14 911
12 873

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Liverpool tok to kjappe 3-1-bortetriumfer i hovedstaden mot henholdsvis Tottenham og West Ham sist uke.
    Brighton leverte en av sine beste matcher for sesongen med søndagens 1-0-hjemmetriumf over Tottenham. Faktisk kunne seieren fort ha vært større.
    Alisson Becker syk og ute i kveld.
    Brighton: Sanchez; White, Dunk, Webster; Alzate, Gross, Bissouma, Burn; Trossard, Maupay, March.
    Liverpools benk: Adrian, Oxlade-Chamberlain, Jones, Tsimikas, Origi, Davies, R. Williams, Cain, N. Williams.
    Brightons benk: Walton, McGill, Karbownik, Connolly, Lallana, Moder, Tau, Zeqiri, Weir.
    Kelleher starter altså som keeper hos Liverpool. Firmino er tilbake på bekostning av Origi.
    Mané er fortsatt ute hos Liverpool.
    Liverpool har vunnet seks av syv møter siden Brighton rykket opp i 2017.
    Nykommeren Davies er på benken hos Liverpool.
    Klopp om Mané: Kanskje han er klar til City-kampen til helgen.
    Klopp om Alisson Becker: - Forkjølet, men ikke covid-19.
    Liverpool er altså fire poeng bak United og syv poeng bak City på tabellen før denne kampen.
    Liverpool må vinne i kveld om de skal fortsette jakten på å forsvare mesterskapet.
    Erik Thorstvedt på TV 2-sendingen: - Brighton har tettet igjen veldig bra bakover.
    Tidligere Liverpool-spiller Lallana er på benken hos Brighton.
    Liverpools to siste hjemmekamper: 0-1 mot Burnley og 0-0 mot Manchester United. Om de ikke skulle klare å score i kveld, ville det være første gang siden 1984 at Liverpool ikke har scoret i tre strake hjemmekamper.
    Kevin Friend blåser i gang.
    1'
    Henderson spiller igjennom Salah, som setter ballen over. En stor sjanse! Både pasningen og løpet er glitrende.
    3'
    Salah bryter, spiller til Alexander -Arnold - men Brighton klarer å stoppe.
    5'
    Milner har vondt.
    5'
    Milner kommer seg på beina.
    5'
    March legger inn - men helt inn til Liverpool-keeperen.
    6'
    Lang ball mot Robertson i bakrom - men den er Sanchez ute og griper.
    7'
    7'
    Alexander-Arnold legger tvers over til kollega Robertson, men Brighton får headet ut til innkast.
    8'
    Liverpool kombinerer fort, og Salah starter i bakrommet - men Webster og Sanchez rydder opp i fellesskap.
    9'
    Milner trer igjennom til Firmino, men han klarer ikke å få kontroll over ballen. Utspark fra keeper.
    10'
    Brighton har klart å holde buret rent de første ti minuttene (i motsetning til Burnley i kampen mot Manchester City tidligere i kveld).
    11'
    Firmino holder på å miste ballen farlig på egen banehalvdel, men lagkamerater får ryddet opp.
    12'
    Innlegg fra March. Men det blir ingen sjanse ut av det.
    13'
    Liverpool kombinerer veldig fint, men forsøket på innlegg fra Alexander-Arnold blir blokkert.
    14'
    Salah legger inn fra dødlinjen - i retning Milner. Ballen ender til slutt hos Shaqiri, som ikke får kontroll før han har gjestenes spillere over seg.
    14'
    Milner legger inn i retning Salah. Men for langt. Utspill fra keeper.
    15'
    Brighton forsøker seg på bakromspasning, men Alexander-Arnold klarerer med hodet.
    16'
    Brighton kommer på farlig visitt, men Trossard blir avblåst for en hårfin offside.
    17'
    Salah ser Robertson - men pasningen er ikke god nok. Det kunne ha blitt veldig farlig.
    18'
    Robertson skal ta frispark midt på Brightons banehalvdel.
    20'
    Frisparket blir headet ut.
    20'
    Alexander-Arnold og Salah samarbeider fint, men backens innlegg er ikke godt nok.
    21'
    Liverpool tapte altså mot Burnley på Anfield for snart to uker siden.
    22'
    Liverpool-frispark: Robertson legger inn, men det heades ut.
    22'
    Liverpool sliter med å skape sjanser.
    24'
    Bra Brighton-angrep. Maupay finter bort halve Liverpool-forsvaret, og ballen ender hos Burn, som bør få noe bedre ut av dette enn å sette ballen ufarlig over. En stor sjanse!
    25'
    Et laaaangt Liverpool-angrep ender med en dårlig pasning fra Thiago.
    27'
    Brighton forsvarer seg bra nå.
    28'
    Lang ball mot Firmino, men keeper fungerer som sweeper.
    30'
    En halvtime har gått og vi har faktisk ikke sett et eneste skudd på mål i matchen.
    31'
    Shaqiri til Salah, men hans avslutning blir blokkert.
    32'
    Robertson river ned Trossard.
    32'
    Brighton sender opp sitt artilleri på frisparket.
    32'
    White header på frisparket, men ballen går i en svær bue over.
    33'
    Trossard får nok et frispark. Denne gang er Milner synderen.
    34'
    March skyter - ufarlig over. Men helt riktig å prøve.
    34'
    Salah presser høyt - og blokkerer til innkast.
    35'
    Henderson prøver å frispille Firmino. Godt forsøk, men Brighton oppfatter faren og klarerer til corner.
    37'
    Thiago legger på bakre, men ballen går ut over dødlinjen - uten at noen Liverpool-spiller er i nærheten.
    37'
    Liverpool presser fram corner.
    40'
    Corneren fra Alexander-Arnold blir enkelt headet ut.
    40'
    Kombinasjonene sitter ikke hos Liverpool nå.
    41'
    Salah presser fram en corner.
    41'
    Alexander-Arnold med nytt forsøk på innlegg. Ballen spretter rolig inn til keeper - via ansiktet til Azate.
    42'
    Bissouma med fryktelig feilpasning - i det som kunne ha vært et farlig Burnley-angrep.
    43'
    Klopp viser med kroppsspråket at han ikke er særlig fornøyd ...
    44'
    Sammenlignet med det vi så av Manchester City tidligere onsdag kveld og Manchester United tirsdag kveld, er ikke det som Liverpool har prestert til nå særlig imponerende. Men en god Klopp-prat i pausen kan kanskje endre på det?
    45'
    Gult kort til Liverpool
    Georginio Wijnaldum
    45'+1
    Gross legger flott inn, og Maupay header over.
    45'+1
    Bortsett fra at Salah utnyttet dårlig en stor sjanse i starten, har Liverpool skapt veldig lite mot Brighton de første 45 minuttene.
    Ingen forandringer på noen av lagene.
    46'
    Liverpool slet med å finne veien gjennom det kompakte og gode Brighton-forsvaret de første 45 minuttene. Nå får vi se om de kommer til å bruke nye metoder for å åpne gjestenes forsvar.
    47'
    Et farlig Liverpool-angrep. Både et farlig Robertson-innlegg og et Firmino-skudd (med fem motspillere rundt seg) som blir blokkert.
    48'
    Brighton på en relativt farlig visitt. Bissouma prøver å lobbe ballen i bakrom til Trossard, men Liverpool klarerer.
    50'
    Bissouma sklir og har vondt. Han kommer seg på beina igjen.
    50'
    Webster med grusomt balltap.
    51'
    Brighton klarer å komme seg på rett side før Liverpool klarer å skape noe.
    52'
    Liverpool småspiller rundt Brightons 16-meter, uten at gjestene klarer helt å få ballen unna.
    53'
    Alexander-Arnold legger inn i retning Firmino, men han er presset og klarer ikke å få til noen avslutning på mål.
    53'
    Firmino skyter, men ballen går via Bissouma til corner.
    53'
    Webster header ut corneren fra Liverpool.
    54'
    March legger inn - men ballen går helt til utspark fra keeper.
    54'
    Mål for Brighton!
    Liverpool 0 - 1 Brighton
    Mål: Steven Alzate
    Målgivende: Dan Burn
    March legger inn, Burn header tilbake og Alzate scorer på en merkelig måte.
    56'
    Brighton scorer i en veldig bra periode for Liverpool. Skal Liverpool få sitt andre strake nederlag på Anfield?
    58'
    Liverpool har fortsatt god tid på seg til å snu kampen.
    60'
    Flere Liverpool-spillere begynner å varme opp nå; Oxlade-Chamberlain og Origi vrenger av seg.
    61'
    Klopp traver fram og tilbake. Han er ikke fornøyd med det han ser.
    61'
    Liverpool får frispark i bra posisjon. Det er Milner som skaffer det.
    62'
    Det er på rundt 25 meters hold.
    62'
    Alexander-Arnold og Shaqiri står klare.
    62'
    Thiago vipper lekkert mot Firmino, men så er Webster våken og klarerer.
    63'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Divock Origi
    Ut: Xherdan Shaqiri
    64'
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: Georginio Wijnaldum
    64'
    Alexander-Arnold får frispark i god posisjon på hjørnet av 16-meteren.
    65'
    Frisparket tas kjapt, men dommer Friend vil ta det om igjen.
    65'
    March sitter nede og har vondt.
    65'
    March får medisinsk behandling. Det er uklart om han kan fortsette.
    66'
    66'
    Det kan virke som om Lallana skal inn på sin gamle hjemmebane.
    67'
    Solly March hjelpes ut.
    67'
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Adam Lallana
    Ut: Solly March
    67'
    Firmino får en kjempesjanse. Men det er vinket. Litt uklart hvorfor. Kanskje på grunn av en dytt fra Phillips. Uansett ikke mål.
    68'
    Salah får en kjempesjanse på et innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Perfekt spill. Men skuddet går noen centimeter utenfor stolpen.
    71'
    Keeleher langt ute og header unna en Brighton-kontring.
    72'
    Oxlade-Chamberlain prøver fra langt hold. Ballen høyt over Brighton-målet.
    74'
    Brighton skaffer seg en corner.
    74'
    Kjempemulighet for Brighton. Pascal Gross drar til, men Keeleher redder glimrende. Keeperen holder Liverpool inne i kampen.
    76'
    Digre Dan Burn får en kjempesjanse alene med Liverpool-keeperen. Men Keeleher redder igjen.
    77'
    Firmino slipper til i mellomrommet. Men skuddet utenfor.
    79'
    Inn: Curtis Jones
    Ut: Roberto Firmino
    79'
    Trange forhold i Brighton-boksen. Beleiret av Liverpool nå. Men marginene er med bortelaget.
    80'
    Trossard danser rundt i Liverpool-feltet. Kommer til en glimrende avslutning. Men Keeleher er der igjen. Ny god redning.
    81'
    Et nytt Liverpool-angrep ender i fanget på Robert Sanchez i Brighton-målet.
    83'
    Inn: Aaron Connolly
    Ut: Neal Maupay
    83'
    10-10 i avslutninger til nå i denne kampen viser statistikken.
    85'
    198 cm høye Dan Burn kommer til en ny avslutning for Brighton. Men headingen reddes av Liverpool-keeperen.
    86'
    Liverpool presser på, men sliter veldig med å finne rommene.
    87'
    Inn: Andi Zeqiri
    Ut: Leandro Trossard
    88'
    Det stopper på 16 meteren for Liverpool. Klopp dypt nede i buffen på sidelinjen.
    89'
    Godt skuddforsøk fra Yves Bissouma. men ballen over Liverpool-goalen.
    90'
    Alexander-Arnold legger inn. Men Brighton klarerer nok en gang.
    90'
    Fire minutter lagt til.
    90'+1
    Brighton nærmer seg sensasjon her. Har kontroll for øyeblikket.
    90'+2
    Corner Liverpool. En siste desperat mulighet.
    90'+3
    Og den plukker corneren Sanchez ned. Er i ferd med å holde nullen for fjerde gang på rad.