Mehmeti (sm)45'
0-2
396
540

Etter et års pause så er det endelig duket for cupkamp igjen, og jeg ønsker dermed dere lesere velkommen til kampen mellom Kvik Halden og Sarpsborg 08! Kvik Halden spiller til vanlig i Postnord-ligaen (2 divisjon) og Sarpsborg spiller i Eliteserien. Selv om det er to divisjoner mellom lagene så har jeg troa på at dette kan bli et tett og spennende oppgjør. Lagene har møttes to ganger tidligere i cupen. Forrige oppgjør var tilbake i 2016, da vant Sarpsborg 3-0 over hjemmelaget. Tilbake i 2013 møttes lagene også og da vant Kvik Halden 1-0 og dermed stod dem for en liten cupbombe.
    Kvik Halden ledes av Tor Thodesen og hans lag har fått en god start på sesongen i Postnord-Ligaen. Etter åtte spilte kamper ligger Kvik Halden på femte plass på tabellen med 14 poeng totalt. Kvik Halden har vært gode på hjemmebane i årets sesong og de har bare tapt en kamp på hjemmebane hittil i årets sesong. I forrige kamp spilte Kvik Halden uavgjort borte mot Fløya, og jeg antar at det er en gjeng med spillere som er interessert i å vise seg frem i kveldens kamp.
    Mikkel Stahre har reist tilbake til Sverige og inn har Lars Bohinen kommet som trener i Sarpsborg 08. Etter 13 spilte kamper ligger Sarpsborg 08 på tolvte plass på tabellen med 12 poeng. Sarpsborg har hatt varierende prestasjoner i årets sesong, men har glimtvis vist at de er et godt lag. Med seier borte mot Rosenborg og hjemme mot Molde, i tillegg til et sterkt uavgjortresultat mot Bodø Glimt. Sarpsborg sitt hovedproblem er at de ofte underpresterer i kamper som de egentlig bør vinne, slik som i forrige runde da det ble uavgjort 1-1 hjemme mot Mjøndalen. Det er nok en del smånervøse Sarpsborg supportere før dagens kamp og det skal bli spennende å se hvilken versjon av Sarpsborg 08 vi får se i kveldens kamp.
    Da er lagoppstillingene klare, Sarpsborg 08 gjør en hel rekke endringer fra kampen mot Mjøndalen. Bohinen endrer formasjon til dagens kamp og går ut i en 1-3-5-2 formasjon. Kristiansen erstattes av Nilsen i mål. Utenom det så er det bare Thomassen, Utvik, Næss og Opseth som startet forrige kamp som starter dagens kamp. Ut går altså Dyrestam og Karamoko i forsvar, og Saletros, Ofkir og Ødegaard går ut på midtbanen. Inn i forsvaret går Thomassen, Utvik og Næss. På midtbanen kommer Palsson og Mendy inn, og i tillegg kommer Konè inn på topp.
    En del endringer på laget til Kvik-Halden fra forrige kamp mot Fløya. Det ser ut som at Tor Thodesen har satt opp laget sitt i en 1-4-4-1-1 formasjon. Simsek erstattes av Johansen i mål. Av utespillerne går Midtskogen, Thommassen, Eriksen, Næsheim og Adukonis ut. Inn kommer Comor, Vestby, Sesar og Hasanagic.
    Kvik Halden har en historie for å skape cupbomber på hjemmebane. Tilbake i 2013 slo de ut dagens motstander Sarpsborg 08. I 2015 slo de ut Strømsgodset etter at kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Dagens kamp spilles på gress, og selv om gressmatten ser strøken ut så er det viktig å poengtere at Sarpsborg bare har tatt tre av ni mulige poeng på gress i årets sesong. Det vil bli spennende å se om dette kan påvirke dagens kamp, og om dette kan påvirke om vi får en cupbombe.
    Det er nydelige spilleforhold i Halden i dag, stadion bader i sol og det er solgt 1200 biletter til dagens kamp. 1000 av disse er solgt til hjemmefansen, og de resterende 200 billettene er solgt til bortelaget. Alt ligger tilrette for at vi kan få en morsom fotballkamp her i dag.
    0'
    Sarpsborg 08 tar avspark, og der er kampen i gang!
    1'
    Sarpsborg sparker ballen langt opp tidlig mot Kone, han blir liggende nede etter duellen. Ballen sparkes ut og det er pause i spillet.
    1'
    Alt ser ut til å gå bra med Kone, og spissen er oppe og går igjen. Kampen er i gang igjen.
    2'
    Lang ball opp fra Thommassen, men Kvik Halden får klarert til et innkast. Kastes langt fra Sarpsborg, men Kvik halden klarere til corner.
    2'
    Tas kort, men Kvik er med på notene og får klarert.
    2'
    Kjempemulighet for Kvik Halden. Mendy mister ballen sentralt for Sarpsborg, Kvik kontrer og Engebretsen finner Ness alene igjennom med keeper, men keeper Nilsen er ute og redder.
    4'
    Nytt fint angrep for Kvik og de vinner en corner.
    4'
    Slås hardt inn i feltet, men keeper Nilsen er ute og plukker.
    4'
    Thommassen slår en presis lang ball over til Wichne på høyrekanten, han tar med seg ballen opp og blir felt. Frispark til Sarpsborg på 25 meter.
    6'
    Slås på bakre stolpe, en Sarpborgspiller får headet, men til ny corner.
    7'
    Slås på første, men Kvik Halden klarer enkelt.
    7'
    Jevn og morsom åpning på kampe her i Halden.
    8'
    Thommassen er flink på å vri spillet og finner Wichne som slår inn, men innlegget er for upresist og ballen går inn til keeper.
    10'
    Lindseth og Thomassen kombinerer fint på venstresiden, og får slått inn til Opseth. Han legger igjen til Kone som er alene igjennom med keeper, men keeper redder.
    11'
    Engebretsen stjeler ballen fra Lindseth og setter fart, blir revet ned og frispark på venstrekanten. Kvik Halden flytter opp mange folk.
    12'
    Frisparket slås på bakre stolpe, men er for upresist og det går igjennom hele feltet og ut til utspark.
    12'
    Mendy har vært meget aktiv de første minuttene av kampen, og har vunnet mange frispark for Sarpsborg.
    14'
    Mendy spilles fri i mellomrommet og triller ballen ut til Wichne. Wichne slår inn til Kone som header, men header dessverre utenfor. God mulighet for Sarpsborg.
    15'
    Kvik Halden har hengt godt med de første 15 minuttene av kampen, men de ligger kompakt og satser på kontringer. Sarpsborg styrer spillet og kontrollerer kampen.
    16'
    Slås inn i midten av feltet og Utvik får headet, men headingen blokkeres.
    16'
    Soltvedt spilles igjennom med keeper , men keeper kommer ut og redder. God mulighet for Sarpsborg.
    18'
    Nydelige kombinasjoner av Makiadi og Vestby på venstresiden til Kvik Halden, men Vestby sklir i det han skal slå innlegg og ballen går til utspark.
    20'
    Soltvedt spilles fri på venstrekanten og får slått inn, igjen treffer innlegget Kone som får headet, men headingen går utenfor.
    21'
    Sarpsborg ser ut til å slite litt med å spille på gress, og jeg tror at Lars Bohinen gjerne ville sett laget hans ha litt høyere balltempo.
    23'
    Drikkepause i Halden, og det står 0-0 når det er halvspilt første omgang. Morsom og åpen kamp til nå, men Sarpsborg har kontrollert kampen og leter etter muligheter. Kvik Halden har til nå forsvart seg godt og leter etter kontringsmuligheter.
    24'
    Kampen er i gang igjen.
    24'
    Mye upresist fra begge lag nå, og ingen av lagene klarer å helt etablere et angrep.
    26'
    Næss fører ballen opp og spiller ballen til Wichne som skjærer inn i banen, han prøver å tre op Opseth, men pasningen er for upresis og går ut til utspark fra mål.
    27'
    Dommeren har lagt lista høyt i dagens kamp, og han lar flere dueller gå. Dette gjør at kampen preges av mange tette dueller.
    29'
    Hasanagic vinner ballen høyt og hælsparker Kynningsrud fri på kant, han slår inn, men innlegget er for upresist og Sarpsborg får klarert.
    31'
    Ness klippes ned at Utvik i en duell, dommer lar spillet gå. Hjemmefansen er lite fornøyd med avgjørelsen.
    32'
    Utvik bryter ballen og slår en lang pasning opp i bakrom mot Konè, men ballen er litt for lang og triller inn til keeper.
    33'
    Etter drikkepausen er det Kvik Halden kommet mer med i kampen og de presser til tider Sarpsborg langt tilbake på egen halvdel.
    34'
    Så ligger Ness nede hos Kvik Halden, han må av banen og få medisinsk behandling. Det ser ut som han må byttes ut.
    34'
    Spillerbytte - Kvik Halden
    Inn: Erikas Adukonis
    Ut: Fabian Ness
    Da må Ness ut og han erstattes av Adukonis.
    36'
    Lindseth spilles fri sentralt på banen, trer ballen videre til Soltvedt på venstrekanten som slår inn langs bakken, men ballen treffer akuratt ikke Kone og ballen går ut til utspark.
    38'
    Sarpsborg mer med nå, og presser Kvik Halden langt tilbake på deres egen banehalvdel. Wichne får slått inn, men innlegget er litt for høyt og går like over Kone. Soltvedt plukker opp andreball og slår inn igjen, men Kvik får klarert.
    40'
    Så ligger en ny Kvik Halden spiller nede etter en duell med Opseth, medisinsk personell kommer ut på banen og det er stopp i spillet.
    41'
    Spillet er i gang igjen.
    42'
    Sarpsborg kontrer og Opseth spiller ballen ut til Mendy som fosser fremover i banen langs høyrekanten, han slår inn, men Kvik halden får avverget til corner i siste liten.
    44'
    Slås på bakre stolpe og Utvik får headet, men keeper gjør en god redning. Kvik klarer andreball ut til innkast.
    44'
    Kvik Halden scorer selvmål!
    Kvik Halden 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Dardan Mehmeti
    Langt innkast fra Eirik Wichne, og ballen går inn til midten av feltet. Mehmeti prøver å komme foran og få headet ballen ut, men dessverre for Kvik Halden stupeheader midstopperen ballen inn i eget mål. 1-0 til Sarpsborg.
    45'
    Det er lagt til fire minutter tilleggstid.
    45'+2
    Skal bli spennende å se hvordan Kvik Halden svarer på dette, de har vært på høyde med Sarpsborg store deler av kampen, og må nok være utrolig skuffet over å slippe inn et så lett mål like før pause.
    45'+4
    45'+5
    En jevnspilt og sjansefattig første omgang er ferdigspilt her i Halden. Sarpsborg har vært best og leder fortjent 1-0 til pause, men Sarpsborg har slitt med å skape muligheter mot Kvik Halden. Kvik Halden har vært farlige på kontringer og og har vært nære frempå et par ganger. Målet til Sarpsborg kom etter et langt innkast fra Erik Wichne hvor Mehmeti dessverre klarte å stupeheade ballen inn i eget mål. Dermed står det 1-0 til Sarpsborg til pause. Vi har en spennende andre omgang foran oss og det skal bli spennende å se hvordan Kvik Halden angriper andre omgang.
    Lagene er på banen igjen og vi er klare for andre omgang.
    45'
    Inn: Oliver Thomassen
    Ut: Eirik Lorås Vestby
    46'
    Inn: Øystein Lundblad Næsheim
    Ut: Ivan Sesar
    46'
    Sarpsborg tar grep om kampen og Lindseth setter fart ned venstrekanten og vinner et hjørnespark.
    47'
    Slås på første stolpe og Lindseth får headet, men headingen går over.
    47'
    Lindseth får ball i mellomrommet, vender bort en Kvik spiller og slår ballen til Mendy. Dessverre er Mendy sitt touch for upresist og Kvik får klarert.
    49'
    Sarpsborg aktive her i starten av andre omgang og Opseth fosser ned venstrekanten, han prøver å slå inn, men Kvik får klarert.
    50'
    Makiani skjærer inn i banen og slår en nydelig stikker igjennom til Adukonis, men keeper Nilsen er ute og plukker opp ballen. Fint spill av Kvik Halden.
    52'
    Soltvedt og Kone kombinerer fint og det ender opp med at Kone skyter fra 20 meter, men keeper er nede og får reddet. God mulighet for Sarpsborg.
    53'
    Wichne og Mendy kombinerer igjen fint på høyrekanten, og Mendy slår inn på første touch, men ballen går inn til keeper.
    54'
    Soltvedt mottar ballen på venstrekanten og slår tidlig inn mot Kone. Keeper kommer ut og tar ballen før han kolliderer inn i Kone. Både keeper Johansen og Kone blir liggende og trenger medisinsk behandling.
    55'
    Keeper Johansen er oppe på beina igjen, mens Kone fortsatt ligger nede. Spørs om spissen må byttes ut.
    56'
    Kone er på beina igjen og kampen er i gang.
    56'
    Ser ikke ut som at Kvik Halden har endret kampplan noe nevneverdig de første ti minuttene av andre omgang. De er fortsatt tålmodige og ligger og venter på kontringer.
    58'
    Kvik vinner et frispark på midtbanen og flytter mange folk opp.
    58'
    Frisparket er godt slått på bakre stolpe, men Sarpsborg får klarert og setter igang en kontring. Næss fører ballen femti meter før han tilslutt spiller til Kone, han trer ballen videre til Soltvedt, men han er dessverre i offside. God kontring.
    59'
    Adukonis hælsparker igjennom Engebrethsen. som slår inn, men Sarpsborg klarer til corner.
    61'
    Slås på bakre, og til ny corner.
    61'
    Tas kort, og slås inn etterhvert. Keeper Nilsen kommer ut og glipper til ny corner.
    61'
    Slås på bakre, men Nilsen er ute og bokser.
    62'
    Kvik Halden biter seg fast på Sarpsborg sin banehalvdel, og klarer å etablere et press på Sarpsborg.
    63'
    Næsheim spilles fri på venstrekanten og løper frem i angrep med ballen, han prøver å finne Adokunis foran mål, men Utvik får kastet seg ned og ryddet unna.
    64'
    Inn: Marius Aamodt Eriksen
    Ut: Deni Hasanagic
    Eriksen setter på turboen ned venstrekanten og dribler tre Sarpsborgspillere, han slår inn, men igjen er Utvik der og klarer.
    64'
    Kvik mer og mer med nå i kampen, og Sarpsborg har ikke samme kontroll på kampen som i første omgang.
    67'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Sulayman Bojang
    Ut: Joachim Soltvedt
    68'
    Inn: Anton Jonsson Saletros
    Ut: Laurent Mendy
    68'
    Kjempemulighet for Bojang! Wichne løper innover fra høyrekanten og spiller fri Bojang alene igjennom med keeper, men Bojang blåser ballen over fra 15 meter. God mulighet for Sarpsborg.
    69'
    Wichne har vært aktiv på høyrekanten i andre omgang og har fått mye rom å boltre seg i.
    70'
    20 minutter igjen av andre omgang, kan Kvik Halden klare å finne et utligningsmål?
    71'
    Makiadi har vært aktiv for Kvik Halden og skaffer et nytt hjørnespark for hjemmelaget.
    72'
    Slås på første stolpe, men Sarpsborg klarer til innkast for Kvik Halden.
    72'
    Makiadi dribler seg fri på venstrekanten og får slått inn, ballen går til Engebretsen på bakre stolpe. Han skyter, men skuddet går over.
    73'
    Spillerne tar en velfortjent drikkepause, og det er pause i spillet.
    74'
    74'
    Kvik Halden prøver å skape muligheter, men de tre bak hos Sarpsborg har vært meget gode til å rydde opp.
    76'
    Kvik halden vinner en ny corner.
    76'
    Slås på første stolpe og til en ny corner.
    77'
    Slås på bakre stolpe, og Sarpsborg klarer ut. Kvik Halden vinner ball igjen og får skutt god redning av Nilsen.
    77'
    Slås på første og klareres av Sarpsborg.
    78'
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Jonathan Lindseth
    79'
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Ibrahima Koné
    79'
    Innlegg fra Wichne, og Kvik Halden sleivsparker ballen ut til Opseth. Han tar et touch før han skyter, men blokkeres til corner.
    80'
    Slås i midten av feltet og heades ut.
    80'
    Makiadi setter fart på venstrekanten og slår inn, men keeper Nilsen er ute i feltet og tar ballen like foran Næsheim. God mulighet.
    82'
    Wichne spilles igjen fri på høyrekanten, han slår inn og Opseth vinner i lufta. Headingen går like utenfor.
    82'
    Mindre en ti minutter igjen av kampen, og det er fortsatt muligheter for Kvik Halden her. Kan de klare å score utligningsmålet?
    83'
    Sarpsborg triller og triller ball, og prøver å kontrollere inn seieren her de siste minuttene.
    85'
    Inn: Magnar Ødegaard
    Ut: Eirik Wichne
    85'
    Erik Wichne byttes ut, har spilt en meget god kamp. Defensivt bytte for Sarpsborg som tar innpå en ekstra stopper.
    86'
    Makiadi blir felt på 25 meters hold og får frispark. Er dette muligheten Kvik Halden trenger for å få utligning?
    86'
    Godt frispark som går via muren og til corner.
    87'
    Får klarert.
    87'
    Rødt kort til Kvik Halden
    Marius Aamodt Eriksen
    Sarpsborg klarer og får en kontring. Bojang setter på tempoet og løper fra Eriksen. Eriksen feller Bojang som bakerste mann og får direkte rødt kort.
    88'
    Da kan dette bli tungt for Kvik Halden.
    89'
    Halvorsen spilles fri på sekstenmeteren og setter fart, han skyter fra skrått hold, men skuddet går utenfor.
    89'
    Kvik Halden spiller for øyeblikket med to spillere i forsvar, offensivt av hjemmelaget.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Kvik Halden vinner et innkast høyt i banen, og flytter mange folk opp. Det skal kastes langt.
    90'+2
    Innkastet tas kort og Kvik Halden slår til slutt et innlegg, men igjen klarer Sarpsborg ballen ut.
    90'+3
    Kvik Halden vinner et frispark på venstrekanten, keeper kommer opp. Er dette muligheten?
    90'+4
    Mål for Sarpsborg 08!
    Kvik Halden 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Steffen Lie Skålevik
    Målgivende: Kristian Fardal Opseth
    Lang ball opp mot Opseth, han snapper ballen fra Mehmeti og kommer alene igjennom med keeper. Alene igjennom med keeper så dribler han keeper Johansen før han triller ballen ut til Skålevik som står alene på femmeter. Fra femmeter setter Skålevik den enkelt i mål til 2-0 til Sarpsborg 08.
    90'+5
    90'+5
    Kampen er ferdig og Sarpsborg 08 går videre til neste runde i cupen. Det var en jevnspilt og sjansefattig kamp, men hvor Sarpsborg 08 var det klart beste laget. Sarpsborg 08 tok tidlig grep i kampen, men slet med å skape de store mulighetene mot et kompakt og godt organisert Kvik Halden lag. Det så lenge ut til at det skulle stå 0-0 til pause, men Sarpsborg fikk ledermålet like før pause. Eirik Wichne kastet ballen langt inn i feltet og midtstopper Mehmeti hos Kvik Halden var uheldig i duellen med Palsson og satte ballen i eget nett. I andre omgang løftet Kvik Halden seg og skapte flere gode muligheter mot Sarpsborg 08, men Sarpsborg var solide og ledet an av et godt forsvar holdt de nullen. Like før slutt ble Eriksen utvist for hjemmelaget, når han felte Bojang som bakerste mann. Det så lenge ut til at kampen skulle ende med en 1-0 seier til Sarpsborg, men like før slutt satte Steffen Lie Skålevik inn 2-0 etter en kontring. Det ble sluttresultatet og Sarpsborg kan reise hjem med avansement i cupen. Takk for at du fulgte kampen her hos oss, og jeg ønsker deg en fin kveld videre.