1-0

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Velkommen til denne livedekningen av kampen mellom Liverpool og Brighton.
    Brighton slo Manchester United i forrige runde, nå er de ute etter å ta nok et storlag. Liverpool har vunnet sine første to kamper. Vi kommer tilbake når lagene er klare.
    LIVERPOOL (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Keita - Salah, Firmino, Mane.
    BRIGHTON (4-2-3-1): Ryan - Montoya, Duffy, Balogun, Bong - Stephens, Propper - Knockaert, Bissouma, March - Murray.
    Ingen endringer fra Liverpool altså. Kjører på med samme lag som har vunnet de to første kampene.
    Lagene er ute på banen, straks kampstart på Anfield.
    Misforståelse mellom Firmino og Arnold, dermed stopper Liverpool-angrepet opp.
    3'
    Liverpool står høyt fra start, lite tid for Brighton-spillerne.
    4'
    Kampens første sjanse! Salah setter opp Mane som skyter fra 14-15 meter, like utenfor.
    5'
    Godt Brighton-angrep. Knockaert settes opp en-mot-en mot Robertson. Trekker seg inn i banen og skyter, men Alisson Becker redder og holder ballen trygt.
    7'
    Så er beleiringen av Brightons banehalvdel på gang igjen. Liverpool er vanvittig gode i gjenvinningen.
    9'
    Feberredning av Ryan! Robertson slår perfekt inn på hodet til Firmino, han header ballen ned i bakken mot nærmeste hjørne, men redningen til Ryan er ellevill. Reagerer lynkjapt.
    10'
    Heades ut. Robertson får sjansen til å slå inn, men treffer en Brighton-spiller. Liverpool roper halvhjertet etter hands, men dømmes ingenting.
    12'
    Alisson er ute på en liten bomtur, men er heldig når Solly March snubler i ballen etter at Alisson bommer på taklingen.
    13'
    Frispark til Liverpool rett utenfor 16-meteren. Keita som dyttes i ryggen av Stephens. Arnold, Milner og Salah stiller seg rundt ballen. Best hold for en høyrebent skytter.
    14'
    Alexander-Arnold tar frisparket, treffer tverrligger og over.
    15'
    Kaos foran Brighton-boksen, men bortelaget forsvarer seg foreløpig godt på Anfield.
    19'
    Keita finner Salah i bakrom, han prøver en avslutning fra nærmest død vinkel, men det blir ufarlig.
    20'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Brighton
    Mål: Mohamed Salah
    Salah setter 1-0! Brighton mister ball på egen halvdel, da er Liverpool livsfarlige. Firmino sender ballen til Salah, som fra 16 meter avslutter på første touch. Med bredsiden,via fingertuppene til keeper, stolpen og inn.
    23'
    Ingen endring i kampbildet selv om Liverpool har tatt ledelsen, Brighton ligger fortsatt lavt.
    26'
    Milner altfor sent inne mot Montoya i en takling. Får tilsnakk, dette var hans andre ureglementerte takling for dagen.
    29'
    Alexander-Arnold prøver å legge inn, blir stoppet og corner til Liverpool.
    31'
    Duyffy header ut. Liverpool biter seg fast, det ender i et skudd fra Wijnaldum som reddes av Ryan.
    32'
    Brighton får ryddet opp etter hjørnesparket til Milner.
    32'
    Nære for Mane! Salah med en fantastisk pasning til Robertson som slår inn. Mane stuper frem, men får ikke styrt headingen mot hjørnet, og da redder Ryan.
    35'
    Bissouma lager litt trøbbel for Liverpool, ender opp med en klarering fra Alexander-Arnold mot eget mål, blir corner.
    36'
    Alisson slår ballen unna.
    37'
    Mane med en pasning rett utover sidelinja, håpløst.
    38'
    Brighton slår unna. Vil nok være fornøyd om de kan gå til pause med kun ett mål opp til Liverpool.
    40'
    Milner og Alexander Arnold kombinerer på høyre, så kommer flagget for offside på sistnevnte, feilaktig. Uansett var innlegget til backen ikke av høy kvalitet.
    41'
    Firmino prøver å dra seg fri og skyte. Lykkes ikke først, men får en ny mulighet sekunder senere, men skyter over.
    44'
    To minutter er lagt til.
    45'+1
    1. omgang er over! Liverpool leder 1-0, og det aller, aller meste har handlet om Liverpool, selv om Brighton fortsatt har sjansen når stillingen kun er 1-0.
    2. omgang er i gang, med musikken på full rulle på Anfield-anlegget.
    46'
    Liverpool går rett i angrep. Robertson setter opp Firmino, men brasilianeren mister ballen.
    47'
    Enorm sjanse for Brighton! Murray gjør en stor jobb langs høyre, rister av seg Keita og Wijnaldum. Legger ut til Knockaert som bør score, men skuddet går like utenfor.
    49'
    Bisarr situasjon hvor Bissouma klarerer ballen rett opp inn i egen 16-meter. Keeper Ryan og Firmino kolliderer, vanskelig å si hvem sin skyld det er, men tradisjonen tro får keeper frispark.
    52'
    Firmino ute på siden og får behandling. Ble tråkket på av Ryan i den forrige situasjonen.
    52'
    Milner legger inn mot bakerste. Robertson kommer stormende, men litt for sent. Får en tå på ballen, men greier ikke styre den inn foran mål igjen.
    55'
    Arnold legger inn mot Salah. Balogun vinner duellen, men må gi til hjørnespark.
    57'
    Duffy vinner duellen i feltet.
    58'
    Salah skyter ballen opp i hånda på Duffy. Liverpool vil ha straffe, dommeren viser at han har sett situasjonen, men mener at det ikke er en straffbar hands.
    59'
    Gult kort til Brighton
    Alireza Jahanbakhsh
    Balogun går inn i en voldsom sklitakling mot Milner. Får gult kort, kunne fort vært rødt. Hodeløs takling.
    61'
    Salah legger inn til Gomez, han header rett på keeper.
    61'
    Igjen blir Milner tatt. Montoya som er for sent inne mot Liverpool-kapteinen denne gangen.
    62'
    Mane og Robertson får rom på venstre, men førstnevntes pasning er altfor upresis.
    63'
    Milner handes på 20 meter. Strålende hold for en god frisparkfot.
    65'
    Fire Brighton-spillere står og holder rundt hverandre og diskuterer. Spesielt.
    66'
    Bissouma skyter med all kraft han har, via en spiller i muren og til corner.
    66'
    Duffy er for tøff i ryggen mot Alexander-Arnold, mener dommer.
    67'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Jordan Henderson
    Ut: Naby Keita
    Keita ut, ikke vært like imponerende i dag som i sine to første Liverpool-kamper.
    67'
    Alisson leker seg litt. Får et litt slapt tilbakespill. Chipper ballen nonchalant forbi March før han leverer ballen rolig fra seg.
    69'
    Firmino prøver å skyte i en presset situasjon, rett på keeper.
    69'
    Bissouma for sent inne mot Milner.
    70'
    Salah skyter fra distanse, treffer baksiden av leggene til Mane.
    73'
    Nesten selvmål når Robertsons innlegg går via Duffy, men treffer rett side av nettveggen for Brightons del.
    73'
    Heades ut av Stephens.
    75'
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Alireza Jahanbakhsh
    Ut: Solly March
    75'
    Inn: Jurgen Locadia
    Ut: Anthony Knockaert
    76'
    Gult kort til Liverpool
    Trent Alexander-Arnold
    Arnold i trøbbel når Liverpool spiller på seg brudd. På etterskudd og må holde igjen Locadia.
    77'
    Robertson klarer til ny corner.
    79'
    Ballen lander i boksen og er fri, men Liverpool får klarert, kun tilfeldigheter om å gjøre at det ikke blir mål.
    80'
    Inn: Daniel Sturridge
    Ut: Sadio Mané
    En målløs Mane går av banen.
    80'
    Inn: Pascal Gross
    Ut: Yves Bissouma
    80'
    Alisson skaper trøbbel for seg selv, men slipper unna med skrekken.
    81'
    Nå svinger det mer. Brighton satser mer offensivt.
    82'
    Brighton får ballen unna.
    82'
    Liverpool bruker tid med ballen, åpenbart litt mer forsiktige nå med kun fem minutter igjen.
    85'
    Pröpper med masse rom foran seg, så roter han det til med å hande i mottaket.
    85'
    Alexander-Arnold kommer inn i feltet og går på skudd, via en Brighton-forsvarer og like utenfor.