Lagene er klare. Som det har vært spekulert i, er ikke LSKs nøkkeloffensiv Arnor Smárason hundre prosent klar. Han er på benken fra start. Mens Vålerenga gjør flere endringer i startelleveren og setter blant annet Mohammed Abu på benken.
    Lillestrøm (4-4-2): Marko Maric - Simen Rafn, Joonas Tamm, Tobias Salquist, Simen Kind Mikalsen - Aleksander Melgalvis, Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mahew, Kristoffer Ødemarksbakken - Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen.
    Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey - Christian Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Pierre Kanstrup, Ivan Näsberg - Magnus Lekven, Herolind Shala - Deyver Vega, Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne - Mayron George.
    Lillestrøm-benken: Mads Hedenstad, Mats Haakenstad, Frode Kippe, Sheriff Sinyan, Erik Brenden, Magnus Knudsen og Arnor Smárason.
    Vålerenga-benken: Kristoffer Klaesson, Sam Adekugbe, Efrain Juarez, Mohammed Fellah, Mohammed Abu, Felix Horn Myhre og Ousmane Camara.
    For Frode Kippe (41) blir det altså benken fra start i det siste derbyet der han medvirker som spiller. Den levende klubblegenden annonserte tidligere denne uken at dette blir hans siste sesong som spiller - nummer 20 i Lillestrøm etter debuten i 1997. Minus tre år i England (Liverpool og Stoke) har han vært i LSK hele toppspillerkarrieren.
    Vålerenga mangler altså Aron Dønnum i suspensjon. Den offensive midtbanespilleren fikk rødt kort i tapet mot Stabæk sist.
    Spillerne står klare til å entre matta til lyden av Eliteserien-hymnen! Det er straks duket for kamp!
    Vålerenga-fansen har fyrt opp bluss og gjør bortesvingen rød. Mektig, men ikke like bra at noen velger å kaste blussene ut på banen. LSK-fansen har også lyselementer blant sine.
    Tommy Skjerven er for øvrig dagens dommer.
    Det brenner foran målet til Larsen Kwarasey. Det er blussene som ble kastet inn som skaper en liten utsettelse.
    Sikkerhetssjefen til NFF, Geir Ellefsen, er ute på banen. Tar en prat med Larsen Kwarasey mens de ser blussene brenne ut.
    Blussene rakes ut av banen og VIF-keeperen har funnet sin plass i buret. Da er det ikke lenge igjen til pipeblåser Skjerven kan starte kampen.
    Starter med en dårlig langpasning som ikke går så langt. Rett i beina på Vega.
    1'
    Så smeller Vålerenga-svingen opp med fyrverkeri.
    2'
    Kampen stoppes midlertidig.
    2'
    NFF-sikkerhetssjef Geir Ellefsen er ute på banen.
    3'
    Nå er det nye bluss på banen. Larsen Kwarasey snakker med supporterne.
    3'
    Da er vi i gang igjen.
    5'
    Speaker med klar melding. Ett bluss til og så blir kampen stoppet.
    5'
    LSK står høyt etter å ha mistet ballen - og vinner den tilbake igjen.
    7'
    Rafn kommer til innlegg, men det når aldri en lagkompis.
    9'
    Vålerenga sliter med å spille seg ut når de vinner ballen. LSK har helt klart startet best.
    9'
    Ødemarksbakken bruker armen ulovlig mot Borchgrevink. Skjerven blåser.
    10'
    Lang ball mot Vilhjalmsson, som ser ut til å vinne duellen. Men Skjerven blåser mot VIF-angriperen.
    11'
    Mange flere dueller enn sjanser så langt i dette derbyet. Nå vinner LSK kast høyt i banen.
    13'
    Det ser ut som om VIF forsvarer seg i en 4-1-4-1-formasjon, men legger om til en 4-3-3 når de angriper.
    14'
    Frispark til LSK i god innleggsposisjon. Krogstad skal slå.
    14'
    Vilhjalmsson header unna.
    14'
    God ball i bakrom til Shala. Han rekker ballen nede ved cornerflagget, men treffer ikke med innlegget. Ender med femmeter.
    15'
    Så er det et til bluss ute på banen. Kampen fortsetter...
    17'
    Ødemarksbakken går over ende i duell mot Näsberg. Skjerven vinker spillet videre. Burde ikke det vært straffe da? Eller i hvert fall frispark, for det var helt på kanten av sekstenmeteren. Ødemarksbakken slår ut med armene.
    18'
    Corner til LSK: Det blir farlig etter at klareringen går i Tamm. Ballen får en merkelig bue, men ender på oversiden av nettaket.
    18'
    LSK ruller fint opp, men innlegget fra Kind Mikalsen er ikke godt nok. Ballen ender bak LSK-angriperne.
    20'
    Ballen er innen fire-fem spillere etter et utspark før den treffer gresset. Duellspill.
    23'
    Nye bluss fra Engas kortside nå... ...men kampen fortsetter enn så lenge.
    24'
    Vilhjalmsson finner Vega omkring 20 meter fra LSK-målet, men Mathew stopper ham før han kommer til skudd.
    25'
    George rives i trøya av Salquist. Frispark litt inne på hjemmelagets banehalvdel.
    26'
    KAMPENS FØRSTE SJANSE! Näsberg er lur når han later som om han skal skjerme ballen til corner, men istedenfor vender av Melgalvis. Innlegget på bakre er bra, Vega får kontroll på ballen, vender opp og skyter. Ballen stiger over målet til Maric.
    27'
    George forsøker å hælflikke Vilhjalmsson gjennom, men klarer ikke det.
    29'
    Mathew stjeler ballen fra Shala. God inngripen nede ved eget cornerflagg.
    30'
    Lehne Olsen med et aldri så lite kunststykke når han demper ballen på brystet innenfor Vålerenga-feltet. LSK-spissen får imidlertid ikke avsluttet, for Kanstrup varter opp med en god stopperinvolvering og kommer seg mellom spissen og ballen.
    33'
    Nytt smell på Åråsen. Hva var det? Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim omtaler det som kinaputter i Vålerenga-svingen.
    34'
    Så er det bluss på banen igjen.
    34'
    NFF-sikkerhetssjefen er på TV-bildene igjen. Står og diskuterer med fjerdedommer.
    35'
    Og der kommer det nok et bluss. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    35'
    Kampen er midlertidig stoppet igjen.
    35'
    Blussene rakes ut av banen igjen.
    36'
    Speaker har advart om at kampen kan bli avbrutt om det kom mer bluss på banen...
    36'
    LSK-fansen kjører på med bluss de også.
    37'
    Men der er kampen i gang igjen. Og bortelaget vinner corner.
    37'
    Corner til VIF: Finne med en godt slått corner, men LSK forsvarer seg på samme vis.
    37'
    NÆRE! Gustafsson tar en skuddfinte for å få ballen over på venstrefoten, sikter mot lengste hjørne og plasserer ballen nesten akkurat der hvor han vil. Den triller imidlertid liiiike utenfor.
    39'
    Melgalvis blir meid ned av Näsberg. VIF-forsvareren slipper med tilsnakk.
    40'
    Mathey skyter fra 25 meter. Utenfor.
    42'
    Politiet tar nå oppstilling foran Klanen. Det er rundt 20 stykker som står og passer på. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    43'
    Vi passerer 45 spilte minutter, men her blir det lagt til en del. Har jo vært flere stopp i spillet på grunn av blussene.
    45'+1
    Det er lagt til seks minutter.
    45'+1
    Ødemarksbakken stiger til værs, men ikke høyt nok. Nikker ballen over og utenfor.
    45'+1
    Rafn kommer til innlegg fra dødlinja, men Kanstrup står i veien.
    45'+3
    Corner til LSK: Igjen slås corneren lavt mot første stolpe. Lehne Olsen kommer seg løs, men avslutningen blokkeres.
    45'+4
    Corner til LSK: Høyt inn denne gang. Larsen Kwarasey plukker enkelt.
    45'+4
    Vega tas omkring 30 meter fra LSK-målet. VIF-spilleren vil ha gult kort på LSK-spilleren, men må nøye seg med frispark.
    45'+6
    Ballen chippes inn i feltet, via Tamm og til corner.
    45'+7
    Corner til VIF: Bortelaget kommer til to avslutninger etter at ballen heades unna. Kanstrup skyter til slutt ballen over mål.
    45'+8
    Pause! 0-0, få sjanser - og dette bildet oppsummerer vel egentlig de første 45 minuttene best. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    Etter hvilen er det LSK-keeper Maric som står foran VIF-fansen. Bare legger det ut der.
    - Hva skal jeg si? Jeg føler meg ikke truet eller noe. Det er tenning og supporterne er klare og har møtt opp mannssterke. De er klare for en fest og får kose seg, sier Adam Larsen Kwarasey til Eurosport.
    2. omgang er i gang.
    Corner til VIF: Heades unna.
    46'
    Finne kommer til innlegg - vinner nok en corner. God start av bortelaget de første minuttene av andre omgang.
    47'
    Corner til VIF: Ender i ny corner etter en litt merkelig Lehne Olsen-variant ved første stolpe.
    47'
    Corner til VIF: Salquist header unna.
    47'
    Vega viser frem nærteknikken sin, leter etter åpning for å skyte, men finner ikke den.
    48'
    Ødemarksbakken klarer ikke lure offsidefellen.
    48'
    LSK-fansen har fyrt opp bluss. Så lenge de ikke kastes ut på banen, så går vel det greit.
    48'
    Lehne Olsen og Bjørdal skaller. Begge ligger nede og tar seg til ansiktet.
    49'
    Spillerne mottar fortsatt behandling på banen. Har tatt et par minutter nå.
    51'
    Lehne Olsen er oppe og går normalt. Bjørdal må hjelpes ut på sidelinjen.
    52'
    Spillet er i gang igjen - og Lehne Olsen er på banen igjen. Bjørdal sjekkes fortsatt.
    52'
    Det signaliseres at Bjørdal ikke kan fortsette. Enn så lenge spiller Enga med 10.
    53'
    Fotball.no melder om 9884 tilskuere på Åråsen i dag. Nesten femsifra, altså.
    53'
    Lekven har gått ned som stopper frem til bortelaget får byttet.
    53'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Sam Adekugbe
    Ut: Johan Lædre Bjørdal
    54'
    Shala med en fin ball i bakrom mot George. Maric kommer ut, nøler litt, men kommer akkurat på ballen før Enga-spissen.
    55'
    Ødemarksbakken går over ende, men får ingenting.
    56'
    Bård Finne tråkler seg innover i feltet, men blir tatt og mister ballen i duell mot Rafn. Vil ha straffe, men får ikke det. Det ser da også greit ut.
    59'
    TRIPPELSJANSE - OG STANG! George bruker kreftene sine og vinner ballen. Legger igjen til Shala, som bredsider ballen i stolpen! Får tilbake returen, skyter i blokka, og da detter ballen i beina til George. Han forsøker å plassere ballen til side for Maric, men skyter rett på burvokteren. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    61'
    God ball fra Lehne Olsen til Ødemarksbakken. Han forsøker å finne Gustafsson foran mål, men klarer ikke det mellom to VIF-forsvarere.
    62'
    Corner til LSK: Ballen stusses videre, før den klareres.
    62'
    Spillemessig har den andre omgangen vært bedre enn første. Det bølger på Åråsen.
    65'
    Corner til LSK: Tamm får hodet på ballen, men klarer ikke styre den på mål. Etter litt klabb og babb ender ballen så hos Lehne Olsen, som skyter over via en VIF-spiller.
    66'
    Corner til LSK: Ny god innsvinger fra Krogstad. Men igjen får Vålerenga ballen unna.
    66'
    Ødemarksbakken går i bakken og vil ha straffe. Og da blir det ampert. Kan se ut som om VIF-spillerne mener han filmer. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    67'
    Det er dømt utspill fra mål.
    67'
    Lekven er først på ball før han tar Ødemarksbakken. Det er ikke filming, men Lekven er rasende på LSK-spilleren.
    67'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Arnor Smarason
    Ut: Daniel Gustafsson
    Islendingen får litt over 20 minutter på å vise seg frem.
    68'
    Lehne Olsen forsøker en avslutning på direkten på innlegget til Ødemarksbakken, men klarer ikke styre ballen under tverrliggeren.
    68'
    Salquist kommer først på ball, blir så vidt tatt av Finne, men får ikke frispark. Corner til bortelaget.
    72'
    Corner til VIF: Den er ikke god nok. Maric plukker enkelt.
    72'
    NESTEN! En innøvd corner ender til slutt i beina til Lehne Olsen. Han demper ballen like foran Larsen Kwarasey, men rekker ikke å skyte før keeperen får tak i ballen. Er uansett i offside.
    73'
    Gult kort til Vålerenga
    Christian Borchgrevink
    Kampens første. Klipper ned Ødemarksbakken på kanten.
    74'
    Smarason tester skuddfoten fra distanse. Muligens litt i ivrigste laget, og skuddet er uansett langt fra godt nok.
    76'
    Shala og Mathew har vært i mange dueller i dag. Denne gang vinner Mathew skulder mot skulder-duellen.
    81'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Mayron Antonio George Clayton
    82'
    Stillingskrig i øyeblikket. Mange dueller på midten.
    83'
    Inn: Erik Brenden
    Ut: Aleksander Melgalvis
    Ett LSK-bytte igjen nå. Skal Kippe få sjansen?
    84'
    Virker ikke som om det er stopp på blussene. Om det ikke er VIF-fansen, så er det LSK-fansen. Må ha store blussbudsjetter, de to supportergrupperingene. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG
    86'
    Frispark til Vilhjalmsson på midtbanen. Angriperen får Salquist sitt kne inn i ryggen.
    88'
    Finne skyter, men klarer ikke legge ballen på mål. Et godt stykke over.
    89'
    Utspillet til Larsen Kwarasey spretter gjennom og legger seg nesten til rette for Finne. Han blir taklet, vil vel ha straffe, men tror LSK-spilleren var på ball også.
    90'+1
    Finne ligger nede i smerter. Må byttes.
    90'+1
    Kind Mikalsen ligger også nede - han med tilsynelatende krampe.
    90'+1
    Men reprisene viser at Kind Mikalsen er på ball, så det var nok rett å la spillet gå. Men Finne har tydelig vondt og må ha hjelp av banen.
    90'+2
    Inn: Ousmane Camara
    Ut: Bård Finne
    90'+2
    Så, nær to minutter på overtid, opplyses det om at tilleggstiden er på fem minutter.
    90'+2
    Frode Kippe i monitor. Kom aldri innpå til det som ville ha blitt hans 31. LSK-VIF-derby.
    90'+5
    Fem tilleggsminutter er passert. Blir nok ikke mye mer som skjer nå.
    90'+6
    Tør vi gjette på at det kastes bluss inn på banen etter kampslutt?
    90'+6
    Kampen er slutt! Det ender 0-0 på Åråsen. Det er et greit resultat om vi ser på banespillet. Få sjanser, null mål og mye bluss er det vi sitter igjen med etter denne kampen.