1 807
1 970

Ble dekket av Joachim Baardsen

Velkommmen til direkteoppdateringen av oppgjøret mellom Kristiansund og Strømsgodset!
    Begge lagene kommer fra seirer i forrige runde. KBK tok en råsterk 2-1-triumf borte mot Vålerenga, mens Fred Friday danset inn 3-1 og tre poeng for Godset mot Lillestrøm.
    På grunn av coronasituasjonen, spiller KBK lagets fjerde kamp i kveld - parallelt med at gjestene fra Drammen er i aksjon for bare andre gang. KBK tapte de to første matchene, med 0-2 mot både Molde (B) og Bodø/Glimt (H).
    Lagene har kommet. Slik stiller KBK (4-3-3): McDermott - Strand Nilsen, Ulvestad, Coly, Aasbak - Hopmark, Diop, Skarsem - Bye, Willumsson, Gjertsen.
    Godset (4-3-3): Myhra - Vilsvik - Gunnarsson, Valsvik, Parr - Hove, Stengel, Gulliksen - Stenevik, Fred, Ingimundarson.
    Godset gjør én endring fra laget som vant 3-1 hjemme mot LSK i premieren. Moses Mawa er ute med en strekkskade, og ikke i troppen. Inn kommer Valdimar Ingimundarson på venstre kant.
    KBK-laget inneholder to endringer fra seieren mot VIF. Bent Sørmo og Pål Erik Ulvestad er ikke med. Inne er i stedet Christoffer Aasbak og Olaus Skarsem.
    KBK-får en god mulighet. Aasbak legger inn fra venstre. Bye kommer seg inn foran Valsvik, men treffer ikke godt nok på ballen. Myhra redder enkelt.
    22'
    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Kristiansund – Strømsgodset i Eliteseriens 4. runde!
    Kristiansund tok en meget sterk seier borte mot Vålerenga forrige runde, og tok dermed sine første poeng denne sesongen (1-0-2). Snorre Strand Nilsen og Dan Peter Ulvestad sørget for hver sin nettkjenning, mens Vidar Örn Kjartansson reduserte helt på tampen av kampen, slik at det endte 1-2 til nordmøringene.
    Strømsgodset spilte sin første kamp for sesongen den 16. mai, og det endte med seier over Lillestrøm. Igoh Ogbu gav hjemmelaget ledelsen etter å ha satt ballen i eget nett, før Herman Stengel doblet ledelsen. Ogbu fikk sin revansje da han reduserte til 1-2, men så dukket debutantent Fred Friday opp og satte spikeren i kista mot gamle lagkamerater. Dermed endte det 3-1 til Godset.
    KBK og Strømsgodset har møttes åtte ganger tidligere, og hjemmelaget må sies å ha et bra tak på drammenserne. Den innbyrdes statistikken viser nemlig 5-2-1 i favør KBK. Det tilsvarende oppgjøret forrige sesong endte 2-1 til KBK, etter to scoringer av Pellegrino og en av Mawa. Det omvendte oppgjøret i Drammen i fjor endte 2-2.
    Når det gjelder skader og suspensjoner så har Kalludra, Askar og Aasbak vært skadet, mens Sørmo fikk seg en smell mot Vålerenga sist. De skal nå alle være skadefrie før dagens kamp. Hos Godset stod Michelson, Tchamba, Mendy og Tokstad over sist, og vil ventelig gjøre det i dag også. I tillegg er Stenseth, Hammershaug, Mawa og Enersen tvilsomme.
    Dagens dommer er Ola Hobber Nilsen, som assisteres av Eivin Christofer Hansen og Jørgen Rønning Valstadsve. Marius Hansen Grøtta er fjerdedommer.
    KBK gjør to bytter fra laget som slo Vålerenga sist runde. Sørmo fikk seg som nevnt tidligere en smell, og er ikke med i dagens tropp. Inn kommer Aasbak til sin første kamp for sesongen. I tillegg kommer også ballvirtuosen Skarsem inn på midten for Pål Erik Ulvestad.
    Godset stiller også rimelig likt som sist runde, men gjør en endring på topp. Her ble ikke Moses Mawa klar, og dermed er det duket for Valdimar Ingimundarson fra start.
    Nydelige forhold for fotball i Kristiansund i dag. Sola steiker, og det er omtrent vindstille.
    Lagene er på vei inn, og vi er straks klare med første omgang her fra solfyllte Kristiansund!
    0'
    Vi er i gang!
    1'
    KBK slår langt umiddelbart, men det ender med utspill fra Myhra.
    1'
    Valsvik skaffer en corner for Godset.
    2'
    Ingimundarsson klemmer til, men via et KBK-hode og til ny corner.
    2'
    KBK klarer, men Godset holder trykket opp. Får ny corner.
    2'
    Klareres, men nok en gang beholder Godset andreballen.
    3'
    Så kommer KBK! En strålende kontring ender med et flatt innlegg fra Nilsen, og KBK får corner.
    5'
    Klareres, men Gjertsen fanger andreballen.
    5'
    Friday bommer alene med McDermott! Corneren ender med at Hove slår Friday glimrende i bakrom. Han får kanskje for god tid, og alene med McDermott avslutter han midt på keeperen og til corner. Der burde det vært 0-1!
    6'
    Klareres, og KBK misbruker en god overgangsmulighet.
    6'
    Ny corner til gjestene.
    8'
    Gunnarsson får hodet på ballen, men McDermott plukker den enkelt i lufta.
    8'
    Fartsfylt start på kampen!
    9'
    Gjersten triller Aasbak fint gjennom, men backen er litt for tidlig ute, og det vinkes for offside.
    9'
    Ingimundarsson slår inn, og Aasbak klarerer. Ny corner.
    11'
    Klareres, men Godset trykker etter, og beholder kula.
    12'
    Nilsen og Bye kombinerer fint, og sistnevnte slår inn fra høyre. På bakerte kommer Aasbak, men headingen går godt over målet til Myhra.
    14'
    Frispark til Godset, Stengel skal svinge den inn i feltet.
    14'
    Godt slått, og Coly må stusse ballen ut til nok en corner.
    15'
    Klareres, og KBK kjører kontra ved Bye. Han blir etter hvert overmannet, men KBK beholder ballen.
    15'
    KBK har ikke klart å etablere noe spill i starten av matchen.
    16'
    KBK spiller opp Bye feilvendt. Presses hardt i ryggen av Valsvik, men får ikke frispark.
    19'
    Ingimundarsson går i bakken i feltet, men får ikke straffe. Den ser småskummel ut, men dommer er rimelig sikker.
    20'
    Tempoet har roet seg betraktelig nå, men det er fortsatt Godset som har initiativet i matchen.
    21'
    God sjanse for KBK! Det er Aasbak som slår godt inn fra sin venstrekant, og der inne i feltet lurer Bendik Bye, men han får ikke nok kontakt, og Myhra fanger kula.
    22'
    Så får Godset enda en corner.
    23'
    Gunnarsson kommer høyest i feltet, men er godt presset der, og headingen flyr over mål.
    23'
    Bye blir avblåst for en offside, men Fred Friday var litt sent inne i en takling på Coly rett før, og KBK får frispark. Godt dømt!
    26'
    Bra trykk av KBK, som ender med corner for hjemmelaget.
    27'
    Det blåses frispark for Godset.
    27'
    KBK får en god overgangsmulighet, med Godset er veldig gode i returjobbingen sin, og får avverget tidlig.
    29'
    KBK vinner nok en gang ballen i gunstig posisjon, men klarer ikke utnytte dette til å skapen gode muligheter.
    31'
    Godset presser frem et nytt hjørnespark.
    31'
    KBK får klarert.
    31'
    Gjertsen tar ned ballen elegant, og slår inn i feltet. Willumssen lukter sjansen, men presses hardt av Gunnarsson, og Godset får klarert.
    33'
    Bendik Bye med et innleggsforsøk, men Parr blokkerer til corner.
    33'
    Hjørnespark til Kristiansund
    33'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Bendik Bye
    Målgivende: Christoffer Aasbak
    Hjemmelaget er ikke frekkere enn at de tar ledelsen her! Hjørnesparket er hardt slått på første stolpe, og Bendik Bye møter ballen først. Han stusser ballen i lengste, bak en sjanseløs Myhra!
    34'
    Stenevik presser frem en corner til bortelaget.
    35'
    Ballen går over alt og alle, men Valsvik plukker opp, og svinger den inn på ny. Ballen stusses utenfor av Friday, til utspill for KBK.
    35'
    Stenevik prøver skuddfoten fra litt skrått hold, men McDermott fanger ballen greit.
    37'
    Gult kort til Strømsgodset
    Halldor Stenevik
    Holder Gjertsen i trøya, og dagens første mann i blokka.
    38'
    Godset vinner et innkast høyt oppe, etter en noe svak avklarering av McDermott.
    41'
    Friday får slått inn i feltet, men Nilsen får avklarert.
    41'
    Godset kommer igen, og Valsvik får ballen nede ved dødlinja. Han terkker seg ut, og får vel til en blanding av skudd og innlegg, men det ender med innkast for KBK.
    42'
    Gjertsen dribler frem et frispark i god innleggsposisjon for hjemmelaget, helt på hjørnet av 16-meteren. Aasbak og Gjertsen ved ballen.
    43'
    Aasbak feier den inn, men den klareres. Ballen løftes så elegant i rom til Bye som slår inn foran. Der løper vel Nilsen i veien for Ulvestad, som var klar til å klinke den i mål!
    44'
    45'+1
    Det står 1-0 til hjemmelaget når lagene går til pause. Scoringen kom etter at Bendik Bye nikket inn en corner etter 34 minutter. Ut over dette skapte KBK ganske lite, og det har vært Godset som har hatt det meste av initiativ i denne omgangen. De hadde ballen klart mest, fikk et utall hjørnespark, og hadde også en enorm sjanse ved Fred Friday, som alene med McDermott ikke klarte å få nettkjenning. Vi er straks tilbake med andre akt!
    45'
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    Diop med en lekker touch. Vipper ballen over Hove, som må lage frispark.
    47'
    Nilsen river ned Parr, og frispark til Godset i god innleggsposisjon, helt nede ved dødlinja.
    48'
    Stengel feier den inn, men keeper bokser unna.
    48'
    Godset med høy intensitet i presspillet fra start her.
    50'
    Parr med en smart stikker mot Ingimundarsson, men den er litt for hard, og ender over dødlinja.
    51'
    Aasbak kommer på overlapp, og slår et godt innlegg. Det går gjennom feltet, og KBK beholder ballen. Nytt innleggsforsøk ender i corner.
    52'
    Stusses til innkast av en Godset-spiller.
    52'
    Gulliksen takler Gjertsen, men ballen treffer handa, og frispark til KBK. Aasbak skal svinge den inn.
    53'
    Det blir istedet Gjertsen som slår inn, men Valsvik er konge i lufta, og stanger unna.
    54'
    Begge lag litt mer direkte i stilen nå.
    55'
    Visvik slår inn, og Ingimundarsson får headeet. Det blir lite krafit i headingen, og McDermott har kontroll.
    56'
    Stenevik forsøker på en fin flikk mot Gulliksen, men sistnevnte henger ikke helt med på den.
    57'
    Strømsgodset trykker på, men KBK står godt i mot, og forsvarer egen boks godt.
    58'
    Gunnarsson er tøff i ryggen på Skarsem, og sistnevnte får frispark på midtbanen.
    60'
    Så skjer det samme en gang til, og nå er det god mulighet for å svinge den inn i feltet.
    60'
    Gjertsen forsøker skuddet, men Myhra er med på den.
    60'
    Fred Friday er tøff å håndtere, og Hopmark må gi et hjørnespark.
    62'
    Valsvik får headet, men Ulvestad header unna.
    62'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mikkel Maigaard
    Ut: Valdimar Thor Ingimundarson
    63'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Erlend Sivertsen
    Ut: Christoffer Aasbak
    63'
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Amidou Diop
    63'
    VIlsvik med innlegg, og KBK klarerer til corner.
    64'
    Klareres på første stolpe.
    64'
    Sander Kartum skaffer et hjørnespark for KBK.
    67'
    Valsvik header unna.
    67'
    Gult kort til Kristiansund
    Brynjólfur Willumsson
    Hindrer Maigaard i å ta en overgang, og et klart gult kort.
    68'
    Vilsvik feier inn nok et innlegg, og kaptein Ulvestad stanger den ut. Corner!
    69'
    Maigaard plukker opp ballen og får avsluttet fra skrptt hold. McDermott parerer den, men Gdset beholder kula. Den trilles til Parr som avslutter fra 16 meter. Han får ikke treff på kula, og den triller enkelt inn til keeper.
    69'
    Stenevik med innlegg, som naturligvis blokkeres til corner.
    71'
    Ulvestad stanger den ut.
    71'
    Godset trykker etter, men Nilsen skjermer ballen ut over dødlinja.
    72'
    Fred Friday plukker opp ballen på midtbanen, og driver fremover. Holder blåtrøyene unna, før han skyter fra 25 meter. Skuddet er en liten meter for høyt, men forsøket er godt!
    73'
    Stengel med en lang crosser til Parr, som forsøker å heade den inn igjen. Ender oppå nettaket.
    75'
    Inn: Faris Pemi Moumbagna
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    75'
    Inn: Pål Erik Ulvestad
    Ut: Olaus Skarsem
    75'
    Nilsen er for tøff i duell med Friday, og frispark midt på KBKs halvdel.
    76'
    Stengel svinger den inn, men den spretter ut over dødlinja.
    76'
    Veldig baktunge her nå, KBK.
    78'
    Myhra med en enorm dobbeltredning! Bye vinner ballen og legger inn. Ballen daler ned, og Kartum smeller til på volley. Myhra er kjapt nede og redder, og er like raskt oppe for å ta returen fra Gjertsen! Bra keeperspill!
    79'
    Valsvik kommer på ballen, men headingen går utenfor.
    80'
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    80'
    Inn: Ipalibo Jack
    Ut: Herman Stengel
    Enda en mulighet for KBK; men denne gangen er Pemi i offside.
    81'
    Stengel i bakrom mot Stenevik, men Sivertsen avklarerer. Hjørnespark!
    82'
    McDermott bommer på utboksningen sin, men Dan Peter Ulvestad hakker ballen unna.
    82'
    KBK kommer til en sjelden mulighet. Kartum slår inn i feltet, og Gunnarsson avklarerer til corner.
    84'
    Svinges på bakre, og Pemi får til en heading, som Myhra enkelt plukker.
    84'
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Torgil Gjertsen
    85'
    Frispark til KBK helt ute ved sidelinjen.
    86'
    Kartum svinger den inn på bakre, hvor Dan Peter Ulvestad får stå helt alene. Headingen går likevel et stykke utenfor mål.
    87'
    Bendik Bye forsøker seg fra 20 meters hold, men markkryperen går utenfor mål, og Myhra har kontroll.
    88'
    Det begynner å haste for Godset nå!
    88'
    KBK får en god sjanse! Ballen klareres, og Pemi stusser til Bye. Han avanserer fremover, men skuddet blokkeres ned av Gunnarsson.
    90'
    Så går Pemi ned i feltet, og det ropes på straffe! Nei sier Nilsen!
    90'
    Godset trykker på i feltet, og ballen faller til Friday som hæler ballen. KBK klarerer!
    90'+2
    Godset fortsetter, og kommer kjapt igjen. Friday prøver skuddet fra 20 meter, men den går utenfor!
    90'+2
    Valsvik ligger igjen oppe nå, og Godset dunker langt. KBK står av foreløpig!
    90'+3
    90'+4
    Der er det slutt, og KBK vinner 1-0 over Strømsgodset! Det ble altså med den ene scoringen, som kom i det 34. miinutt, da Bye nikket inn den presise corneren fra Aasbak. KBK haddde ballen lite denne kampen, og skapte ikke all verden, mens Strømsgodset vel satte personlig rekord i antall hjørnespark. KBK forsvarte imidlertid egen boks utrolig godt og slapp ikke Godset til de virkelig store sjansene, med unntak av Fred Fridays enorme sjanse alene med keeper i første omgang. Dermed tar KBK sin andre seier på rad, og er nok godt fornøyd med det. GOdset vil nok føle at de hadde fortjent mer her, men den gang ei. Jeg sier takk for følget på denne nydelige mandagskvelden, og nå venter en skikkelig godbit fra Lerkendal!