2-1
1 629
1 756

Ble dekket av Andreas Jørgensen

Hei og velkommen til livedekningen av Premier League-sesongens siste runde, og oppgjøret mellom Leicester City og West Ham.
    Før den siste kampen står Leicester i alvorlig fare for å rykke ned. Det gjør også Everton og Leeds.
    Slik er status for de tre lagene som kjemper om overlevelse før kampstart: Everton: 33 poeng. -24 i målforskjell. Leicester: 31 poeng. -18 i målforskjell. Leeds: 31 poeng. -27 i målforskjell.
    Det betyr at Leicester, som akkurat nå ligger på 18. plass, er avhengig av at Everton ikke vinner, samtidig som at de vinner selv. Blåtrøyene har også såpass bedre målforskjell enn Leeds at det ikke skal ha noe å si.
    Av de tre lagene har Leicester og Everton fått lettest motstand. Leicester møter et West Ham lag som ikke har noe å spille for, det samme møter Everton i Bournemouth.
    Leeds på sin side møter Tottenham, som kjemper om spill i Europa.
    Der! Nå skal det hele avgjøres. Skal Leicester klare å holde seg opp i Premier League?
    Hjørnespark til West Ham United
    2'
    West Ham får kampens første corner.
    3'
    Den bankes vekk av James Maddison.
    3'
    Maddison felles av Declan Rice og får frispark.
    4'
    Holder Leicester seg i Premier League?
    Nei, dessverre.
    56%
    Ja, det håper jeg virkelig!
    37%
    Dette blir null stress, ikke noe å bekymre seg over.
    7%
    Antall stemmer: 553
    På Elland Road har Tottenham tatt ledelsen over Leeds. Det er gode nyheter for Leicester.
    5'
    Foreløpig ligger de likevel fremdeles på direkte nedrykksplass.
    7'
    Det svinger innledningsvis her. Ingen store farligheter fra noen av lagene så langt.
    9'
    Stygg feilpasning fra West Ham. Harvey Barnes snapper opp ballen, men mister den umiddelbart etter.
    10'
    Her kommer West Ham!
    10'
    Fornals prøver et innlegg, men det går rett i kroppen på en Leicester-forsvarer.
    11'
    Paqueta tester skuddfoten fra 25 meter. Brasilianeren må nok justere litt til, for den går langt utenfor mål.
    13'
    Iheanacho får en god mulighet. Etter litt flipperspill i West Ham-boksen får spissen klemt til å volley, men han treffer med leggen og ballen spretter til side for mål.
    14'
    Antonio skrur ballen mot lengste hjørne i motsatt ende. Daniel Iversen i Leicester slår enkelt unna.
    15'
    Declan Rice går i gresset. Soumare er altfor sent ute med en takling og West Ham får frispark.
    16'
    Soumare legger igjen til Tielemans som banker til. Langt over.
    18'
    Leicester kommer igjen!
    18'
    Maddison svinger inn et innlegg. Kehrer header ut.
    18'
    Leicester jobber seg fint fremover på West Hams banehalvdel nå, og er i ferd med å få et lite grep om kampen.
    19'
    Fornals prøver en frekk avslutning. West Ham-angrepsspilleren ser at Iversen står langt ute og prøver å skyte i vendingen. Skuddet går et godt stykke utenfor.
    19'
    West Ham får frispark.
    22'
    Leicester overtar.
    24'
    En fin pasning fra Tielemans frem til Iheanacho legges igjen fra sistnevnte til Harvey Barnes. Barnes skyter, men skuddet er altfor svakt.
    25'
    West Ham kommer til en halvsjanse. Coufal legger inn langs bakken, men Wout Faes avverger.
    25'
    Iheanacho i tverrliggeren! Det går et gisp gjennom King Power Stadium da nigerianeren hamrer ballen i metallet. Leicester nærmer seg!
    27'
    Igjen skytes det fra Leicester. Denne gangen er det Dewsbury-Hall som prøver seg, men skuddet flyr høyt over mål.
    28'
    Nå har hjemmesupporterne våknet til liv også.
    29'
    Vi må ikke glemme Leicester kjemper for å holde plassen i Premier League her!
    30'
    Omtrent hele stadion roper på straffe da Coufal dulter Dewsbury-Hall i bakken innenfor 16-meteren. Det er vel aldri aktuelt med straffespark i den situasjonen.
    31'
    Leicester spiller ganske bra her!
    32'
    Mål for Leicester City!
    Leicester City 1 - 0 West Ham United
    Mål: Harvey Barnes
    Målgivende: Kelechi Iheanacho
    Der sitter den! Harvey Barnes sender hele King Power Stadium til himmels. 25-åringen kombinerer med Iheanacho. De to veggspiller seg gjennom West Ham-forsvaret og Barnes triller ballen i det lengste hjørnet forbi Lukasz Fabianski.
    34'
    Og da er Leicester på trygg plass!
    34'
    Slik ser tabellen i nedrykksstriden ut nå:
    40'
    Leicester legger seg ikke på latsiden her, tross ledelsen. Dersom Everton tar ledelsen er Leicester likevel under nedrykksstreken.
    41'
    Harvey Barnes ser ballen trille i nettet til 1-0.
    41'
    West Ham får en kontringsmulighet.
    43'
    De går ikke helhjertet for den muligheten, West Ham.
    43'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Der er det pause på King Power Stadium. Leicester har tatt ledelsen 1-0 etter scoring fra Harvey Barnes, og slik situasjonen er akkurat nå er "the Foxes" på trygg plass. Ett mål til Everton mot Bournemouth er imidlertid alt som skal til for å forandre det utfallet. Dette blir spennende!
    De siste 45 minuttene er blåst i gang!
    46'
    45 minutter som skal avgjøre sesongen for Leicester, men de har det ikke i egne hender. Vinner Everton så vil Leicester likevel rykke ned.
    46'
    Frispark til Leicester.
    47'
    Så har Tottenham scoret mot Leeds igjen. Nå er Leeds ille ute. Det kan se ut til at det vil stå mellom Leicester og Everton.
    48'
    49'
    Frispark til West Ham.
    50'
    Coufal slår et innlegg rett i kassa på Evans. Corner til West Ham.
    51'
    51'
    Evans setter nesten ballen i eget nett med bakhodet.
    51'
    52'
    Evans header ballen riktig vei denne gangen og ut av farlig sone.
    52'
    Iheanacho sendes på løp, men rekker ikke frem og lager frispark i stedet for.
    53'
    54'
    Coufal svinger et høyt innlegg inn uten at det er noen West Ham-spillere i nærheten. Wout Faes lar seg likevel stresse og gir bort en corner.
    54'
    56'
    Iversen plukker innlegget.
    56'
    Everton har scoret på Goodison Park. Da er Leicester nede igjen!
    57'
    For et drama. Ett mål kan endre så mye på denne siste dagen av Premier League-sesongen.
    58'
    Benrahma banker ballen i stolpen! Alerieren bøyer ballen mot lengste kryss. Den daler ned og treffer stolperota.
    59'
    Leicester City 2 - 0 West Ham United
    Mål: Wout Faes
    Målgivende: Youri Tielemans
    Leicester dobler ledelsen! Youri Tielemans svinger frisparket midt i West Ham-boksen. Der ruver Wout Faes høyest og styrer inn 2-0 med pannebrasken!
    62'
    Nå roper West Ham-fansen "two - nil and you're going down". Det må nok svi for Leicester-spillerne.
    64'
    Spillerbytte - West Ham United
    Inn: Danny Ings
    Ut: Michail Antonio
    64'
    Inn: Jarrod Bowen
    Ut: Said Benrahma
    64'
    Gult kort til West Ham United
    Danny Ings
    64'
    Gult kort til Leicester City
    Jonny Evans
    66'
    Maddison dribler seg gjennom tre mann og får til en avslutningen. Den er imidlertid meget svak, og ballen triller inn til Fabianski.
    68'
    For en mulighet for Ings! Iversen redder et forsøk fra Jarrod Bowen, men på returen triller Bowen ballen til Danny Ings som står foran et nesten åpent mål. Spissen brenner til, men har ikke tatt av ryggsekken. Over!
    69'
    Spillerbytte - Leicester City
    Inn: Nampalys Mendy
    Ut: Kiernan Dewsbury-Hall
    72'
    Inn: Emerson
    Ut: Aaron Cresswell
    72'
    Inn: Maxwel Cornet
    Ut: Lucas Paqueta
    73'
    Maddison får en ny god mulighet, men en lang tå fra en West Ham-forsvarer gjør at ballen spretter ut til corner.
    76'
    Hjørnespark til Leicester City
    77'
    Inn: Jamie Vardy
    Ut: Kelechi Iheanacho
    77'
    Mål for West Ham United!
    Leicester City 2 - 1 West Ham United
    Mål: Pablo Fornals
    Målgivende: Danny Ings
    West Ham reduserer! Pablo Fornals fører ballen inn i Leicesters 16-meter og klemmer til i nærmeste hjørne. Avslutningen er god og godt plassert helt nede ved stolperota. Via stanga og inn. 2-1!
    79'
    Inn: Manuel Lanzini
    Ut: Flynn Downes
    86'
    Maddison ligger nede og har mistet skoen.
    89'
    Det ser ut til at realiteten synker inn blant Leicester-fansen nå. Det er lite smil å spotte på tribunen.
    90'
    Det legges til seks minutter!
    90'+1
    Inn: Ricardo Pereira
    Ut: Timothy Castagne
    90'+1
    Fornals får en sjanse til å bli tomålsscorer. Avslutningen går over mål. Hadde han scoret der hadde alt håp for Leicester vært ute.
    90'+3
    De fleste følger nok mer med på resultatet i kampen mellom Everton og Bournemouth nå, enn på denne kampen.
    90'+4
    Kampen her kommer til å bli ferdig før det blåses av på Goodison Park.
    90'+6
    Der blåses det av på King Power Stadium. Leicester har gjort jobber mot West Ham, men nå venter noen nervepirrende minutter. Alt avhenger av om Everton avgir poeng eller ikke.
    Der er det tre minutter igjen å spille.
    Det er slutt på Goodison. Det ender 1-0 til Everton. Det betyr at Leicester rykker ned fra Premier League, og skal spille Championship-fotball neste sesong.