Ble dekket av Mats Arntzen

Hei og velkommen til dekningen av den siste og avgjørende kvalifiseringskampen til Eliteserien mellom Lillestrøm og Start.
    LILLESTRØM (4-5-1): Maric - Rafn, Sinyan, Salquist, Kind Mikalsen – Melgalvis, Mathew, Krogstad, Pedersen, Gustafsson – Lehne Olsen
    START (4-5-1): Deumeland – Wichne, Jørgensen, Lowe, Robstad – Aremu, Segberg – Skaanes, Markovic, Sigurdarson – Ramsland
    Start stiller med samme elleve fra start som i 2-1-seieren i Kristiansand på lørdag, mens Tom Nordlie gjør to endringer: Aleksander Melgalvis og Sheriff Sinyan kommer inn for Kristoffer Ødemarksbakken og Jonas Tamm.
    Lillestrøm har altså vært på det øverste nivået i 16 290 dager siden de rykket opp i 1974 – over 44 år.
    – Bra det blir litt trøkk og sirkus her. Det trenger vi nå, sier LSK-trener Tom Nordlie til Eurosport før kampstart.
    Jahn Teigens «Optimist» runger ut fra høytaleranlegget på Åråsen 12 minutter før kampstart.
    Da er lagene på vei ut av garderobene og det nærmer seg avspark på Åråsen.
    Start-fansen varter opp med litt bluss i bortesvingen mens spillerne kommer ut på banen.
    Dagens dommer er Ola Hobber Nilsen. Han arrangerer kron og mynt med Lillestrøm-kaptein Daniel Pedersen og Start-kaptein Erlend Segberg.
    «Aldri aleine til Åråsen» runger utover stadion.
    Der sparkes kampen i gang. Åpner med en lang ball fra Salquist. Lehne Olsen vinner den første duellen, men den stusses til femmeter.
    1'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Start
    Mål: Simen Kind Mikalsen
    Målgivende: Thomas Lehne Olsen
    KJEMPESTART FOR LILLESTRØM! Lehne Olsen spiller til venstrebacken, som hamrer til fra 20 meter. Deumeland kaster seg etter den, men når ikke bort i den. Lillestrøm har fått en drømmestart!
    2'
    Akkurat nå er Lillestrøm i Eliteserien på bortemål.
    3'
    Mathew ligger faktisk ute til venstre, virker det som.
    4'
    Så er det nesten for Lillestrøm! Deumeland mister ballen, men får samtidig i overkant røff behandling av Sheriff Sinyan. Frispark.
    5'
    Nå skal ikke undertegnede utropes som noen moteekspert, på ingen måte, men det hodeplagget Jonas Deumeland har valgt å få for i dag må jo være under enhver kritikk?
    7'
    Damion Lowe blir nesten brutt av Fredrik Krogstad, men Start beholder ballen.
    8'
    Start triller ball bak. Gjestene må altså ha mål her, men har svært god tid på seg.
    10'
    Lang ball fra start, men Ramsland får frispark imot. Lillestrøm-spillerne er misfornøyde og mener at spissen deler ut en albue.
    10'
    Ramsland havnet jo på kant med Lillestrøm-leiren da trener Tom Nordlie beskyldte ham for å bedrive skuespill i situasjonen hvor han skaffet straffespark i forrige kamp, noe Ramsland avviste som «tull».
    11'
    Gult kort til Lillestrøm
    Aleksander Melgalvis
    Så får Melgalvis gult kort når han lager sitt andre frispark på kort tid.
    12'
    Lang ball mot Sigurdarson. Upresist og til femmeter for Marko Maric.
    12'
    Start skal prøve seg på et langt innkast.
    13'
    Det blir farlig! De klarer å ta ned ballen i Lillestrøms sekstenmeter. Ramsland tar inn ballen og legger den ut. Det skytes, men LSK blokkerer til corner.
    14'
    Skal slås fra høyre.
    14'
    Fryktelig slått av Markovic. Havner bak mål.
    14'
    Lillestrøm roter litt på egen venstreside. Start overtar.
    16'
    Damion Lowe skyter langt over fra langt hold.
    16'
    Lillestrøm har ikke kjempedårlig tid på innkast nå.
    19'
    Gustafsson slår hardt inn, men litt for høyt for Lehne Olsen.
    19'
    LSK får frispark.
    21'
    Cirka på midtbanen. Daniel Pedersen skal løfte den langt opp.
    22'
    Lillestrøm 2 - 0 Start
    Mål: Thomas Lehne Olsen
    Målgivende: Daniel Gustafsson
    SÅ SCORER DE IGJEN! Han ble kalt «Thomas Alehne Olsen» som følge av manglende støtte i boksen i forrige kamp, men her står han på helt riktig plass når Lehne Olsen header. Den går via hodet til Damion Lowe og i mål.
    22'
    Kan hende den krediteres som selvmål, men inntil videre lar vi Lehne Olsen få den.
    24'
    Ett mål av Start nå vil bety ekstraomganger.
    25'
    Nå roter Start voldsomt i oppspillsfasen. Lillestrøm står knallhardt etter i presset!
    25'
    Helt vanvittig draktkombinasjon på Åråsen, selvsagt. Som om noen har glemt å endre hjemme i sofaen før man skal spille mot hverandre på FIFA. Gul-svart mot svart-gul.
    27'
    Selv om Lillestrøm har dominert den første halvtimen her, er kampen selvsagt helt åpen. Ett mål er alt som skal til før dette er likt.
    28'
    Lillestrøm har senket seg litt.
    29'
    Krogstad kommer først på ballen og blir felt.
    30'
    Gult kort til Start
    Eirik Wichne
    Smart av Krogstad, som skjønner at han blir tatt der.
    30'
    Krogstad skal svinge den inn.
    31'
    Helt inn til Deumeland.
    31'
    Start med ballen nå. LSK ligger dypt.
    32'
    Fint gjort av Sigurdarson når han finner Markovic, men Kind Mikalsen stopper ham.
    32'
    Erlend Segberg irritert på Melgalvis. Hobber Nilsen må inn og mekle.
    33'
    Ender med en handshake og dialog.
    33'
    Lang ball fra Pedersen. Skaanes får en dytt av Lehne Olsen.
    34'
    Vi har fortsatt ikke sett en skikkelig Start-sjanse. Det nærmeste de har vært var skuddet som kom etter et langt innkast. Det ble blokkert til corner.
    35'
    Lillestrøm vinner et hjørnespark fra høyre.
    36'
    Krogstad går ut for å slå den.
    36'
    Slås med halvtliggende vrist, hvor flere Lillestrøm-spillere kommer løpende inn. Start får klarert, men Gustafsson skyter via en Start-spiller og til ny corner.
    37'
    Krogstad igjen.
    37'
    Smart variant! Legges ut til Mathew på 20 meter, men skuddet fra nigerianeren er svakt. Bommer regelrett på ballen der.
    37'
    Lillestrøm spiller ballen helt tilbake til Maric. Han slår den langt. Start får kastet inne på egen halvdel.
    38'
    Mathew med en lekker piruett. Får frispark samtidig.
    38'
    Vært en dødballer og stopp i spillet så langt. Kanskje ikke så overraskende med tanke på gressmatten og alt som står på spill.
    38'
    Når det er sagt, skal det sies at gressmatten på Åråsen er i svært god stand datoen tatt i betraktning.
    39'
    Ny corner. Denne gangen fra venstre. Kind Mikalsen fikk et skudd blokkert.
    39'
    Krogstad skal slå inn.
    39'
    Bra slått, men Start header unna. Lillestrøm står etter og vinner ballen. Helt tilbake til Maric, som slår langt.
    40'
    Lillestrøm jobber som blodtørstige bikkjer på midtbanen nå.
    40'
    Vi må helt tilbake til 1993 for å finne forrige gang Start vant på Åråsen. Lillestrøm har heller ikke rykket ned siden de rykket opp i 1974.
    41'
    Lang ball fra Start. Maric plukker den.
    41'
    Ramsland vil ha frispark, men får ingenting.
    42'
    Start vinner noen meter. Kan det komme et langt kast her da?
    43'
    Wichne skal kaste langt igjen.
    43'
    Lehne Olsen header unna, men Start biter seg fast.
    43'
    Vekk fra Mathew.
    43'
    LSK presser hardt igjen. For hardt, mener dommer. Gustafsson får frispark imot seg.
    44'
    Så får Start frispark. Det er Melgalvis som river ned Ramsland, mener dommeren.
    45'
    Melgalvis skal passe seg litt med gult kort fra før.
    45'
    Start får muligheten til å flytte opp folk igjen. Markovic skal slå den.
    45'
    Damion Lowe vinner den første duellen, men Salquist banker den vekk.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Gustafsson får massiv ros fra Melgalvis og Kanari-fansen på samme side når han jobber hardt defensivt. LSK får også femmeteren.
    45'+1
    Lehne Olsen jobber og sliter, men får frispark imot seg. Deretter går han i bakken.
    45'+2
    Hva skjedde der da? Holder seg til ansiktet.
    45'+2
    Får en arm I ansiktet fra Damion Lowe, ser det ut til. Spørs hvor tilsiktet det var.
    45'+2
    Damion Lowe
    Får gult kort for den, midtstopperen.
    45'+3
    Imponerende omgang av Lillestrøm! Med et helt annet tenningsnivå og trøkk enn man har sett fra LSK på en god stund, har Simen Kind Mikalsen og Thomas Lehne Olsen sørget for at «Fugla» leder 2-0. Ved begge målene har ballen gått via Damion Lowe, men det er nok kun den siste som muligens blir kreditert som selvmål. Start er nødt til å score mål på Åråsen i andre omgang, men har så langt ikke klart å skape en skikkelig målsjanse i løpet av 45 minutter.
    Andre omgang er i gang.
    46'
    Tom Nordlie sier i pauseintervjuet med Eurosport at han ikke trengte å fyre opp LSK-spillerne. Det virker sannsynlig basert på hvordan den første omgangen utspilte seg.
    46'
    Start snakket på sin side om at de trenger å etablere mer av sitt eget spill. Så får vi se om de klarer å skape mer i andre omgang.
    47'
    Start trykker på litt nå!
    49'
    Aremu skyter, men den blir blokkert. Lillestrøm får til slutt tak i ballen og kan kontre.
    49'
    Lillestrøm 3 - 0 Start
    Mål: Daniel Gustafsson
    Målgivende: Sheriff Sinyan
    FOR EN KONTRING! Sheriff lever opp til navnet når han setter fart og parkerer Start-laget. LSK kommer tre-mot-to. Han finner Gustafsson, som setter inn 3-0!
    49'
    Får en skikkelig klem av Frode Kippe etter det der, Sheriff Sinyan.
    50'
    Nå må Start score to ganger. Klarer de det, vil de gå videre på bortemål. Så lenge LSK ikke scorer flere, selvsagt.
    52'
    Markovic slår inn. Går forbi alt. Kevin Kabran gjøres klar.
    52'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Kasper Skaanes
    52'
    Krogstad vinner ballen, men Start får frispark.
    53'
    Frode Kippe i oppvarming på sidelinjen.
    54'
    Start vinner en corner. Skal slås fra venstre.
    56'
    Én Start-scoring her så er jo selvsagt kampen helt åpen igjen.
    56'
    Krogstad får frispark og deler deretter ut litt kjeft til Damion Lowe.
    57'
    Stor Lillestrøm-mulighet! Det er Gustafsson og Mathew som kommer seg til en sjanse, men Start får avverget med et nødskrik. Så også ut til at ballen var borti en hånd i forkant, men at det ble dømt fordel.
    57'
    Ballen spretter opp i armen på en Start-spiller. Gustafsson kommer bakfra og forsøker å tuppe den forbi Deumeland, men målvakten stopper den.
    58'
    Kind Miklalsen tar telling.
    60'
    Stor sjanse for LSK igjen! Mathew spilles fri på venstresiden, men Deumeland kommer ut og redder den.
    60'
    Krogstad skal svinge inn fra venstre. Blir farlig, men Start slipper unna.
    61'
    Lillestrøm 4 - 0 Start
    Mål: Aleksander Melgalvis
    Målgivende: Fredrik Krogstad
    Helt utrolig! Der er det vel gjort!? Krogstad slår hardt inn i kjølvannet av en dødball. Den går inn til Melgalvis, som løper seg fri og dytter inn 4-0 for Lillestrøm!
    61'
    Kanari-fansen velter reklameskiltene her nå. Det tar helt av på Åråsen!
    62'
    Kampen er i gang igjen.
    63'
    Segberg slår inn fra venstre. Lehne Olsen header unna.
    63'
    Mange romerikinger i bar overkropp på Åråsen nå.
    64'
    Corner til Start.
    66'
    LSK kontrer.
    66'
    Krogstad slår inn. Deumeland plukker den enkelt.
    67'
    Nå er det fest også i badestampen på Åråsen.
    68'
    Start trykker på, men Melgalvis klarerer.
    69'
    Start trenger tre mål nå.
    69'
    Inn: Eman Markovic
    Ut: Isaac Twum
    71'
    Inn: Espen Berger
    Ut: Joackim Jørgensen
    71'
    Gjestene har svært lite å komme med.
    72'
    Damion Lowe er flyttet opp på topp sammen med Martin Ramsland.
    73'
    Ny mulighet for LSK! Twum roter det til ved egen sekstenmeter. Krogstad serverer Lehne Olsen, som skyter over. Nære!
    73'
    Langt mot Lowe, som header den rett i fanget til Marko Maric.
    74'
    Krogstad vinner nok et frispark.
    74'
    Lang ball mot Lehne Olsen fra Daniel Pedersen. For lang.
    75'
    Så lager Krogstad et frispark.
    76'
    Mål for Start!
    Lillestrøm 4 - 1 Start
    Mål: Martin Ramsland
    Så reduserer Start! Klarer de to til det siste kvarteret? Spissen stiger til værs og stanger ballen i mål. Nydelig heading!
    76'
    Det er vel også første gangen Start skaper noe som kan kalles en skikkelig målsjanse.
    77'
    Tom Nordlie ber spillerne bruke hodet nå. Rafn bruker tid på å ta innkast.
    77'
    Salquist får seg en smell fra Damion Lowe. Lillestrøm-spillerne mener at stopperen, som nå er flyttet opp som spiss, hadde fortjent et gult kort for den.
    78'
    Lillestrøm 4 - 2 Start
    Oi, oi, oi, oi! Nå blir det liv her! Plutselig er det liv i kampen! Ett mål til så er Start i Eliteserien! Det begynner med at Salquist bommer på en heading. Ramsland får tak i ballen og setter den forbi Maric.
    79'
    Nære for Start! Sigurdarson forsøker å plassere den bort i hjørnet. Maric redder den første. Start forsetter å presse på, og får en corner.
    80'
    Inn fra høyre. Første stolpe. Ny corner.
    81'
    Fra høyre.
    81'
    Start vinner flere dueller på rad, før Maric etter hvert får tak i den.
    81'
    Gustafsson står hardt etter, men lager et frispark.
    82'
    Lillestrøm 4 - 3 Start
    HAR DU SETT?! De har scoret tre mål på seks minutter! Det er helt vanvittig! Kabran stusser ballen gjennom, og så setter Ramsland den forbi Maric.
    82'
    Martin Ramsland
    Nå koker det her. Ramsland er altfor sent inne i en takling.
    83'
    Tobias Salquist
    Stopperen tenner og får dermed også gult kort.
    84'
    Kippe og Smarason gjøres klare på sidelinjen.
    84'
    Gustafsson skyter, men sleiver den høyt over mål.
    84'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Frode Kippe
    Ut: Daniel Gustafsson
    Tenk om. Tenk om!
    85'
    Inn: Arnor Smarason
    Ut: Simen Rafn
    To bytter.
    85'
    Dette er altså Frode Kippe sin siste kamp for Lillestrøm.
    85'
    Fem minutter pluss tillegg å gjøre det på for Lillestrøm. Akkurat nå er Start i Eliteserien på flere scorede bortemål.
    86'
    Aron Sigurdarson
    River ned Melgalvis.
    86'
    Lillestrøm kan flytte opp folk.
    86'
    Krogstad skal slå den langt.
    87'
    Kippe og Lowe krangler bak i feltet. Kippe pusher Lowe i bakken.
    87'
    Kind Mikalsen gir alt i en duell. Deumeland får frispark. Det blir litt knuffing.
    87'
    Deumeland blir liggende.
    88'
    Dommer Ola Hobber Nilsen signaliserer at han følger med på tiden.
    88'
    Spillet fortsatt ikke i gang. Deumeland ligger fortsatt nede.
    89'
    Deumeland er på beina igjen.
    90'
    Frode Kippe får frisparkfot seg. Er oppe med en arm der.
    90'
    Det legges til syv minutter.
    90'+1
    Start bruker laaaang tid nå.
    90'+1
    Lillestrøm får frispark tidlig.
    90'+1
    Maric skal slå den. Lillestrøm flytter opp alt.
    90'+1
    Kippe har tre mann på seg. Får frispark!
    90'+1
    Krogsatd løfter mot bakre. Damion Lowe vinner den.
    90'+2
    Pedersen! Brenner den høyt over. Ballen lander hos dansken på 15 meter, men han setter den over.
    90'+2
    Fem minutter igjen på Åråsen.
    90'+2
    Start med en panisk klarering. Helt tilbake til Maric.
    90'+3
    Mye panikk-touch utpå her nå.
    90'+4
    Melgalvis står helt alene! Det er Kippe som slår inn fra venstre. Melgalvis klarer ikke å styre den på mål.
    90'+5
    Så kommer det gjenstander inn på banen. Det blåser sort røyk over Åråsen nå.
    90'+5
    Det blir nok enda mer tillegg her.
    90'+6
    Spillet er i gang igjen. Så kommer Start og Sigurdarson.
    90'+7
    Ramsland finner Kabran, som går mot hjørneflagget. Det blir femmeter.
    90'+7
    Vi er syv minutter på overtid, men skal nok legges til ytterligere etter røyken som var på banen.
    90'+8
    Så er det en ny røykbombe på banen.
    90'+8
    Nå smeller det rundt Simen Kind Mikalsen som skal ta innkastet.
    90'+8
    Kind Mikalsen planlegger et langt innkast.
    90'+9
    Kind Mikalsen løfter inn, men Start får den vekk.
    90'+9
    Kan Lillestrøm få en siste mulighet?
    90'+10
    Mathew løfter inn.
    90'+10
    Lehne Olsen stiger til værs og header, men den går til side for mål. Deumeland blir løpt over ende og tar telling.
    90'+10
    Reprisen viser at Kippe er oppe med en hånd.
    90'+10
    Det er slutt! Start er klare for Eliteserien! Lillestrøm rykker ned fra øverste divisjon for første gang siden 1974!
    For en snuoperasjon! Lillestrøm ledet 4-0 da det gjenstod 20 minutter, men Martin Ramsland satte inn tre mål på seks minutter!
    Damion Lowe løper rundt med et Start-flagg, men blir stoppet av en vakt.
    Vaktene har sin fulle hyre med å holde tilskuerne unna banen her.