0-3
11 665
16 415

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei! Da er det Liverpool og Leeds sin tur til å spille 4. runde i Premier League.
    Liverpool starter med dette laget: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Thiago, Elliott - Mane, Jota, Salah.
    Dersom Mohamed Salah scorer i kveld, så er det egyptierens 100. mål i Premier League.
    Leeds starter slik på hjemmebane: Meslier - Ayling, Firpo, Cooper, Llorente - Raphina, Dallas, Rodrigo, Harrison, Phillips - Bamford.
    Forrige sesong ble det mange mål da lagene møttes i første kamp, Liverpool vant 4-3. I den andre kampen endte det 1-1.
    Litt mer Salah og et mulig mål nummer 100 i Premier League i kveld. Han har 99 mål på 161 Premier League-kamper. Han kan bli den som femte kjappest kommer til 100 mål. Raskest var Alan Shearer på 124 kamper, Harry Kane på 141, Sergio Aguero på 147 kamper og Thierry Henry scoret sitt mål nummer 100 i Premier League-kamp nummer 160.
    Leeds har ikke tapt i de syv siste hjemmekampene, laget står med tre seire og fire uavgjort.
    Liverpool...
    kan utfordre å ta ligagull.
    38%
    får det vanskelig nå, mot de andre topplagene.
    17%
    må være fornøyd med 4. plass i årets sesong.
    26%
    står ikke noe tilbake for de andre topplagene, lukter ligagull.
    18%
    Antall stemmer: 5702
    Jeg elsker Leeds
    fordi jeg har holdt med dem siden jeg var liten.
    21%
    fordi de er en sjarmerende klubb.
    21%
    fordi jeg ikke er en kynisk medgangssupporter.
    6%
    nei, det gjør jeg ikke. Et sted får grensen gå.
    52%
    Antall stemmer: 2730
    Da er lagene på banen.
    Straks klare til avspark.
    Leeds hadde avspark. Fabinho bryter. Upresist fremover.
    1'
    Robertson litt røff i en duell.
    2'
    Leeds spiller bakover. Jota jager ballen.
    3'
    Ayling til Bamford. Kjempefremspill. Men Bamford benytter seg ikke av en god mulighet. Skyter for fort. Utenfor.
    3'
    Mane dribler og spiller Jota, som mister ballen.
    4'
    Kjempesjanse til Leeds. Liverpool-forsvaret blir for defensive. Rodrigo kommer til upresset skudd på ti meter, men med venstrefoten skyter han rett på Alisson.
    5'
    Liverpool frem. Nesten så Mane får kontroll på ballen. Trent forsøker skudd fra 17 meter.
    7'
    Innkast til Liverpool ved midtstreken.
    9'
    Liverpool spiller rolig ut og litt tilbake. Ballen til van Dijk som slår opp og forsøker å finne Salah. Nesten.
    10'
    Mane tester skuddfoten. Får dårlig treff. Corner.
    11'
    Trent slår corneren. Blir ikke noe.
    12'
    Gult kort til Leeds United
    Liam Cooper
    Salah med en lekker touch til Mane, som tas bakfra med armene av Liam Cooper.
    13'
    Jota med en kjempeavslutning. Nesten.
    15'
    Gult kort til Liverpool
    Fabinho
    16'
    Spiller Bamford som kommer ned på høyresiden. Legger inn, men litt for lang. Leeds fortsetter.
    16'
    Men så mister Ayling ballen ut i en duell. Innkast til Liverpool.
    17'
    Litt frem og tilbake, før Leeds kjører på. Firpo til avslutning.
    18'
    Så rydder van Dijk opp. Og Liverpool spiller opp. Salah spiller Mane som skyter i en motspiller. Corner.
    19'
    Trent slår mot første stolpe, der står Bamford og header ut.
    19'
    Mål for Liverpool!
    Leeds United 0 - 1 Liverpool
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Trent Alexander-Arnold
    Matip spiller vegg med Salah, som spiller Trent. Salah setter den i mål rolig fra kloss hold.
    20'
    Og der satt den. Mål nummer 100 i Premier League for Salah. Gratulerer med det.
    22'
    Salah er
    Premier Leagues farligste angriper.
    27%
    ikke PLs beste anrepsspiller, nå må vi holde hodet kaldt her.
    17%
    sammen med to-tre andre PLs beste angriper.
    36%
    etter at CR7 kom til United langt bak på topp.
    15%
    en jeg liker uansett.
    5%
    Antall stemmer: 7937
    Thiago hadde en ball i mål, men avblåst for offside.
    26'
    Og nå skjer det mye her, og det er Liverpool som leverer, Jota legger inn til Mane, eventyrlig innlegg, men Mane får den ikke i mål.
    26'
    Og nå koker det litt her. Elliott får muligheten med venstefoten, men mæler den rett i en forsvarsspiller. Corner.
    27'
    Corneren mot van Dijk. Han kommer opp, men får ikke satt den på mål. Ny corner.
    28'
    Og der fikk Leeds en tur i angrep, etter et stormløp mot Leeds-målet.
    29'
    Bamford og Rodrigo kombinerer fint, men Robertson får skjermet ballen ut.
    30'
    Diego Llorente
    Llorente er rett og slett ikke like rask som Jota og må rive ham ned og bruke armer bakfra for å stoppe ham.
    31'
    Salah spiller Mane som skyter med venstre, en halvmeter utenfor. Nå er Leeds litt ute og kjøre.
    31'
    James Milner varmer opp. I likhet med ganske mange andre. Holder seg varm, som det heter.
    32'
    Spillerbytte - Leeds United
    Inn: Pascal Struijk
    Ut: Diego Llorente
    33'
    Van Dijk spiller tilbake til Alisson, som spiller opp til Salah. Blir brutt.
    34'
    Klopp gestikulerer. Ikke noe nytt med det. Snakker med benken. Han bør være ganske fornøyd så langt.
    36'
    Liten misforståelse mellom Salah og Mane.
    36'
    Robertson kaster inn. Men han stjeker noen meter. Må kaste igjen. Mot Jota. Leeds tar ballen.
    37'
    Liverpool med ballen. Litt hjemover, for de spiller mot Trent, Elliott skyter fra 18 meter. Like utenfor. Han er på nå Elliott. Tør prøve.
    38'
    Så er det Jota, men han blir stoppet.
    39'
    Liverpool frem. Til Mane. Men så er Jota lagt i bakken med en kroppstakling, eller obstruksjon. Frispark på 19 meter. God posisjon.
    39'
    Trent står klar ved frisparket. Han klinker den ballen i muren. Rett og midt i muren.
    41'
    Men Liverpool biter seg fast. Igjen.
    41'
    Leeds litt fremme og ypper seg. Ayling får en mulighet på bakerst stolpe, men låret er ikke alltid det enkleste å sikte med.
    44'
    Liverpool, Robertson slår. Litt kaos. Salah med ballen. Innkast ved hjørneflagget.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Mane drar seg nesten forbi og gjennom i feltet.
    45'+1
    Innkast til Liverpool ved midtstreken. Mot Mane. Nytt innkast. Mot Jota nå. Så Elliott. Meslier tar ballen.
    45'+2
    Inn: Tyler Roberts
    Ut: Rodrigo Moreno
    46'
    Harrison legger inn mot Bamford. Godt forsøk.
    48'
    Kjempesjanse for Liverpool. Mane kommer seg gjennom, ballen havner hos Salah. Det ser ut som om Mane blir felt. VAR sjekker om straffe. Det var det ikke.
    49'
    Leeds United 0 - 2 Liverpool
    Mål: Fabinho
    Målgivende: Virgil van Dijk
    Trent slår corner. Til van Dijk i feltet. Litt klabb og babb og ping pong mellom Bamford og Fabinho, som setter den i mål. VAR sjekker om offside. Det målet står.
    50'
    Van Dijk presses, men rydder opp. Spiller ballen fremover.
    52'
    Bamford går, van Dijk faller med Bamford i ryggen. Alisson er ute.
    53'
    Kjempesjanse til Leeds. Van Dijk med en semiopprydding med hodet foran mål. Leeds hadde muligheten der.
    55'
    Leeds igjen. Harrison til Roberts. Som står midt foran mål, skyter fra syv meter. På utsiden.
    56'
    Harvey elliott ligger nede.
    58'
    Rødt kort til Leeds United
    Pascal Struijk
    Får rødt for taklingen på unge Harvey Elliott. Som ligger nede. Dette ser ikke bra ut. Klopp puster tungt nå.
    60'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Jordan Henderson
    Ut: Harvey Elliott
    Elliott ut på båre.
    64'
    Meslier får seg en trøkk mot van Dijk. De er på godfot igjen fort.
    68'
    Inn: Daniel James
    Ut: Jack Harrison
    68'
    Leeds med frispark fra 25 meter. Van Dijk får hodet på den.
    71'
    Salah til en mulighet.
    73'
    Liverpool bryter Leeds og stormer oppover. Men Leeds rydder opp, og Henderson er litt for voldsom, Leeds med frispark.
    74'
    Mane får en kjempemulighet, kommer gjennom, men ikke mål fra kloss hold.
    75'
    Så er Leeds gjennom, og ballen når nesten Bamford. Men han og Alisson og ballen smelter nesten sammen der. Forsøket stoppes altså.
    75'
    Robertson slår. Jota til Fabinho, innlegget rett i keeperhanskene til Meslier.
    76'
    Antall stemmer: 6402
    Matip tar med seg Mane. Men Liverpool stoppes. Kommer igjen.
    77'
    Henderson på skudd! Rett i klypene på Leeds-målvakten Meslier.
    78'
    Fortsatt tidlig å si hvordan det går med Elliott etter den tilsynelatende stygge skaden. TV-reprisene var sparsomme.
    79'
    Kjempesjanse for Mané, som triller rundt med Leeds-forsvaret - før han skyter rett på Meslier!
    81'
    De får ingenting ut av den påfølgende corneren.
    83'
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: Diogo Jota
    83'
    Bamford går for gull fra fem hundre meter! Alisson er med og får akkurat lempet den over.
    83'
    Raphina og Oxlade-Chamberlain i duell. Ender med Leeds-frispark.
    84'
    Salah slår inn, men Oxlade-Chamberlain er i veien.
    85'
    Gjestene får en sen corner, men Leeds får klarert.
    88'
    Nytt hjørnespark for Liverpool. Igjen fruktløst.
    89'
    Åtte minutter er lagt til.
    90'+1
    Leeds United 0 - 3 Liverpool
    Mål: Sadio Mané
    Målgivende: Thiago
    Endelig sitter den for Mané! Flott angrep av gjestene, men Leeds-forsvaret har gitt opp. Flott lagt igjen av Thiago.