i det som tilsynelatende er Harry Maguires sone. Uniteds dyreste stopperkjøp er sjanseløs mot Liverpools dyreste stopperkjøp.
    15'
    Når Liverpool er blitt noenlunde stengt av i banespillet det første kvarteret, slår de til på dødball! Trents fot og van Dijks hode er en effektiv kombinasjon.
    17'
    Ny Liverpool-dødball, nå frispark rett utenfor hjørnet av 16-meteren.
    17'
    Ny fin dødball fra Alexander-Arnold, igjen i retning van Dijk. Men nederlenderen kommer ikke skikkelig til i avslutningsmuligheten, laget får corner.
    18'
    Ingen farlighet skapt på corneren. Liverpool beholder ballen.
    18'
    Innlegg fra Robertson. Rett i klypene til De Gea.
    19'
    Liverpool fortsetter å male på, som om det fortsatt er 0-0. Blir spennende å se hva Ole Gunnar Solskjær og kompani finner på av mottrekk nå.
    22'
    Enorm sjanse på Mané! Får et uheldig touch høyt på leggen som ødelegger før han skal skyte. Shaw får klarert.
    24'
    Oioioi! Egentlig setter Firmino 2-0. United-spillerne vil ha frispark til De Gea etter en duell mellom keeperen og van Dijk. Liverpool fortsetter å spille når fløyta ikke går. Firmino får kula og skrur den i lengste. Men VAR gir de klagende United-spillerne rett. Annullert.
    27'
    David De Gea
    Spanjolen får kort etter munnbruk etter VAR-dramaet.
    27'
    Ny sjanse Liverpool! Salah har løpt fra Williams og vender inn i banen. Slår et flatt innlegg, Oxlade-Chamberlain hopper over og ballen rett i bena på Firmino. Brasilianeren holder på å løpe ballen i mål, men går utenfor.
    28'
    Liverpool kjører United vederheftig på Uniteds høyreside nå. Mané, Robertson, Wijnaldum er på jobb i kveld – også.
    32'
    Fred – av alle – prøver seg på et lite raid og kommer frem til Liverpools 16-meter. Men da var Fred ingen fare.
    33'
    United spiller på små pasningsmarginer i forsvar og holder på å bli kraftig straffet av ballvinnere på høyoktan i rødt.
    34'
    United har i grunn hatt NULL å bidra med etter Liverpool tok ledelsen.
    35'
    Annullert Liverpool-mål! Nydelig stikker fra Oxlade-Chamberlain til Gini Wijnaldum. Nederlenderen plasserer ballen fint i lengste, men han har samtidig tyvstartet inn bak linjen til Uniteds forsvarsfemmer. Linjemannen avvinker for offside.
    36'
    Heftig tempo her nå. Det kler Liverpool best. Matic prøver å stikke gjennom Martial med en hard markkryper, men franskmannen får ikke dempet ballen skikkelig.
    38'
    Fred markerer at han blir felt ulovlig for tredje gangen. Frispark United.
    38'
    En United-avslutning! Pereira prøver å tråkle seg gjennom først og kommer helt frem til van Dijk. Nederlenderen gjør som han pleier – stopper angriperen – men United gjenvinner ballen. Martial får den i ålreit posisjon utenfor 16-meteren. Skuddet går utenfor!
    41'
    Sjanse United! Enda mer tendenser fra Solskjærs menn. En crosser over til Wan-Bissaka åpner Liverpool-forsvaret. Backen slår på direkten på tvers av Liverpool-feltet og på bakre stolpe kaster Pereira seg frem. Brasilianer-belgieren er akkurat for kort. Der BURDE han sklidd inn utligningen, uansett hvor urettferdig dét ville vært!
    41'
    United med noen ålreite pasningskombinasjoner på siste tredjedelen nå. Firmino er nede og krangler til seg ballen.
    44'
    Pereira prøver seg igjen. Nå fra langt hold, snaut 20 meter er avstanden til mål. Alisson redder uten enorm trøbbel.
    45'
    Så kommer Pool motsatt! Kjempesjanse for Sadio Mané! Senegalseren blir spilt kjapt i bakrom og løper fra United-forsvaret. Alene med De Gea brenner han til, men spanjolen parerer med benet til corner! Drøy redning!
    45'
    Liverpool-corneren klareres.
    45'+1
    Mané snurrer rundt med Fred. Brassen må forære Liverpool enda en corner.
    45'+2
    8-0 er cornerstatsen...
    45'+2
    Trent Alexander-Arnold slår også herfra. De Gea bokser unna.
    45'+2
    Nytt Trent-legg, men den går over hele feltet og passerer dødlinjen. En sjelden airball fra verdens kanskje beste offensive høyreback.
    45'+3
    Vi tar pause, United-spillerne får puste litt. Det kan de neppe ha maktet i store deler av omgangen. Selv om det var tendenser over United-forsøkene mot slutten, er det lite å si på Liverpool-ledelse halvveis.
    Flere dårlige nyheter for Solskjær i pausen. The Times' journalist Henry Winter skriver at Marcus Rashford kan være ute så lenge som to-tre måneder.
    Liverpool spiller i gang andre halvdel!
    46'
    Liverpool rett i angrep. Henderson prøver seg på et langskudd som blokkeres.
    47'
    Kjempesjanse Salah! Vanvittig tempo i Liverpool-angrepet. Mané spiller Robertson på venstrekanten. Innlegget til Salah er perfekt. Egypteren skal bare plassere den i lengste med venstre bredside, men treffer sin egen standfot når han avslutter og ballen ruller utenfor. Her burde det vært 2-0!
    47'
    Enda en Liverpool-sjanse. Firmino står på dødlinjen og spiller opp Mané. Avslutter utenfor!
    49'
    Stolpen for Liverpool! NÅ skjer det mye på Anfield. Henderson med sitt andre skuddforsøk for omgangen fra 16-meterstreken. Godt treff, men de Gea er på ballen og slår den i stolpen. Vanvittig redning!
    49'
    Lindelöf sliter med smerter. Ser ut til å fortsette. Tar seg til der ofte gjør som mest vondt for menn.
    51'
    Firmino og Mané terroriserer United-forsvaret nå. Shaw får beinet ballen unna etter en ny god kombinasjon mellom de to Pool-angriperne.
    52'
    Corner Liverpool. Heades unna i første omgang. Ballen slås tilbake til cornertaker Trent Alexander-Arnold som dunker den inn hardt foran mål. Vil ha hands, får ikke det.
    53'
    Var aldri hands, viser tv-bildene.
    53'
    Enda en corner. Liverpool slår kort, og Salah får ballen. Egypteren kjipper ballen inn. Ender i ny corner!
    54'
    Salah slår corneren flatt. Ingen suksess.
    54'
    Firmino snurrer rundt med Wan-Bissaka og skyter. Blokkert. De første ti minuttene av 2. omgang minner litt om scenen i kultfilmen Jurassic Park der en intetanende geit plasseres som middagsmåltidet til tyrannosaurusen.
    55'
    Fred på nytt raid! Brassen vinner ballen på midtbanen selv, snapper et innkast i ren håndballstil og går fra midtstreken til 16-meteren. Skyter med venstrefoten, relativt svakt, og ballen går utenfor. Wow!
    58'
    Litt uvirkelig at det fortsatt bare er 1-0. Solskjærs lag trenger "bare" det ene kontringsangrepet som kan skaffe 1-1. Men det er lettere sagt enn gjort mot 2020-fotballens versjon av The Big Red Machine.
    59'
    Kjempesjanse United! Der kommer muligheten! Flott veggspill mellom Martial og Pereira, franskmannen blir plutselig satt i nydelig skuddposisjon – litt skrått for målet og brenner til med høyrefoten. Over! Litt mer kjølighet der og United hadde rappet til seg utligning. Svakt av Martial!
    59'
    Mané får enda en mulighet. Avslutningen ruller utenfor stolpen hos David De Gea.
    64'
    Anfield brøler ut når Alisson får en dårlig touch og holder på å ende i trøbbel. Men brassen får banket ballen vekk.
    65'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Adam Lallana
    Ut: Alex Oxlade-Chamberlain
    Kampens første bytte. Ålreit match av Oxlade-Chamberlain, men friske ben er neppe feil for å dra dette i land.
    66'
    To united-forsøk på kort tid! Først Martial med venstrebenet fra litt langt hold, så kommer Fred – igjen – og skyter omtrent fra samme hold. Gir Alisson mer problemer og United får corner.
    68'
    United gir ikke opp. Mer ball nå. Litt stakkato fremme, men de prøver seg. Liverpool virker å ha løpt fra seg litt. Minner om at det er fortsatt bare 1-0...
    70'
    Luke Shaw
    Engelskmannen må holde igjen Salah og får kampens tredje gule. Alle til gjestene.
    72'
    Frispark til Liverpool nede på høyresiden. Ålreit innleggsposisjon for Trent som prøver å bende den rundt forsvarslinjen. Heades unna.
    73'
    Mata og Greenwood står klare for United. Offensiv satsing fra Solskjær siste kvarteret.
    74'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Mason Greenwood
    Ut: Brandon Williams
    75'
    Inn: Juan Mata
    Ut: Andreas Pereira
    75'
    Solskjær ser muligheten for å score her. Etter en vanvittig start på 2. omgang fra Liverpool, er ikke laget så fryktinngytende i øyeblikket.
    76'
    Og akkurat idet vi skriver det, kommer selvfølgelig Liverpool. Mané temper ballen for Firmino som ikke får skutt skikkelig. Bruker litt tid på plassere seg selv i posisjon. United slipper unna.
    77'
    United vinner innkast høyt på Liverpools banehalvdel.
    77'
    Lallana mister til Matic. Serberen legger til Martial som slår inn mot Greenwood. Innbytteren litt for kort og litt for likegyldig til å vinne i luften.
    78'
    Greenwood prøver motsatt rolle; å slå innlegg istedet. Mot bakre, men ballen går over dødlinjen. For mye kraft og for lite kjærlighet i den kula.
    79'
    United tilriver seg enda enc orner.
    81'
    Ålreit slått! Både Matic og Lindelöf prøver å vinne ballen. Heades unna av Liverpool-forsvaret.
    82'
    Inn: Divock Origi
    Ut: Roberto Firmino
    83'
    Inn: Fabinho
    Ut: Sadio Mané
    83'
    Liverpool dobbeltbytte: Spissen Origi inn – og den defensive midtbanespilleren Fabinho. To signaler fra Klopp: Han vil låse av bak og helst kontre inn 2-0. En relativt klassisk oppskrift for et lag som leder 1-0.
    84'
    Matic feier ned Lallana. Frispark Liverpool i ålreit posisjon.
    84'
    Robertson svinger den mot Van Dijk på bakerste. United får klarert i første omgang.
    85'
    United prøver å skape noe etablert angrepsspill nå.
    86'
    Shaw får frispark. Solskjær gjør samtidig klart for sitt siste bytte. Hurtigtoget Dalot står klar på siden.
    86'
    Inn: Diogo Dalot
    Ut: Luke Shaw
    87'
    Mata slår frisparket. Liverpool header unna og kan kontre!
    87'
    Salah slår ballen inn. Ingen lagkamerater der og ballen går gjennom 16-meterfeltet.
    88'
    Dalot prøver å komme forbi på venstresiden. Får corner.
    89'
    Corneren blir slått kort. Mata får istedet frispark.
    89'
    Fred slår korridorfrisparket med venstrefoten. Treffer Greenwood på bakre som prøver å slå den inn foran mål. Blir corner.
    90'
    Corneren slås mot Matic. Serberen akkurat litt for lav.
    90'
    United prøver igjen. Fred vinner ballen igjen. Sett bra ut i dag, Fred! Prøver seg med innlegg fra venstresiden. Stoppes.
    90'+1
    Nå presser United her. James slår inn, men kun van Dijk der inne.
    90'+1
    Innkast for Wan-Bissaka høyt på Liverpools halvdel. United prøver å sentre seg gjennom, men stoppes.
    90'+1
    Dalot med innlegg fra høyre. Igjen på skallen til van Dijk, den eneste man IKKE skal sikte på som Liverpool motstander...
    90'+2
    Maguire er oppe i angrep og fordeler baller nå! United vinner ENDA en corner.
    90'+2
    Liverpool 2 - 0 Manchester United
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Alisson
    Og der kommer istedet kontringen motsatt! Liverpool får unna corneren som ender med en lompe fra returrommet og inn til Alisson. Keeperen ser Salah er alene igjen og sparker fri egypteren, som kommer alene med David De Gea! Daniel James prøver å ta igjen Liverpool-spissen, men greier ikke takle. Istedet triller Salah 2-0 i nettet. Avgjort!