Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av Champions League-kampen mellom Liverpool og Bayern München!
    Lagene er inne...
    Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita - Mané, Salah, Firmino
    L'pool-benken: Mignolet, Milner, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri og Origi.
    Firmino er altså friskmeldt, men manager Jürgen Klopp må klare seg uten sine vante stoppere. Med Virgil van Dijk ute er Fabinho, som egentlig er defensiv midtbane, men som også har figurert på backen, inne som stopper.
    Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago, Javi Martínez - Gnabry, James Rodríguez, Coman - Lewandowski
    Bayern-benken: Ulreich, Ribéry, Rafinho, Davies, Mai, Sanches og Shabani.
    Tre tenåringer i Bayern-troppen, inkludert vintersignering Alphonso Davies (18). De andre er Mai (18) og Shabani (19). De satt inne i denne bussen på vei til kamp. Foto: REUTERS
    På de siste fem kampene mellom Liverpool og Bayern har det blitt én seier til hvert av lagene og tre uavgjort-kamper, ifølge UEFA. Bayern har scoret ett mer enn Liverpool på de samme kampene: 6-5.
    Lagene står klare i spillertunnelen. Det er straks duket for kamp, dere!
    Det er mektig når You'll Never Walk Alone overdøver Champions League-hymnen. Men vi skulle da gjerne hørt den vakre hymnen litt bedre.
    Lewandowski blir tatt av Matip.
    2'
    Bayern med ballen i det bakre leddet. Liverpool står litt sånn halv-høyt.
    2'
    Så tvinger Liverpool bortelaget til å slå langt. Hjemmelaget overtar.
    3'
    Salah drar seg innover i banen og spiller vegg med Firmino før han leverer en grusom ball i retning Robertson. Innkast til Bayern.
    3'
    Fabinho forsøker en lang ball mot Firmino, men den er for lang. Helt inn til Neuer.
    5'
    Oisann! Neuer forsøker å lempe ballen over Mané og til Kimmich, men klarer ikke det ordentlig. Ballen i hodet på senegaleseren og til innkast for bortelaget.
    6'
    Klareringen går rett i Coman og ballen legger seg nesten perfekt til rette for Lewandowski, som virker å være nær ved å kunne dra av Alisson. Men det blåses mot Coman. Dommeren mener ballen er i hånda hans. Ikke helt sikker på det.
    8'
    Alisson bestemmer seg for å bokse innlegget ut, men det får ikke Fabinho med seg. De to går opp i samme duell, keeperen får ballen unna og Liverpool slipper med skrekken.
    10'
    Litt ta-og-føle-på-hverandre de første ti minuttene. Ingen store sjanser, litt halvhøyt press og to keepere som trives med ballen i beina.
    11'
    Fint Liverpool-spill stoppes på ulovlig vis av Thiago. Tar Wijnaldum bakfra og da blir det frispark i god innleggsposisjon for hjemmelaget.
    11'
    Alexander-Arnold slår inn. Thiago header unna. Liverpool beholder ballen.
    12'
    KAMPENS FØRSTE SJANSE! Neuer blir stående når Fabinho slår i bakrom. Der sniker Salah seg mellom de to stopperne, får en fot på ballen, men klarer ikke få den forbi den tyske burvokteren.
    13'
    SÅ SMELLER DET I MOTSATT ENDE! Bayern går i angrep på direkten, og der er det bare så vidt Liverpool unnslipper. Gnabry drar seg til dødlinja, legger god inn og i feltet er Matip ekstremt nær ved å sette ballen i eget nett. Treffer Alisson fra skrått hold. Ekstremt nære på!
    14'
    Bayern opprettholder et lite press på Liverpool, men får ikke noe ut av det.
    15'
    Salah holder ballen i spill og finner Keita. Han finner Mané, som forsøker å dra seg fri og score. Det går ikke, skuddet går på utsiden av stolpen.
    16'
    HELDIG IGJEN, ALISSON! Liverpool-keeperen bruker altfor lang tid med avleveringen, og ballen snappes kjapt opp av Bayern. Coman kommer til skudd innenfor feltet, men Alisson kan smile når han ser ballen gå på utsiden av nettveggen.
    17'
    Kampen har tatt seg opp noe voldsomt nå. Smeller i begge ender.
    18'
    Akrobatisk avslutning fra Keita etter fint Liverpool-spill nær Bayern-feltet. Forsøker seg med brasse fra 17-18 meter. Utenfor.
    20'
    Bayern forsøker å spille seg ut bakfra. Liverpool fortsetter å stå ganske høyt uten å gå helt all out attack.
    21'
    Robertson med en liten feilvurdering, men det blir ikke straffet. Gnabry klarer ikke ta igjen ballen etter å ha spilt den forbi Matip.
    22'
    Liverpool kommer hurtig fremover med mange, men Robertson får ballen litt bak seg fra Keita. Da prøver han å ta den videre med seg, men det klarer han ikke.
    23'
    NÆÆÆRE! Liverpool biter seg fast etter et frispark nær cornerflagget på Bayerns banehalvdel. Alexander-Arnold får to forsøk til å legge inn, og det siste finner hodet til Salah. Han header like utenfor fra kloss hold. Blir nok litt forstyrret av Alaba der, men der burde det fort ha stått 1-0.
    25'
    Ballbesittelse: 40-60
    25'
    Sjansebonanza på Anfield i øyeblikket.
    27'
    Gult kort til Bayern München
    Joshua Kimmich
    Og der kommer også kampens første gule kort. Kimmich sparker ned Mané - må stå over returoppgjøret.
    28'
    Keita drar med seg ballen inn i feltet og får til et slags innlegg. Det får bortelaget klarert.
    29'
    Halvtimen passert på Anfield nå. Mange store sjanser, men ingen mål - i hvert fall enn så lenge.
    31'
    Litt mer presist fra Robertson, så kunne det innlegget ha blitt meeeeget farlig. Alexander-Arnold og Salah står helt alene på bakre stolpe, men ballen er for lang.
    31'
    KJEMPEBOMANÉ! Firmino får tak i ballen høyt i banen og finner Keita på finurlig vis. Midtbanespilleren forsøker skuddet fra like innenfor sekstenmeteren, Süle kaster seg ned i blokka med det resultat at Liverpool roper på hands. Ballen legger seg uansett perfekt til rette for Mané, som står heeeelt alene på åtte-ni meter. Han vender 180 grader og skyter på første, men utenfor. Kjempesjanse!
    34'
    Til info: Det så ikke ut som hands på Süle, så Liverpool ble nok ikke snytt for straffe.
    35'
    Corner til Bayern: Bra slått av James Rodríguez, men Javi Martínez makter ikke komme på ballen. Den stanges unna.
    36'
    Gnabry tester skuddfoten fra skrått hold like innenfor sekstenmeteren. Er vel på vei ut, men Alisson tar ingen sjanser. Corner.
    37'
    Corner til Bayern: Heades unna nok en gang.
    37'
    NY BRASSE! Denne gang er det Mané som forsøker seg etter at et Keita-skudd blokkeres og går til værs. Mané kaster seg rundt på seks-syv meter, men klarer ikke vri den på mål. Ikke langt unna.
    38'
    Coman viser frem rykket. Alexander-Arnold kan ikke annet enn å gi til corner.
    39'
    Corner til Bayern: Igjen er det bra slått, og denne gang kommer Lewandowski på ball. Headingen blir sånn halvveis blokkert og det er ikke nok trøkk i avslutningen. Ballen spretter foran Alisson, som enkelt fanger den rett foran Lewandowski.
    40'
    Nå svinger det voldsomt her. Godt Liverpool-angrep ender med at Mané får ballen i beina på fem meter. Klarer ikke helt å komme seg til avslutning, men vinner corner.
    40'
    Corner til L'pool: Stanges unna av Javi Martínez.
    40'
    NY KJEMPESJANSE! Liverpool bryter Bayerns kontringsforsøk, Firmino blir fint spill på venstresiden og innlegget er godt. Foran mål kommer Matip først på ball, men stopperen klarer ikke styre ballen på mål.
    41'
    At det står 0-0 på Anfield...
    41'
    Bayern spiller seg fint ut av presset, og innlegget til Gnabry mot Lewandowski er meget godt. Men Matip er på plass. Corner.
    42'
    Corner til Bayern: Innoverskrudd fra James Rodríguez. Stanges unna av Firmino.
    43'
    Uggen ball fra Mané, men Bayern klarer ikke straffe hjemmelaget. Gnabry blir løpt opp av Henderson.
    44'
    Keita med noen lekre tofotsdragninger før han bommer med pasningen...
    44'
    Men Liverpool vinner ballen kjapt igjen, og igjen viser de fremragende angrepsspill. Salah til Wijnaldum, som spiller gjennom Firmino på første. Han kommer for nær dødlinja, og innlegget til brasser er litt for langt for Mané. Ikke langt unna.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Alexander-Arnolds innlegg er bra, og det samme er løpet til Firmino. Men avslutningen er for svak. Neuer plukker.
    45'+2
    Pause! Det står 0-0, men det kunne like gjerne ha vært scoret fem. I sjanseprotokollen står det vel 5-2 i favør Liverpool, og det er rett og slett bare merkelig at det ikke har blitt mål.
    Bayern sparker i gang de siste 45. Ingen bytter i pausen.
    46'
    Keita slår tunnel på Javi Martínez og vinner frispark midt på banen.
    46'
    Liverpool presser høyt. Vinner også ballen.
    47'
    Alexander-Arnold treffer Salah med innlegget, men egypteren får ikke kontroll på ballen.
    47'
    Firmino bruker for lang tid på å legge inn. Martínez leser og stanger unna.
    48'
    Liverpool står høyt og da tør ikke Neuer sette i gang kort. Femmeter slås langt.
    50'
    Coman drar seg forbi Wijnaldum, som har tatt løpet for å vikariere for Robertson. Finner Lewandowski i feltet, men den polske spissen får ballen litt bak seg. Da er Fabinho klar. Takler ballen bort.
    53'
    Lewandowski har i det hele tatt fått til veldig lite så langt denne kampen. Men plutselig smeller det.
    53'
    Nesten-nesten for Liverpool. Keita bruker to forsøk på å finne Robertson, som har masse rom på venstrekanten, men ballen er litt for lang. Kimmich og Neuer får klarert rett foran ham, men ballen går i leggene til skotten og lander ikke langt unna mål igjen. Der står Salah, som forsøker å legge inn, men han treffer ikke rent i det hele tatt. Femmeter.
    56'
    Gult kort til Liverpool
    Jordan Henderson
    Tar Javi Martínez.
    56'
    Corner til Bayern: Ender med et skudd fra James Rodríguez. I blokka og til ny corner.
    58'
    Javi Martínez tar litt telling. Får seg en smell i rumperegionen.
    58'
    Corner til Bayern: Martínez stiger til værs, men treffer ikke ballen.
    59'
    Gnabry plukker opp ballen og skyter fra 20 meter. Liiiike over krysset.
    59'
    Passert timen på Anfield. Kommer lagene til å fortsette med sjansebonanzaen eller tenke mer på at det er neste kamp det gjelder?
    61'
    Alexander-Arnold snapper ballen og drar seg innenfor feltet til Bayern. Veldig bra gjort av unggutten, som akkurat ikke klarer å avlevere til Salah.
    62'
    Henderson vrir seg i smerter etter at Thiago stempler ham etter å ha avlevert en pasning.
    62'
    Henderson kom seg for øvrig på beina igjen, men rakk å levere noen gloser til dommeren om hva han mente om ikke å få frispark.
    64'
    Frispark mot Keita i Bayern-feltet. Ikke helt enig, Liverpool-spilleren.
    67'
    Mané demper ballen innenfor Bayern-feltet, men klarer ikke å få avgårde et skudd.
    68'
    Liten tvil om at det er Liverpool som har initiativet, men Bayern-forsvaret forsvarer seg godt.
    68'
    Upresis ball fra Salah mot Firmino.
    70'
    Corner til L'pool: Lewandowski stanger unna.
    72'
    Salah får rettvendt seg i feltet og drar seg videre innover. Men han går nærmest inn i Wijnaldum, og til slutt ender det i ingenting. Litt ubesluttsom der.
    74'
    Gnabry drar seg innover og prøver nok et skudd. Over denne gang.
    76'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: James Milner
    Ut: Naby Keita
    76'
    Inn: Divock Origi
    Ut: Roberto Firmino
    76'
    Stemmer ikke heeelt for Liverpool på den siste tredjedelen nå. Men nå kommer Mané...
    80'
    Spiller til Robertson, som forsøker å dunke innlegget inn på direkten. Kimmich klarerer til corner.
    80'
    Corner til L'pool: Salah får etter hvert headet, men ballen når aldri frem til mål.
    81'
    Alexander-Arnold skyter på halvvolley fra distanse. Over.
    81'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Franck Ribery
    Ut: Kingsley Coman
    81'
    Corner til L'pool: Blir ikke noe ut av den, selv om Matip til slutt får skutt. Sleiver den over.
    84'
    13-9 i skudd til nå. Bare ett er registrert på mål.
    84'
    Innlegget til Robertson er bra, og Mané får styrt headingen på mål. Neuer slår til corner.
    86'
    Corner til L'pool: Mané og Matip nærmest likt på ballen, men ballen går over mål.